نوشته شده توسط : هزاره

برگزاری مناقصات دولتی، تنها راه تعامل مالی با بخش خصوصی

طبق قانون تجارت، تعریف معاملات در پنج حوزه ی خرید، فروش، مقاطعه، اجاره و استیجار صورت می گیرد. فارغ از مسئولیت های تفویض شده به برخی موسسه ها و سازمان های دارای ساختار غیردولتی در برخی از کشورها، می توان بصورت کلی معاملات کلان (از نظر حجم و مبلغ) را در حوزه ی معاملات بخش دولتی متصور شد. طرح های زیربنایی و صنعتی بزرگ و کلان کشورها، بالاخص وقتی با شاخص های بین المللی (تولید ناخالص ملی، شاخص های رفاه و ثروت، رشد اقتصادی، تورم،…) و یا کالاهای استراتژیک در ارتباط باشند، توسط دولت (وزارت خانه ها و دستگاه های تابعه) تعریف و مدیریت می شوند. با توجه به دو اصل شفافیت و بهره وری، قوانینی جهت برگزاری مناقصات دولتی و نحوه ی ورود بخش خصوصی به معاملات دولتی تعریف گردیده است.

عبارت آشنا در این مبحث، واژه ی “مناقصه” است و قانون برگزاری مناقصات نیز با محوریت این واژه تعریف گردیده است. واژه ی “مناقصه” به سه گروه از معاملات (خرید، مقاطعه و استیجار) اشاره دارد ولی قانون برگزاری مناقصات به نوعی قابل اطلاق و تسری به معاملات فروش و اجاره (مزایده) نیز هست. با توجه به لزوم تبعیت از قانون، عملاً معاملاتی که در حوزه ی کلان ارزیابی می شوند، می بایست از طریق برگزاری مناقصه به بخش خصوصی منتقل گردند. با توجه به مبلغ فوق و با لحاظ نمودن حاشیه های معمول جهت سود، عملاً می توان در نظر گرفت بخش خصوصی که در قالب سازمان ها، موسسه ها و یا شرکت های تولیدی، بازرگانی و یا خدماتی فعالیت می کند، بمنظور تداوم فعالیت و سودآوری در حوزه ی معاملات دولتی راهی بجز شرکت در مناقصات (و یا مزایدات) رسمی نخواهد داشت.

اهداف اصلی و فرعی برگزاری مناقصه

قانون گذار، با تصویب و ابلاغ قانون برگزاری مناقصات، لزوم شفافیت در فرآیند برگزاری، رعایت عدالت و ایجاد فرصت یکسان جهت عموم و نهایتاً الزام حفظ کیفیت موضوع معامله را با پایینترین قیمت و یا بهای قابل دستیابی، بصورت اکید مدنظر قرار داده است. در واقع، اهداف اصلی برگزاری مناقصه طبق فرآیند مشخص، در قالب حداکثر شفافیت، کیفیت و بهره وری تعیین گردیده است. با این‌حال، مزایایی نیز از قبیل: ارزیابی تخصصی و مالی مناقصه گران، مستندسازی، اطلاع رسانی عمومی، ابزارهای نظارتی و نهایتاً ارتقاء کیفی توانمندی مناقصه گرانی که تمایل به حضور در مناقصات را دارند نیز در قالب اهداف فرعی قابل تعریف است.

برگزاری مناقصه توسط سازمان های دولتی

مناقصات کشور در برگیرنده ی چه حوزه هایی هستند؟

کلیه ی خدمات و تجهیزات موردنیاز سازمان ها و شرکت های دولتی از طریق برگزاری مناقصات تامین می گردند: نگهداری فضای سبز یک پارک ۱۵۰ متری در غرب تهران تا احداث کلیدگردان یک واحد پتروشیمی… و البته برخی از سازمان ها و وزارتخانه ها، مجوز ترک تشریفات جهت برخی معاملات خاص را دارند که عموماً مربوط به حوزه ی امور دفاعی و یا استراتژیک می شود.

برگزاری مزایده بر مبنای قانون یا سلیقه

همانطوری که اشاره شد، قانون به واژه ی “مناقصه” اشاره و تاکید دارد. در حالیکه بنظر می رسد کنترل فرآیند مزایدات نیز می بایست مدنظر قرار گیرد. بخصوص وقتی در مورد ارقام کلانی نظیر املاک، واحدهای صنعتی، امتیازات و از این قبیل صحبت می شود. برگزاری مزایدات طبق آیین نامه های داخلی هر سازمان و یا ارگان صورت می پذیرد و نظارت نیز عموماً بصورت ذیحسابی و در سطوح داخلی تعریف می شود. روال عرفی برگزاری مزایده نیز مانند مناقصه شامل رعایت اصول و ارکانی ست ولی عدم وجود ابزارهای نظارتی اصولی و بازرسی حین فرایند در معاملات دولتی کاملاً مشهود است. البته سازمان بازرسی کشور در معاملات کلان حضور دارد ولی معاملاتی که نتایج تاسف بار آنها رسانه ای می شوند، نشان دهنده ی عدم تامین سطوح نظارتی مناسب، لااقل در برخی از دستگاه های دولتی و یا جهت گروهی خاص از معاملات است.

سطح دقت و جامعیت اطلاعات در سایت مناقصات

با توجه به گسترش استفاده و افزایش ضریب نفوذ اینترنت به جامعه، انتقال بسیاری از داده ها و اطلاعات به بستر مجازی با دقت و سرعتی قابل قبول رخ داده است. در حال حاضر، مراجعی جهت دریافت اطلاعات مناقصات و مزایدات در حال برگزاری در این بستر وجود دارند که در قالب اپلیکیشن و یا وب سایت مناقصات تعریف گردیده اند. سوابق فعالیت این پرتال ها نشان دهنده ی حضور موثر بخش خصوصی در این حوزه است. در واقع شرکت هایی با ماهیت خصوصی از حدود ۲۰ سال پیش در این زمینه سرمایه گذاری نموده اند. در حال حاضر تعداد محدودی وب سایت با سابقه ی فعالیت مستمر در کشور فعال هستند و عموم متقاضیان بخش خصوصی (و حتی دولتی!) نیز اطلاعات مورد نیاز خود را از این پرتال ها دریافت می نمایند.

جامعترین پایگاه مناقصات، مزایدات و استعلام های کشور

با توجه به فعالیت حدود ۶۵۰ دستگاه اجرایی دولتی و در حدود ۸۰۰۰ شرکت و بنگاه اقتصادی متوسط و بزرگ، مجموع مناقصات کشور طی یک ماه به عددی بالغ بر ۱۲.۰۰۰ عنوان رسیده است. در حال حاضر تنها راه دستیابی به اطلاعات مناقصات کشور بر اساس زمینه ی فعالیت مدنظر باشد، جستجو در اینترنت و در حالت بهینه، مراجعه به پایگاه های اطلاع رسانی مرتبط است. پایگاه اطلاع رسانی هزاره با قریب به ۲۰ سال فعالیت تخصصی و بعنوان پیشگام اطلاع رسانی مزایدات و مناقصات کشور (بصورت طبقه بندی)، می تواند بعنوان بهترین مرجع دریافت اطلاعات بروز و بهنگام مناقصه ها و مزایده ها برای بازرگانان، شرکت ها و بنگاه های اقتصادی کشور معرفی گردد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال آگهی های جدید مناقصه هستید «آگهی‌های مناقصات به تفکیک مناقصه گزاران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.



:: برچسب‌ها: سایت مناقصات، مناقصات دولتی ,
:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره

شرکت در مناقصات بر اساس انتخاب یا جبر…

شرایط حاکم بر اقتصاد داخلی کشور طی سالهای اخیر چالش های جدیدی را برای شرکت های کوچک و متوسط فعال در حوزه های خدمات، بازرگانی و تولیدی به وجود آورده است. از آنجایی که نگرش و دیدگاه مالی بصورت جدی در ایران رسوخ نکرده است، تصمیم گیری های مدیران و صاحبان این سری شرکت ها در اکثر مواقع چاره ساز نبوده است. لذا حذف (انحلال) شرکت های کوچک و متوسط و یا تغییر زمینه ی فعالیت بعنوان راهکارهای نهایی مدنظر قرار گرفته است. کاهش فعالیت های صنعتی و همچنین محدودیت های ناشی از تحریم های اخیر در سطح بین المللی، توجه و تمرکز شرکت های بخش خصوصی را به معاملات داخلی جلب نموده است. شرکت در مناقصات دولتی و برنده شدن در آنها می تواند توان شرکتهای کوچک و متوسط را افزایش داده و آنها را در گردونه رقابت نگه دارد و در عین حال برخی از این شرکتها از راهکارهای دیگری برای شرکت در مناقصات استفاده می نمایند. شرکتهای کوچک و متوسط علاوه بر حضور مستقیم، عمدتا از دو روش دیگر برای شرکت در مناقصات دولتی استفاده می نمایند: راهکار اول، تشکیل مشارکت انتفاعی (Joint Venture / JV) است که قوانین و راهکارها و البته تبعات خود را دارد. راهکار دیگر نیز شرکت در پروژه ها در قالب پیمانکار رده دوم (دست دوم) و یا تامین کنندگان غیرمستقیم است که البته این روش در اکثر معاملات بعنوان خط قرمز مناقصه گزار تعریف شده و ممنوع است. در نهایت یکی از مهمترین مسیرهای توسعه شرکتهای کوچک و متوسط شرکت در مناقصات دولتی میباشد.

ساز و کارهای شرکت در مناقصه جهت شرکت های کوچک و متوسط

اولین محدودیتی که شرکت های کوچک و متوسط را جهت حضور در مناقصات دولتی با مانع روبرو می کند، مقولاتی نظیر ارزیابی های رسمی (عموماً رتبه بندی سازمان برنامه و بودجه) و محدودیت های مالی جهت تامین ضمانت نامه های موردنیاز است. بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط با تمرکز بر توانمند سازی خود و دریافت این مجوز ها توانسته اند حضور خود را در مناقصه های دولتی افزایش دهند. سختی های دریافت اینگونه مجوز ها باعث شده است که برخی از شرکتها از ورود به این روند امتناع نموده و یا به روشهای نظیر خرید مدارک تحصیلی فارغ التحصیلانی که دارای سابقه ی کار رسمی هستند و یا به صورت غیر قانونی و در قبال پرداخت هزینه های نامتعارف از خدمات دلالان این حوزه استفاده نمایند. بررسی مناقصه های دولتی طی سالهای گذشته نشان میدهد که بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط توانسته اند با انتخاب مسیرهای درست توانمند سازی و دریافت مجوزهای فنی و مالی، خود را به عنوان بازیگران جدید معرفی نموده و برنده بسیاری از مناقصات باشند.

بخش ها و حوزه های مورد نظر شرکت های کوچک و متوسط در مناقصات کشور

با توجه به ظرفیت های مالی و تخصصی، عملاً انتظار می رود شرکت های کوچک و متوسط بیشتر تمایل به حضور در مناقصات تعمیرات و نگهداری، تامین تجهیزات، تامین نیروی انسانی، ترابری و حمل و نقل، پیمان های جزء، عملیات تکمیلی، تاسیسات و خدمات تخصصی (دانش محور) را داشته باشند. حتی در معاملات کلان و پروژه های زیربنایی و صنعتی، مجری اصلی پروژه این سری خدمات را بصورت برونسپاری شده به انجام می رساند که کسب تجربه و تخصص در این سری فعالیت ها، کمکی موثر به حضور شرکت های کوچک و متوسط را در مناقصات و بصورت مستقیم را در بر خواهد داشت.

سهم شرکت های کوچک و متوسط از مناقصه های کشور

بهره وری بخش خصوصی از برگزاری مزایده های دولتی

برگزاری مزایده های دولتی که بصورت معمول اعلان عمومی را نیز به همراه دارد، منجر به تداوم چرخه های اقتصادی در بخش های مختلف کشور میگردد. تامین (خرید) املاک، تجهیزات و یا امتیازات موردنیاز توسط بخش خصوصی در فضایی عادلانه، شفاف، رقابتی و به قیمت مناسب شرایط خوبی را جهت توسعه و تداوم فعالیت های اقتصادی شرکت های کوچک و متوسط بوجود خواهد آورد. با این حال، حضور این بخش (شرکت های کوچک و متوسط بخش خصوصی) در مزایدات دولتی با محدودیت های نظیر قیمت گذاری غیرکارشناسی (و صرفاً سود محور)، عدم استفاده از خدمات تخصصی و مشاوران خبره جهت برگزاری مزایده مواجه میباشد. اطلاع جامع از کلیه مزایده های درحال برگزاری، سرعت عمل در ارائه پیشنهادات و استفاده از مشاوران خبره در ارائه قیمت میتواند کمک بسیار شایانی به شرکت های کوچک و متوسط برای برنده شدن در مزایده های دولتی نماید.

استقبال از سایت مناقصات توسط بخش خصوصی

بنظر می رسد در حدود ۳۵هزار شرکت فعال بخش خصوصی در سطح کشور، به نحوی از انحاء متقاضی حضور و شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی (و خصوصی) هستند که این عدد، در عین حال اشاره دارد به پتانسیل و ظرفیت بالای بخش خصوصی ایران جهت حضور در معاملات دولتی. در اولین وهله، مقوله ی دست یابی به فراخوان ها و سپس، اسناد مناقصات موردنیاز متقاضیان مطرح خواهد بود. با توجه به گسترش خدمات شرکت هایی که در زمینه ی توزیع تخصصی و طبقه بندی اخبار و اسناد مناقصات فعالیت می کنند، عملاً سرویس های اطلاع رسانی موردنیاز متقاضیان شرکت در مناقصات نیز توسط همین شرکت ها تامین می گردد. انتخاب سایت مناقصات جامع به همراه سرویس های جانبی و ارزش افزوده مطابق با نیاز متقاضیان شرکت در مناقصات، پاسخگوی بخشی از دغدغه های مربوط به حضور در این عرصه خواهد بود. ضمن اینکه انتظار می رود شرکت های کوچک و متوسط بیشترین استقبال را از این مدل خدمات داشته باشند. در حال حاضر اپلیکیشن و وب سایت پایگاه اطلاع رسانی مناقصات هزاره (تحت مدیریت شرکت ارتباط گستران هزاره) در حال ارائه ی خدمات مورد اشاره به تعداد زیادی از شرکتهای عضو خود میباشد. با گذر از بیست سال تاسیس، سطح بالای رضایت مشتریان این سرویس نمایانگر بهبود مستمر و تکیه بر ساختار تحقیق و توسعه است که مدنظر موسسین این مجموعه بوده و خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال آگهی های جدید مناقصه هستید «آگهی‌های استعلام امروز» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.



:: برچسب‌ها: مناقصات دولتی، مناقصات، مناقصات کشور ,
:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره

هدف از شرکت در مناقصات

به دلیل عدم وجود سامانه ی متمرکز و بانک های اطلاعاتی تخصصی، آمار دقیقی از احجام ریالی مناقصات برگزار شده در کشور وجود ندارد. با این حال و با درنظر گرفتن تولید ناخالص ملی در سال ۱۳۹۵ به میزان ۶.۷۰۰ هزار میلیارد ریال و اعمال ضریب نرم جهانی (۱۰% الی ۱۵%) برای حجم معاملات دولتی، ارزش ریالی مناقصه ها در سال مذکور حداقل ۷۳۷ هزار میلیارد ریال بوده است. شاخصی نیز در قالب نسبت ۳ به ۸ حجم ریالی بودجه ی عمرانی به خرید کالا و خدمات از بودجه ی ۵ سال اخیر قابل استخراج است که با تاثیر این مقادیر، به ارقام ۵۳۶ هزار میلیارد ریال جهت پروژه های عمرانی و ۲۰۱ هزار میلیارد ریال جهت خرید کالا و خدمات خواهیم رسید. لذا می توان هدف اول شرکت های خصوصی از حضور در مناقصات را رقابت بر سر سهمی از این جریان نقدینگی دانست. سایر اهداف نیز در قالب تداوم حضور در بازار، ارتقاء کمی و کیفی امکانات، ارتقاء رزومه ی شرکت و نهایتاً مجموعه عواملی هستند که منجر به توسعه ی حوزه ی فعالیت های یک شرکت در داخل کشور و حتی حوزه ی معاملات بین الملل می گردد.

استراتژی های درون سازمانی برای شرکت در مناقصات کشور

یکی از تعاریف استراتژی می تواند بر اساس شناسایی تهدیدهای موجود و عواملی که در خنثی سازی آنها نقش دارند، صورت پذیرد. در مورد مناقصات و استراتژی های درون سازمانی، چهار دغدغه ی اصلی پیش روی صاحبان شرکت ها و بنگاه ها ست:

  • اطمینان از عدم وجود رانت
  • میزان ثبات شرایط اقتصادی جهت انجام موضوع معامله
  • اطمینان از سودآوری معامله
  • اطمینان از ارائه ی بهترین قیمت

دو مورد اول عملاً از کنترل خارج هستند. لذا آنچه که در حیطه ی وظایف مناقصه گر قرار دارد عملاً ارزیابی معامله از منظر مالی و همچنین امکان تامین مستندات فنی تخصصی و مالی مورد نیاز مناقصه گزار است. لذا بخش خصوصی در کنار ارتقاء سازمانی و دانش افراد و یا دپارتمان های مسئول، تلاش می کند از طریق خرید خدمات مشاور و یا سرمایه گذاری مشترک جهت افزایش ضریب موفقیت بهره برد که هر دو راهکار، منجر به کاهش ریسک شکست در مناقصه و همچنین افزایش ضریب توفیق در اجرای موضوع معامله می شوند. نهایتاً بنظر می رسد شرکت ها و سازمان ها جهت حضور موفق و موثر در بازار مناقصات، نیازمند بهبود مستمر در داخل سازمان و تکیه ی بیشتر به منابع خارج از سازمان خواهند بود. ولی (و متاسفانه) نمی توان تاثیر لابی و رانت را در زمینه ی معاملات دولتی در نظر نگرفت. تعریف لابی و ارتباطاتی از این دست در قالب یک استراتژی، به سادگی مقدور و میسر نیست و احتمالاً به همین دلیل است که ارتباطات غیررسمی در زمینه ی معاملات دولتی، خارج از بدنه ی عملیاتی سازمان و از طریق ستاد اصلی (مدیریت عامل، حوزه ی هیأت مدیره و حتی رابطین و مشاورین آنها) صورت می پذیرد.

عوامل تاثیرگذار در قبول و یا رد شرکت در مناقصه ها

تعاریف سنتی و قابل استناد از هدف اصلی انجام یک معامله، بر پایه ی تحصیل سود جهت طرفین صورت پذیرفته است. در معاملات اقتصادی، سودآوری می تواند صرفاً مالی درنظر گرفته شود و یا در قالب ایجاد ارزش هایی که در طول زمان بازهم قابل تبدیل به شاخص های مالی هستند، لحاظ شود. با درنظر گرفتن سه پیش فرض:

  • مبتنی بودن بر قانون
  • لزوم وجود (یا تامین) منابع موردنیاز
  • سودآوری

بعنوان سه رکن اصلی انجام یک معامله، عملاً تصمیم گیری بخش خصوصی جهت شرکت در یک مناقصه می بایست معطوف گردد به منابع و سودآوری (با توجه به تعریف مناقصات بر اساس قانون، امر قانونی بودن مستتر است). منابع که عموماً در قالب سه گروه اصلی:

  • منابع مالی (نقدینگی، اعتبارات و ضمانتنامه)
  • دانش فنی و تخصصی
  • منابع عملیاتی (نیروی انسانی، تجهیزات و ماشین آلات، …)

طبقه بندی می گردند و نهایتاً توجیه پذیری مالی (سودآوری)، ارکان پذیرش حضور در یک مناقصه را رقم می زنند. لذا می توان استنباط نمود در صورتی که انجام موضوع یک معامله منوط به استفاده از منابع موجود و یا تامین به صرفه ی منابع موردنیاز باشد و همزمان، توجیه پذیری مالی بر مبنای سودآوری وجود داشته باشد، حضور در مناقصه توجیه پذیر است و احتمالاً نیز صورت خواهد پذیرفت. طبیعتاً در حالتی که هر یک از موارد ذکر شده به نحوی قابل تامین و یا دستیابی نباشند، شرکت در مناقصه توصیه نخواهد گردید. لذا مسئولیت مدیریت بنگاه اقتصادی جهت شرکت در مناقصه ها، عملاً محدود می شود به اطمینان از ارضاء دو رُکن اشاره شده. لازم به ذکر است توجیه پذیری مالی، نیازمند نگرشی مبتنی بر اصول مهندسی مالی و همچنین محاسبه ی ریسک های سرمایه گذاری خواهد بود.

تصمیم گیری در خصوص شرکت و یا عدم شرکت در مناقصات

مراکز اطلاع رسانی مناقصات که در قالب سایت مناقصات فعالیت می کنند…

مکانیزم شرکت در مناقصات در ایران کماکان بر اساس دریافت فراخوان، ارزیابی اولیه و اقدام جهت تهیه ی مستندات و پاکات پس از موافقت مدیریت ارشد بنگاه و نهایتاً تحویل پاکات به مناقصه گزار و شرکت در مناقصه صورت می پذیرد. تاثیر گسترش حوزه ی فناوری اطلاعات بر ارتقاء دقت عملکرد بخش خصوصی نیز بسیار بیشتر از بخش دولتی ست. در همین زمینه و با تاکید ویژه بر موضوع معاملات جاری در سطح کشور (دو گروه مناقصه و مزایده)، شرکت ها می توانند بجای رجوع به نشریات کثیرالانتشار و یا وب سایت ها و تابلو اعلانات مناقصه گزاران، از خدمات برخط شرکت هایی که مدیریت وب سایت مناقصات و یا پایگاه مناقصات را بر عهده دارند استفاده نمایند. طبیعتاً شناسایی بهترین سرویس دهنده در فضای مجازی امری سخت نخواهد بود؛ جامعیت اطلاعات از لحاظ کمیت اطلاعات ارائه شده (مقیاس تعدادی) و کیفیت نشر اطلاعات از منظر زمان انتشار (همزمانی با مناقصه گزار)، کانال های انتشار (وب سایت، پست الکترونیک، نمابر، تلفن همراه …) و دقت اطلاعات منتشر شده در کنار خدمات پس از فروش حرفه ای بهترین شاخص های انتخاب یک سرویس دهنده ی خوب و مناسب هستند. بعنوان مثال، یکی از مراکز ارائه دهنده ی اطلاعات مناقصه ها و مزایده ها از طریق وب سایت مناقصات، پایگاه اطلاع رسانی هزاره است که ضمن جامعیت اطلاعات مناقصه ها و مزایده ها و استفاده از تمامی روش های ارتباطی با مشتریان، طبقه بندی تخصصی ویژه ای را جهت بهینه سازی استفاده از اطلاعات ایجاد نموده است. همچنین لازم است به مقوله ی تامین اسناد مناقصات بعنوان تسهیلاتی که توسط این مرکز قابل ارائه است اشاره نمود.

پیشنهاداتی جهت استفاده ی بهینه از اطلاعات موجود در پایگاه مناقصات

با توجه به بخش قبلی و با فرض شناسایی یک ارائه دهنده ی مناسب، جهت استفاده از اطلاعات نباید صرفاً به دریافت اخبار مناقصات موردنیاز و به روز، بسنده نمود. با توجه به ساختار طبقه بندی اطلاعات، پیشنهاد می شود حتماً فرصتی هم جهت بررسی سایر اطلاعات تخصیص یابد که این اقدام مطمئناً در زمینه ی توسعه ی بازار تاثیر گذار خواهد بود. همچنین اطلاعات و آماری که از طریق پرتال اطلاعاتی سایت مناقصات قابل تهیه است، شمایی از وضعیت بازار کار را نیز ارائه خواهد داد. رجوع به آرشیو سایت مناقصات، اطلاعات مناسبی را در زمینه ی مناقصات مشابه و برگزار شده در مقاطع قبلی ارائه می دهد که با اندکی جستجوی بیشتر می توانید اطلاعات با ارزشی را در زمینه ی کارفرمایان (مناقصه گزاران) و نحوه ی تعامل آنها با بازار به دست آورید. نهایتاً در صورتی که از وب سایت مناقصات هزاره استفاده می نمایید، امکان دریافت و یا انتشار استعلام های مرتبط با حوزه ی کاری خود را نیز به راحتی و با هزینه ای اندک خواهید داشت که این مورد، یکی از مزیت های این خدمات دهنده به نسبت سایرین است

دلایل عدم نگرش انتفاعی به مزایده های برگزار شده توسط شرکت های کوچک و متوسط

در کنار مناقصات، برگزاری مزایده ها نیز بعنوان یکی از روش های انجام معاملات تعریف گردیده است. بخش خصوصی عملاً و بصورت حرفه ای تمایلی به شرکت در مزایده ها از خود نشان نمی دهد. عمده شرکت کنندگان در مزایده ها، اشخاص حقیقی هستند که بیشتر نقش واسطه را بر عهده دارند. و یا در مزایده های مربوط به خدمات و اجاره ی اماکن نیز، اگر بخش خصوصی مخاطب باشد عملاً معامله مرتبط با شرکت های خدماتی کوچک و بصورت محدود، متوسط خواهد بود. شاید یک دلیل اصلی در مزایده های خرید، عدم رعایت عواملی نظیر عمر مفید و یا استهلاک تجهیزات و ماشین آلات است که صرفه ی لازم را برای هزینه های بازسازی و بازگشت به چرخه ی تولید ایجاد نمی نماید. بخشی از مزایدات هم در قالب املاک و مستغلات تعریف می شوند که بازهم مخاطب زیادی در بخش خصوصی ندارند و حضور واسطه ها و دلال ها در این سری معاملات، کاملاً مشهود است. با این حال، در حدود ۱۰ درصد کمیت معاملات دولتی در بخش مزایده ها ست و انتظار می رود گردش مالی بالایی را به خود اختصاص دهد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال آگهی های جدید مناقصه هستید «آگهی‌های مناقصات لوله چدنی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.



:: برچسب‌ها: پایگاه مناقصات، مناقصات ,
:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره

اهمیت نگرش کاربردی به اطلاعات و اخبار مناقصات

بخش عمده ای از اخبار اقتصادی کشور، مرتبط با حوزه های معاملات مالی و بازار سرمایه است که عموماً با هدف اطلاع از شرایط و شناسایی فرصت ها و امکانات جهت سرمایه گذاری و یا در قالبی هوشمندانه تر، تصحیح مسیر سرمایه گذاری فعلی جهت بنگاه های اقتصادی مورد مطالعه قرار می گیرد. جریان اخبار و اطلاعات، وقتی مرتبط با بازار سرمایه باشد، بصورت مشخص و از منابعی معین (رسمی و یا غیررسمی) تامین می گردد. در مورد بازارهای مالی و معاملات بالقوه نیز روش هایی جهت توزیع و نشر اطلاعات وجود دارد که بصورت عمومی از طریق جراید و نشریات یا بصورت تخصصی و طبقه بندی شده، توسط خدمات پایگاه های خبری و سایت های مناقصات تامین می گردند. دیدگاه ابتدایی و کوتاه مدت، اخبار معاملات و در واقع مناقصه ها و مزایده ها را در قالب فرصت های کسب درآمد یک بنگاه اقتصادی مدنظر قرار می دهد. ولی با در نظر گرفتن اینکه شاخص های کمی (و تا حدودی کیفی) مناقصه های برگزار شده تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور هستند، ارائه ی تحلیل های مناسب می تواند اطلاعات لازم را برای برنامه ریزی های میان مدت جهت شرکت ها و واحدهای اقتصادی حوزه های مختلف صنایع و تجارت، مهیا سازد. لذا مدیریت هوشمند یک بنگاه اقتصادی و با تکیه بر تحلیل های صحیح اطلاعات و اخبار مناقصات، ضمن اینکه مترصد فرصت های سرمایه گذاری مناسب است می تواند جهت ارتقاء ظرفیت مجموعه ی خود و با هدف استفاده از فرصت های پیش رو نیز اقدام نماید.

حضور در معاملات بدون شرکت در مناقصه

در نگاه اول، شاید بنظر برسد مخاطبین اخبار و اطلاعات مناقصه ها عموماً شرکت هایی هستند که توانمندی فنی، تخصصی و منابع لازم را جهت ارضاء انتظارات مناقصه گزار و اجرای موضوع معامله دارا باشند. ولی تعداد ذینفعان یک مناقصه، در واقع در برگیرنده ی حوزه های فعال اقتصادی در گروه های مختلف مهندسی، ساخت و تولید، بازرگانی، خدمات و مواردی مشابه است که در کنار برنده ی اصلی مناقصه، در مسیر اجرای معامله حضور دارند و منتفع می گردند. پس می توان نتیجه گرفت بخشی از مدیران شرکت ها و بنگاه های اقتصادی که به هر دلیلی در مناقصات شرکت نمی کنند، از برگزاری مناقصه ها و بصورت غیرمستقیم استفاده می کنند. این سری بنگاه ها، بصورتی کاملاً هوشمندانه با تعقیب اخبار مناقصات و معرفی خود به برندگان مناقصه ها، شرایط رقابتی را بدون صرف هزینه های بازاریابی به نفع خود تغییر می دهند و در واقع در بسیاری از پروژه ها، عملاً پیمانکارانی که به اصطلاح دست دوم نامیده می شوند، سود بیشتری را به نسبت منابع موجود و ریسک های متحمل شده تحصیل می نمایند.

رکن اول: شناسایی بهترین و جامع ترین پایگاه مناقصات کشور

وقتی در مورد تحلیل مبتنی بر مجموعه ی اطلاعات صحبت می شود، صحت و جامعیت منابع اطلاعاتی نقش اول را بر عهده خواهند داشت. در زمینه ی اخبار مناقصات و مزایدات نیز لزوم استفاده از جامع ترین منابع اطلاعاتی که بتوانند اطلاعات موردنیاز را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند، الزامی خواهد بود. با مراجعه به پرتال های معتبر، امکان دریافت اطلاعات موردنیاز بر اساس موجودی و طبقه بندی پایگاه داده ها وجود خواهد داشت که بر اساس جستاری که در این زمینه انجام پذیرفت، سایت ارتباط گستران هزاره امکان ارائه ی گزارش های متنوع را بر اساس نیاز مشتری و با توجه به جامعیت اطلاعات به نسبت سایر پایگاه های اطلاعاتی (پایگاه مناقصات) داراست.

مهمترین اخبار مناقصات و مزایدات

الزامات راه اندازی و مدیریت یک وب سایت مناقصات

با توجه با لزوم اطمینان از صحت اطلاعات ارائه شده توسط سایت مناقصات موردنظر، نگاهی به پیش نیازهای راه اندازی و مدیریت این گونه پایگاه های اطلاعاتی خالی از لطف نیست. راه اندازی سایت مناقصات، ابتدا به ساکن نیازمند طرح توجیهی و بازاریابی است که در صورت مطلوبیت نتایج بررسی، مراحل بعدی می بایست آغاز گردد. پس از تامین زیرساخت ها (اداری، پرسنلی، ارتباطات، سرمایه، نقدینگی، …)، مراحل طراحی یک مرکز داده (دیتابیس) مهندسی شده و یک وب سایت حرفه ای و با نگرشی کاربردی از دید مخاطبین آغاز می گردد ضمن اینکه می بایست تمامی راهکارهای ارائه ی سرویس مبتنی بر بستر فضای مجازی و روش های سنتی، مدنظر قرار گرفته باشند. همچنین طراحی یک ساختار طبقه بندی حرفه ای و دینامیک جهت مدیریت اخبار مناقصات و مزایدات نیز کاملاً الزامی است. همزمان، می بایست شبکه های تامین اطلاعات نیز طراحی و اجرا گردد که با توجه به میزان جامعیت، می تواند در برگیرنده ی دفاتر نمایندگی در استان ها نیز باشد. برنامه ریزی های لازم جهت بازاریابی، مراودات مالی و همچنین ارائه ی خدمات پس از فروش به روش های مختلف نیز در فاز بعدی مطرح می گردد. بعنوان یک شاخص، وب سایت مناقصات تحت مدیریت شرکت ارتباط گستران هزاره با قدمتی در حدود ۲۰ سال و ثبت بیش از ۱.۲۰۰.۰۰۰ عنوان مناقصه و مزایده در پایگاه داده و استفاده از شبکه ی نمایندگی استانی در نظر گرفته شده که در حال حاضر خدمات خود را به تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی و شرکت های کشور، با استفاده از روش های مختلف (وب سایت، اپلیکیشن موبایل، ایمیل، نمابر،…) ارائه می دهد.

اطلاعات و آمار مناقصه ها و مزایده های برگزار شده

بر اساس آمار وب سایت مناقصات هزاره، از ابتدای سال ۹۶ تا کنون (اواسط شهریور) در حدود ۶۵.۰۰۰ عنوان مناقصه در سطح کشور برگزار شده که حدود ۱۸۰۰۰ عنوان آن (حدوداً ۲۶%) مربوط به استان تهران بوده است. همچنین از ۱۱.۵۰۰ عنوان مزایده برگزار شده نیز در ۵.۵۰۰ عنوان مربوط به مزایدات اجاره ی واحدهای تولیدی و خدماتی بوده است. وجود موتور جستجوی قوی و همچنین طبقه بندی تخصصی اخبار و اطلاعات در این وب سایت، امکان تهیه ی گزارشات آماری را به سادگی میسر می سازد ضمن اینکه امکان دریافت اطلاعات بر اساس نیاز نیز از طریق هماهنگی با مجموعه و تعریف گزارش در دیتابیس، مقدور خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال آگهی های جدید مناقصه هستید «آگهی‌های مناقصات امروز» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.



:: برچسب‌ها: اخبار مناقصه و مزایده، مزایدات ,
:: بازدید از این مطلب : 174
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره

در این مقاله، قصد داریم روشی امتحان شده، کم ریسک و آسان را برای به جریان انداختن نقدینگی با هر میزانی معرفی کنیم. اکثریت مردم بدلیل نداشتن آشنایی با سرمایه گذاری های نیازمند دانش و تخصص، تمایل دارند سرمایه اندک خود را در اختیار سیستم بانکی و یا صندوق های تضمین شده قرار دهند غافل از اینکه بخش اصلی سود سرمایه های آنها، نصیب همان سیستم می شود.به همین دلیل روشی که قصد معرفی آن را برای شما داریم، سرمایه گذاری و شرکت در مزایدات است.

مزایده، در معرض فروش قرار دادن کالا و یا اموال مشخصی است که نهایتاً به بالاترین قیمت پیشنهادی به فروش می رسد.

%20 تا 30% سود مالی، با شرکت در مزایدات خودرو و املاک

چرا باید در مزایدات شرکت کنیم؟

  • وجود تیم قیمت گذاری
    تمامی مراحل یک مزایده از جمله قیمت پایه توسط متخصصین مالی و حقوقی برآورد می شود و فروشنده نمی‌تواند کالا و یا اموالی را بالاتر از ارزش واقعی قیمت گذاری کند.

  • سوددهی بالا
    مزایده فرآیند قانونی است که از طریق دادگستری انجام می شود (شکایات حقوقی و کیفری و خانواده) و یا سازمانی که امکان نگهداری کالاها و اموال مازاد خود را ندارد. درنتیجه حداقل قیمت پایه برای انجام مزایدات بسیار پایین تر از قیمت روز بازار خواهد بود.

  • شفاف بودن معاملات
    در مزایدات تمامی مراحل بصورت رسمی و قانونی انجام می شود و امکان تقلب و یا ضایع کردن حق خریداران تقریباً وجود ندارد.

  • اصالت کالا و اموال مزایده ای
    کالا یا اموالی که در مزایدات به فروش گذاشته می شود، دارای اصالت هستند. در واقع امکان فروش ملک و یا خودرو با سند جعلی در سیستم مزایدات وجود ندارد.

  • روال ساده شرکت در مزایدات
    کلیه افراد به شرط داشتن اهلیت قانونی از نظر سنّ و سلامت روان و تابعیت ایران و البته ممنوع المعامله نبودن ـ به راحتی می توانند در مزایده ها شرکت کنند.

فرایند شرکت در مزایدات

همانطور که ذکر شد، شرکت در مزایدات بسیار آسان است. بصورت معمول فرآیند شرکت در یک مزایده شامل مراحل زیر است:

  • اطلاع از برگزاری مزایده: دریافت اطلاعات مزایدات تخصصی از طریق سرویس سایت، ایمیل یا اپلیکیشن مناقصات و مزایدات هزاره

  • دریافت اسناد: امکان دریافت رایگان اسناد مزایدات مندرج در سایت ها از طریق مرکز اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات و یا امکان تهیه و تحویل اسناد حضوری سراسر کشور از طریق خدمات شرکت ارتباط گستران هزاره

  • بازدید حضوری: امکان بازدید و ارزیابی کالا و یا اموال معرفی شده

  • تکمیل و ارسال اسناد: افراد پس از تکمیل مشخصات خود و قیمت پیشنهادی مندرج در اسناد، می بایست آن را به همراه مبلغ تضمین شرکت در مزایده در زمان مشخص بصورت پاکت شده به فروشنده تحویل دهید.

  • حضور در جلسه برگزاری مزایده: در این جلسه پاکت های ارائه شده باز خواهند شد و گروهی شامل متخصصین مالی و حقوقی پیشنهادات قیمت را بررسی و بالاترین پیشنهاد را به عنوان برنده مزایده معرفی می‌کنند. البته شرکت در این جلسه اجباری نیست و در صورت برنده شدن، خودشان سریعاً با شما تماس می‌گیرند.

نقدینگی لازم جهت شرکت در مزایدات

با توجه به فراوانی کالاها و اموال به مزایده گذاشته شده، شما می توانید با هر بودجه‌ای شرکت در مزایده ها را شروع کنید. پیشنهاد ما این است که ابتدا با مزایداتی در حد صد و یا دویست میلیون تومان شروع کنید و به مرور، مبلغ نقدینگی را بالا ببرید. فقط در نظر داشته باشید که درصدی از قیمت پیشنهادی شما می بایست به عنوان "تضمین شرکت در مزایده" بصورت امانت به فروشنده پرداخت شود. مبلغ تضمین اکثراً معادل پنج درصد قیمت پیشنهادی شماست که در صورت برنده شدن در مزایده، در تسویه حساب محاسبه می شود و اگر هم در یک مزایده موفق نشدید، مبلغ تضمین ظرف چند روز به حساب شما باز می گردد.

پرسودترین مزایدات کدام است؟

بر اساس تجربیات بیست ساله در بازار مزایدات، خریداران عموماً دو دسته هستند:
دسته اول افرادی هستند که روی کالاهای خاصی تمرکز دارند، نظیر انواع ضایعات فلزی و غیرفلزی، مواد یا تجهیزات صنعتی، ...
دسته دوم هم افرادی هستند که تخصص و روابط و شناخت کافی از بازار کالاهای خاص را ندارند و صرفاً می خواهند از طریق مزایدات، به سرمایه و نقدینگی خود بیافزایند. پیشنهاد قطعی ما برای دسته دوم، شرکت در مزایدات خودرو (سواری، موتورسیکلت، ....) و مزایدات املاک (آپارتمان، ساختمان، زمین کشاورزی، ...) است.
در صورتی که سرمایه خود را روی مزایدات خودرو و املاک متمرکز کنید، به راحتی می توانید انتظار سود مالی بیست تا سی درصد را داشته باشید!

در جدول زیر، برآوردی از مزایدات انجام شده در فصل زمستان سال 1399 بر اساس قیمت پایه (اعلام شده توسط فروشنده) و قیمت واقعی بازار ارائه شده است:

ـ منابع مربوط به قیمت های پایه، آگهی های سرویس اطلاع رسانی هزاره و منابع مربوط به ارزش واقعی، بر اساس شناسایی اموال مشابه در زمان برگذاری مزایده و در سطح بازار است.
ـ برآورد قیمت املاک مربوط به سایر شهرهای استان تهران (بغیر از تهران) است.

 

پیشنهاد می کنیم دراولین فرصت اقدام به دریافت اشتراک سرویس مزایدات خودرو و املاک از یک مرکز اطلاع رسانی مزایدات معتبر، خوشنام و فعال نمایید. مطمئن باشید سرمایه گذاری در مزایدات یکی از بهترین راه هاست برای اینکه نقدینگی خود را ـ هر چند اندک ـ از رکود خارج کنید و به منفعت مالی برسید.



:: برچسب‌ها: مزایده , مزایدات خودرو , مزایدات املاک , سایت مناقصات , مزایده ملک ,
:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.جهت حذف این مطلب وارد مدیریت وب خود شوید و از قسمت ویرایش مطالب قبلی ،مطلبی با عنوان به وبلاگ خود خوش امدید را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 0 0 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 37 38 39 40 41 ... 42 صفحه بعد