شرکت نفت ایران (به انگلیسی: National Iranian Oil Company) با مخفف انگلیسی: NIOC یک شرکت دولتی نفت وگاز ایرانی است، که در زمینه اکتشاف، تولید، انتقال، بازاریابی و فروش نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی فعالیت می کند. این شرکت در سال ۱۳۲۷ پس از ملی شدن نفت ایران، تأسیس شده است.
شرکت ملی نفت ایران از سال ۱۳۳۰ به صورت رسمی جایگزین شرکت نفت ایران و انگلیس شد. بعد از انقلاب ۱۳۵۷ و تشکیل وزارت نفت، بخش های پائیندستی اعم از پالایش و پخش، توزیع گاز و صنایع پتروشیمی، از این شرکت جدا شده و بهعنوان شرکت هایی مستقل و زیرمجموعه وزارت نفت، فعالیت خود را ادامه دادند. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به معرفی بیشتر شرکت نفت ایران می پردازیم. پس با ما همراه شوید.
تاریخچه شرکت نفت
همانطور که گفتیم این شرکت در سال ۱۳۲۷ خورشیدی و پس از ملی شدن نفت ایران تاسیس و جایگزین شرکت نفت ایران و انگلیس شد. این شرکت در حال حاضر کاملا دولتی بوده و مدیر عامل آن به پیشنهاد وزیر نفت، انتخاب اعضای هیئت مدیره و در نهایت حکم وزیر منصوب می شود و در سلسله مراتب اداری، معاون وزارت نفت ایران است.
شرکت نفت ملی ایران در میان شرکت های دولتی، سومین تولیدکننده بزرگ نفت پس از سعودی آرامکو (عربستان سعودی) و گازپروم (روسیه) در سال ۲۰۰۷ معرفی شده است. محصولات این شرکت نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی است. شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تولید ۸۵٪ از نفت خام این شرکت، بزرگترین تولیدکننده نفت شرکت ملی نفت ایران به شمار می رود و پس از آن، به ترتیب شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، بزرگترین زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران به شمار می روند.
مزایدات شرکت نفت
شرکت ملی نفت ایران، با هدف همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی سایت مزایدات هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از انتشار فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط مناقصات و مزایدات شرکت نفت باشند؛ اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارائه بدهد. در مزایده شرکت نفت نیز شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد و موضوع این مزایدات در ارتباط با این شرکت، عمدتا مزایده های دستگاه جوش و برش، قطعات یدکی، خرید زمین، فروش مغازه، فروش روغن سوخته، فروش خودرو سواری و غیره است. سپس قراردادی ما بین برنده و شرکت نفت به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
آمارها نشان می دهند که در حال حاضر در کشور حدود ۱۵ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی فرسوده وجود دارد که نوسازی آنها به افزایش بازدهی معادن کشور کمک زیادی خواهد کرد. بنابراین فرسودگی ماشین آلات معدنی از مواردی است که علاوه بر کاهش بهره وری معادن به تعطیلی معادن فعال نیز می تواند منجر شود. با توجه به اهمیت بازسازی و واردات ماشین آلات معدنی برای سال جاری واردات ۲ هزار دستگاه این نوع ماشین آلات در برنامه کشور قرار گرفته است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
جریان توقف و از سرگیری واردات ماشین آلات معدنی
در سال ۱۳۹۹ بر اساس یک دستورالعمل واردات ماشین آلات معدنی متوقف شد اما اجرای این دستورالعمل مشکلاتی به همراه داشت که از جمله آنها به بالا رفتن قیمت ماشین آلات چه به صورت خرید و چه اجاره می توان اشاره کرد. این مساله موحب شد تا واردات این دست از ماشین آلات از سال گذشته در دستور کار قرار بگیرد. بنابراین مجوز واردات برای واردات ۸۷۰ ماشین آلات معدنی صادر شد.
با توجه به نیاز بخش معدن و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صمت در سال جاری هم این مجوزهای صادر شده برای ماشین آلات معدنی مورد نیاز در بخش معدن حدود ۲ هزار فقره بوده که با ورود این دست از ماشین آلات بخشی از نیاز معدن برطرف خواهد شد.
گزارش های اعلام شده از سوی معاون معادن وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حال حاضر نشان دهنده آن است که ۱۵ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی فرسوده در کشور وجود دارد که در این زمینه برنامه ریزی ها به این صورت است که سالانه ۲ هزار تا ۲۵۰۰ دستگاه نوسازی شود.
بنا بر گفته های رضا محتشمی پور، در سال ۱۳۹۹ دستورالعمل هایی صادر شده است و واردات این نوع از ماشین آلات متوقف شده است. پس از این نیز در مقطعی و با شرایط سخت مجوز واردات ماشین آلات معدنی داده شد که نتیجه آن نیز در عملکرد بازار به چشم می خورد و قیمت ها به شدت افزایش یافته بود. به صورتی که قیمت ۷۰ درصد بالاتر از قیمت تمام شده رسید و قیمت اجاره ماشین آلات در برخی از مناطق مانند شرق کشور بسیار افزایش پیدا کرد.
بر اساس دستورالعمل جدید در زمینه واردات ماشین الات نو معدنی، وارد کننده هیچ گونه محدودیتی ندارد. اما در ارتباط با ماشین الات مستعمل محدودیت هایی در نظر گرفته شده است. در این زمینه، واردات ماشین آلات زیر ۵ سال ساخت که سابقه ساخت داخل ندارد برای همه معدن کاران آزاد است و واردات ماشین آلات بین ۵ تا ۱۰ سال از مقرراتی تبعیتی میکند که بر اساس ظرفیت واحدها بررسی می شود.
محتشمی پور همچنین اضافه کرد: در کنار روند در نظر گرفته شده برای واردات این خودروها، برای تولید مشترک ماشین الات سنگین معدنی نیز با یکی از تولید کنندگان دنیا در حال مذاکره هستیم.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های صنعت معدن » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران در تاریخ ۲۱ فروردین ماه سال ۱۳۵۸ به دستور امام خمینی و با هدف تامین مسکن محرومان و متولی توسعه و عمران روستاهای کشور و ساخت واحدهای مسکونی در شهرها تاسیس شد. این بنیاد در چهارچوب سیاست ها و برنامه های دولت جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه شوید.
تاریخچه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
به دنبال فرمان حضرت امام در ۲۱ فروردين ۱۳۵۸ و افتتاح حساب ۱۰۰ و توجه مردم به اين موضوع مهم، بنياد مسكن انقلاب اسلامي در تاریخ بيست وپنجم ارديبهشت ماه فعاليت خود را آغاز كرد. اساسنامه این بنياد در تاريخ هفدهم آذرماه سال ۱۳۶۶ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است و بر طبق آن وظايفي بر عهده اين نهاد قرار داده شده است.
در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی عالی ترین مرجع تصمیم گیری شورای مرکزی است که ترکیب آن در فرمان حضرت امام به این شرح است: نماينده مقام معظم رهبري، نماينده دولت (وزير مسكن و شهرسازي) وسه نفر از مهندسان و كارشناسان ساختمان و شهرسازي به انتخاب دو نفر اول. رئيس بنياد هم از ميان شوراي مركزي انتخاب مي شود. در حال حاضر بنياد مسكن انقلاب اسلامي، به غير از مراكز استان داراي ۱۲۰ شعبه ديگر در سراسر كشور و پنج سازمان وابسته ،سازمان بنياد بتن ايران، شركت سازمان توسعه مسكن، سازمان بانك ماشين آلات، مركز پژوهش و مطالعات سوانح طبيعي و شركت ايجاد محيط است.
اهداف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
بر اساس اساسنامه و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، اهداف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
۱.مطالعه و بررسی در زمینه تشخیص و تعیین نیازمندی های مسکن محرومان اعم از روستایی و شهری و فراهم آوردن موجبات اجرای آن با مشارکت، همکاری و خودیاری مردم و دستگاه های مختلف.
۲.تهیه طرح مجتمع های زیستی و واحدهای مسکونی ارزان قیمت و اجرای آنها به طور مستقیم یا با مشارکت مردم با همکاری و هماهنگی دستگاه های ذیربط در روستا و شهر.
۳.کمک در جهت تامین مصالح ساختمانی کشور از طریق تهیه، تولید و توزیع.
۴.تهیه طرح های هادی و اصلاح معابر در روستاها، با هماهنگمی دستگاه های ذیربط و اجرای آن با مشارکت مردم از محل اعتبارات مصوب واگذاری دولت.
۵.تهیه و ارایه طرح های لازم برای بازسازی و نوسازی مناطق مسکونی روستایی آسیب دیده در اثر جنگ، سیل، زلزله و سایر سوانح طبیعی و اجرای آنها با مشارکت مردم و هماهنگی با سازمان ها و ارگان های ذیربط.
۶.مطالعه و برنامه ریزی و اجرای مصوبه دولت مبنی بر ساخت دو میلیون واحد مسکونی روستایی طی دو برنامه پنج ساله توسعه کشور (ساخت سالانه ۳۰۰هزار واحد مسکونی روستایی)
معاملات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
بنیاد مسکن با هدف همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی سایت مناقصات هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از انتشار فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط مناقصات و مزایدات این مجموعه هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد. موضوع این مناقصات نیز در حوزه واگذاری انواع خدمات، نظارت پروژه های طرح هادی، مناقصات آسفالت معابر روستایی و غیره خواهد بود. در مزایدات نیز برنده شخصی است که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد و موضوع این مزایدات، فروش انواع کالاها، مزایده ملک، انواع خودرو و غیره است. سپس قراردادی ما بین برنده و بنیاد مسکن به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
با وجود آن که این روزها در بازار خودرو رکود وجود دارد اما مسیر قیمت ها همچنان مسیر افزایشی بوده و گزارش ها حاکی از آن است که قیمت خودرو در بیشتر موارد در روزهای اخیر جهش قیمتی را تجربه می کند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
پیش بینی فعالان حوزه خودرو
فعالان بازار خودرو بر این اعتقاد هستند که در شرایط فعلی هیچ نشانه ای از کاهش قیمت خودرو در بازار دیده نمی شود و حتی انتظارات، به سوی صعودی بودن بازار مدیریت شده است.
این موضوع در حالی رخ می دهد که وضعیت رکودی در بازار خودرو تا به امروز موجب شده است که خرید و فروش تقریبا قفل شود و به اعتقاد نمایشگاه داران به صفر برسد. در بازار خودرو این روزها قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با افزایش ۲ میلیون تومانی رو به رو شد و در بازار ۳۱۲ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ هم با یک میلیون تومان افزایش، به ۳۷۵ میلیون تومان رسید.
از طرف دیگر، قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما با افزایش ۵ میلیون تومانی به ۶۱۵ میلیون تومان رسید. قیمت پژو ۲۰۷ دستی هم با افزایش ۵ میلیون تومانی قیمت، ۴۲۵ میلیون تومان شده است.
قیمت دنا اتوماتیک توربو هم با افزایش ۵ میلیون تومانی به ۵۳۵ میلیونی تومان رسید. قیمت تارا دنده ای رکورد دار افزایش قیمت در بازار این روزها بوده است؛ قیمت تارا دنده ای با ۱۰ میلیون تومان افزایش به ۴۵۰ میلیون تومان رسیده است. اما قیمت پراید۱۱۱ با یک میلیون تومان کاهش، به ۲۰۴ میلیون تومان رسید. پراید ۱۳۱ نیز با نرخ ۱۸۰ میلیون تومان به فروش می رسد. علاوه بر این، تیبا هاچ بک پلاس در محدوده ۲۱۴ میلیون تومان قیمت گذاری شده است.
کارشناسان و تحلیلگران بازار خودرو بر این باور هستند که فضای سیاسی داخلی و بین المللی کشور بر روند بازار خودرو و قیمت آنها تاثیر گذاشته است. درواقع اعتقاد بر آن است که این دست مسائل بر نوسان فعلی دلار اضافه می کنند و با توجه به آن که بازار خودرو هم یک بازار دلاری است، بنابراین پیش بینی می شود که قیمت خودرو در هفته های آینده با افزایش همراه باشد. همواره مسائل سیاسی در داخل کشور و به دنبال آن ایجاد بی ثباتی و نداشتن دید ثابت از آینده، تاثیرات منفی بر بازار خودروها به خصوص خودروهای تولید داخل بر جای می گذارند.
فعالان حوزه خودرو در ارتباط با اثرات واردات خودرو بر روی قیمت می گویند: اخباری که در رابطه با واردات خودرو به کشور منتشر می شود، دیگر هیچ تاثیری در قیمت ها و روند بازار داخلی خودرو ندارد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های صنعت خودرو » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
این روزها داروهای بسیاری برای انواع عکس برداری از اعضای داخلی بدن استفاده می شود که یکی از آنها ویزی پک است. این دارو برای آنژیوکاردیوگرافی (ارزیابی شریان های کرونر و بطن چپ)، آنژیوگرافی، آئورتوگرافی (برای ارزیابی آئورت)، آرتریوگرافی (برای ارزیابی عروق محیطی، انشعاب عروق بزرگ احشائی، ضایعات شریانی مغزی)، ونوگرافی (ارزیابی سیستم وریدی محیطی) به کار می رود. این دارو همچنین برای اوروگرافی دفعی (ارزیابی فعالیت کلیه)، مقطع نگاری کامپیوتری و مغز و بدن نیز کاربرد دارد.
ویزی پک با ايجاد تيرگی در مسير داخل عروقی، ناشی از تجويز داخل عروقی دارو، ساختارهاي داخلي توسط راديوگرافی را نشان می دهد. مانند ساير مواد حاجب يددار، ميزان كنتراست بسته به مقدار يد، دوز مصرفی، ميزان پيک پلاسمایی يد بلافاصله بعد از تزريق سريع داخل عروقی افزايش پیدا می کند. در ادامه این مقاله با معرفی بیشتر این داروی تزریقی همراه مجله هزاره باشید.
مقدار مصرف ویزی پک
این دارو باید در دمای اتاق و در جای خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شود. میزان مصرف این دارو نیز در حالت کلی به شرح زیر است که باید زیر نظر پزشک و با نسخه پزشک صورت بگیرد.
بزرگسالان:
داخل شرياني، محلول تزريقي ۲۷۰mg/ml براي آنژيوگرافي ديجيتال داخل شرياني استفاده مي شود.
محلول تزريقي ۳۲۰mg/ml براي آنژيوگرافي (بطن چپ و آرتريوگرافي كرونر)، آرتريوگرافي محيطي، آرتريوگرافي احشائي و آرتريوگرافي مغزي استفاده می شود.
داخل وريدی:
محلول تزريقی ۲۷۰mg/ml براي تصويربرداری (CECT (Contrast Enhonced Computed Tomography از سر و بدن، اوروگرافی و ونوگرافی محيطی به كار می رود.
محلول تزريقی ۳۲۰mg/ml براي تصويربرداري CEC از سر و بدن، اوروگرافی به كار می رود.
حداكثر دوز توصيه شده ۸۰g است و غلظت و دوز تجويزی براساس محل تزريق و نوع مطالعه متفاوت است كه بايد به برچسب فرآورده مراجعه نمود.
استعلام بهای ویزی پک
استعلام بها که با عنوان استعلام قیمت نیز شناخته می شود، به معنی اقدام خریدار به دریافت قیمت از چند فروشنده و یا تامین کننده مختلف با هدف انتخاب بهترین قیمت و یا مناسب ترین شرایط برای خرید کالا و یا دریافت خدمات است. در این حالت مسئول خرید از حداقل ۳ فروشنده مختلف قیمت آن کالاها را استعلام می کند و در آخر پس از بررسی فروشنده بهترین قیمت پیشنهادی را برای همکاری انتخاب می کند. در این زمینه یک فرم استعلام بها وجود دارد که اطلاعات کالا یا خدمات در آن درج می شود. این فرم بر اساس نیاز هر سازمانی متفاوت خواهد بود و قیمت نیز در آن درج می شود. انواع استعلام بها در زمینه های مختلف را می توانید در پایگاه مناقصات هزاره مشاهده کنید.
در ارتباط با داروی ویال ویزی پک نیز خریدار این دارو که می تواند بیمارستان، داروخانه، دانشگاه های علوم پزشکی و… باشد استعلام ویال ویزی پک در تعداد و حجم مدنظر خود را اعلام کرده و از تامین کننده با بهترین قیمت پیشنهادی خرید خود را انجام می دهد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های خدمات دارویی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
کسانی که در زمینه دریانوردی فعالیت می کنند نیاز به انواع تجهیزات و ابزارهای مختلف دارند. تجهیزات دریایی شامل شناورها و قایق ها و کشتی ها تا تجهیزات مربوط به تفریحات دریایی و اسکله و… است. تمام فعالیت ها در دریا به دو دسته تامین تجهیزات و کالاهای دریایی و خدمات دریایی تقسیم بندی می شوند.
تجهیزات متنوعی برای هر بخش از این حوزه وجود دارد که به سهولت بیشتر در کار و ایمنی بالاتر کمک می کند. درواقع وجود این تجهیزات بسیار مهم و کاربردی بوده و می تواند از بروز بسیاری از خطرات جلوگیری کند. بنابراین این روزها با پیشرفت در تولیدات و صنایع و تجهیزات بسیاری از مشکلاتی که پیش از این در این حوزه وجود داشت؛ حل شده است. دریانوردان با استفاده از این تجهیزات بسیار راحت تر و امن تر سفر می کنند. در ادامه با مجله هزاره همراه شوید.
انواع تجهیزات دریایی
این تجهیزات دارای انواع و تنوع بسیاری به شرح زیر هستند:
شناورها و قایق ها ( شناورهای بررسی لرزه ای، شناورهای حفاری برای کاوش و اکتشاف، تجهیزات زیر آب برای تکمیل چاه های اکتشافی و استخراجی، شناورهای آینده نگر، کشتی های لوله کشی، یخ شکن ها و غیره)
فعال کردن واحدها ، دستگاه ها و قطعات سیستم های دریایی و خطوط لوله ( اتصالات دستی دریایی، اتصالات کنترل از راه دور دریایی و غیره)
مزایدات تجهیزات و خدمات دریایی
در زمینه این تجهیزات انواع مزایدات متنوع برگزار می شود. سازمان هایی که در جریان فعالیت های خود، نیاز به تجهیزات دارند اقدام به شرکت در مزایدات نهادهایی می کنند که این تجهیزات را در اختیار دارند و این تجهیزات را به مزایده می گذارند. بر این اساس تجهیزاتی مانند اقلام مستعمل، ابزارهای صنعتی، قطعات کشتی، فروش کشتی و لنج و … می تواند در فرایند مزایده برای فروش گذاشته شود. در مزایده شخص حقیقی یا حقوقی برنده خواهد شد که بیشترین مبلغ پیشنهادی را ارائه بدهد.
علیرضا پیمان پاک در نشست همکاری های تجاری ایران و فدراسیون روسیه، ضمن اشاره به این که سطح مراوادات تجاری در مقایسه با ارتباطات سیاسی ایران و روسیه بسیار کم است، ادامه داد: در صورتی که بتوانیم بر روی نقاط مشترک کار کنیم و زیرساخت ها را توسعه دهیم، پتانسیل های خوبی برای همکاری وجود دارد. برای ما در حال حاضر مهم ترین مساله، شناخت ظرفیت ها و پتانسیل های متقابل است.
پیمان پاک با اشاره به این که در گذشته صادارات ایران به روسیه تنها مربوط به محصولات کشاورزی بود، اضافه کرد: امروز، بیش از ۶۰ درصد مراوادت در حوزه کالاهای صنعتی است؛ چنانکه دارو از جمله داروهای ضد سرطان در فهرست کالاهای صادراتی به روسیه قرار گرفته و قرار است در حوزه صادرات توربین نیز قراردادهایی منعقد شود. در عینحال، قرار است این همکاری ها به حوزه های دیگر از قبیل تجهیزات صنعتی، صنعت هوایی و کشتی سازی هم گسترش پیدا کند و در این زمینه توافقاتی نیز شکل گرفته است.
وی در ادامه به برگزاری یک رویداد تجاری در مسکو و با حضور قطعه سازان ایرانی اشاره کرد و تصریح کرد: در طول ۳ روز برگزاری این نمایشگاه به میزان ۷۰۰ میلیون یورو موافقت نامه ما بین فعالان اقتصادی ایران و روس به امضا رسیده است که اگر ۲۰ درصد از این رقم هم به قرارداد منجر شود، حدود دو برابر صادرات ایران در زمینه قطعه خواهد بود.
پیمان پاک همچنین عنوان کرد: برای آنکه همکاری های اقتصادی شکل بگیرد، نیاز به توسعه زیرساخت ها داریم. بر این اساس، یکی از اقدامات صورت گرفته، توافق برای پوشش بیمه ای مراودات از طریق صندوق ضمانت صادرات ایران و صندوق اگزیار روسیه است. در این توافق بنا شده است که صندوق ضمانت صادرات، تاجر ایرانی را اعتبارسنجی کند و صندوق اگزیار نیز اعتبار تاجر روس را مورد ارزیابی قرار می دهد و در مرحله بعد، قرارداد همکاری فعالان اقتصادی ایرانی و روسیه بیمه می شود.
وی ایجاد کریدور سبز میان ایران و روسیه را از دیگر اقدامات زیر ساختی خواند و گفت: کریدور سبز به صورت پایلوت برای ارتباط گروه های بالغ ایجاد شده است تا با کمترین مدت زمان و ارائه کمترین اسناد بتوانند کالاهای خود را ترخیص کنند. از طرفی دیگر قرار است صندوق هایی ایجاد شوند که تسهیلاتی درحد یوزانس و سرمایه گذاری، اعتبار خریدار و فروشنده و مشارکت در تولید ارائه کنند.
رئیس سازمان توسعه تجارت، برقراری تجارت آزاد میان ایران و کشورهای حوزه اوراسیا را نوید بخش آینده ای روشن برای تجارت در این منطقه دانست و گفت: گروه های کالایی برای قرارگرفتن در فهرست تجارت آزاد، تقریبا مشخص شده است و تصمیم بر آن است که ۹۰ درصد کد تعرفه ها صفر شود. علاوه بر این، مصوبه ای از سران قوا دریافت کرده ایم که ممنوعیت های وارداتی ایران برای اوراسیا لغو شود. به همین دلیل هم پیش بینی می شود که فهرست کالاهای مشمول تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا اواخر آذرماه میان وزرای این کشورها به امضا برسد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های بین الملل » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
پایپینگ فرایندی است که در آن انواع لوله ها و اتصالات و شیرآلات در جهت راه اندازی یک سیستم و انتقال نوعی از انواع سیال ( مایع، جامد یا گاز) از نقطه ای به نقطه دیگر مونتاژ می شود. این عملیات را سیستم لوله کشی یا پایپینگ می گویند. پایپینگ به عنوان یکی از حساس ترین و مهم ترین بخش های پروژه های صنعتی و عمرانی به شمار می رود.
کاربرد سیستم های لوله کشی در پتروشیمی، شهرسازی، صنایع غذایی، گاز، نفت، نیروگاه، ابزار دقیق، کاغذ سازی، ساخت مواد نیمه رسانا، سازه های دریایی، لایروبی، تصفیه فاضلاب، کشاورزی، ساختمان سازی، راه سازی، تهویه و غیره است. در تمام این کاربردهای پایپینگ، مواد مایع، گاز، دوغاب و دیگر سیالات، برای مقاصد متفاوت از محلی به محل دیگر انتقال داده می شوند. نوع تجهیزات و سیستم لوله کشی که در هر کدام استفاده می شود برای هر کاربرد متفاوت بوده و به هدف کاربری بستگی دارد. در ادامه به معرفی انواع پایپینگ و تجهیزات آن می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
انواع پایپینگ
به لحاظ عملیاتی و اجرایی سیستم لوله کشی به ۳ دسته کلی تقسیم می شود: سیستم لوله کشی صنعتی (Piping)، سیستم لوله کشی شهری و ساختمانی (Plumbing) و سیستم لوله کشی خطوط انتقال (Pipe Line) که هر کدام از این مقوله ها به شیوه خاص و با طراحی های گوناگونی قابل اجرا و بهره برداری است.
سیستم لوله کشی می تواند از مواد مختلفی مانند فولاد نرم، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، برنج، مس، شیشه یا پلاستیک تشکیل شود. عمدتا اتصالات و شیرآلات لوله از همان مواد لوله ساخته می شوند. انتخاب مواد و همچنین اندازه لوله به آیتم هایی مانند ماهیت سیال، فشار، دما و سرعت جریان بستگی دارد.
تجهیزات پایپینگ
سیستم های لوله کشی از اجزا و تجهیزات مکانیکی متنوعی مانند لوله، تیوب، فیتینگ (اتصالات)، فلنج، گسکت (واشر آب بندی)، پیچ، مهره، ولو (شیرآلات) و تجهیزاتی مانند اتصالات انبساطی، اتصالات انعطاف پذیر، شلنگ فشار قوی، صافی، گیره، ابزار دقیق و جدا کننده تشکیل می شود. استفاده از این اجزا و تجهیزات مکانیکی، کمک می کند تا انتقال مناسب سیالات در سیستم های لوله کشی امکان پذیر شود. انواع تجهیزات پایپینگ شامل موارد زیر می شود:
انواع شیر آلات صنعتی
انواع پایپ و تیوب
انواع اتصالات
انواع گسکت
انواع فلنج
انواع تجهیزات عایق کـاری
انواع پیچ و مهره
انواع تله بخـار
انواع توپی انسداد
مناقصات پایپینگ
شرکت های مختلف دولتی و خصوصی که در فعالیت های خود نیاز به فرایندهای پایپینگ داشته باشند؛ برای انجام معاملات بهتر و به صرفه تر اقدام به برگزاری مناقصاتی می کنند تا از پیمانکاران مختلف برای پیاده سازی انواع پایپینگ کمک بگیرند. این فرایند به بهبود همکاری میان شرکت ها و شفافیت مالی آنها کمک قابل توجهی خواهد کرد. این مناقصات با اعلام شرکت مناقصه گزار آغاز شده و در روزنامه های کثیرالانتشار و وب سایت های مختلف مانند وب سایت هزاره اطلاع رسانی می شود.
سپس شرکت هایی که شرایط لازم سازمان برگزار کننده مناقصه را داشته باشند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود می کنند. سازمان مذکور نیز با بررسی مدارک پیمانکاران از آنها برای شرکت در مناقصه دعوت کرده و شرکتی برنده مناقصه خواهد بود که شرایط لازم را داشته باشد و مبلغ پیشنهادی آن برای انجام پروژه کمتر از دیگر رقبا باشد. سپس میان هر دو طرف قراردادی منعقد خواهد شد که تعهدات طرفین و مدت زمان انجام پروژه در آن ذکر می شود. مناقصات پایپینگ عمدتا در حوزه هایی مانند خرید، ساخت، نصب و راه اندازی دستگاه های فیلتراسیون، راه انداری پایپینگ و سیستم هوشمند سوخت رسانی، مناقصه خرید پایپینگ متریال و غیره انجام می شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ابزارآلات صنعتی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ضمن اشاره به اجرا طرح حد نگاری در اراضی ملی، کشاورزی و منابع طبیعی اعلام کرد: تا به امروز برای ۱۳۲ میلیون هکتار از اراضی ملی که معادل ۹۸ درصد است، سند صادر شده است و به این ترتیب خرید و فروش زمین قولنامه ای به حداقل خواهد رسید. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
استفاده از سند ثبتی به جای خرید و فروش زمین قولنامه ای
حسن بابایی خبر از آغاز طرح تثبیت و حد نگاری زمین های کشاورزی داد و تصربح کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، در صدد هستیم تا پایان سال جاری، ۳۰ درصد از زمین های کشاورزی دارای سند ثبتی شوند.
بابایی با اشاره به این که در حال حاضر، ۱۰ درصد از زمین های کشاورزی دارای سند هستند اضافه کرد: از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور تا به امروز برای ۱.۸ میلیون هکتار که معادل ۱۰ درصد هستند، سند صادر شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مساحت عرصه های ملی را ۱۳۷ میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: از میان ۱۶۴ میلیون هکتار اراضی کشور، ۱۳۷ میلیون هکتار از آن عرصه های ملی هستند.
بابایی ادامه داد: تا به امروز برای برای ۱۳۲ میلیون هکتار از اراضی ملی معادل ۹۸ درصد سند صادر شده است و صدور سند برای اراضی کشاورزی تقاضا محور است و کشاورزان برای سند دار کردن زمین های خود باید اسناد و مدارک لازم را ارائه کنند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ضمن اشاره به این که اعتبارات لازم برای اجرای طرح حد نگار در نظر گرفته شده است؛ تصریح کرد: در این ارتباط، اعتبارات مورد نیاز برای صدور سند پرداخت شده است که با اقدامی جهشی این تکلیف قانونی باید تا سال ۱۳۹۸ به پایان می رسید.
بابایی از کارکردهای مهم طرح حد نگاری را کمک به کاهش ورود پرونده ها، دستگاه نظارتی و جهاد کشاورزی دانست و اضافه کرد: صادر کردن سند و اجرای طرح کاداستر برای اراضی شهری و منابع طبیعی یک اولویت است و در سند تحول و سیاست کلی قوه قضاییه بر آن تاکید شده است.
وی همچنین افزود: در حال حاضر تبدیل اسناد ثبتی دفترچه ای به تک برگ در ارتباط با املاک و اراضی کشاورزی از اولویت های سازمان ثبت اسناد است به صورتی که کارکنان در واحدهای ثبتی در کمتر از یک تا ۲ هفته در این ارتباط اقدام می کنند.
همانطور که در مقالات گذشته به تعریف کلید واژه های مختلف معاملات مانند مناقصه، مزایده و غیره پرداختیم دانستیم که مناقصه یکی از راه های تعیین پیمانکار برای انجام پروژه های مختلف به شمار می رود. برای مزایدات نیز برگزاری این فرایندها به فروش بیشتر و بهتر محصولات و خدمات کمک خواهد کرد. استفاده از این فرایندها به مدیران پروژه ها کمک می کند تا در یک فضای رقابتی با دیگر شرکت ها قرار گرفته و به حقوق مادی و معنوی مناسبی دست پیدا کنند. همچنین آنها می توانند برای انجام پروژه های خود بهترین تیم را انتخاب کنند. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی اصطلاحات انگلیسی کاربردی مناقصه و مزایده می پردازیم. پس با ما همراه شوید.
اصطلاحات انگلیسی مناقصه و مزایده
در فرایند مناقصات و مزایدات اصطلاحاتی نیز به صورت انگلیسی به کار برده می شود، که شرکت کنندگان و برگزار کنندگان آنها بهتر است برای درک بهتر این فرایندها، نسبت به اصطلاحات انگلیسی کاربردی مناقصه و مزایده اطلاعات مفیدی داشته باشند.
Auction
مزایده، مزایده در لغت به معنی در معرض فروش گذاشتن چیزی به نحوی که هر خریداری که قیمت بیشتر پیشنهاد کرد، به وی فروخته شود؛ حراج ؛ در مقابل مناقصه قرار دارد. حراج، مزایده، حراج کردن، به مزایده گذاشتن، فروختن
Tender/ Bid
مناقصه، فرایندی که برای خرید کالا یا خدمات که تمامی پیشنهادهای رسیده در یک زمان و در حضور پیشنهاد دهندگان بررسی شده و پایین ترین قیمت قبول می گردد. مناقصه در نقطه مقابل مزایده قرار دارد. مناقصه برای دسترسی به دو مؤلفه اساسی در خرید کالا و خدمات، به اجرا گذاشته می شود.
Bidding documents
اسناد مناقصه، هر مناقصه اسناد مربوط به خود را داشته و بر اساس آن به اجرا گذاشته می شود.
Bond
تضمین، یک ضمانت نامه بانکی با مدت اعتبار ۳ ماهه پس از تاریخ افتتاح پیشنهادات مناقصات. میزان تضمین بر اساس برآورد پروژه های مختلف متفاوت خواهد بود.
Conditions of contract
شرایط پیمان، شرایط پیمان شامل شرایط عمومی و خصوصی پیمان می شود که در آن مشخصات طرفین ذکر شده و مدت پیمان و تعهدات هر دو طرف در آن تعیین می شود.
The bidder
مناقصه گزار، شخص یا ارگانی که مناقصه ای راجهت شناسایی پیمانکار واجد شرایط برگزار می کند. این ارگان ها و سازمان ها شامل: قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران شامل وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکت های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک ها، و موسسات اعتباری دولتی، شرکت های بیمه دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، موسسات عمومی، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی، دستگاه ها و واحدهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است نظیر وزارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شرکت های تابعه است.
Tenderer
مناقصه گر، فرد حقوقی یا حقیقی که اسناد مناقصه را دریافت و در مناقصه شرکت می کند. شخص مناقصه گر می تواند در هر مرحله ای از کار مناقصه از فرایند مناقصه خارج شود.
Single stage tender
مناقصه تک مرحله ای، در این نوع از مناقصه پیشنهادات مناقصه گران در جلسه باز و در همان جلسه برنده مناقصه مشاهده می شود. این نوع از مناقصه نیازی به ارزیابی فنی و بازرگانی پیشنهادات ندارد.
Two-stage tender
مناقصه دو مرحله ای: این نوع از مناقصه بر خلاف نوع اول، به تشخیص مناقصه گزار، به بررسی فنی پیشنهاد ها نیاز است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
در حالی که مدیر پذیرش بورس کالای ایران از پذیرش دو خودروی تارا و ۲۰۷ شرکت ایران خودرو در بورس کالای ایران خبر داده بود، اما ایرانخودرو این موضوع را طی اعلامیه ای رد کرد و اعلام کرد که در حال حاضر ورود این دو محصول به بورس کالا امکان پذیر نبوده و عرضه این دو خودرو زمانی محقق خواهد شد که روند تولید و عرضه آن ها افزایش پیدا کرده باشد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
اعلام مدیریت بورس کالا از عرضه تارا و ۲۰۷
مدیر پذیرش بورس کالای ایران از موافقت هیات پذیرش بورس کالای با عرضه دو خودرو تارا و ۲۰۷ در بورس کالا خبر داد که طی جلسه ای با حضور مدیران شرکت ایران خودرو برگزار شده بود.
بهنام زاده در این زمینه اعلام کرده بود: پذیرش تارا و ۲۰۷ تولید ایرانخودرو مشروط به عرضه کل حجم تولید این شرکت در بورس کالا شده و در صورتی که این خودروساز به تعهدات عرضه اش عمل نکند، پذیرش آن تعلیق خواهد شد.
اما در حال حاضر پس از اظهار نظر این مقام مسئول در سازمان بورس کالای ایران، گروه صنعتی ایران خودرو طی یک اعلامیه گفته است که هم اکنون امکان عرضه دو محصول مورد نظر در بورس کالا وجود ندارد و باید در ابتدا با افزایش تولید و عرضه اختلاف میان قیمت این محصولات با کارخانه و بازار کاهش پیدا کند و پس از آن برای عرضه این دو محصول در بورس کالا برنامه ریزی صورت خواهد گرفت.
در اطلاعیه این گروه صنعتی آمده است: عرضه خودروهای تارا و ۲۰۷ در بورس کالا تا اطلاع ثانوی امکان پذیر نیست و باید شرایطی را فراهم کرد تا اختلاف قیمت کارخانه و بازار کاهش پیدا کند و در ادامه برای تحقق این هدف برنامه ریزی کرد.
موضوع عرضه خودروهای تولیدی گروه صنعتی ایران خودرو در بورس کالا مصوب هیات مدیره این شرکت بوده و هم اکنون هم جلسات کارشناسی و هماهنگی با مسئولان بورس کالا برای ایجاد زمینه های همکاری بیشتر در حال انجام است. تا به امروز عرضه های خانواده گروه خودرو هایما با استفاده از بورس انجام شده است. علاوه بر این، مشتریان می توانند اخبار گروه صنعتی ایرانخودرو را تنها از طریق سایت خبری این شرکت به آدرس ikcopress.ir و صفحات رسمی این شرکت در شبکه های اجتماعی داخلی دنبال کنند.
عرضه خودرو در بورس به بهبود فرایند قیمت گذاری و توزیع خودرو کمک کرده و موجب حذف دلالی و دلالان در این زمینه می شود. با این کار همچنین ابعاد مختلف معامله تضمین می شود و در عین حال قانونمند بوده و ریسک مناسبی نیز دارد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده خودرو سواری » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مشکلات و نابسامانی های به وجود آمده در بازار خودرو، مسئولان را بر آن داشت تا در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ و به دستور ریاست جمهوری شیوه تخصیص خودرو را تغییر بدهند. در این طرح خودروسازان مکلف به افزایش تولید تا سقف پنجاه درصد شدند. پیرو این دستور، وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه سال جاری، تمام خودروسازان را مکلف به عرضه و فروش فوری خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو کرده و ثبت نام خارج از این طرح را ممنوع اعلام کرده است.
سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به منظور ثبت نام اولیه متقاضیان و تخصیص یکپارچه خودرو راه اندازی شده است. در این سامانه ابتدا باید ثبت نام اولیه از متقاضیان صورت بگیرد. برای آن دسته از خودروهایی که میزان تقاضا برای آنها کمتر از میزان مجاز است، اسامی متقاضیان جهت انجام عملیات فروش به خودروسازان اعلام می شود. در صورتی که پس از اتمام مهلت ثبت نام میزان متقاضیان یک خودرو بیشتر از ظرفیت اعلام شده باشد اسامی متقاضیان برای انجام فرآیند قرعه کشی تحت نظارت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و انجام مراحل بعدی فروش توسط خودروسازان اعلام می شود. در ادامه به معرفی بیشتر این سامانه می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه باشید.
سامانه یکپارچه تخصیص خودرو چیست؟
پیش از این متقاضیان خرید خودرو از شرکت هایی مانند ایران خودرو، سایپا، گروه بهمن و غیره باید وارد سایت هر یک از خودروسازان شده و اقدام به ثبت نام می کردند. در حالیکه در قانون جدید برای حمایت از مصرف کنندگان واقعی، افزایش رضایت مردم و ایجاد شفافیت در قرعه کشی و ظرفیت های در نظر گرفته شده، همه این شرکت ها موظف هستند تا به جای فروش خودرو در سایت های خود، محصولات را جهت فروش در این سامانه قرار دهند.
بنابراین متقاضیان خودرو از این شرکت ها باید با مراجعه به سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، اقدام به ثبت نام در قرعه کشی یا خرید بدون قرعه کشی کنند. این سامانه به آدرس sale.iranecar.com از تاریخ ۱۲ اردیبهشت در دسترس است و متقاضیان می توانند برای ثبت نام به آن مراجعه کنند.
ورود کاربران به سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، با استفاده از پروفایل شخصی امکان پذیر است و باید توجه داشته باشید که ثبت درخواست هم در هر زمان به معنای پذیرفتن کامل کلیه شرایط و قوانین اعلام شده توسط عرضهکننده محصول است.
دقت داشته باشید که پس از اتمام فرآیند ثبت نام، به هیچ عنوان مشخصات مشتریان مانند کد ملی، شماره همراه و غیره قابل تغییر نخواهد بود. بنابراین هنگام تکمیل فرم های ثبت نام دقت کنید تا مشخصات ذکر شده به صورت صحیح وارد شود.
مزایای سامانه یکپارچه تخصیص خودرو
تمامی محصولات خودرو سازان در یک بازه زمانی مشخص و هم زمان به فروش می رسند.
در صورتی که میزان تقاضا برای هر خودرو بیشتر از تعدادعرضه باشد، تخصیص خودرو در قالب قرعه کشی انجام خواهد شد.
تعداد محصولات عرضه شده توسط خودروسازان در سامانه متنوع و نسبت به دوره های قبلی با افزایش چشمگیری همراه است.
اجرای قرعه کشی با نظارت مستقیم سازمان حمایت از مصرف کننده انجام خواهد شد.
برای ثبت نام خودرو در سامانه یکپارچه حدود ۷ روز زمان در نظر گرفته خواهد شد.
با ایجاد سامانه مشترک و عرضه خودرو به تعداد بالا به مرور درخواست های سوداگرانه کاهش خواهد یافت.
با توجه به بازه ۷ روزه ثبت نام و انجام قرعه کشی تقدم یا تاخیر در ثبت نام تاثیری در برنده شدن متقاضی ندارد.
تعداد ظرفیت خودرو ها در این سامانه و تعداد متقاضیان برای هر شرکت خودروسازی شفاف و واضح است.
این روزها از دغدغه های بزرگ رانندگان خودرو در کشور و حتی جهان به هزینه های بالای سوخت خودرو و رشد قیمت بنزین می توان اشاره کرد. این مساله با گذشت زمان هم تشدید شده و به همین دلیل هم کاهش مصرف بنزین اهمیت بیشتری پیدا کرده است. بنابراین استفاده بهینه از سوخت ماشین کمک بسیاری به رانندگان خودروها خواهد کرد. در این زمینه عوامل بسیاری در طراحی و تولید یک خودرو دخیل هستند که در میزان سوخت مصرفی آن تاثیر می گذارند. از سوی دیگر هم نوع رانندگی و نگهداری از ماشین هم می تواند بر این موضوع تاثیر گذار باشد. با ما در ادامه این مقاله از مجله هزاره و ترفندهای کاهش سوخت خودرو همراه باشید.
سرعت استاندارد در حرکت خودرو
یکی از مهم ترین روش های کاهش سوخت خودرو حرکت در اتوبان با سرعت استاندارد است. به ازای کاهش هشت کیلومتر ساعت در سرعت خودرو مصرف بنزین تا هفت درصد کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین بهتر است با سرعت خیلی بالا در بزرگراه ها حرکت نکنید.
کارکرد موتور هنگام توقف
خاموش کردن خودرو در زمانی که ایستاده اید یکی دیگر از روش های کاهش سوخت خودرو شما است. بنابراین بهتر است در زمان توقف طولانی پشت چراغ قرمز، کنار خیابان یا زمانی که در انتظار کسی هستید، موتور را خاموش کنید. گرم کردن در جای موتور نیز بیشتر از یک دقیقه زمان نیاز ندارد و بیش از آن موجب هدر رفت بنزین خواهد شد. بسیاری از خودروهای جدید دارای سیستم Stop Start هستند که موتور را زمان توقف به صورت اتومات خاموش می کنند.
استفاده از روغن موتور مناسب
روغن موتور مناسب نیز به کاهش دو تا سه درصدی مصرف سوخت خودرو کمک خواهد کرد. بهتر است به صورت مداوم میزان غلظت روغن موتور ماشین را بر اساس شرکت سازنده خودروی خود بررسی کنید تا در صورت کم یا زیاد بودن آن متوجه این موضوع شده و مقدار آن را تنظیم کنید.
قرار ندادن پا بر روی ترمز در هنگام ایست
یکی از بهترین راه ها برای کاهش مصرف سوخت آن است که پا را بر روی پدال ترمز خودرو در هنگام توقف قرار ندهید. این کار تا حدود ۳۵ درصد میزان مصرف سوخت خودرو شما را افزایش می دهد. این عدد رقم بسیار زیادی است و علاوه بر این مساله منجر به فرسایش سریع لنت ترمز هم خواهد شد.
تنظیم موتور
مصرف بنزین در آن دسته از خودروهایی که موتورشان تنظیم نیست حدود چهار درصد بیشتر است. بنابراین بهتر است تمام پارامترهای کارکرد موتور و وضعیت سنسورهای بررسی شود و ایرادات موجود رفع شود تا مصرف سوخت کاهش پیدا کند.
تنظیم فرمان
نامیزان شدن فرمان و چرخ های خودرو به دنبال عبور از چاله ها موجب می شود تا خودروی شما سوخت بسیاری برای حرکت نیاز داشته باشد. این افزایش حدود ۱۰ درصد بوده و همچنین آج لاستیک ها نیز با سرعت بیشتری دچار فرسایش می شوند.
فشار باد تایرها
مورد دیگری که بر میزان مصرف سوخت خودرو تاثیر می گذارد، تنظیم نادرست فشار باد لاستیک ها است. این موضوع موجب فرسایش سریع آج تایر نیز می شود. بنابراین بهتر است فشار باد تایر های خود را به صورت مرتب بررسی کرده و آن را همیشه در حالت استاندارد تنظیم کنید.
ترمز و شتاب گرفتن سریع
گرفتن شدید ترمز در سرعت های بالا و شتاب گرفتن زیاد در سرعت کم موجب می شود که به موتور شوک زیادی وارد شده و میزان مصرف سوخت نیز افزایش پیدا کند. در این شرایط به دلیل آن که سرعت پیشرانه یک مرتبه زیاد یا کم می شود موتور برای جبران، بنزین بیشتری را مصرف می کند تا دستورات یک مرتبه و سریع را انجام دهد.
معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ضمن اشاره به احتمال تکمیل پروژه راه آهن رشت – آستارا با تامین منابع مالی از سمت روسیه گفت: پیش بینی ما این است که تقریبا ۸۰۰ میلیون یورو برای احداث این پروژه هزینه نیاز داریم و در مدت زمان سه تا چهار ساله آن را تکمیل خواهیم کرد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
تکمیل پروژه راهآهن رشت – آستارا
عباس خطیبی در ارتباط با تکمیل پروژه راه آهن رشت – آستارا گفت: همانند دفعات پیش که از سوی وزیر راه اعلام شده بود، ما مصمم هستیم تا راه آهن ۱۶۲ کیلومتری رشت – آستارا را بسازیم. این پروژه برای ما بهعنوان یکی از مهم ترین پروژه های ریلی کشور به حساب می آید. به همین دلیل هم بحث مشارکت طرف های روسی یا حتی کشور آذربایجان هم در این زمینه مطرح شده است.
خطیبی با اشاره به این که فرآیند اجرایی در راهآهن رشت – آستارا از اواخر سال ۱۳۹۸ شروع شده است و این کار هیچ وقت توقف نداشته است، اضافه کرد: در حال حاضر ۱۰ کیلومتر از بخش ابتدایی این راه آهن از بخش رشت زیر سازی شده و از سوی آستارا هم حدود ۱۱ کیلومتر با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا عقد قرارداد داریم که در دست اجرا است. در حال حاضر این موضوع مطرح است که کار اجرایی مربوط به حد فاصل میان این دو نقطه که حدود ۱۴۰ کیلومتر است؛ را آغاز کنیم تا تمام طول این مسیر به مرحله اجرا برسد.
معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور تصریح کرد: برای این موضوع در ابتدا به بستن قرارداد نیاز داشتیم که با ترک تشریفاتی که از سمت وزارت راه و شهرسازی برای سازمان برنامه و بودجه کشور در شهریور ماه امسال ارسال شده است، پیگیر گرفتن مجوز هستیم. بر اساس ماده ۲۸ آیین نامه برگزاری مناقصات می توانیم با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا عملیات اجرایی این محدوده را هم که هنوز شروع نشده است ، بهصورت طرح و ساخت آغاز کنیم.
خطیبی ضمن اشاره به این که برای تامین منابع این پروژه روش های مختلفی وجود دارد، افزود: در سال های گذشته چینی ها تامین بودجه این پروژه را بر عهده داشتند. در زمانی هم با کشور آذربایجان به صورت مستقل مذاکره داشتیم که این مذاکرات هر کدام به دلیلی خاص، به نتیجه قطعی نرسید. اخیرا نیز موضوع ورود کشور روسیه برای تامین مالی و این که چگونه می خواهد در این پروژه ایفای نقش کند مطرح شده است.
وی اضافه کرد: در دو ماع گذشته هیاتی از راه آهن روسیه از راه آهن رشت – آستارا دیدن کرد که تمام طول مسیر را بازدید و بررسی کرد و جلساتی را برگزار کرد و به دنبال آن نقشه های فنی مسیر نیز در اختیار آنها قرار گرفت. بنابراین مقرر شد تا آنها در مدت زمان دو ماه در ارتباط با نحوه ورودشان به این پروژه نظرشان را اعلام کنند.
خطیبی در ارتباط با برآورد مالی و زمانی این پروژه نیز گفت: تخمین ما این است که حدود ۸۰۰ میلیون یورو برای احداث این پروژه هزینه نیاز داریم و مدت زمان سه تا حداکثر چهار ساله را هم برای تکمیل آن پیش بینی می کنیم.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های خطوط ریلی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
زمانی که یک سازمان یا شرکت دولتی و خصوصی مناقصه یا مزایده ای را برگزار می کند باید از قصد جدی شرکت کنندگان در آن اطمینان حاصل کند. بنابراین در زمینه مناقصات، سازمان مناقصه گزار باید بداند که شرکت کننده برای انجام معامله تصمیم جدی دارد یا خیر. همچنین فرد حقیقی یا حقوقی برنده در مناقصه باید بر اساس شرایط تعیین شده قرارداد مربوط با دستگاه برگزار کننده را منعقد کرده و ضمانت های خواسته شده مانند سپرده شرکت در مناقصه را ارائه کند. علاوه بر این در صورت کناره گیری نیز مکلف به پرداخت خسارت است.
به همین منظور هم سپرده شرکت در مناقصه از داوطلبان اخذ می شود. بند ۱ ماده ۲ دستور العمل ناظر بر ضمانت نامه های بانکی بانک مرکزی ضمانت نامه شرکت در مناقصه یا مزایده را ضمانت نامه ای تعریف کرده است که به منظور ضمانت اجرای پیشنهادات ضمانت خواه در مناقصه یا مزایده صادر می شود. به موجب قانون سازمان مناقصه گزار با برنده اول مناقصه باید قرارداد ببندد اما اگر برنده از انعقاد قرارداد خودداری کرد و یا ضمانت انجام تعهدات را ارائه نکرد، سپرده مناقصه او ضبط شده و با برنده دوم قرارداد منعقد خواهد شد. در صورت امتناع نفر دوم نیز تضمین او گرفته شده و مناقصه مجددا برگزار خواهد شد. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی انواع سپرده شرکت در مناقصه می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
انواع سپرده شرکت در مناقصه
انواع سپرده شرکت در مناقصه بر اساس ماده ۲ مصوبه ۱۰۷۲۹/ ت هیات وزیران، به شرح زیر است:
ضمانت نامه بانکی
بیمه نامه
وجه نقد
سفته با امضای صاحبان مجاز با مهر شرکت
ضمانت نامه های صادر شده از سوی موسسات اعتباری غیر بانکی که دارای مجوز لازم از طرف بانک مرکزی هستند
وثیقه ملکی معادل نود درصد ارزش کارشناسی رسمی آن
اوراق مشارکت بی نامه منتشر شده از سوی وزارتخانه ها، موسسات دولتی، شرکت های دولتی، شهرداری ها و موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی که از سوی دولت یا بانک تضمین شده باشد
مطالبات قطعی شده قراردادها از سوی دستگاه های اجرایی و ذی حسابان مربوط
مدت سپرده شرکت در مناقصه
مدت سپرده شرکت در مناقصه بسیار محدود است و تنها برای دوران برگزاری مناقصه و اعلام برنده آن دارای اعتبار است. این مدت زمان معمولا قابل تمدید نیست اما ضمانت نامه ممکن است به ذی نفع اجازه دهد که اعتبار ضمانت نامه را تمدید کند.
نکات مهم سپرده شرکت در مناقصه
سپرده فقط باید به نام ضمانت خواه صادر شود.
صدور ضمانت نامه موکول به اخذ وثیقه است.
ضمانت نامه های بانکی معمولا به نفع سازمان ها و موسسات دولتی و دستگاه های اجرایی صادر می شوند و به همین دلیل هم برای اشخاص حقیقی به نفع سایر اشخاص حقیقی صادر نمی شوند.
در ضمانت نامه باید موضوع ضمانت، مدت اعتبار ضمانت نامه، مبلغ ضمانت نامه، نام ذینفع و مدیون اصلی به صورت صحیح قید شود.
ضمانت نامه به درخواست ذی نفع قابل تمدید است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های روز کشور» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
ریخته گری به فرایندی اطلاق می شود که در طی آن یک ماده مایع معمولا در قالب ریخته می شود که حاوی یک حفره توخالی به شکل دلخواه است و سپس اجازه پیدا می کند تا جامد شود. این قسمت جامد شده به عنوان ریخته گری نیز شناخته می شود که برای تکمیل فرآیند از قالب خارج می شود یا از آن شکسته می شود. مواد ریخته گری معمولاً فلزات یا مواد مختلف با تنظیم مدت زمان هستند که پس از مخلوط کردن دو یا چند جز با هم ترمیم می شوند. از طریق فرایند ذوب فلز ، فلز مذاب در قالبی ریخته می شود که با ابعاد نهایی محصول نهایی مطابقت دارد. برای این کار ماشین آلات ریخته گری طراحی شده اند که کار ریخته گری را آسان تر کرده اند.
در حالی که تمام فلزات می توانند ریخته شوند ، بیشترین آلیاژهای پایه آهن ، آلومینیوم ، فولاد و مس هستند. ریخته گری در واقع یکی از اساسی ترین روش های تولید است زیرا بیش از ۵۰ درصد از قطعات ماشین آلات به این روش تهیه می شود. همچنین فلزاتی که ویژگی پلاستیک کمی دارند با قطعاتی که دارای اشکال پیچیده هستند، به روش ریختهگری شکل داده می شوند. در ادامه این مقاله به بررسی ماشین آلات ریخته گری می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
ماشین آلات ریخته گری
این روزها در حوزه ریخته گری مهمترین دغدغه کارفرما انتخاب ماشین آلات با ضریب اطمینان بالا است. به همین منظور هم در هنگام خرید ماشین آلات باید از مواردی مانند کیفیت بالا، ارائه گارانتی، وارانتی فروشنده و قیمت پایین به همراه کمترین هزینه تحمیلی در هنگام کارکرد مطمئن شوند. ماشین آلات در این زمینه به شرح زیر هستند:
کوره خشک کن پودر
پاتیل ذوب سرریز و کف ریز و واکنشی
پیشگرم پاتیل عمودی و افقی
میکسرهای مداوم ماسه
میکسر ماهیچه و بچ
میکسرهای طرح آیریش
شوت انتقال پنوماتیک ماسه و مواد پودری
سنگ آویز (پاندولی)
سنگ ایستاده
سیستم احیا ماسه
شیک اوت
سرند کراشر
کلاسیفایر
بگ فیلتر بالای سیلو
میز ویبره قالب گیری
خطوط قالبگیری
مناقصات ماشین آلات ریخته گری
شرکت های مختلف دولتی و غیر دولتی که در فرایندهای خود نیاز به ماشین آلات دارند؛ برای انجام بهتر و به صرفه تر این فرایند، اقدام به برگزاری مناقصاتی می کنند تا از پیمانکاران مختلف برای پیاده سازی آن کمک بگیرند. این مناقصات با اعلام شرکت مناقصه گزار آغاز شده و در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های مختلف مانند وب سایت هزاره اطلاع رسانی می شود.
سپس شرکت هایی که شرایط لازم سازمان برگزار کننده مناقصه را داشته باشند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود می کنند. سازمان مذکور نیز با بررسی مدارک پیمانکاران از آنها برای مناقصه دعوت کرده و شرکتی برنده مناقصه خواهد شد که شرایط لازم را داشته باشد و مبلغ پیشنهادی آن برای انجام پروژه کمتر از دیگر رقبا باشد. سپس میان هر دو طرف قراردادی منعقد خواهد شد که تعهدات طرفین و مدت زمان انجام پروژه در آن ذکر می شود. مناقصات ماشین آلات ریخته گری عمدتا در حوزه هایی مانند مناقصه اجرای بتن مسلح، مناقصه ریخته گری شمش های برنجی، ریخته گری آلیاژهای خاص و غیره صورت می گیرد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده انواع ضایعات فلزی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
کارشناسان حوزه کشاورزی اعتقاد دارند: سهمیه کودهای یارانه ای کشاورزان مطابق با نیاز آنها نبوده و با تاخیر به دستشان می رسد. نکته مهمتر دیگر آن است که کیفیت این کودها بسیار پایین است، به صورتی که تهدیدی برای تولید محصولات استراتژیک به شمار می آید. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
تاثیر کودهای یارانه ای بی کیفیت بر محصولات استراتژیک
کود، در کشاورزی یکی از اصلی ترین نهاده ها به شمار می رود که کمیت و کیفیت آن تاثیری مستقیم بر تولید محصولات کشاورزی دارد. در این زمینه، وزارت جهاد کشاورزی در جایگاه متولی تولید محصولات کشاورزی و تأمینکننده کالاهای اساسی وظیفه دارد که در ابتدای هر سال زراعی سه نوع کود مورد نیاز کشاورزی شامل اوره، فسفاته و پتاسه را بر اساس نیاز و با کیفیت مناسب، تهیه کند.
همه ساله شروع فصل زراعی را شهریور ماه می دانند. اولین فصل کشت نیز کشت پاییزه است. این فصل اهمیت بسیاری در تولید محصولات کشاورزی به خصوص محصولات استراتژیک دارد. تامین کردن نهاده های تولید در این فصل به خصوص کود می تواند تاثیر بسیاری بر میزان بازدهی و بهره وری محصولات داشته باشد. اما با این حال، گزارش کشاورزان حاکی از عدم تامین کودها به میزان نیاز آنها و تاخیر در تحویل کودها و مهمتر از آن، افت کیفیت کودها است.
بر اساس اظهارات، علی قلیایمانی، نائب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور، وزارت جهاد کشاورزی، در تحویل کودهای یارانه ای اوره و فسفاته تاخیر بسیاری داشته و این موضوع در حالی رخ می دهد که هم اکنون زمان مصرفی کود فسفاته است و با سپری شدن زمان، دادن کود به محصولات کشاورزی دیگر بازدهی اصلی را نخواهد داشت.
وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: این موضوع به خصوص در محصولات استراتژیک گندم و جو اهمیت بیشتری دارد، زیرا که اکنون بهترین زمان کود فسفاته است تا بازدهی مناسب را داشته باشد.
ایمانی در کنار مشکل تاخیر در تامین و ناکافی بودن سهم کودهای یارانه ای، از یک مشکل بزرگتر دیگر نیز خبر داد و گفت: کودهای یارانه ای دولت کیفیت بسیار پایینی داشته و اینطور به نظر می رسد که این مشکل در سال جاری شدت بیشتری نیز پیدا کرده است.
شاهد این ادعا از دیدگاه نائب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور، انجام آزمایش برای تعیین درصد مواد موثر در کودها است که تفاوت زیادی با میزان ذکر شده بر روی کیسه های آن ها دارد. این ادعا توسط ساسان خزاعی، دکتری بیوتکنولوژی و از کشاورزان نمونه کشور نیز تائید شده است.
این کارشناس حوزه کشاورزی، ضمن اشاره به آخرین نتایج آزمایشات بر روی کودهای یارانه ای، خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج آزمایشگاهی، مواد موثر در کودهای یارانه ای کمتر از نصف میزان ذکر شده بر روی کیسه ها آنها است. این موضوع می تواند با افت تولید و کاهش بهره وری در مزارع، تولید محصولات کشاورزی را با خطرات بسیاری روبرو کند.
وی اضافه کرد: نتایج به دست آمده از آزمایش ها ما را به این تصمیم رساند که بر خلاف ارزانی کودهای یارانه ای بهتر است به سراغ کودهای گران اما با کیفیت بالاتر بازار آزاد برویم.
خزاعی در ادامه اظهارات خود افزود: افت تولید در صورت استفاده از کودهای یارانه ای به حدی زیاد خواهد بود که ارزانی کودهای یارانه ای غیر قبل توجیه شده است.
بر اساس صحبت های این کارشناس حوزه کشاورزی، بسیاری از کشاورزان امکان آزمایش این کودها را ندارند و صرف به وزارت جهاد کشاورزی اعتماد کرده و آنها را مصرف می کنند ولی متناسب با هزینه و زحماتی که متقبل می شوند، نتیجه نمی گیرند.
وی بر این باور است که عدم توجه وزارت کشاورزی به کیفیت کودهای یارانه ای می تواند در بلند مدت با کاهش چشمگیر تولید به خصوص در محصولات استراتژیک همراه شود.
خزاعی در پایان گفت: دولت می تواند با هزینه بیشتر در ارتقاء کیفیت کودهای یارانه ای دستاوردی بزرگتر با افزایش تولید و بهبود بهره وری داشته باشد.
ماشین کارکرده یا خودروی دست دوم خودرویی است که یک یا چند مالک پیش از این داشته است و به روش های مختلفی مانند نمایندگی های خودروسازان بزرگ یا بنگاه های خودرو، شرکت های ماشین کرایه، شرکت های فروش اقساطی (لیزینگ)، مزایدات و اشخاص به فروش می رسد. خرید این دست از خودروها دارای مزایا و معایب خاص خود است که مهمترین مزایای آن کاهش هزینه پرداختی است. اما ممکن است معایبی نیز مانند مشکلات فنی، بدنه یا هر دو را نیز داشته باشد. بنابراین در هنگام خرید خودرو کارکرده باید به مواردی مانند رنگ خودرو، شاسی و بدنه، معاینه فنی، لاستیک ها و غیره توجه بیشتری شود.
معمولا بهترین زمان برای خرید خودرو دست دوم یا کارکرده بعد از تعطیلات نوروز است زیرا اغلب فروشندگان قبل از تعطیلات تمامی سرویس های خودرو خود مانند تعویض روغن موتور، گیربکس، لنت ها، شمع و وایر، لاستیک ها را انجام می دهند. پس این خودرو برای حداقل چند ماه نیازی به سرویس دوره ای نخواهد داشت. علاوه بر این خرید خودرو بعد از تعطیلات عید همراه با کاهش قیمت خودرو است زیرا در این زمان فروش کمتر از مواقع دیگر است. در ادامه به بررسی نکات مهم برای خرید ماشین کارکرده می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
راهنمای خرید ماشین کارکرده
اگر شما هم قصد خرید خودرو دست دو را دارید بهتر است با یک فرد حرفه ای در این زمینه مشورت کنید یا کارشناس خودرو را همراه خود ببرید. در ادامه به چند نکته مهم در این زمینه می پردازیم.
شاسی های خودرو
شاسی ها را بررسی کنید؛ شاسی خراب از بزرگترین ضعف خودرو به شمار می رود.
سقف و ستون ها
سقف و ستون خودرو ممکن است در معرض آفتاب سوختگی بوده و تعویض شده باشد.
عدم پوسیدگی زیر خودرو و گلگیر
در خودروهای دارای پوسیدگی ممکن است باران به فضا داخلی خودرو نفوذ کرده و مشکلاتی را ایجاد کند.
سلامت موتور و سیستم برق رسانی
در هنگام خرید ماشین کارکرده از فروشنده زمان تعویض تسمه تایم را بپرسید. تسمه تایم بسته به نوع خودرو بعد از طی مسافت بین ۶۰ تا ۹۰ هزار کیلومتر حتما باید تعویض گردد.
وضعیت دود خروجی اگزوز
به خودرو گاز بدهید اگر از آن دود آبی خارج شود نشان از خرابی موتور است. اگر دود سفید یا بخار خارج شود ناشی از خرابی واشر سرسیلندر است. اگر دود سیاه خارج شد نشان دهنده مصرف سوخت زیاد است.
سیم کشی خودر
سیم کشی خودرو را چک کنید تا خشک نباشد زیرا میتواند موجب پارگی یا سوختن سیم کشی ها شود
اعتبار و تخفیف بیمه نامه
به هر میزان که درصد بیمه ثبت شده در بیمه نامه بیشتر باشد هزینه بیمه کردن خودرو کمتر می شود. خودرویی که بیش از ۷ سال سابقه بیمه داشته باشد شامل تخفیف ۷۰ درصدی در هزینه بیمه خودرو خواهد شد.
مراقب دلالان خودرو باشید
در هنگام خرید مراقب شگردهای دلالان و حضور افرادی که قیمت بالاتر اعلام می کنند؛ باشید.
مسافت پیموده شده
به هر میزان که مسافت پیموده شده با خودرو بیشتر باشد، خودرو فرسوده تر است. همچنین با مراجعه به نمایندگی یا تعمیرگاه های معتبر و استفاده از دستگاه دیاگ میتوان از دقیق بودن کیلومتر ماشین کارکرده مطلع شد.
مزایدات ماشین کارکرده
بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی اقدام به برگزاری انواع مزایدات برای ماشین کارکرده می کنند. این فرایند با اعلام سازمان برگزار کننده مزایده خودرو کارکرده شروع شده و در روزنامه های کثیرالانتشار یا وب سایت های اطلاع رسانی این آگهی ها مانند وب سایت هزاره، منتشر می شود. سپس متقاضیان با ارائه اسناد مورد نیاز وارد فرایند رقابتی شده و در صورتی که بالاترین قیمت را نسبت به رقبا ارائه بدهند، برنده مزایده خواهند بود. مزایده ماشین کارکرده عمدتا در حوزه هایی مانند ماشین کارکرده توقیفی، انواع ماشین کارکرده سواری، وانت و خودروی کارکرده باری و غیره است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های قطعات خودرو » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بررسی ها نشان می دهد که حداقل ۲۷ دستگاه از ۳۱ دستگاه خودروی پورشه موجود در گمرک نوشهر که بنا بود در مزایده به متقاضیان واگذار شود، به دلیل مغایرت از گردونه مزایدات خودروهای لوکس خارج شده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
دلیل حذف پورشه از مزایده خودروهای لوکس
اخیرا مزایده الکترونیکی حدود ۱۰۰۰ دستگاه خودرو درگمرک مانده برگزار شده است و در این میان حدودا قسمت مهمی از مزایده بدون اشکال و ابهام خاصی برگزار شده است. اما در این میان موضوع خروج حدود ۵۰ دستگاه خودرو از فراینده مزایده با اشکال مواجه شد که مسئولان امر، دلیل آن را مغایرت در رنگ، مدل و تعداد سیلندر بخشی از این خودروها، مطرح کردند.
پیگیری های صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد که ۳۱ دستگاه خودرو از استان مازندان و گمرک نوشهر وارد این مزایده شده اند که در این بین تعداد قابل توجهی از دستگاه های مورد مزایده نیز به دلیل مغایرت از این فرایند خارج شده اند. بررسی ها نشان دهنده آن است که بر اساس اطلاعات منتشر شده در وب سایت سازمان اموال تملیکی هم حدود ۲۷ دستگاه خودروی پورشه در گمرک نوشهر از فرایند مزایده خارج شده است.
البته پیش از این نیز مسئولان در این زمینه اعلام کرده بودند که خروج بیش از ۵۰ دستگاه خودرو از فرایند مزایدات خودروهای لوکس به دلیل مغایرت بوده و بررسی های جدید نشان می دهند که بیش از نصف خودروهای لوکس خارج شده از مزایده به گمرک نوشهر تعلق دارند.
علاوه بر این، در سراسر کشور حدود ۴۳ دستگاه خودروی پورشه در مزایده عرضه شده است که در نهایت ۶۰ درصد آنها از فرایند مزایده خارج شده است. این موضوع در حالی رخ می دهد که که قیمت گذاری و حتی مدل های خودروهای مذکور بسیار به هم نزدیک بوده است.
بنابراین ابهامی که در این زمینه وجود دارد آن است که فرایند کارشناسی اولیه این خودروها با چه ساز و کاری انجام شده که حدود ۸۵ درصد از خودروهای یک گمرک که همه آنها هم از یک برند بوده است با مغایرت جدی روبرو بوده است که چاره ای جز توقف مزایده آنها و خروج از فرایند فروش نبوده است. باید توجه داشت که این خوردوها دارای تاییدیه استاندارد و محیط زیست هستند و علاوه بر تیم کارشناس رسمی دادگستری، یک بار هم نظر کارشناسان دو سازمان مذکور بررسی شده اند و مجوز دریافت کرده اند.
بر اساس جدول زیر و داده های رسمی، ۲۸ دستگاه پورشه از یک مدل و ۳ دستگاه پورشه نیز از مدل ثانویه بوده است و از هر دو مدل در حذفیات پروسه مزایده قرار داشته است. بنابراین یک سوال مهم مطرح می شود که چگونه ۳ تا ۴ دستگاه باقی مانده مشمول مغایرت های مورد بحث نیست؟
در ارتباط با ابهامات قیمت گذاری نیز رسانه ها و سازمان اموال تملیکی در ارتباط با قیمت پایه این خودروهای لوکس در یک گمرک در جنوب غرب ابهاماتی را مطرح کرده اند. به همین دلیل هم درخواست تغییر هیئت کارشناسی نیز به مقامات تصمیم گیر در این حوزه ارسال شده است.