فاز نخست کمربندی شمال شرقی شیراز در اسفند ماه ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید که هنوز به مرحله اتمام نرسیده است. در صورت افتتاح کامل این کمربندی دسترسی مردم از از بزرگراه شیراز – اصفهان نیز فراهم می شود. مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در این ارتباط و نیز روند واگذاری مدیریت کمربندی جنوب توضیحاتی را ارائه داده است. پس در ادامه این خبر با مجله هزارههمراه شوید.
مشکلات کمربندی شمال شرقی شیراز
امیر حسین جمشیدی در این ارتباط گفت: تنها مساله ای که پیش روی پروژه کمربندی شمال شرقی شیراز وجود دارد؛ بحث ایمن سازی چپگرد جاده شیراز _اصفهان به جاده خرامه است که این مشکل توسط مشاور در حال بررسی است و برآوردهای ریالی نیز در حال انجام است اما همچنان تصمیم گیری نهایی اعلام نشده است.
جمشیدی خاطر نشان کرد: کمربند شمال شرقی شیراز یک پروژه مشارکتی است که بخشی از آن در مسیر زیباشهر تا جاده خرامه پیش از این افتتاح شده بود و مسیر جاده خرامه به اصفهان نیز به بهره برداری رسیده است.
فاز اول کمربندی شمال شرقی شیراز به طول ۱۴ کیلومتر اواخر اسفند ماه سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید و بهره برداری کامل از آن می تواند ترافیک ورودی به شهر شیراز را از سمت شمالی و محور دروازه قرآن کاهش دهد. در این صورت شهروندان برای دور شدن از ترافیک و مشکلات تردد در زمان های شلوغ و ترافیک های طولانی می توانند از این محور جایگیزین استفاده کنند.
علاوه بر این مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در ارتباط با آخرین وضعیت کمربندی جنوبی شهر شیراز هم گفت: بخشی از کمربندی جنوبی که در حد فاصل پل امام حسن (ع) تا ورودی شهرک صنعتی قرار دارد از لحاظ تصمیمات سیاسی در محدوده قانونی شهر واقع شده است.
وی ادامه داد: طی سال های گذشته تمام این پروژه به دلیل اینکه مدیریت آن یکپارچه شود به عهده اداره کل راهداری بود اما با توجه به اینکه در جنوب کمربندی مناطق مسکونی شکل گرفته است و شهرداری هم مسئول امور عمرانی است بر اساس آخرین تصمیمی که در شورای ترافیک اتخاذ و دستور استاندار فارس نیز در این زمینه صادر شد قرار بر این شد که بخشی از کمربندی جنوبی که در حدفاصل پل امام حسن (ع) تا ورودی شهرک صنعتی قرار دارد به شهرداری واگذار شود.
جمشیدی همچنین اضافه کرد: البته اعتباراتی هم از محل منابع ملی داشتیم که اداره کل راهداری قرار شد تا پایان سال جاری بحث ایمن سازی نصب نیوجرسی و روشنایی بخش هایی از این پروژه را انجام دهد.
مدیر کل دفتر فنی و حمل و نقل و ترافیک استانداری فارس در ارتباط با میزان این اعتبارات افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت راه و شهرسازی برای این پروژه در نظر گرفته شده است که تاکنون حدود ۴۵ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های شیراز » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بر اساس آنچه کارشناسان حوزه بازار و مسکن اعتقاد دارند؛ در صورتی که از نیروهای متخصص و با تجربه ایرانی در صنعت ساختمان استفاده شود و ریسک های غیر اقتصادی که موجب تورم در این زمینه می شود از بین برود شاهد رویدادهای خوبی در حوزه بازار مسکن خواهیم بود. با این وضعیت هم می توان با ارتقای تکنولوژی و کاهش هزینه های ساخت اقشار بیشتری از جامعه را خانه دار کرد.
این در حالی است که هم اکنون بهای زیادی به مهندسان ایرانی داده نمی شود و هنوز هم برخی از افراد در طرح نهضت ملی مسکن به چین و ترکیه امید دارند که هنوز آنها هم نیامده اند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
نیاز صنعت ساختمان به نیروهای داخلی
ابوالحسن میرعمادی، فعال صنعت ساختمان گفت: تعداد بسیاری از مهندسان ماهر ایرانی در کشورهای دیگری مشغول به کار هستند و حتی فناوری صنعت ساختمان آن کشورها را ارتقا دادهاند. این در حالی است که صنعت ساختمان در ایران به شکلی سنتی اداره می شود. چرا ما از این نیروهای جوان و متخصص در داخل کشور خودمان استفاده نکنیم؟ صنعت ساختمان در ایران با جامعه نیم میلیونی مهندسان، محتاج کشورهای دیگر نیست.
این فعال صنعت ساختمان ضمن اشاره به اینکه برخی از مسئولان به خارج از کشور چشم دارند گفت: برای اجاره پروژه ای مانند نهضت ملی مسکن به سراغ چینی ها و ترک ها رفتند که آنها هم قبول نکردند. در حالی که اگر از جوانان تحصیل کرده خودمان حمایت کنیم صنعت ساختمان رشد بسیاری خواهد کرد. در این صورت در گام اول می توانیم نیمه صنعتی و در گام بعد نیز کاملا صنعتی شویم.
میر عمادی ادامه داد: در صورتی که بتوانیم به کمک اقتصاددانان، تورم را کنترل و با استفاده از مهندسان مجرب، بخش ساختمان را ارتقا دهیم قطعا اتفاقات خوبی در بازار مسکن خواهد افتاد و تورم این بخش کنترل خواهد شد. بخشی از مشکلات حوزه مسکن، درونی و بخش دیگری از آن بیرونی است که شامل ریسک های غیراقتصادی می شود. اگر در این دو حوزه به موفقیت دست پیدا کنیم، تامین مسکن برای اقشار جامعه دور از دسترس نخواهد بود.
وی اضافه کرد: هزینه ساخت در یک پروژه ساختمانی حدود ۶۰ درصد قیمت مسکن را به خود اختصاص داده است. در این میان ۴۰ درصد نیز هزینه زمین است. به دنبال رشد قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران در مناطق متوسط شهر تهران هزینه ساخت هر متر مربع مسکن حدود ۱۵۰۰ دلار است. در مناطق جنوبی این عدد ۱۰۰۰ دلار و در شمال شهر حدود ۲۰۰۰ دلار میشود. به این رقم ۴۰ درصد قیمت زمین هم اضافه می شود. بنابراین هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در شهر تهران به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسیده است.
بر اساس اظهارات این کارشناسان حوزه مسکن، با وجود رشد قیمت ساخت، بازار مسکن کششی برای افزایش قیمت ندارد. این مساله تاثیر خود را بر تولید مسکن گذاشته و ساخت و ساز در مقایسه با اوایل دهه ۹۰ حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کمتر شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مصالح ساختمانی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
پالایش نفت به مجموعه عملیاتی گفته می شود که به وسیله آنها بسیاری از مواد مختلف مانند بنزین، نفت سفید، نفت گاز یا گازوئیل، نفت کوره، گریس، قیر و غیره از نفت خام به دست می آید. در این زمینه پالایشگاه نفت نیز یک واحد صنعتی است که در آن این فرایند انجام شده و نفت خام به موادی مفید مانند گاز مایع و دیگر فراورده های نفتی تبدیل می شود. پالایشگاه های نفت به صورت معمول واحدهایی صنعتی بزرگ و پیچیده هستند که در آنها واحدهای مختلف توسط مسیرهای لوله کشی به هم پیوند داده می شود.
عملیات اصلی پالایش به سه دسته کلی تقسیم بندی می شود: جدا کردن مواد ( با استفاده از تقطیر جزء به جزء)، تبدیل ( تبدیل اجزاء نامرغوب و کم مصرف به اجزاء مرغوب در پالایشگاه) و تصفیه فرآورده های نفتی که امروزه بیش از نیم قرن از مصرف فرآورده های نفتی به صورتی غیر از سوخت می گذرد. با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی انسان توانسته است تا تعداد زیادی از ئیدروکربن ها را به صورت خالص از دیگر فراورده های نفتی جدا کرده و به تولید سایر مواد شیمیایی و صنعتی برساند. در این زمینه صنایع وابسته به نفت را که از مواد نفتی محصولات غیر نفتی تهیه می کنند؛ صنایع پتروشیمی می نامند و مواد اولیه حاصل از صنعت نفت که برای تهیه سایر فرآورده های شیمیایی به کار برده می شود، مواد پتروشیمی نام گذاری می کنند. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه ما باشید.
پالایشگاه نفت فعال در ایران
در پالایشگاه نفت چندین واحد صنعتی فعالیت دارند که بر اساس فرآیند تقطیر و نقطه جوش متفاوت هیدروکربن ها عمل می کند. در پالایشگاه های پیشرفته هیدروکربن های سنگین و اجزای گازی سبک به مواد با ارزش تری تبدیل می شوند. نوع طراحی و پیچیدگی آن در یک پالایشگاه نفتی به نوع خوراک ورودی آن وابسته است. پالایشگاه های نفت تولید کننده میزان و محصولات متفاوتی از گاز مایع (LPG)، بنزین، نفتا، نفت سفید و سوخت جت، گازوئیل و سوخت دیزل، مازوت، روغن های نفتی، واکس پارافین، آسفالت و قیر، کک نفتی و گوگرد است.
میزان سرمایه گذرای برای تولید یک پالایشگاه از ۱۸ هزار دلار تا ۲۵ هزار دلار به ازای هر بشکه ظرفیت پالایش متفاوت است. در قرن بیستم پالایشگاه نفت آبادان بزرگترین پالایشگاه جهان لقب گرفته است. این عنوان در اکتبر ۲۰۰۶ به پالایشگاهی در تگزاس ایالت متحده تعلق گرفته است.
بر اساس اعلام وزارت نفت ایران لیست پالایشگاه های نفت ایران به شرح زیر است:
– پالایشگاه نفت آبادان: این پالایشگاه هم اکنون با ظرفیت پالایش ۴۳۰ هزار بشکه در روز، بزرگترین پالایشگاه ایران به شمار می رود.
– اراک: این پالایشگاه در فاصله ۳۰ کیلومتری از اراک قرار دارد و هم اکنون با تولید ۱۶.۵ لیتر بنزین بزرگ ترین تولید کننده بنزین در کشور است.
– اصفهان: ظرفیت تولید این پالایشگاه هم اکنون ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.
– بندر عباس: پالایشگاه بندرعباس در مجاورت شهر بندرعباس قرار دارد و تنها پالایشگاه مدرن نفت خام در ایران و خاورمیانه است.
– تبریز: تاسیسات این پالایشگاه در جنوب غربی تبریز قرار دارد و طراحی و ساخت آن به سال ۱۳۵۳ مربوط می شود.
– تهران: ظرفیت تولید این پالایشگاه ۲۳۵ هزار بشکه در روز بوده و در سال ۱۳۴۶ تاسیس شده است.
– جی: این پالایشگاه با سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت در سال ۱۳۸۲ تاسیس شده است و بزرگترین واحد تولید کننده انواع قیر در ایران است.
-شیراز: این مجموعه در ۲۲ کیلومتری شهر شیراز بوده و ظرفیت آن ۴۰ هزار بشکه در روز است.
– کرمانشاه: این پالایشگاه نیز در سال ۱۳۰۱ فعالیت خود را شروع کرده است و ظرفیت اولیه آن ۲ هزار بشکه در روز بوده است.
– لاوان: این پالایشگاه در استان هرمزگان قرار دارد و از شرکت های تابعه سازمان تامین اجتماعی است.
معاملات پالایشگاه نفت
پالایشگاه های نفت مانند هر سازمان دولتی و خصوصی دیگر اقدام به برگزاری انواع مناقصات و مزایدات می کنند. با اعلام یک فراخوان عمومی این مناقصات آغاز شده و این فراخوان در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره منتشر می شود. سپس شرکت های واجد شرایط اقدام به ارسال مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابتی مناقصات شرکت های پالایشگاهی می شوند.
پس از برگزاری مناقصه شرکتی که در کنار دارا بودن شرایط کیفی، قیمت پیشنهادی پایین تری را ارائه بدهد، برنده مناقصه خواهد بود. پس از این مرحله قراردادی ما بین دو طرف منعقد خواهد شد که تعهدات هر دو طرف و مدت زمان همکاری در آن قید خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های احداث نیروگاه » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
کمبود بلیت قطار مساله ای است که در تابستان سال جاری به خصوص در هفته ها و روزهای اخیر بیشتر احساس می شود و مسافران از آن گله بسیاری دارند. این مشکل بنابر نظرات کارشناسان به دلیل افزایش تقاضا برای سفر در دوران پس از کرونا و همچنین کاهش تعداد ناوگان ریلی رخ داده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
افزایش تقاضا یا کمبود امکانات عامل کمبود بلیت قطار؟
طی ماه ها و به خصوص هفته های گذشته کمبود بلیت قطار مشکلات متعددی را برای مسافران در سفرهای ریلی به وجود آورده است که کارشناسان اعتقاد دارند این مساله دلایل مختلفی دارد.
محمد رجبی، نایب رئیس انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته ایران در ارتباط با این موضوع گفت: پس از دوران پیک شیوع ویروس کرونا و با گسترش واکسیناسیون در سال گذشته، تقاضا برای سفرهای ریلی مانند دیگر حوزه های حمل و نقل افزایش بسیاری داشته است و از طرف دیگر هم با توجه به بالابودن هزینه های عملیاتی ناوگانی در این مدت به شبکه ریلی اضافه نشده است. البته معاون اول رییس جمهور اخیرا به وزیر راه دستور داد که روش های متعددی در جهت افزایش انگیزه های لازم برای جذب سرمایه گذاری را به کار بندد اما در این زمینه انگیزهای هم وجود ندارد.
رجبی همچنین اضافه کرد: چند شرکت معدود ریلی علاقه به توسعه ناوگان خود ندارند و باقی شرکت ها نیز که زیر مجموعه ارگان های دولتی هستند به دلیل اجباری که شده اند از سوی سازمان خود مجبور به ادامه سیر فعلی خود هستند در حالی که ضرر و زیان بسیاری داده اند. علاوه بر این، در فضای بازار سرمایه و بیزینس های دیگر، انگیزه های لازم برای سرمایه گذاری در بخش ریلی وجود ندارد زیرا برای مثال امروزه سرمایه گذاران اعتقاد دارند که در بازه زمانی مشخص باید سرمایه آنها بازگردد تا صرفه اقتصادی برای آنها وجود داشته باشد اما وقتی بازگشت سرمایه رخ نمی دهد پس انگیزهای هم وجود نخواهد داشت.
نایب رئیس انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته ایران ضمن اشاره به انگیزه های بسیاری که در دهه ۸۰ وجود داشت گفت: در آن زمان دولت اعلام کرده بود که تسهیلات با کارمزد چهار درصد به سرمایه گذاران پرداخت می کند یا آن که اگر تسهیلاتی دریافت کرده اند دولت مازاد سود و کارمزد تسهیلات بیشتر از چهار درصد را به سرمایه گذاران پرداخت خواهد کرد. از طرف دیگر دولت ۱۵۰ واگن غزال وارد کرد که با نظارت خودش با کیفیت خوبی ساخته شده بودند و این واگن ها را با قیمتی مناسب عرضه کرد.
رجبی خاطر نشان کرد: هم اکنون هزینه های عملیاتی افزایش یافته و با اعداد و ارقام واقعی که وجود دارد انگیزه ای برای سرمایه گذاری در زمینه صنعت ریلی باقی نمی ماند. البته اگر همین تعداد ناوگان می توانست در روز ۱۵۰۰ کیلومتر سیر انجام دهد بهره وری افزایش و هزینه های سیر کاهش پیدا می کرد اما امروز نهایتا ۹۰۰ کیلومتر سیر در مسیر تهران- مشهد انجام می شود زیرا سرعت سیر کم است.
وی گفت: در حال حاضر سرعت سیر قطارهای مسافری حدود ۷۰ کیلومتر است و حداکثر آن نیز به ۱۳۰ کیلومتر می رسد. این موضوع در حالی است که قطارهای تندرو در دنیا با سرعتی بیش از ۲۰۰ کیلومتر سیر دارند. این موضوع را هم باید در نظر گرفت که سرعت سیر با دستور و ابلاغیه افزایش نخواهد یافت و باید زیرساخت ها و ملزومات آن فراهم شود. برای مثال خطوط باید بازسازی و نوسازی شوند و سوزن ها نیز باید تعویض شود که به اعتبار حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
بنابر اظهارات رجبی یکی از مشکلات دیگر که موجب کاهش بلیت قطار شده است، آن است که طی ۱۱ سال گذشته واگن های مسافری از ۱۷۰۰ واگن به حدود ۱۱۰۰ واگن رسیده و این به معنی خروج حدود ۶۰۰ واگن با وجود اضافه شدن واگن ها در سال های اخیر است. از طرف دیگر هم به دلیل نوع فرهنگ مردم ظرفیت واگن های موجود نیز کاهش پیدا کرده است و واگن های شش تخته به چهار تخته تغییر پیدا کرده است.
رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرده است: در تلاش هستیم تا به عنوان حلقه ای از زنجیره توسعه اقتصادی مبتنی بر فناوری با احداث پارک علم وفناوری سلامت در جنوب شرق کشور منشاء اثر باشیم. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
پارک سلامت و فناوری زمینه ساز اقتصاد دانش بنیان
عاطفه صحرایی، رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با هدف نهادینه کردن و توسعه تفکر فناورانه و اقتصاد دانش بنیان شروع به کار کرده است و در تلاش است تا با تقویت واحدهای نوآور و فناور و راحت تر کردن فرایندهای زایشی در بخش های مختلف در عرصه سلامت نقش یک حامی و حلقه ای از زنجیره توسعه اقتصاد بر مبنای فناوری را بازی کند.
صحرایی همچنین در ارتباط با ضرورت ایجاد زیست بوم فناورانه در جنوب شرق کشور تصریح کرد: ظرفیت های فراوان موجود در سیستان و بلوچستان در عرصه های مختلف فناوریهای مربوط به سلامت ایجاب می کرد ما با جدیت پیگیر دریافت مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری سلامت شویم که خوشبختانه در نهایت با اعتماد وزیر محترم بهداشت و حمایت و پیگیری استاندار و سرپرست محترم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مجوز قطعی راه اندازی آن در استان از طرف وزارت بهداشت صادر شده است.
علاوه بر این رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: بدون شک راه اندازی و توسعه این فضا که فعالیت های دورنی آن به صورت مشخصی جنبه فناورانه دارد تا آکادمیک و در محیطی مانند دانشگاه علاوه بر اینکه از خروج ارز از کشور و مهاجرت نخبگان جلوگیری می کند؛ به رشد و توسعه فناوری های خاص نیز کمک می کند. همچنین استفاده از اکتشافات علمی جدید و تجاری سازی نتایج تحقیقات، کمک به خلق ثروت در جامعه از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و رونق کسب و کارهای کوچک و اشتغالزایی در استان نیز از جمله مزایای راه اندازی پارک علم و فناوری سلامت است.
رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین با تاکید بر مزایای حضور واحدهای فناوری و شرکت های دانش بنیان اضافه کرد: یکی از مهم ترین مزایای استقرار در این پهنه علمی و فناورانه را می توان قرار گرفتن در محیطی تخصصی و همجواری با موسسات تحقیقاتی و واحدهای فناوری، کاهش قابل توجه هزینه های جاری شرکت ها، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و زیرساخت های مشترک، معافیت های مالیاتی، عوارض گمرک و … دانست.
صحرایی ادامه داد: علاوه بر این واحدهای فعال در این مجموعه از پشتیبانی و حمایت دستگاه های متولی به خصوص معاونت علمی ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز برخوردار خواهند بود.
عاطفه صحرایی ضمن تاکید بر اینکه رویکرد پارک سلامت زاهدان تسهیل کردن و حمایت از تولید ایده های نو و تبدیل آنها به محصول است؛ گفت: تمامی شرکت ها و مؤسسات حائز هویت حقوقی مستقل و ثبت شده که ایده، طرح، محصول و یا خدمت فناورانه و نوآورانه ای برای معرفی در اختیار داشته باشند؛ می توانند پس از طی کردن مراحل پذیرش، از خدمات متنوع این مجموعه اعم از خدمات عمومی، مالی و اعتباری، فنی و تخصصی، امکانات آزمایشگاهی، برنامه های مشاورهای و آموزشی و غیره بهره مند گردند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های زاهدان » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
معاون وزیر اقتصاد کشور خبر از بلا تکلیف ماندن تعداد ۱۶۰ دستگاه از ماشین آلات راه سازی قاچاق در سازمان اموال تملیکی داد. این ماشین آلات در حال حاضر در انتظار صدور رای و اعلام نظر وزارت صمت است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
آخرین وضعیت ماشین آلات راه سازی قاچاق
رئیس سازمان اموال تملیکی، عبدالمجید اجتهادی در ارتباط با آخرین وضعیت ماشین آلات راه سازی سنگین که برای تعیین تکلیف در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته است، گفت: این ماشین آلات در مکان های مختلف از بندر بوشهر تا گمرک شهید رجایی و گمرک خرمشهر دپو شده است و بر اساس مقررات عمر این ماشینآلات در زمان ورود نباید بیش از پنج سال باشد، اما تعدادی از آنها به این دلیل که تا واردکنندگان مسیر دریافت مجوزها را طی کنند، پنج سال را گذرانده است و یا برخی دیگر هنگام ورود، عمرشان به پنج سال رسیده بود دیگر امکان ترخیص پیدا نکردند.
وی در ادامه توضیح داد: برای تعیین تکلیف و ورود این ماشین آلات نیاز است تا کمیسیون ماده ۱ آئین نامه اجرایی قانون مقررات و صادرات تشکیل شده تا برای ورودشان تصمیمگیری شود. اما مساله این جا است که این اقلام عمدتا متروکه شده است و حدود ۱۶۰ دستگاه نیز قاچاق است و از زمان کشف آنها در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته است. اما برای تعیین تکلیف نیاز به صدور رای قطعی دارد.
اجتهادی ضمن اشاره به اینکه مانعی پیش روی سازمان اموال تملیکی برای تعیین تکلیف ماشین آلات اعم از قاچاق یا متروکه وجود دارد و آن صدور نظر مثبت کمیسیون ماده ۱ است گفت: در این سالها، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) به دلیل اینکه، این ماشین آلات تولید داخل دارند و یا عمرشان از پنج سال گذشته است، مجوز ورود را صادر نکرده است. در مورد آن مواردی هم که قاچاق هستند نیز وقتی رای قطعی صادر می شود اموال تملیکی باید تعیین تکلیف و بفروشد ولی اینجا هم ما با مشکل مجوز کمیسیون مواجه هستیم که نتوانستیم اقدام کنیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: متاسفانه در تعیین تکلیف کالاهای متروکه و یا قاچاق رفتار یکسانی با وارد کننده و سازمان اموال تملیکی می شود. به صورتی که همان قوانین و مجوزهایی که باید تاجر رعایت کند برای سازمان تملیکی هم واجب و لازم است. این موضوع در حالی رخ می دهد که برای برای تعیین تکلیف کالاها باید اختیارات و تسهیلات تسریع کننده برای این سازمان به عنوان نماینده دولت در نظر گرفته شود و از بخشی از این مجوزها معاف باشد، ولی این مسایل دیده نشده و این فرایند طولانی موجب رسوب کالا شده است.
عبدالمجید اجتهادی همچنین ضمن اشاره به اینکه برای ترخیص این کشنده ها موانعی وجود دارد که عوارض و حقوق ورودی و همچنین اسقاط و جایگزینی خودروهای فرسوده از جمله آن است، گفت: با این حال از مدتی پیش مصوباتی در دولت برای تسهیل ترخیص این کشنده ها صادر شده است که به زودی و با طرح در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و نهایی شدن آن، برای تعیین تکلیف این اقلام ابلاغ خواهند شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های راهسازی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
به دنبال دستور ریاست جمهوری از اوایل ماه جاری شمارش معکوس برای واگذاری زمین های مازاد دولتی به طرح ملی مسکن آغاز شد است و مهلت نهایی آن نیز تا پایان شهریور خواهد بود. بر این اساس هم تفاهم نامه ای میان وزارت راه و شهرسازی با سازمان ثبت اسناد منعقد شده است که بنا بر اظهارات رستم قاسمی در سند خوردن زمین ها به نام وزارت راه و شهرسازی کمک قابل توجهی خواهد کرد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
اراضی دولتی در اختیار طرح ملی مسکن
واگذاری زمین های ادارات دولتی به پروژه طرح ملی مسکن به اجرای خود نزدیک تر می شود و بر اساس تفاهم نامه ای که روز ۲۲ مردادماه ۱۴۰۱ میان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با وزارت راه و شهرسازی در موضوع قانون حدنگار به امضا رسیده است، در صورت استنکاف دستگاه های دولتی از در اختیار قرار دادن زمین های خود به طرح جهش تولید و تامین مسکن، سازمان ثبت می تواند این زمین ها را به نام وزارت راه و شهرسازی سند بزند.
بر این اساس رییس جمهور نیز طی جلسات شورای عالی مسکن چندین بار به دستگاه ها و ادارات دولتی مبنی بر واگذاری زمین های مازاد خود تذکر داده است. این موضوع در حالی مورد توجه بود که تا اوایل تیر ماه سال جاری تنها ۴ درصد از این اراضی واگذار شده بوند و این گونه به نظر می رسد که تا زمانی که فشاری بر روی دستگاه های دولتی نباشد آنها زمین های خود را واگذار نخواهند کرد.
اما با توجه به مقاومت دستگاه های دولتی بر عدم واگذاری زمین های مازاد، ریاست جمهور در اوایل مرداد ماه ۱۴۰۱ به تمام دستگاه های دولتی دستور دارد تا وضعیت زمین ها باید تا حداکثر پایان شهریور ماه تعیین تکلیف شوند. اگر این واگذاری صورت نگیرد سازمان ثبت نیز این اختیار قانونی را دارد که به صورت یک طرفه سند زمین های مربوطه را به نام وزارت راه و شهرسازی صادر کند.
بنا بر اظهارات رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با وجود صراحت قانون جهش تولید و تامین مسکن در ارتباط با واگذاری زمین های دولتی به این پروژه، دستگاه های دولتی با استفاده از قوانین دیگر از اجرای این تعهد خودداری می کنند و تنها بخش کمی از این موضوع اجرایی شده است. حتی در قانون تصریح شده است چنانچه مسئولان ذیربط در وزارت راه و شهرسازی پیگیری های لازم را در این خصوص انجام ندهند، جرایمی برای آنها در نظر گرفته می شود.
با این اوصاف، بنا بر گفته رستم قاسمی: تا به امروز برای ۱.۵ میلیون واحد مسکونی، زمین تامین شده است و آماده بارگذاری است. اجرای این تعداد واحد شروع شده و اجرای یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر هم در بخش های دیگر کشور در حال بررسی است. انشاءالله بتوانیم به کمک سازمان ثبت اسناد و املاک، سندها را بگیریم و بتوانیم کمبودمان را جبران کنیم.
رستم قاسمی ضمن تاکید بر دستور رئیس جمهور، برای تعیین تکلیف زمین های مورد نیاز برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در طرح ملی مسکن تا شهریور ماه در ارتباط با تاثیر انعقاد تفاهم نامه با سازمان ثبت اسناد در سرعت بخشیدن به اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفت: اجرای این تفاهم نامه خیلی می تواند در اجرای قانون جهش تولید مسکن به ما کمک کند و سندها به نام وزارت راه و شهرسازی صادر شود و ما هم بتوانیم آنها را در اختیار مردم قرار دهیم.
سنگ ها یکی از مصالح پرکاربرد در ساخت سازه ها هستند و دارای تنوع رنگی بسیاری هستند. از سنگ ها در مکان های مختلف استفاده می شود و هر کدام از انواع آن دارای ویژگی و خصوصیات مختلفی است. در گذشته عمده مصالح ساختمانی از جنس سیمان، گچ، آجر و غیره بودند که در مکان ها و ساختمان های مختلفی مورد استفاده قرار می گرفتند اما این روزها استفاده از انواع سنگ به دلیل قیمت و ویژگی های متنوعی که دارند مورد توجه قرار گرفته است.
سنگ ها در واقع یادگار هزاران سال فشار و حرارت لایه های داخلی زمین به آهک و رسوب هستند که از میان بیش از صد نوع سنگ تنها از چند نوع به خصوص آنها می توان در ساختمان سازی استفاده کرد. سنگ ساختمانی باید دارای ویژگی های خاصی باشد. برای مثال باید در برابر حرارت و تغییرات آب و هوایی مقاوم باشند و قیمت مناسبی نیز داشته باشد. این سنگ ها باید در برابر سایش و خمش که ناشی از عبور زیاد بر روی آنها است نیز مقاوم بوده و زیبایی و رنگ بندی خوبی هم داشته باشد. سنگ هایی که دارای این ویژگی ها باشند؛ برای استفاده در ساختمان و بخش های مختلف آن مناسب هستند. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه باشید.
انواع سنگ ساختمانی
سنگ ساختمانی با توجه به این که از کانی های مختلفی تشکیل می شود دارای تنوع بسیاری است. برخی از این سنگ ها در هنگام استخراج به صورت طبیعی استفاده می شوند و برخی نیز برش داده و صیقلی می شوند و سپس مورد استفاده در مکان های مختلف قرار می گیرند.
سنگ مرمر: سنگ های آهکی در لایه های زیرزمینی بر اثر فشار و حرارت زیاد دگرگون می شوند و در اثر ایجاد این دگرگونی ها سنگ مرمر به وجود می آید. مرمر دارای تنوع رنگی زیاد بوده و در تمام قسمت های ساختمان قابل استفاده است.
سنگ اسلب: این نوع از سنگ ها دارای جنس های مختلفی هستند، برخی از سنگ ها دارای جنسی سخت تر و برخی نرم تر هستند و ابعاد برخی از آنها بزرگ و حدود ۱۲۰ در ۲۲۰ سانتی متر است. در برخی از اوقات کارخانه ها با توجه به نوع سفارش و نظر مشتری، ابعاد و ضخامت این سنگ ها را به مقدار کمی تغییر می دهند.
سنگ تراورتن: این نوع از سنگ نیز جزو سنگ های آهکی است و از آنها در نمای ساختمان ها، کف استخرها، دیوارپوش مکان های مختلف داخل ساختمان استفاده می شود.
سنگ مرمریت: این نوع سنگ درواقع از دسته سنگ های آهکی دگرگون یافته است. از این سنگ می توان در فضاهای مختلف ساختمان استفاده کرد. مرمریت در بسیاری از معادن کشور وجود دارد و از آن برای دیوارهای تزئینی مانند بالای اپن، تیغه ها و ستوهای داخل ساختمان استفاده می شود.
سنگ گرانیت: گرانیت دارای شفافیت خاصی بوده و در رنگ های خاکستری، طوسی و غیره به دلیل استحکام بالایی که دارد در ساختمان ها استفاده می شود. این نوع دارای ضخامت و ابعاد متنوعی است ولی عمدتا در ابعاد ۶۰ در ۶۰ سانتی متر وجود دارد.
کاربرد سنگ ها در ساختمان سازی
سنگ ساختمانی دارای کاربردهای مختلفی در سه بخش داخلی ساختمان، بخش خارجی ساختمان و همچنین به عنوان سنگ تزئینی است. در بخش داخلی ساختمان از سنگ های طبیعی در کف و دیواره ها استفاده می شود که وابسته به نوع سنگ می توان از آنها برای آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام (در کف و دیوار و یا به عنوان وان سنگی )، در کف اتاق خواب، کف سالن، راه پله ها، قاب آسانسور، کانتر و غیره استفاده کرد.
اما اغلب استفاده انها در بخش خارجی ساختمان و برای تزئین نمای آن است. راه پله های ورودی ساختمان با استفاده از سنگ تزئینی تزئین می شود و یا برای سنگ فرش فضاهای باز به خصوص در تراس از آنها کمک گرفته می شود. کاربرد دیگر انها در بخش تزئینی است. ساخت مجسمه های سنگی، تزئیناتی مانند: ستون ها و گلدان های سنگی از جمله استفاده های دیگر انها است.
معاملات سنگ ساختمانی
شرکت های مختلف ساختمانی و هر شرکتی که از سنگ ها برای مصارف سازه ای و تزئینی استفاده می کنند؛ برای استفاده بهتر و به صرفه تر از این مصالح اقدام به برگزاری مناقصاتی می کنند تا از پیمانکاران مختلف برای پیاده سازی آن کمک بگیرند. این مناقصات با اعلام شرکت مناقصه گزار آغاز شده و در روزنامه های کثیرالانتشار و وب سایت های مختلف مانند وب سایت هزاره اطلاع رسانی می شود.
سپس شرکت هایی که شرایط لازم سازمان برگزار کننده مناقصه را داشته باشند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود می کنند. سازمان مذکور نیز با بررسی مدارک پیمانکاران از آنها برای مناقصه دعوت کرده و شرکتی برنده مناقصه خواهد شد که شرایط لازم را داشته باشد و مبلغ پیشنهادی آن برای انجام پروژه کمتر از دیگر رقبا باشد. سپس میان هر دو طرف قراردادی منعقد خواهد شد که تعهدات طرفین و مدت زمان انجام پروژه در آن ذکر می شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مواد معدنی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
هم زمان با صدور هشدارهای هواشناسی در چند روز اخیر مبنی بر وقوع بارش های شدید باران و سیلاب، اهمیت لایروبی مسیل ها به صورت فوری در شهر بجنورد بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اما این موضوع در حالی مطرح می شود که در حال حاضر شهرداری و آب منطقه ای بر سر مسئول این اقدام به اشتراک نظر نرسیده اند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
وقوع سیل و لزوم لایروبی مسیل ها
بارش های اخیر در کشور که با خود سیل و خسارات مالی و جانی فراوانی را در برخی از مناطق کشور به همراه داشته است اهمیت لایروبی مسیل ها را در مناطق مختلف بیشتر از گذشته نشان می دهد. از طرف دیگر مرکز هواشناسی خراسان شمالی نیز با هشدارهایی پی در پی نسبت به بارش های سیل آسا در استان چندین بار تذکر داده است.
این موضوع در حالی رخ می دهد که بر اساس مشاهدات و بررسی ها صورت گرفته، در مسیل هایی مانند پل کشاورز بجنورد و دیگر مسیرها اقدام خاصی صورت نگرفته است.
از سوی دیگر در این زمینه شهرداری بجنورد و شرکت آب منطقه ای استان دارای اختلاف نظر هستند و هر کدام اعتقاد دارند که وظیفه لایروبی بر عهده نهاد دیگری است.
با این وجود اما شهرداری اخیرا طی اقداماتی اقدام به لایروبی سطحی این کانال کرده است ولی به نظر می رسد که به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی سیلاب در آینده اقدامات جدی تر و موثرتری مورد نیاز باشد.
شهردار منطقه یک بجنورد، مجید گریوانی به دنبال مطرح شدن این موضوعات اعلام کرده است: وظیفه اصلی بر عهده آب منطقه ای است و ما بر حسب دستور فرماندار در منطقه حاضر شدیم. برای انجام این کار، آب منطقهای هیچ وسیله ای را برای انتقال خاک ارائه نداده است و ما فقط مسیر را باز کردیم.
وی اضافه کرد: مسیل و حریم آن متعلق به آب منطقه ای بوده و این نهاد موظف به لایروبی است. آب منطقه ای مسئولیت مستقیم خود را بر عهده دیگری می اندازد.
چه کسی موظف به لایروبی است؟
فرماندار بجنورد، محمد باقر باقرپور در این ارتباط اظهار کرد: بر اساس قوانین لایروبی تمامی مسیل های محدوده شهر بر عهده شهرداری است از این رو شهرداری را موظف به انجام اقدامات فوری در منطقه مورد نظر کردیم.
باقرپور اضافه کرد: البته لازم است اعتباراتی به شهرداری برای این موضوع اختصاص داده شود.
فرماندار بجنور ضمن تاکید بر این موضوع که آب منطقه ای نقش قانونی در مسیل های درون شهری ندارد تصریح کرد: البته نقش مشاوره ای این نهاد پابرجا است که این نهاد آمادگی خود را برای کمک نیز اعلام کرده است.
محمد باقر باقر پور در ادامه افزود: در صورت نیاز هم آب منطقه ای حاضر است عدوات خود را نیز ارسال کند اما در منطقه مورد نظر نیاز به جابجایی خاک نبود لذا کامیون های این نهاد اعزام نشد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های بجنورد » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بر اساس گزارش اتاق بازرگانی ایران از شامخ اقتصاد یا شاخص مدیران خرید در تیر ماه، آمارها حاکی از کاهش تقاضای بازار، تضعیف قدرت خرید متقاضیان و پیشی گرفتن تولید از فروش است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
نتایج شامخ اقتصاد
بر اساس آمارهای منتشر شده از اتاق بازرگانی ایران نتایج بررسی های شاخص مدیران خرید (PMI) برای کل اقتصاد ایران در تیرماه ۱۴۰۱، در این ماه شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان ۴۷.۱۴ واحد ثبت شده است که کمترین میزان طی سه ماه اخیر یعنی از فروردین ماه بوده است. این شاخص همچنین در بخش های خدمات و کشاورزی و ساختمان با رکود همراه بوده است.
علاوه بر این، شاخص میزان استخدام و استفاده از نیروی انسانی در تیرماه ۵۱.۱۷ واحد بوده است و برای ماه سوم کاهش پیاپی را تجره کرده است. در واقع پایین آمدن تقاضا به دلیل نگرانی های ناشی از کاهش قدرت خرید و تورم، موجب کاهش انتظارات کسب وکارها و کاهش خرید مواد اولیه و عقب نشینی در استخدام شده است.
در سوی دیگر اما شاخص موجودی محصول (انبار) در تیرماه ۵۷.۱۰ واحد عنوان شده است که بیشترین میزان از ابتدای شروع طرح (دوره ۳۴ ماهه) بوده است. همچنین شاخص میزان صادرات کالا و خدمات نیز به ۴۶.۹۶ واحد رسیده است که این میزان کمترین مقادیر طی ۹ ماه گذشته بدون در نظر گرفتن تعطیلات فروردین ماه است.
به دنبال کاهش تقاضا در بازار و پایین آمدن قدرت خرید متقاضیان شاخص میزان فروش محصولات هم در ماه تیر به عدد ۴۶.۳۲ واحد رسیده است که در ۱۱ ماه اخیر بدون در نظر گرفتن تعطیلات فروردین ماه به کمترین مقدار خود رسیده است. این شاخص در هر سه بخش اصلی اقتصاد روند کاهشی را تجربه کرده است.
از مهم ترین نکات در گزارش شامخ اقتصاد اتاق بازرگانی ایران، آن است که شاخص انتظارات در زمینه فعالیت اقتصادی در ماه آینده به عدد ۵۰.۱۸ واحد رسیده است که در ۱۶ ماه اخیر یکی از کمترین مقادیر به شمار می رود. این عدد در واقع انعکاس دهنده انتظارات فعالان اقتصادی علی الخصوص در بخش خدمات و کشاورزی در مرداد ماه است.
در تیر ماه وقایع شامخ اقتصاد در بخش صنعت تکرار شده است به صورتی که شاخص مدیران خرید صنعت به کمترین مقدار در پنج ماه اخیر ( به غیر از تعطیلات فروردین ماه ) رسیده است و شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان نیز کمترین مقدار پنج ماهه خود را تجربه کرده است.
آمار و ارقام اتاق بازرگانی همچنین نشان می دهد که در تیر ماه شاخص موجودی محصول در انبار در بخش صنعت به بیشترین مقدار در ۹ ماه گذشته رسیده که این موضوع به دنبال کاهش سفارش مشتریان و همچنین کاهش صادرات و در نتیجه سبقت گرفتن تولید از فروش موجودی در انبار نشات گرفته است.
شامخ اقتصاد شاخصی است که در بازه صفر تا ۱۰۰ تعریف می شود و بر این اساس هر چه این عدد به واحد ۱۰۰ نزدیک شود نشان از رونق اقتصادی دارد و به هر میزان که از ۵۰ پایین تر باشد نشان از نزدیک شدن به رکود دارد. طی ماه های گذشته عدد شامخ تغییراتی پر دامنه را تجربه کرده است و در دوره های مختلف نظر فعالان اقتصادی نیز از مثبت به منفی و برعکس متغیر بوده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مراکز کنترل صنعتی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شرکت ارتباطات زیر ساخت یکی شرکت دولتی است که در ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. این مجموعه در زمینه تأمین زیرساخت های ارتباطات مخابراتی و پهنای باند شبکه اینترنت، فعالیت میکند و در عمل انحصار واردات و توزیع پهنای باند اینترنتی در سراسر کشور را بر عهده دارد. ارتباطات زیرساخت متولی شبکه مادر مخابراتی در کشور است و کارگزار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که وظیفه اجرای سوئیچینگ و تامین ارتباطات بین استانی و بین المللی اپراتورهای مخابراتی را بر عهده دارد.
اساسنامه شرکت ارتباطات زیرساخت با هدف توجه و اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی تغییر کرد و به صورت شرکت مستقل و زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تاریخ ۲۶/۸/۸۷ و با نامه شماره ۲۹۲۱۷/۳۰/۸۷ در چهار فصل و ۳۶ ماده به تصویب شواری نگهبان رسیده است. در ادامه با معرفی بیشتر این شرکت همراه مجله هزاره باشید.
اهداف شرکت ارتباطات زیرساخت
هدف از تشکیل این شرکت، مدیریت ، ساماندهی، ایجاد، توسعه ، تامین، نظارت، نگهداری وبهره برداری از شبکه ارتباطات زیرساخت کشور و سرویس های ارزش افزوده است. این اهداف در واقع با به کارگیری فناوری های جدید ارتباطی درقالب طرح ها وبرنامه های مصوب وهمچنین کارگزاری شرکت مخابرات ایران (مادرتخصصی) در زمینه نظارت ، تصویب طرح های جامع مخابراتی وتدوین استانداردها باتصویب مجمع عمومی شرکت پیگیری می شود. با هدف دستیابی به این اهداف نیز ارتباطات زیرساخت اقدامات زیر را انجام می دهد:
تهیه و تدوین طرح های جامع درزمینه شبکه ارتباطات زیرساخت براساس الزامات، نیازها، استانداردها و ضوابط
بازاریابی، تاسیس، توسعه، بهسازی ، اجرا، نگهداری و بهره برداری و همچنین نظارت و مدیریت شبکه ارتباطات زیرساخت کشور طبق استانداردهای ملی و بین المللی.
تهیه وتصویب دستورالعمل ها، ضوابط، معیارها واستانداردهای فنی وتخصصی مورد نیاز شرکت در زمینه تاسیس، توسعه، نگهداری و بهره برداری از شبکه زیرساخت
تامین کلیه نیازهای ارتباطی زیرساخت متقاضیان اعم از بخش عمومی، خصوصی و تعاونی با کیفیت مطلوب و قابل رقابت طبق ضوابط و مقررات مربوطه.
همکاری با سایر اپراتورهای مخابراتی بین المللی در زمینه تبادل ارتباطات و ترانزیت ترافیک بین الملل
عضویت در نهادها و انجمن های تخصصی ملی وبین المللی و شرکت در کنفرانس های مربوط به منظور کسب وتبادل اطلاعات تخصصی ارتباطات زیرساخت
مدیریت، برنامه ریزی، پیاده سازی آموزش های تخصصی خاص به منظور توسعه مهارت های لازم
تهیه و اجرای طرح های مسیریابی و همزمانی در شبکه های مخابراتی کشور
معاملات شرکت ارتباطات زیرساخت
شرکت ارتباطات زیرساخت با هدف همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین برنده و شرکت ارتباطات زیرساخت به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
قیمت نفت این روزها به دنبال معاملات صورت گرفته و تحت تاثیر پیشرفت مذاکرات نهایی برای احیای برجام که راه را برای افزایش صادرات ایران بهبود خواهد بخشید؛ مقداری کاهش پیدا کرده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
تحلیل گروه ANZ Research از تاثیر رشد صادرات ایران بر قیمت نفت
بر اساس آمارها بهای معاملات نفت برنت ۱۴ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۹۶ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه رسید و از رشد ۱.۸ درصدی معاملات روز قبل کاست. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۶ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۹۰ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز دوشنبه دو درصد صعود کرده بود.
بر اساس یک تحلیل از گروه اقتصادی ANZ Research چشم انداز توافق هسته ای ایران و آمریکا همچنان بر بازار دیده می شود.
در این زمینه اتحادیه اروپا متن نهایی برای احیای برجام ۲۰۱۵ را ارائه کرده است و این متن نهایی در انتظار موافقت واشنگتن و تهران است. بنا بر اعلام یکی از مقامات ارشد اتحادیه اروپا، تصمیم نهایی در این موضوع تا چند هفته دیگر اتخاذ خواهد شد.
بر اساس یادداشتی از ویویک دیهار، تحلیلگر بانک کامن ولث: اگرچه جزییات درباره زمان ازسرگیری صادرات ایران در زمینه نفت حتی در صورت احیای توافق، هنوز معلوم نیست اما قطعا ایران می تواند صادرات نفت خود را نسبتا سریع افزایش دهد. ایران می تواند در مدت شش ماه صادرات نفت خود را به میزان یک تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز معادل ۱.۵ درصد از عرضه جهانی افزایش دهد. احیای توافق هسته ای باعث خواهد شد قیمتهای نفت افت چشمگیری پیدا کنند.
با این وجود بعد از انتشار آمار اشتغال ماهانه بیش از حد مطلوب در امریکا در ماه ژوئیه و رشد غیرمنتظره صادرات چین، نشانه هایی از این موضوع که تقاضا به حدی که انتظار می رفت، ریزش نکره و کفی هم برای قیمت ها به وجود نیاورده است.
بازار نفت نیز در چند روز اخیر به دلیل نگرانی از یک رکود جهانی و تحت فشار حالت کاهشی داشته و قیمت برنت در هفته گذشته با بزرگترین کاهش هفتگی خود مواجه شده است.
بر آساس آمار گمرکی چین که بزرگترین وارد کننده نفت در جهان است، ، این کشور در ماه ژوییه ۸.۷۹ میلیون بشکه در روز نفت خام وارد کرده است که در مقایسه با ژوئن افزایش داشته اما همچنان ۹.۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۱ بوده است.
بنابر گزارشات رویترز، معامله گران در انتظار انتشار آمار هفتگی ذخایر نفت و فرآوردهای نفتی آمریکا هستند که از سوی موسسه امریکن پترولیوم از سوی اداره اطلاعات انرژی امریکا منتشر می شود. پیش بینی تحلیلگران در نظر سنجی رویترز نشان می دهد که ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به پنجم اوت، به میزان ۴۰۰ هزار بشکه و ذخایر بنزین هم به میزان حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های شرکت ملی نفت ایران» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شهردار شهر مشهد، ضمن تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران در کلان شهر مشهد گفت: مشهد بهترین شهر برای فعالیت شرکت ها در بخش خصوصی است و تنها بسنده کردن به شرکت ها و سازمان های دولتی برای این شهر کافی نخواهد بود. در ادامه با مجله هزاره همراه شوید.
توسعه اقتصادی شهر مشهد نیازمند بخش خصوصی
سید عبدالله ارجائی، شهردار مشهد طی مراسم کلنگ زنی پروژه مشارکتی برح جنوب اعلام کرد: وقتی صحبت از توسعه اقتصادی می شود، در کشورهایی همچون ایران بیشتر نگاه ها معطوف به دولت و بخش دولتی است، در حالی که با توجه به ترکیب اقتصاد کشور، عرصه های زیادی برای فعالیت بخش خصوصی فراهم نیست و بیشتر شرکت های دولتی در عرصه اصلی اقتصاد ورود می کنند.
وی همچنین اضافه کرد: در شهر مشهد تولید ویژه یا صنعت مهمی وجود ندارد اما در زمینه خدمات این شهر می تواند پیشرو سرمایه گذاری در بخش خصوصی باشد.
ارجائی ضمن اشاره به وضعیت مطلوب صنایع غذایی شهر مشهد به دلیل حضور همیشگی زائران تصریح کرد: در مشهد حضور تعداد زیاد زائران این شهر را نیازمند خدمات بسیاری در سه عرصه اصلی اسکان، حمل و نقل، تغذیه و تفریح و سرگرمی کرده است. بنابراین برای اینکه بتوانیم به ۳۰ میلیون جمعیت زائر پاسخ مناسب و خدمات شایسته ارائه دهیم، نیاز به زیرساخت های اساسی داریم که از جمله آنها مجتمع های متعدد، بازار و مال های متنوع در اطراف حرم است و در حوزه اسکان هم بیش از ۵۰ درصد اماکن اقامتی در شهر مشهد قرار گرفته است.
وی همچنین اضافه کرد: بر اساس پیش بینی و برنامه ریزی های متعدد انجام شده در این شهر، روند حضور زائران در مشهد صعودی پیش بینی می شود ولی هم اکنون دچار تناقض هستیم و سقف جمعیت را محدود و زائر را افزایش می دهیم در حالیکه باید تناسب میان خادم و زائر وجود داشته باشد. بنابراین امید است تا در دوره ششم و هفتم شواری اسلامی شهر مشهد که شاکله اصلی طرح جامع ۱۰ سال آینده این شهر را تشکیل می دهند، به این موضوعات بیشتر و بهتر پرداخته شود.
ارجائی همچنین ادامه داد: ورود سرمایه گذار به عرصه های خدمت با هدف گسترش زیارت، نیاز شهر مشهد است که یکی از آنها، گسترش صنعت ساختمان در سه بخش پروژه های ترکیبی، پروژه هایی که مستقیم با سکونت مجاور ارتباط برقرار می کند و اماکن اقامتی موقت است.
شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه شهر مشهد یک شهر جهانی و ملی است طی سخنان خود این شهر را با مدیریت و نگاه محلی توصیف کرد و این موضوع را در شان جهانی این شهر زیارتی ندانست. وی خاطر نشان کرد: مختصات سرمایه گذاری در مشهد مختص به خود این شهر بوده و نسخه محلی نیاز دارد، زیرا پیچیدن نسخه واحد برای کل کشور امکان پذیر نیست و نیاز است تا برنامه ریزی به مدیران و فعالان کشور واگذار شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مشهد » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بر اساس داده های اعلام شده در ارتباط با وضعیت کنونی واردات ایران، وضعیت واردات کالا به تفکیک پنج قاره طی سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته نشان از آن دارد که واردات کالا از نظر وزن به کشور در این مدت زمان، تنها از قاره آسیا دارای روند مثبت بوده و دیگر قارهها در این امر سیری منفی را داشته اند. در ادامه این خبر اقتصادی با مجله هزاره همراه شوید.
داده های گمرکی واردات ایران
داده های اعلام شده از سوی سازمان گمرک کشور در اولین فصل سال جاری نشان می دهد که کمترین میزان واردات کشور از نظر وزن مربوط به قاره امریکا بوده و پس از آن اقیانوسیه در رتبه بعدی قرار دارد. در جایگاه سوم واردات ایران نیز اروپا و سپس آفریقا قرار دارند که این کشورها کمترین میزان صادرات را به ایران داشته اند.
از نظر ارزش داده های گمرک کمی اما این مقادیر متفاوت است. به صورتی که در این مدت زمان قاره آفریقا بالاترین سهم از ارزش واردات را به خود اختصاص داده است و پس از آن هم قاره آسیا و اروپا قرار دارند که سهم مثبتی در صادرات به ایران داشته اند.
از طرف دیگر هم داده های اعلام شده از سوی گمرک کشور نشان دهنده آن است که به لحاظ ارزش قاره آسیا در این مدت سهم ۲۲ درصدی و از نظر تعداد سهم ۶ درصدی را به ایران داشته است. علاوه بر این در طول این مدت، قاره اروپا هم هر چند به لحاظ ارزش توانسته است سهم ۲ درصدی را به خود اختصاص دهد، اما از نظر وزنی روند صادرات این قاره به ایران منفی ۲۱ درصد بوده است.
این موضوع در ارتباط با قاره امریکا کمی فرق می کند. صادرات این کشور به ایران بر اساس آمار اعلام شده هم از نظر ارزش و هم به لحاظ وزنی در اولین فصل سال ۱۴۰۱ منفی بوده است. بر اساس ارقام و آمار گمرکی کشور ارزش وزنی واردات ایران از این قاره در مدت زمان مورد بررسی منفی ۷۲ درصد بوده است و از نظر ارزش نیز صادرات این قاره با کاهشی ۹۵ درصدی روبرو بوده است.
علاوه بر این بر اساس آمارهای گمرک کشور می توان گفت قاره آفریقا دارای رکوردی در ارزش صادرات است. اگر چه از نظر وزن صادرات این کشور به ایران آمار منفی ثبت شده است. اعداد و ارقام گمرک کشور نشان می دهد که سهم صادراتی این قاره به لحاظ ارزشی مثبت ۱۱۸ درصد بوده و به لحاظ وزنی نیز منفی ۳ درصد ثبت شده است. اما روند صادراتی اقیانوسیه به ایران از افت ۶۲ درصدی به لحاظ ارزش و افت ۴۶ درصد به لحاظ وزن خبر می دهد.
واردات به تفکیک قاره ها طی سه ماهه ۱۴۰۱ و مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توسط گمرک کشور:
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های امور گمرکی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
واژه اتوماسیون به معنای استفاده از انواع ماشین آلات و فناوری ها برای انجام وظایفی است که در گذشته توسط نیروی کار انجام می گرفت. بنابراین اتوماسیون را می توان استفاده از تجهیزات الکترونیکی، ماشین ها و سیستم های کامپیوتری برای کنترل پروسه ها، بدون دخالت انسان (حداقل دخالت انسان) تعریف کرد. در اتوماسیون صنعتی اما فرایندها بدون دخالت نیروهای انسانی و با استفاده از برنامه های کنترلی و دستورالعمل اجرا می شوندکه این روزها در عملکردهای صنعتی مانند ساخت، تولید، نصب و نگهداری استفاده می شود.
هدف از استفاده آن است که کارکنان یک مجموعه از مشاغل پر خطر، کسل کننده و آلوده دور شوند. در این صورت خطاهای بیشتری نیز حذف شده و هزینه ها کاهش پیدا می کند. در نتیجه کیفیت کلی کار، بهره وری، ایمنی و سرعت کار نیز افزایش پیدا می کند. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه شوید.
کاربردهای اتوماسیون صنعتی
در حال حاضر اهمیت اتوماسیون صنعتی برای همه آشکار شده است و به همین دلیل هم از این سیستم استفاده زیادی می شود. یکی از مهم ترین زمینه های کاربرد اتوماسیون صنعتی، ساخت و تولید است. بنابراین اغلب شرکت ها و صنایع برای ایجاد پروسه هایی کارآمدتر و دارای انعطاف بیشتر از آن استفاده می کنند.
اتوماسیون صنعتی می تواند راندمان و قابلیت اطمینان تولیدات را به کلی تغییر دهد. به گونه ای که امروزه از آن با عنوان قلب هر کسب و کار یاد می شود. در سال های گذشته شرکت ها با استفاده از این فناوری راندمان پروسه های خود را بهبود بخشیدند و توانستند متغیرهایی مانند دما، فشار، جریان، سطح، ترکیبات شیمیایی، خطوط تولید و غیره را کنترل کنند.
مزایای اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی دارای مزایای بسیاری است که بر سرعت و کیفیت کار تاثیر می گذارد. گاهی اوقات این نتایچ فراتر از توانایی انسان بوده و به کاهش هزینه و بهبود عملکردها هم کمک می کند.
کنترل و مانیتورینگ دقیق
انعطاف پذیری پروسه ها
بهبود عملکرد
افزایش راندمان
افزایش ایمنی
افزایش امنیت
افزایش درآمد
صرفه جویی در هزینه ها
افزایش تولیدات
ایجاد طیف وسیعی از خلاقیت و نوآوری ها در محصولات
افزایش کیفیت تولیدات
ارائه بهتر خدمات
کاهش احتمال خرابی موتورها، ماشین های الکتریکی و ریزپردازنده ها
جمع آوری دیتاهای بهتر و مفیدتر
کاهش ساعات کار
کاهش خستگی کارکنان
اوقات فراغت بیشتر
مناقصات اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی موضوعی است که شرکت های مختلف برای پیاده سازی آن، اقدام به برگزای مناقصات مختلف می کنند. . این فرایند با یک اعلام عمومی در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره آغاز شده و افراد حقیقی و حقوقی که واجد شرایط مناقصه باشند اقدام به ارسال مدارک و اسناد خود می کنند.
سپس رقابت مناقصه آغاز شده و برنده آن کسی خواهد بود که برای پیاده سازی اتوماسیون صنعتی، دارای شرایط کیفی مد نظر مناقصه گزار بوده و قیمت پیشنهادی او کمتر از دیگر رقبا باشد. پس از آن، میان هر دو طرف قراردادی منعقد می شود که از این پس فعالیت هر دو طرف و مدت زمان انجام پروژه بر اساس این قرارداد صورت خواهد گرفت.
بر اساس آمارهای نشریه فوربس، در سال ۲۰۲۱ ایران بیشترین درصد افزایش تولید نفت را در میان ۱۰ کشور برتر تولید کننده نفت جهان را داشته است. این در حالی است که بیشتر تولید کنندگان نفت در این سال کاهش تولید نفت را تجربه کرده اند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
آمار کشورهای مصرف کننده و تولید کننده نفت در جهان
طی سال ۲۰۲۰ بیشترین کاهش مصرفه نفت در تاریخ رقم خورد و پس از ۹ سال روند افزایشی مصرف نفت در جهان موج بیماری کووید موجب شد تا تقاضا برای برای طلای سیاه در بازار جهانی کاهش ۹ درصدی را تجربه کند. اما پس از گذشت یک سال، رشد ۶ درصدی در مصرف نفت بازار جهانی به وجود آمد که این میزان بیشترین افزایش از سال ۱۹۷۶ به شمار می رود. در حالیکه این افزایش وجود داشت اما مصرف نفت در جهان در همین سال یعنی ۲۰۲۱، ۳.۷ درصد در مقایسه با ۲۰۱۹ کمتر بوده است.
در سال ۲۰۲۱ همچنین امریکا با مصرف ۱۸.۷ میلیون بشکه در روز، بزرگ ترین مصرف کننده نفت جهان بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، ۸.۷ درصد رشد داشته است. بالاترین میزان مصرف نفت آمریکا در سال ۲۰۰۵ به ثبت رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۱، ۹ درصد افزایش داشته است.
بعد از آمریکا اما چین با مصرف ۱۵.۴ میلیون بشکه در روز قرار دارد و دومین مصرف کننده نفت جهان است. در حالت کلی و طی ۱۰ سال گذشته مصرف نفت در امریکا به صورت سالانه ۰.۴ درصد افزایش پیدا کرده و این موضوع در حالی رخ می دهد که متوسط افزایش مصرف سالانه نفت چین ۱۲ برابر آمریکا بوده و در یک دهه گذشته سالانه ۴.۸ درصد بالا رفته است.
در میان ۱۰ مصرف کننده بزرگ نفتی جهان، آلمان تنها کشوری است که کاهش مصرف را در سال ۲۰۲۱ تجربه کرده است. آمریکا و چین به ترتیب ۱۹.۹ درصد و ۱۶.۴ درصد نفت عرضه شده به بازار جهانی را وارد کرده و در مجموع بیش از ۳۶ درصد نفت جهان در این دو کشور مصرف می شود.
علی رغم تاثیرات ویروس کرونا بر صنعت تولید نفت امریکا، این کشور در سال ۲۰۲۱ به صورت روزانه ۱۱.۲ میلیون بشکه نفت تولید کرده است و همچنان بزرگ ترین تولید کننده نفت در جهان بوده است.
رتبه دوم و سوم به ترتیب به روسیه و عربستان تعلق دارد و این کشورها به ترتیب ۱۰.۵ و ۹.۴ میلیون بشکه تولید نفت داشته اند. درواقع آمریکا، روسیه و عربستان به ترتیب ۱۴.۴، ۱۳.۴ و ۱۲.۱ درصد کل نفت تولیدی جهان را به خود اختصاص داده و در مجموع نزدیک به ۴۰ درصد کل نفت تولیدشده در جهان در سال ۲۰۲۱ مربوط به این سه کشور است.
با اینکه شرکت های نفتی بزرگ در سال ۲۰۲۱ روندی افزایشی برای تولید نفت خود را پیش گرفته اند اما تولید نفت در ۶ کشور از ۱۰ کشور بزرگ تولید کننده کاهش پیدا کرده است. همین موضوع موجب شده بود تا در بازار جهانی نفت شاهد افزایش قیمت آن باشیم. کانادا، عراق و چین نیز به ترتیب با تولید ۴.۷، ۴، و ۴ میلیون بشکه در روز در رتبه های سوم تا ششمین تولید کننده بزرگ نفت در جهان قرار داشتند.
در همین سال ایران نیز با تولید روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت هفتمین کشور بزرگ تولید کننده نفت در جهان بود. بنابراین ۴.۱ درصد کل نفت تولید شده در جهان در سال ۲۰۲۱ مربوط به ایران بوده است.
بنابراین تولید نفت در ۶ کشور بزرگ تولید کننده نفت در جهان شامل آمریکا، عربستان، عراق، امارات، برزیل و کویت در سال ۲۰۲۱ با کاهش روبرو بوده است و این در حالی رخ داده که ایران افزایش تولید ۱۶.۱ درصدی را در تولیدات نفتی خود به ثبت رسانده است و این میزان بیشترین رشد تولید نفت در میان کشورهای جهان است.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اعلام کرد: قرارداد پرداخت تسهیلات پروژه راه آهن بیرجند، به میزان ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان با توافق سندیکای بانکی تنظیم و به صندوق توسعه ملی ارسال شده است. در ادامه با مجله هزاره همراه شوید.
پروژه راه آهن بیرجند – قاین – یونسی، مصوبه مهم ریاست جمهوری
وحید داعی گفت: پروژه راه آهن بیرجند، قاین – یونسی یکی از مهم ترین مصوبات ضروری سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی است که در سفر شهریور ماه سال گذشته ریاست جمهوری، به استان، تسریع در احداث قطعه بیرجند – یونسی یعنی اتصال مرکز استان به راهآهن سراسری مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، اضافه کرد: این کریدور بین المللی بوده و از چابهار آغاز و به زاهدان – نهبندان – سربیشه – بیرجند – قاین – گناباد – یونسی و سپس به راه آهن مشهد – بافق متصل می شود. راه آهن بیرجند – قاین – یونسی که طول ۲۷۱ کیلومتری دارد، ۵۸ کیلومتر از یونسی به سمت گناباد – قاین و ۳۲ کیلومتر از بیرجند در قطعه ۱۶ بوده و پیمانکاران در حال فعالیت در آن هستند.
وحید داعی ضمن اشاره به ۱۸۱ کیلومتر باقی مانده اتصال به شبکه ریلی پروژه راه آهن بیرجند ادامه داد: برای کل این پروژه مصوبه ای با تامین مالی ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی دریافت شده است و فعالیت های زیادی نیز در این زمینه انجام شده است. از جمله این فعالیت ها به تشکیل کنسرسیوم ریلی با حضور ۶ شرکت می توان اشاره کردکه قراردادی نیز ما بین وزارت راه و شهر سازی و این کنسرسیوم مبادله شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: تضمین نامه این کنسرسیوم دارای ایراد بود که اصلاحاتی بر روی آن انجام شد و در پیگیری های آخر اعلام شد که به دلیل رقم بالای پروژه نیاز است تا سندیکای بانکی تشکیل شود. بنابراین در این زمینه با همراهی استاندار خراسان جنوبی با ۶ بانک مذاکراتی انجام گرفت که بعد از گذشت ۸ ماه پیگیری، سندیکای بانکی با حضور بانک های ملی، ملت، خاورمیانه، رفاه، تجارت و ایران زمین تشکیل شد.
وی گفت: اخیرا نیز نامه رسمی مدیرعامل بانک رفاه به عنوان سرگروه سندیکا به مدیرعامل صندوق توسعه ملی ارسال شده است و امروز با افتخار اعلام می کنیم که یک گام به جلو برداشته ایم.
بر اساس اظهارات وحید داعی، مدیر کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، در این مکاتبه تاکید شده است که صندوق توسعه ملی نسبت به اجرای فرآیندهای تامین مالی پروژه راهآهن خراسان جنوبی در چارچوب ضوابط و قرارداد و تامین مالی بانک های عضو سندیکا وارد عمل شود.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، ضمن اشاره به سهمیه تعیین شده تسهیلات هر بانک در سندیکا اضافه کرد: تامین اعتبار پروژه راه آهن در مرحله نهایی یعنی صندوق توسعه ملی قرار گرفته است و توسط این صندوق، منابع مالی بین بانک های عضو سندیکا توزیع می شود.
متصل شدن بیرجند به ریل سراسری از خواسته های بسیار قدیمی مردم خراسان جنوبی بوده است که بعد از دو دهه انتظار، در اواسط سال ۱۳۹۸، کلنگ قطعه ۱۶ راهآهن زاهدان – بیرجند – مشهد به طول ۳۲ کیلومتر در محدوده جغرافیایی خراسان جنوبی به زمین خورده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های بیرجند » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
رشد تورم سالانه موجب شده است تا گرانی گریبانگیر اغلب بازارهای اقتصادی شود. یکی از این بازارها مستغلات است که رکوردهای عجیبی را به ثبت رسانده است. این موضوع توانسته حتی بر دیگر بازارها هم تاثیر گذاشته و آنها را دچار تشنج کند. قیمت گذاری های نجومی نتیجه تورم شدیدی است که در سال های اخیر شاهد آن هستیم. یکی از این بازارها، بازار خرید و فروش جایگاه سوخت است که در ادامه این خبر از مجله هزاره به آن می پردازیم.
قیمت آگهی های جایگاه سوخت
آگهی های برج ها و واحدهای لاکچری در این میان یکی از موارد عجیب و غریبی است که با آنها روبرو می شویم. یکی دیگر از این موارد آگهی فروش جایگاه های سوخت است که قیمت آنها گاهی اوقات به ۸۰ میلیارد تومان هم می رسد. در این جایگاه ها اغلب به عرضه دیگر خدمات مانند خدمات فنی اتومبیل و عرضه روان سازها هم پرداخته می شود. گاهی اوقات دکه، فروشگاه و حتی رستوران نیز در نزدیکی این جایگاه ها وجود دارد. بنابراین قیمت انها بر اساس فاکتورهایی مانند تعداد جایگاه، موقعیت مکانی، درآمد روزانه و امکانات رفاهی مشخص می شود. در ادامه به برخی از این آگهی ها اشاره می کنیم.
جایگاه سوخت سه منظوره در تهرانسر
این جایگاه سوخت سه منظوره که در تهرانسر قرار گرفته است؛ حدود ۸۰۰۰ متر وسعت دارد. در این جایگاه امکاناتی مانند: چهار سکوی بنزین، دو سکوی گازوئیل و پنج واحد تجاری وجود دارد. بر اساس اعلام فروشنده، این جایگاه دارای کارمزد و فروش بالایی بوده و تردد زیادی در آن صورت می گیرد. جایگاه سوخت مورد نظر ۸۵ میلیارد تومان قیمت دارد و سال ساخت آن ۱۳۸۸ است.
جایگاه سوخت بنزین و CNG در حومه تهران
این جایگاه نیز ۸۰۰۰ متری بوده و ۳۲ میلیارد قیمت دارد و در حومه تهران قرار گرفته است. این مجموعه همچنین قابلیت تبدیل به مجتمع خدمات رفاهی و دریافت وام را نیز دارد. در این جایگاه بنزین و CNG ،رستوران و چند واحد تجاری قرار گرفته است که در سال ۱۳۸۸ ساخته شده است.
جایگاه سوخت پمپ بنزین و خدمات رفاهی در تهران
این جایگاه نیز فعال بوده و شامل حدود بیست واحد تجاری و خدماتی، سند اداری، قرارداد فروش انحصاری و جایگاه CNG و گازوئیل می شود. برآورد این جایگاه ۱۴۲۰۰ متری ۵۴ میلیارد است و سال ساخت آن نیز ۱۳۸۸ است.
جایگاه سوخت CNG و زمین پمپ بنزین
این مجتمع خدمات رفاهی درجه ۳ بوده و اولویت جایگاه CNG را دارد. سه سکوی فعال به همراه کمپرسور ۱۵۰۰ و درآمد ماهیانه حدود ۱۲۰ میلیون تومان از ویژگی های آن است. زمین این مجموعه ۱۰۰۰۰ متر بوده و در سال ۱۳۹۵ نیز ساخته شده است. مجوز طرح توسعه بنزین و گازوئیل ، مجوز توسعه تجاری و خدمات خودرو از ویژگی های این جایگاه است. قیمت در نظر گرفته شده برای آن نیز ۱۵ میلیارد تومان است.
فروش دلاری جایگاه سوخت
موارد بالا تنها نمونه هایی از فروش جایگاه های سوخت در پلتفرم های کشور هستند و با توجه به بالا بودن رقم های اعلام شده، بسیاری از فروشندگان آنها مدت ها به دنبال فروش جایگاه خود هستند. بنابراین تقاضای زیادی برای این دسته از قیمت ها وجود ندارد و به همین دلیل هم فروشندگان به دنبال شرایطی هستند که فروش جایگاه را راحت تر کنند.
برای مثال بسیاری از فروشندگان مبلغی را در ابتدای کار به صورت نقدی گرفته و مابقی را در قالب چند چک در مدت زمان مختلف از خریدار می گیرند. برخی از فروشندگانی هم که تمایلی به فروش ریالی جایگاه خود ندارند تنها برای فروش تقاضای ارز می کنند. گاهی اوقات دیده شده که برخی از فروشندگان با رمز ارزها هم معامله می کنند.
در کنار جایگاه های فعال سوخت در آگهی های فروش، زمین های مناسب احداث جایگاه سوخت هم برای فروش در آگهی ها دیده می شود که قیمت های مناسبی دارند. اما پس از خرید زمین، برای صدور مجوز احداث جایگاه سوخت لازم است تا به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران که زیر مجموعه وزارت نفت است، مراجعه کرده و شخص حقیقی یا حقوقی که برای ساخت و بهره برداری جایگاه عرضه سوخت، سرمایه گذاری می کند می تواند مالکیت آن را بر عهده بگیرد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های نیروگاه » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شرکت نفت فلات قاره ایران شرکت نفت و گازی ایرانی است که زیر مجموعه شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران به شمار می رود. در سال ۱۳۵۹ این مجموعه با هدف مدیریت عملیات اکتشاف، توسعه میادین، تولید و بهره برداری از منابع نفت خام و گاز طبیعی مستقر در خلیج فارس شروع به کار کرده است.
بخش های عملیاتی این شرکت ۱٬۸۰۰ کیلومتر طول در خلیج فارس و به عرض متغیر؛ از ۲۷ تا ۱۲۰ کیلومتر است. مدیریت تمامی میادین نفت و گاز فراساحلی (دریایی) جنوب کشور، به غیر از میدان های پارس شمالی، پارس جنوبی، گلشن و فردوسی که مدیریت آنها، با شرکت نفت و گاز پارس است، بر عهده نفت فلات قاره ایران است. در ادامه این مقاله همراه با مجله هزاره شوید.
تعریف فلات قاره ایران
از نظر لغوی فلات قاره به سطح شیب دار ملایمی گفته می شود که در بستر آب های کم عمق دریا قرار دارد. این بخش ها از توده های شن ساحلی ایجاد شده است و با یک شیب ملایم به سمت اعماق اقیانوس رفته و تا عمق دویست متری هم ادامه پیدا می کند. در این ارتباط عمق آب خلیج فارس هم از ۱۰ تا حدود ۱۰۰ متر بوده و در این بخش ها ذخایری بسیار غنی از نفت و گاز وجود دارد و به همین دلیل این بخش ها را تبدیل به مهم ترین مناطق دنیا کرده است.
شرکت نفت فلات قاره ایران یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده نفت و گاز دریایی جهان است که وظیفه آن استخراج و بهره برداری از میادین نفت و گاز در طول بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر از آب های خلیج فارس به غیر از پارس جنوبی و شمالی است. حوزه اصلی فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران در شش منطقه زیر است:
منطقه بهرگان : اين منطقه شامل ميدان های هنديجان، بهرگانسر، نوروز، سروش و ماهشهر است.
منطقه خارگ : اين منطقه شامل ميدان های فروزان، ابوذر، درود، اسفنديار، آرش و فرزاد است.
منطقه سيری: ميدان های الوند، اسفند، سیوند، دنا، نصرت ، فارور A و B در اين منطقه واقع شده است.
منطقه لاوان: که شامل ميدان های رسالت، رشادت، سلمان، بلال و آلفا است.
منطقه کیش : این منطقه در ۱۸ کیلومتری کرانه جنوبی خلیج فارس واقع و شامل میدان بزرگ گازی كيش است. تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی توسط پایانه شناور فرآورشی خلیج فارس در این منطقه انجام می شود.
منطقه قشم : این منطقه هم شامل میادین هنگام، هرمز A و B وD و F و توسن است. مرغوب ترین نفت صادراتی ایران در این منطقه و از میدان مشترک هنگام تولید می شود.
جایگاه نفت فلات قاره ایران در منطقه و جهان و معاملات این شرکت
در حال حاضر شرکت نفت فلات قاره ایران با دارا بودن حدود ۱۰۰ میلیارد بشکه نفت درجا ( نفت درجا نشان دهنده حجم نفت موجود در مخازن است)، بیش از ۱۸۰ تریلیون فوت مکعب گاز درجا ( گاز درجا نشان دهنده حجم گاز موجود در مخازن است) و بیش از ۲۷ میلیون بشکه ظرفیت ذخیرهسازی نفت خام، در تولید و توسعه نفت دریایی در منطقه خلیج فارس پیشتاز است و دارای بهترین ها در حوزه صنایع نفت دریایی است.
نفت شرکت فلات قاره ایران، با كيفيت های مختلف و از API 19 در میدان هاي سروش و نوروز تا ۴۵ در میدان مشترک هنگام توليد می شود. با توجه به کیفیت تولیدی نفت این مجموعه، عرضه شش كلاس مختلف نفت صادراتي از كل هشت كلاس نفت صادراتی كشور، اين شركت توانسته سليقه طیف گسترده ای از خريداران جهانی را به خود جلب کند.
این شرکت همانند شرکت های دولتی و خصوصی دیگر اقدام به برگزاری انواع مناقصات می کند و بر این اساس به دنبال فراخوان عمومی منتشر شده در روزنامه ها و وب سایت های اطلاع رسانی مانند هزاره، شرکت های مختلفی برای حضور در مناقصه اعلام آمادگی می کنند. برنده مناقصه شرکتی خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط کمترین رقم پیشنهادی را ارائه داده باشد. سپس قراردادی ما بین دو طرف منعقد خواهد شد که تعهدات و مدت زمان قرارداد در آن قید خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های تجهیزات نفت و گاز» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
این روزها رقم های نجومی خرید سیم کارت رند گاهی با خرید یک دستگاه خودرو بنز هم برابری می کند. بر اساس اعلام فروشندگان سیم کارت قیمت سیم کارت کد یک بین ۴۰ تا ۴۶ میلیون تومان است و اگر عددهای بعدی با هم هماهنگ باشند ارزش خط تا ۳۰۰ و ۵۰۰ میلیون تومان هم بالا می رود. در این میان هم البته پنج، شش شماره وضعیت خاص تری دارند که قیمت آنها به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد هم می رسد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
برابر شدن هزینه سیم کارت و خودرو
بررسی ها حاکی از آن است که خرید خط ۰۹۱۲ با چهار رقم اول ۱۱۱۱ و سه رقم پایانی ۳۳۰ حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد. با احتساب متوسط قیمت دلار در چند ماه گذشته ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان، قیمت این سیم کارت به حدود ۷۸ هزار دلار می شود که برای خرید یک دستگاه مرسدس بنز کلاس S هم کافی است.
در این ارتباط آگهی چند خط ۰۹۱۲ دیگر با ارزش یک تا ۲.۵ میلیارد تومان هم وجود دارند که صاحبانشان برای آنها به دنبال مشتری هستند. در میان این آگهی های گران قیمت هم آگهی چند سیم کارت رند ایرانسل هم دیده می شود. این سیم کارت ها مانند سیمکارت های دائمی با پیششماره ۰۹۳۶ که به صورت رند تکرارشونده به عددهای ۳۶، ۱۸، ۱۸ و بالاخره ۹ ختم می شود و قیمت فروش آن را یک میلیارد تومان تعیین شده است.
برای خرید سیم کارت ایرانسل با پیش شماره دائمی ۰۹۳۵ و سه رقم اول ۹۴۴ و چهار رقم پایانی ۴۴۴۴ باید هزینه ۵۰۰ میلیون تومانی پرداخت شود. بسیاری از افراد از شنیدن چنین رقم هایی تعجب می کنند اما این در حالی است که در بازار سیم کارت های رند عددهای عجیب بسیار زیادی وجود دارد. برای مثال دو سال گذشته خبری انتشار یافت که حکایت از فروش یک سیم کارت رند با قیمت ۳۰ دلار داشت.
داوطلبان خرید خط رند
فروشندگان سیم کارت اعتقاد دارند که با توجه به وجود قیمت های نجوی و عجیب و غریب سیم کارت، خرید و فروش سیم کارت رند ۰۹۱۲ به راحتی در بازار انجام می شود. خریداران خط رند عمدتا شرکت های تبلیغاتی و هلدینگ های بین المللی هستند.
آمارها نشان می دهد که در مقایسه با سال گذشته، آگهی های فروش سیم کارت رند بیشتر از یک سال گذشته شده است. بر اساس اعلام یکی از فروشندگان قیمت سیم کارت کد یک بین ۴۰ تا ۴۶ میلیون تومان است، ولی اگر عددهایی که بعد از کد یک آمده اند، هماهنگ باشند قیمت بالا و بالاتر خواهد رفت و حتی ممکن است به ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هم برسد.
البته تعداد شماره هایی که خیلی خاص باشند زیاد نیست و تعداد آنها در نهایت پنج تا شش شماره خاص است که ممکن است به میزان ارزش ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان هم برسد. جفت شدن چند شماره مشابه، مانند هفت عدد یک یا هفت عدد دو، موجب بالا رفتن عجیب قیمت سیم کارت می شود.
انواع سیم کارت رند
سیم کارت رند در بازار دارای اصطلاحاتی به شرح زیر است:
پله ای: این نوع شامل شماره هایی است که حداقل چهار رقم اول یا آخر آنها را اگر دو رقم دو رقم جدا کنیم، رقم یکان یا دهگان آنها برابر باشند و به دو دسته پله ای از اول و پله ای از آخر تقسیم می شوند.سیم کارت رند آینه ای: این نوع سیم کارت رند شامل شماره هایی است که حداقل چهار رقم اول یا آخر شماره بهصورت قرینه قرار گرفته باشند. مانند: ۵۱، ۱۵، ۰۹۱۲ یا ۴۱، ۱۴ *** ۰۹۱۲ در صورتی که سه رقم اول و آخر شماره نیز قرینه باشند باز هم شماره رند آینه ای به شمار می رود.
ترازویی: سیم رند ترازویی به شماره هایی گفته می شود که سه رقم ابتدایی شماره با سه رقم انتهایی دقیقا یکسان باشد.
ترتیبی: در صورتی که حداقل سه رقم از شماره به صورت اعداد پشت سر هم و به ترتیب در ابتدا یا انتهای شماره قرار گیرند به آن رند ترتیبی گویند و تقسیم بندی آنها به دو مدل ترتیبی از اول و ترتیبی از آخر است.
جفت جفت: اگر شماره هایی که در آن اعداد بعد از پیش شماره یا در انتهای شماره به صورت دو رقم، دو رقم یکسان باشد به آن جفت جفت رند می گویند. مانند: *** ۸۵، ۸۵، ۰۹۱۲ یا ۲۶، ۲۶ *** ۰۹۱۲.
۱۰ دهی: در این نوع رند اعداد تشکیل دهنده شماره به صورت مضرب های ۱۰ یا مضرب های ۱۰ در آنها به صورت پلهای در ابتدا یا انتهای شماره قرار گرفته است.
هزاری و ۱۰ هزاری: در این نوع از سیم کارت رند با توجه به نامی که دارد، اعداد بهصورت هزار، ۱۰ هزار یا مضربی از آن در ابتدا یا انتهای شماره قرار می گیرند.
میلیونی: این سیم ها شماره هایی هستند که حداقل پنج عدد صفر در آنها وجود داشته باشد.
تکراری: اگر در یک سیم کارت، یک عدد بهصورت مرتب و پشت سر هم تکرار شود به آن رند تکراری میگویند.
تکرار پیششماره: شمارههایی که در ابتدا یا انتهای آنها پیششماره مجددا تکرار می شود، بهدلیل سادگی در به خاطر سپردن شماره رند به شمار می رود.
تاریخ تولدی: این نوع از سیم ها با یک تاریخ تولد شروع می شوند یا به یک تاریخ تولد که معمولا یکی از سال های شمسی است، ختم می شوند.
متشکل از دو رقم: در این سیم شماره، تنها از دو عدد تشکیل شده است که قیمت بالایی نیز دارد.
تکرار دو رقم یکی: اگر چهار رقم اول یا آخر شماره به صورت xxyy باشند این نوع شماره نیز رند است.
استاندار چهارمحال و بختیاری اعلام کرد: با توجه به اینکه پروازهای فرودگاه شهرکرد در اولویت مدیر کل راه و شهرسازی این منطقه قرار گرفته است؛ مقرر شده تا به صورت روزانه یک پرواز به پایتخت از فرودگاه شهرکرد انجام شود. علاوه بر این به دنبال اضافه شدن پرواز عسلویه، کویت و چابهار به پروازهای فرودگاه شهرکرد هستیم. در ادامه همراه مجله هزاره باشید.
افزایش پروازهای فرودگاه شهرکرد
غلامعلی حیدری، در شورای توسعه و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری ضمن اشاره به اینکه بخشی از اعتبارات سفر ریاست جمهوری به این استان ابلاغ شده است گفت: تلاش است تا اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان به صورت عادلانه در شهرستان تقسیم شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین اضافه کرد: با احتساب اعتبارات سال ۱۴۰۱، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به این استان اختصاص یافته است. علاوه بر این، برای پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان یک ستاد ویژه هم در مرکز استان و شهرستان ها تشکیل می شود و جلسات آن هر دو هفته یک بار با حضور مدیران کل برگزار خواهد شد.
حیدری ضمن اشاره به اینکه یک نامه به وزارتخانه های مختلف برای پیگیری مصوبات سفر رییس جمهور به چهارمحال و بختیاری ارسال شده گفت: به دلیل محدودیت فصل کار در پروژه های عمرانی، لازم است تا هر چه زودتر اعتبارات سفر جذب و تاکید شود تا این اعتبارات در ۶ ماهه نخست سال به استان اختصاص پیدا کند.
وی اضافه کرد: برش اعتباری پروژه های سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری به تفکیک در اختیار شهرستان ها قرار می گیرد، همچنین مصوبات سفر در هر شهرستان به فرماندار اعلام شود، باید مصوبات سفر به صورت مستمر از وزارتخانه ها و سازمان برنامه و بودجه پیگیری شود.
استاندار چهارمحال بختیاری همچنین گفت: نیاز است تا روند پرداخت تسهیلات روان سازی شود و مدیران باید برای جبران کسری بودجه خود، املاک مازاد خود را به فروش برسانند. مدیران دستگاه های مختلف اجرایی تا هفته دولت فرصت دارند که ادارات متناظر خود را در شهرستان هایی که هنوز اداره متناظرشان مستقر نشده است، مستقر کنند، در این زمینه اگر مدیری این کار را انجام ندهد با او برخورد خواهد شد.
غلامعلی حیدری اضافه کرد: فرمانداران باید با همکاری شوراهای اسلامی شهر و روستا هر چه زودتر نسبت به حل مشکلات اجتماعی مرتبط با پروژه های عمرانی شهر اقدام کنند. اگر این امر صورت بگیرد، با اجرای مصوبات سفر هم شاهد تحول در استان خواهیم بود.
حیدری در طی سخنانش اشاره کرد که افزایش پروازهای فرودگاه شهرکرد در اولویت مدیر کل راه و شهرسازی است و هر روز باید یک پرواز به پایتخت از فرودگاه شهرکرد انجام شود، علاوه بر این، اضافه شدن پرواز عسلویه، کویت و چابهار به پروازهای فرودگاه شهرکرد هم در زمره این برنامه ها است. با حساب پرواز جدید، در هفته سه پرواز از شهرکرد به تهران صورت می گیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه گفت : با توجه به اینکه فرودگاه شهرکرد یک فرودگاه بین المللی است و ظرفیت پروازهای خارجی را نیز دارد، پس از اینکه مجوز افزایش پروازهای داخلی را دریافت کردیم تلاش میشود تا مجوز برای پرواز به کشور کویت و عتبات عالیات نیز گرفته شود.
حسینعلی مقصودی افزود: برای افزایش پرواز در این شهر نیاز است تا هواپیما به این فرودگاه اضافه شود. البته در این زمینه با شرکت هایی مانند ماهان و پارس ایر مذاکراتی صورت گرفته است اما با توجه به اینکه مشکل کمبود هواپیما، ملی است منتظر هستیم تا سهمیه استان در این خصوص درنظر گرفته شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های شهرکرد » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
این روزها احتمالا در ارتباط با اجاره خانه های دلاری شنیده اید اما این موضوع تا چه حد صحیح است و آیا مالک یک ملک می تواند خانه خود را به صورت دلاری اجاره بدهد؟ این موضوع در کجای کشور در حال رخ دادن است در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
افزایش هزینه رهن و اجاره خانه
این روزها با توجه به افزایش بسیار زیاد هزینه خرید و فروش و همچنین هزینه رهن و اجاره خانه روزهای خوبی برای مستاجران نیست و این هزینه ها بر اساس آنچه مستاجران اذعان کرده اند، بسیار کمرشکن شده است. از سوی دیگر علی رغم آنکه مصوبه ستاد کرونا مقرر کرده بود که صاحب خانه ها نباید رهن و اجاره را بیش از ۲۵ درصد افزایش دهند؛ اما این مصوبه تنها در حد صحبت بوده و تعداد کمی از صاحب خانه ها آن را رعایت می کنند و تعداد زیادی از آنها این مبلغ را تا هر میزان که می خواهند افزایش می دهند.
بر اساس گزارشات مردمی، یکی از هموطنان در این زمینه گفته است: پارسال واحدی را با ۱۵۰میلیون تومان رهن کرده و حال امسال صاحبخانه می خواهد رهن واحد را به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش دهد؛ یعنی افزایشی بیش از ۲۰۰درصدی؛ مصوبه ستاد کرونا کجا و این رقم کجا؟
از طرف دیگر با توجه به عدم موفقیت مصوبه این ستاد، مجلس هم وارد عمل شده و می خواهد قانونی را به همین شکل تصویب کند که البته این قانون هم ضمانت اجرایی ندارد. اخباری دیگر هم از بنگاه های املاک می رسد که در برخی از مناطق اجاره ها به صورت دلاری است. اما آیا این موضوع واقعی است؟
در این زمینه یکی از اعضای اتحادیه مشاوران املاک گفته است که انجام این کار خلاف قانون بوده و مشاوران املاک در شمال تهران مانند منطقه ولنجک اعلام کرده اند که اجاره خانه دلاری اساسا عرف نیست و کمتر مستاجری آن را قبول خواهد کرد. اما خانه هایی از این دست وجود دارند و این خانه ها غالبا مبله بوده و برای مسافران خارجی در نظر گرفته شده اند که قرار است مدت کوتاهی در کشور بمانند.
یکی از مشاوران املاک در شمال تهران اعلام کرده است: اجاره خانه دلاری به ایرانیان داخل کشور مرسوم نیست؛ اما نمی توان هم آن را انکار کرد و موارد بسیار نادری هستند که به صورت دلاری خانه اجاره می دهند.
مشاور املاک دیگری از منطقه زعفرانیه اعتقاد دارد: اصولا خود مردم زیر بار اجاره خانه دلاری نمی روند؛ این مورد بیشتر مربوط به زمانی بود که سفرای کشورهای مختلف به ایران می آمدند و الان بسیار کم شده است و به ندرت شاهد این هستیم که فردی خانه را دلاری اجاره کند؛ البته اگر هم چنین اتفاقی بیفتد به صورت رسمی امکان ثبت آن وجود ندارد و تنها قراردادی بین موجر و مستاجر منعقد خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید «مزایدههای املاک استان تهران» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
منوچهر غفاری، سرپرست شهرداری کرج از افتتاح فاز سوم کنار گذر مهرشهر با اعتبار حدود ۴۹ میلیارد تومان خبر داد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
اتصال محورهای شمال به جنوب در فاز سوم کنار گذر مهرشهر
منوچهر غفاری در ارتباط با بهره برداری از پروژه فاز سوم کنارگذر مهر شهر گفت: این پروژه در مدت زمان شش ماه و با رعایت استانداردهای لازم به مرحله بهره برداری رسیده است.
غفاری با اشاره به اعتبار در نظر گرفته شده برای فاز سوم کنار گذر مهر شهر اضافه کرد: در مجموع ۴۹ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است و این ظرفیت وجود دارد که در سال های آتی با تملک معارضین، فازهای بعدی را هم ادامه داد.
سرپرست شهرداری کرج همچنین گفت: با بهره برداری از این پروژه اتصال خوبی در شبکه معابر شهری در محورهای شمال به جنوب شهر کرج به وجود خواهد آمد.
غفاری اضافه کرد: کرج به عنوان شهری که توسعه شتابزدهای داشته است، در زمینه زیرساخت های عمرانی دچار مشکلاتی است و در این حوزه داشته ها با نیازهای واقعی فاصله دارد.
با افتتاح فاز سوم کنار گذر مهرشهر بخشی از عقب ماندگی شهر در بخش عمرانی برطرف خواهد شد.
غفاری با تاکید بر نیاز شهر به توسعه همه جانبه گفت: در این دوره از مدیریت شهری سیاست ها بر توسعه همه جانبه شهر کرج تمرکز داشته است و در کنار توسعه زیرساختی، نیازها و مطالبات فرهنگی، اجتماعی و … شهروندان هم در نظر گرفته شده است.
بر اساس اظهارات منوچهر غفاری، از جمله برنامه های اولویت دار این دوره از مدیریت شهری، توجه خاص به هوشمند سازی شهری و ایجاد شهرداری الکترونیک است که با اجرای آنها افزایش رضایت شهروندان از این مجموعه به وجود خواهد آمد و از وقوع تخلفات احتمالی هم جلوگیری خواهد شد.
سرپرست شهرداری کرج اعلام کرد: نیازهای شهروندان در حوزه های مختلف احتساب شده و شهرداری بر اساس مطالبات و اعلام نیاز ساکنان مناطق مختلف، برنامهها و طرح های خود را اجرایی خواهد کرد.
غفاری در اظهارات خود اعلام کرده است که در این دوره از مدیریت شهری شهر کرج، تنها بر انجام پروژه های عمرانی تمرکز نشده است و شهرداری داری شرح وظایف متنوعی است که با حمایت شورا در جهت رسیدن به آنها گام برداشته خواهد شد.
سرپرست شهرداری کرج ضمن اشاره به اینکه باید از همه افرادی که در به سرانجام رسیدن این پروژه نقش داشته اند قدردانی شود، تصریح کرد: بدون شک تعامل و همدلی است که باعث می شود علی رغم مشکلات موجود، مدیریت شهری بتواند در مسیر رفع نیازهای شهروندان و جلب رضایت آنها حرکت کند.
طرح کنار گذر مهرشهر در چهار فاز جداگانه، اما به صورت پیوسته تعریف شده است. فازهای اول و دوم در محدوده های راه آهن و ابتدای بلوار دانش پیش از این به بهره برداری رسیده است و فاز سوم آن نیز که زیر بار ترافیکی می رود تا ابتدای خیابان چمن یکم مهرشهر است.
دسترسی شهروندان با بهره برداری از این طرح عمرانی، از داخل کرج و همچنین مسافرین از اتوبان تهران قزوین به سمت منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام و شهرک های اطراف راحت تر خواهد شد. این بهره برداری می تواند در شکوفایی و توسعه منطقه و همچنین کاهش بار ترافیکی و مشکلات شهری نقش بسیار مهمی را ایفا کند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های کرج » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
وزیر نیرو اعلام کرد که ارتقا زیرساخت تبادل برق ایران و ترکیه یکی از مهم ترین اتفاقاتی است که در جریان سفر اخیر رئیس جمهور ترکیه به تهران به دست آمد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
ضرورت توسعه دیپلماسی برق ایران
علی اکبر محرابیان با تاکید بر اهمیت توسعه دیپلماسی برق ایران در کانال روابط اقتصادی میان کشورها گفت: امروز مساله دیپلماسی انرژی به خصوص در حوزه برق به یک راهبرد برای حل مسئله، کسب انتفاع اقتصادی و حفظ منافع ملی تبدیل شده است و ما برای توسعه این بخش با اولویت کشورهای همسایه برنامه ریزی کرده ایم.
وزیر نیرو همچنین در ضرورت توسعه دیپلماسی برق گفت: بر اساس آمار بین المللی، ایران قدرتمندترین کشور منطقه از نظر تولید و توسعه زیرساخت برق است. علاوه بر این موقعیت ژئوپلیتیک کشور ما به نحوی است که امکان اتصال به کشورها و شبکه های متعددی را فراهم می کند، این قدرت تولید برق در کنار موقعیت استراتژیک جغرافیایی فرصت خاصی را در توسعه دیپلماسی برق را در اختیار ما قرار خواهد داد.
وزیر نیرو با اشاره به رویکرد دولت مردمی در ارتباط با دیپلماسی برق کشور اضافه کرد: یکی از راهبردهای اساسی دولت مردمی، استقرار دیپلماسی قدرتمند برق با اولویت همکاری با کشورهای منطقه است. از این طریق ما به دنبال ارتقا منافع کشور هستیم.
محرابیان همچنین ضمن اشاره به سفر اخیر روسای جمهور روسیه و ترکیه به تهران و محورهای مذاکره گفت: یکی از مهم ترین محورهای مذاکره شده در این سفر توسعه روابط دیپلماسی برق بود که در قالب گفتگو میان روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه به توافق های مثبتی دست پیدا کردیم.
توافق برای توسعه زیر ساخت تبادل برق ایران و ترکیه
وزیر نیرو در ارتباط با توافقات انجام شده با رئیس جمهور ترکیه گفت: ارتقا زیرساخت تبادل برق بین ایران و ترکیه یکی از مهم ترین توافقاتی بود که اخیرا در چهارچوب سفر رئیسجمهور ترکیه به تهران با نظر مثبت دو کشور به دست آمد.
محرابیان با تشریح جزئیات ظرفیت تبادل برق ایران و ترکیه اضافه کرد: بر اساس توافقات صورت گرفته، اتصال برقی میان ایران و ترکیه از طریق سه زیرساخت خوی- وان، خوی- باشقلعه و بازرگان- دغوبایزید انجام خواهد شد.
وزیر نیرو شیوه استقرار زیرساخت تبادل برق میان کشورها را عمدتا در قالب سه روش سنکرون شبکهها، شیوه ایزوله سازی یک منطقه و شیوه نوین خطوط ولتاژ بالای جریان مستقیم پشت به پشت (HVDC Back to Back(B to B)) توصیف کرد و در ادامه گفت: در زیرساخت تبادل برق خوی- باشقلعه، با کشور ترکیه توافق شده تا برای اولین بار اتصال برقی دو کشور از طریق شیوه نوین (HVDC Back to Back) با توان ۶۰۰ مگاوات انجام شود و از این طریق با ارتقاء ضریب بار موثر، شاهد افزایش ظرفیت تبادل انرژی باشیم.
محرابیان افزود: با توجه به تغییر ریل تصمیم گیری در حوزه دیپلماسی، تاکید بر ارتقای همکاری ها به محوریت برق با سایر کشورهای همسایه و دوست داریم و در این زمینه با روشی پویا عمل خواهیم کرد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های تابلو دیجیتال » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
سازه فلزی به اسکلت فلزی تشکیل شده از فولاد، تیر و ستون گفته می شود که اصلی ترین ماده به کار رفته در آن فولاد است. این نوع از سازه ها هم اکنون در ساخت و ساز در سراسر دنیا اهمیت زیادی پیدا کرده اند. فولاد به کار رفته در این سازه ها دارای ویژگی هایی فوق العاده مانند مقاومت بالا، شکل پذیری و غیره است که به همین جهت هم در همه جای دنیا از آن استفاده می شود.
امروزه سازه های فلزی پیکر و پایه اصلی تمام ساختمان های شهری هستند که به شکل عمودی و افقی بر روی یکدیگر قرار می گیرند و شکل کلی ساختمان را تشکیل می دهند. فولاد در کنار استقامت بالایی که دارد فوق العاده سبک بوده و استفاده از آن در سازه فلزی موجب می شود تا ساختمان ها در کنار وزن سبکی که دارند بتوانند در برابر هر گونه فشار و ضربه هم مقاومت داشته باشند. این دست از سازه ها در برابر زلزله نیز بسیار مقاوم هستند. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه باشید.
مزایای سازه فلزی
از جمله مزایای متعدد سازه فلزی به موارد زیر می توان اشاره کرد:
فلز از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است به همین دلیل هم در ساخت اغلب ساختمان ها از آن استفاده میشود و باعث می شوند ساختمان مقاومت بالایی در برابر فشارهای بیرونی داشته باشد.
وزن سبک سازه های فلزی باعث می شود که سرعت نصب آنها بالاتر باشد.
این سازه ها فضای خیلی کمتری را اشغال می کنند.
مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند.
سازه های فلز خواص ارتجاعی و خم پذیری بسیاری دارند.
این فلزات قابلیت استفاده مجدد دارند.
شکل پذیری سازه های فلزی موجب می شود که از تمرکز تنش و ارتعاش جلوگیری شود.
سازه فلزی در حالت کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شود که هر کدام هم دارای کارایی و ویژگی خاص خود است.
– سازه قاب بندی شده: این سازه ترکیبی از ستون و تیرهایی است که با استفاده از اتصالات ساده به هم وصل می شوند. از این سازه در ساخت ساختمان های چند طبقه و صنعتی و حتی پل ها استفاده می شود.
– سازه خرپایی: این نوع از سازه فلزی به صورتی طراحی شده است که دارای ترکیبی مثلثی شکل بوده و به تکیه گاه ها منتقل می شود و یک نیروی محوری کششی و فشاری ایجاد می کند.
– سازه معلق: از این سازه برای ساخت پل هایی که دهانه بلند و سقف دارند؛ استفاده می شود.
– سازه پوسته ای: از این دست سازه های فلزی برای ساخت سازه های مهمی مانند سیلوها، مخازن نگهداری از سیالات تحت فشار و سقف های گنبدی استفاده می شود.
مناقصات سازه فلزی
بسیاری از سازمان هایی که اقدام به ساخت و ساز می کنند برای ساخت انواع سازه فلزی، اقدام به برگزاری انواع مناقصات در این حوزه می کنند. با این کار و با یک فراخوان عمومی که در روزنامه های کثیرالانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره منتشر می شود؛ شرکت های پیمانکار در این زمینه آمادگی خود را اعلام کرده و اقدام به ارسال مدارک و اسناد مورد نیاز می کنند. در صورت تایید از سوی مرجع مناقصه گزار شرکت های پیمانکار وارد رقابت شده و آن شرکتی برنده مناقصه خواهد بود که کیفیت لازم را در زمینه ساخت سازه فلزی داشته باشد و قیمتی کمتر از دیگر رقبا پیشنهاد بدهد. پس از این مرحله قراردادی ما بین دو طرف معامله منعقد خواهد شد که بر اساس آن وظایف هر دو طرف به صورت دقیق ذکر شده و زمان شروع و پایان قرار داد نیز در آن قید می شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های جوشکاری، خدمات جوش » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در طول سنوات گذشته آنطور که باید برای زیرساخت های حمل و نقل هزینه نشده است و در حال حاضر بودجه وزارت راه و شهرسازی حتی کفاف نگهداری راه های کشور را هم نمی دهد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
راه و شهرسازی نیازمند تامین منابع مالی جدید
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، خیراله خادمی اعلام کرد: در کشور برای زیر ساخت های حمل و نقلی کشور هزینه های زیادی انجام نمی شود. بنابراین با توجه به توسعه ای که در کشور در حال انجام است نیاز است تا یک روش تامین مالی جدید پیش بینی شود تا بتوان به اهدافی که از پیش تعیین شده است، دست پیدا کنیم.
خادمی اضافه کرد: البته این مشکل تامین منابع مالی مورد نیاز برای پروژه های حمل و نقل ارتباطی مربوط به این روزها نیست و در تمام سال های گذشته نیز وجود داشته است. این موضوع به حدی است که حتی بودجه کل وزارت راه و شهرسازی برای نگهداری راه های کشور هم کافی نیست. درواقع نیاز مالی پروژه ها نه تنها با نیازهای وزارتخانه بلکه با کل بودجه آن نیز هماهنگ نیست.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ضمن اشاره به هزینه های موجود برای نگهداری راه ها تصریح کرد: در حال حاضر هر راهی در دنیا نیازمند چهار تا شش درصد هزینه آن برای نگهداری است و این موضوع در حالی رخ می دهد که وزارت راه و شهرسازی بودجه لازم را برای نگهداری راه ها ندارد. ما در پروژه های جاده ای و ریلی نیاز به توجه بیشتری داریم و در این زمینه باید تخصیص منابع بیشتری در نظر گرفته شود تا پروژه ها به مرحله اجرا و بهره برداری برسد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر برای حدود ۱۰ هزار کیلومتر ریل که باید ساخته شود، طرح وجود دارد و در بخش آزادراه ها نیز تقریبا به همین اندازه پروژه داریم. از سوی دیگر طول بزرگراه ها باید به ۳۶ هزار کیلومتر برسد که هم اکنون ۲۰ هزار کیلومتر بوده و حدود ۱۶ هزار کیلومتر باید ساخته شود. در این میان اولویت اصلی اتصال و تکمیل شبکه ها به خصوص در قسمت هایی است که حلقه های ناپیوسته وجود دارد.
پیش از این هم رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی کشور طی صحبت هایی جداگانه از بودجه سال جاری این وزارتخانه انتقاد کرده بود و آن را معادل هزینه ساخت یک آزادراه دانست و گفت که این بودجه حتی کفاف احداث ۱۶۲ کیلومتر راه آهن رشت- آستارا را هم نمی دهد.
این موضوع در حالی است که وزارت راه و شهرسازی مسئولیت تامین راه های کشور مانند زمینی ( راه و راه آهن) و راه های دریایی و هوایی و اداره امور ترابی کشور و تاسیسات زیر بنایی را بر عهده دارد که همه این موارد نیازمند تامین منابع مالی بسیاری است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های راه سازی، رتبه بالا » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مهم ترین پروژه ریلی شمال غرب کشور، یعنی راه آهن تبریز – بستان آباد – میانه جدیدترین وعده ای است که مسئولان کشور برای هفته دولت آن را اعلام کرده اند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
طرح راه آهن میانه – تبریز
راه آهن تبریز- بستان آباد – میانه مهم ترین پروژه ریلی شمال غرب کشور است که مسئولان برای افتتاح آن در هفته دولت سال جاری وعده داده اند. طرح راه آهن میانه – تبریز حدود ۲۰۳ کیلومتر است که حدود ۱۳۲ کیلومتر آن مربوط به مسیر میانه – بستان آباد می شود و ۷۰ کیلومتر باقی مانده آن نیز در مسیر بستان آباد تا تبریز قرار دارد.
این پروژه که یکی از مهم ترین و در عین حال قدیمی ترین پروژه های حمل و نقل کشور است از سال ۱۳۷۹ عملیات احداث آن آغاز شده و هدف از آن تسهیل در رفت و آمد مردم و جابجایی راحت تر حجم قابل توجهی از کالا است. این مسیر در قسمت بستان آباد تا خاوران ادامه دارد.
این طرح تا به امروز و در ۲۲ سال گذشته تجربه ۴ رئیس جمهور و وعده های دولت گذشته را برای تکمیل همراه داشته است و این روزها در مسیر رسیدن به خط پایان است. قرار بر آن بود که این پروژه در دهه فجر سال گذشته به مرحله بهره برداری برسد اما با وعده های جدید و تخصیص اعتبار کافی قرار است که این ابر پروژه آذربایجان شرقی تا شهریور ماه سال جاری افتتاح شود.
با اعلام معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی قرار است این پروژه در هفته دولت امسال افتتاح شود. پس از حرکت های کند این پروژه، در تاریخ ششم آذر ماه ۱۳۹۸ بخشی از آن در مسیر میانه – بستان آباد به بهره برداری رسید و اکنون قرار است مسیر بستان آباد به خاوران هم در شهریور ماه افتتاح شود.
هزینه بالای ایستگاه خاوران به راه آهن تبریز
بر اساس اعلام کارشناسان اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه راه آهن تبریز نیازمند هزینه های بسیار زیادی است که بالغ بر چند هزار میلیارد تومان می شود و ممکن است به زودی محقق نشود. راه آهن دوخطه میانه- بستانآباد- تبریز از ایستگاه میانه واقع در مسیر راهآهن تهران- تبریز شروع شده و با گذر از مسیری کوهستانی و شهرهای ترکمانچای، بستانآباد و باسمنج واقع در مسیر خود به ایستگاه موجود تبریز متصل می شود.
حداکثر سرعت در این مسیر برای واگن های باری ۱۲۰ کیلومتر و برای واگن های مسافرتی ۱۶۰ کیلومتر در ساعت مشخص شده است. در صورتی که این پروژه به مرحله بهره برداری نهایی برسد، فاصله میان تهران و تبریز از نظر مسافت ۱۱۴ کیلومتر کاهش می یابد.
بهره برداری از پروژه تبریز – میانه و رشد صنعت حمل و نقل ریلی
بهره برداری از راه آهن تبریز – میانه موجب پیوستگی بیشتر شبکه ریلی کشور شده و بی تردید به رشد صنعت حمل و نقل ریلی کشور کمک می کند. این موضوع در حالی رخ می دهد که افزایش قیمت حامل های انرژی موجب رشد تورم زیادی در کشور شده است و کمک می کند تا برخی از مشکلات حمل و نقل در این منطقه حل شود.
این طرح که ابر پروژه نیمه تمام استان آذربایجان شرقی است، به نظر می رسد که با توجه به سفر اخیر ریاست جمهوری و اختصاص اعتبارات کافی به مراحل پایانی خود نزدیک شود. در واقع نهایی شدن این پروژه، بستگی به تزریق بودجه کافی از سوی دولت دارد تا با تسریع در عملیات اجرایی، به بهره برداری برسد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های تبریز » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید
سازمان امور مالیاتی کشور در ارتباط با مالیات بر واحدهای مسکونی خالی اطلاعیه ای را صادر کرده است. در ادامه با این خبر از مجله هزاره همراه شوید.
اطلاعیه امور مالیاتی کشور
بر اساس اعلام امور مالیاتی کشور مالیات واحدهای مسکونی گران قیمت در اجرای حکم بند(خ) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، برگ اجرایی وصول مالیات مذکور برای مالکان واحدهای یاد شده که تاکنون نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام نکردهاند، صادر و از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir به آنها ابلاغ و از طریق پیامک نیز اطلاع رسانی شده است.
بنابراین، این اشخاص حداکثر یک ماه فرصت دارند تا با مراجعه به درگاه ذکر شده نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند. در غیر این صورت از طریق عملیات اجرایی و توقیف و بازداشت اموال اعم از منقول و غیر منقول نسبت به وصول مالیات و ده درصد آن به عنوان هزینه اقدام خواهد شد.
علاوه بر این در این اطلاعیه از سازمان امور مالیاتی کشور آمده است که: مودیان گرامی معترض به مالیات اعلامی از سوی سازمان امور مالیاتی می توانند در سامانه مذکور با ثبت “عدم پذیرش ” مراتب اعتراض خود را اعلام تا به اعتراض آنها رسیدگی شود.
نرخ مالیات سالانه خانه های لوکس
۱ – نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار
۲- نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار
۳- نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار
۴- نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار
۵ – نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار
در محاسبه مالیات موضوع این بند، هر واحد مسکونی یک مستغل محسوب شده و جداگانه مشمول مالیات است.
موارد زیر مشمول مالیات بر خانه های لوکس نمی شوند:
واحدهای مسکونی در حال ساخت
واحدهای مسکونی در سال تملک
در این زمینه برای دریافت دقیق تر اطلاعات مالکان خانه های گران قیمت، وزارتخانه های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شهرداری ها وظیفه دارند تا امکان دسترسی برخط یا آنلاین به اطلاعات مالکیت املاک مورد نیاز سازمان امور مالیاتی کشور در حوزه اماکن را در اختیار این سازمان قرار دهند.
علاوه بر این بررسی عملکرد سه ماهه ابتدایی درآمدهای مالیاتی سال جاری نشان می دهد که در طول این مدت به میزان ۵ میلیارد و ۸۵۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مالیات از سوی واحدهای مسکونی گران قیمت دریافت شده است.
در این زمینه ثبت نقل و انتقال املاکی که برای آنها مالیات وضع گردیده است، قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است. متخلف از حکم این جزء در پرداخت مالیات متعلقه مسئولیت تضامنی دارد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده املاک مسکونی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مجتمع گاز پارس جنوبی یکی از شرکت های فرعی زیر مجموعه شرکت ملی گاز کشور است که در سال ۱۳۷۷ تاسیس شده است. این مجموعه مسئولیت بهره برداری از تاسیسات خشکی فازهای چندگانه میدان گازی پارس جنوبی را بر عهده دارد که طراحی و اجرای این تاسیسات را شرکت نفت و گاز پارس از شرکت های فرعی نفت ایران انجام داده است. مجتمع گاز پارس جنوبی با بهره گیری از متخصصین جوان و مدیران شایسته تبدیل به یک مدل و برند معتبر جهانی و الگوی دانش فنی در کشور شده است.
موقعیت پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی در سایت هاى ۱ و ۲ که در شهرستان های عسلویه و کنگان مشتمل بر ۲۴ فاز گازى است؛ قرار دارد. فازهاى ۱ تا ۱۰ و ۱۵ تا ۲۱ در سایت ۱ (عسلویه) و فازهاى ۱۱ تا ۱۴ ، فاز ۱۹ و فازهاى ۲۲ تا ۲۴ در سایت ۲ (کنگان) قرار گرفته اند. در ادامه این مقاله با مجله هزاره و معرفی بیشتر این مجموعه همراه شوید.
مشخصات میدان گازی مجتمع گاز پارس جنوبی
میدان گازی پارس جنوبی در آبهاى سرزمینى ایران و قطر و مشترک بین دو کشور با وسعت ۹۷۰۰ کیلومترمربع و در عمق ۳۰۰۰ مترى زیر کف دریا قرار دارد که عظیم ترین میدان گازى جهان است. این میدان با ساحل بندر عسلویه ۱۰۵ کیلومتر فاصله دارد . گستره بخش ایرانى این میدان به مساحت ۳۷۰۰ کیلومتر مربع و ذخیره آن ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز و ۱۷ میلیارد بشکه میعانات گازى معادل ۸% ذخائر گاز جهان و ۵۰% ذخائر گاز کشور است. این میدان از نظر منابع مادى، مهم ترین و با ارزش ترین منبع اقتصادى و ثروت و گنجینه عظیم و بى نظیر برای کشور به شمار می رود.
مسئولیت این شرکت بهره برداری و پالایش میعانات گازی و گاز طبیعی تمامی فازهای میدان گازی پارس جنوبی است. علاوه بر این مجموعه پارس جنوبی، عنوان بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی مصرف داخل و صادرات خارجی نیز شناخته می شود. همچنین مجتمع گاز پارس جنوبی مالکیت و مدیریت بر 10پالایشگاه گازی، در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع در بندر عسلویه، استان بوشهر را نیز بر عهده دارد.
اهداف توسعه ای مخزن مجتمع گاز پارس جنوبی
پاسخگویی به نیاز روزافزون مصرف گاز کشور
جایگزین نمودن گاز طبیعی به جای نفت و فرآورده های آن و افزایش سهم گاز در سبد انرژی مصرف داخلی به منظور صرفهجویی انرژی
صادرات گاز ، میعانات گازی و گاز مایع ( LPG )
ارائه میعانات گازی بعنوان خوراک و منبعی پایدار و ارزان به صنایع پتروشیمی
تحویل اتان موجود در گاز منطقه که حدود ۵/۵ درصد برآورد شده است به پتروشیمی برای تولید اتیلن و مشتقات آن
مناقصات مجتمع گاز پارس جنوبی
مجتمع گاز پارس جنوبی هم مانند دیگر سازمان های دولتی و خصوصی برای همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از انتشار فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط مناقصات و مزایدات مجتمع گاز پارس جنوبی هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین برنده و مجتمع گاز پارس جنوبی به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های احداث پالايشگاه » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
وزارت دارایی دولت موقت طالبان از امضای قرارداد خرید نفت از ایران خبر داده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
خرید ۳۵۰ هزار تنی طالبان از نفت ایران
بر اساس اعلام وزارت دارایی دولت موقت طالبان در افغانستان، این دولت موقت با هدف کاهش قیمت مواد سوختی در افغانستان، اقدام به خرید ۳۵۰ هزار تن نفت از ایران کرده است و قرارداد آن به امضای دو طرف رسیده است.
علاوه بر این وزارت دارایی افغانستان اعلام کرده است که پیش از این نیز هیاتی از شرکت دولتی نفت و گاز، وزارت خارجه، تجارت، بانک مرکزی و اداره استاندارد برای خرید نفت به ایران سفر کرده بودند. تا پیش از این، افغانستان برای تامین سوخت مورد نیاز خود، از طریق بخش خصوصی اقدام به خرید نفت ایران می کرد. اما اخیرا دولت طالبان برای خرید پیش قدم شده است. از سوی دیگر علی رغم امضای قرارداد بین دولت ایران و افغانستان اما بخش خصوصی این کشور نقش اصلی را در تامین انرژی ایفا می کند.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، هیات مذکور رایزنی هایی را نیز مبنی بر همکاری سفارت افغانستان در تهران و نماینده ویژه رئیس جمهور ایران برای خرید، قیمت و ترانزیت مواد نفتی انجام داده اند. همچنین این وزارتخانه از تشکیل یک کمیته مشترک برای امضای قراردادهای سی ان جی، کار ساخت خط لوله مواد نفتی به افغانستان و قراردادهای بلند مدت نیز خبر داده است.
این موضوع در حالی رخ می دهد که از چند وقت پیش تا به امروز، قیمت بنزین و گازوئیل در بازار کابل به صورت فزاینده ای در حال افزایش است.
بنا بر گزارشات رسیده از مراکز فروش مواد سوختی در کابل، هر لیتر گازوئیل در کابل به قیمت ۱۱۸ افغانی و هر لیتر بنزین نیز به ۹۸ افغانی به فروش می رسد. افزایش قیمت گازوئیل در ۲۰ سال گذشته در این منطقه بیسابقه بوده است.
مراکز فروش سوخت این منطقه، دلیل اصلی افزایش بهای بنزین و گازوئیل را گرانی قیمت نفت در بازارهای جهانی به دنبال بحران اوکراین و تحریم نفت روسیه عنوان کرده اند.
نیاز به یک ارز مشترک برای انتقال نفت ایران
محمد علی خطیبی، نماینده پیشین ایران در اوپک، معتقد است: افغانستان برای تامین انرژی مورد نیاز خود به همسایگانش وابسته است. در حال حاضر نیز دولت طالبان به صورت مستقیم برای خرید نفت ایران وارد مذاکره شده اند و اقدام به امضای قرارداد کرده است. این در حالی است که تا پیش از این تنها بخش خصوصی نفت افغانستان خریدار نفت ایران بوده است.
وی اضافه کرد: یکی از مفاد این دست از قراردادها نحوه پرداخت در آنها است و نیاز است تا بر روی یک ارز مشترک توافق شود. این احتمال نیز وجود دارد که بر روی ریال توافق انجام شود.
کارشناس بازار نفت، محمد علی صادقی ضمن اشاره به مراودات نفتی ایران با همسایگان خود تصریح کرد: ایران از گذشته تا به امروز در ارتباط با موضوع فروش نفت با افغانستان مراوده داشته است. بخش خصوصی افغانستان هم در حال حاضر کارخانه های تولید هیدروکربن در ایران دارند. این کارخانه ها مواد اولیه خود را از بورس خریداری، فرآوری و در نهایت به افغانستان صادر می کنند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد که قرارداد خرید ۳۵۰ هزار تنی نفت طالبان از ایران، برای ایجاد امنیت انرژی باشد. زیرا نیاز افغانستان در سال حدود دو میلیون تن است. برای تامین عمومی سوخت، همچنان شرکت های خصوصی افغانستانی که سرمایه داران بسیار بزرگی نیز هستند، اقدام به خرید نفت ایران می کنند.
سنگ آهن یکی از مواد معدنی است که در ایران هم وجود داشته و برای دسترسی به آن باید آنها را از پوسته زمین استخراج کرد. از این ماده استفاده های زیادی می شود اما عمده ترین آن برای ساخت و ساز فولاد است. استخراج این ماده نیاز به وجود معادن دارد و برای همین منظور هم در کشور معادن مختلفی وجود دارد که می توان از آنها این ماده را استخراج کرد. بزرگترین تولید کننده در سراسر دنیا کشور استرالیا است که در هر سال می تواند چندین تن سنگ آهن استخراج کرده و به دیگر کشورها صادر کند. در کشور ما معدن سنگ آهن بافق یکی از معروف ترین معادن کشور است.
با توجه به اینکه تقریبا ۵ درصد از پوسته زمین از سنگ آهن تشکیل شده است و این ماده هم برای ساخت فولاد کاربرد دارد از فولاد هم در صنایع مختلفی مانند صنعت خودرو سازی یا ساختمان سازی استفاده می شود. در ادامه بیشتر به این موضوع و معرفی معدن بافق می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
مشخصات سنگ آهن بافق
بافق در استان یزد قرار گرفته است و جزو مناطق مرکزی کشور به شمار می رود. در این قسمت جاذبه های طبیعی و مذهبی بسیاری وجود دارد که از جمله آنها به شن های روان حسن آباد، انواع قنوات زنده و سرو (یا چنار) باجگان می توان اشاره کرد. این شهر به لحاظ دارا بودن مواد معدنی یکی از مهم ترین شهرهای کشور به شمار می رود. معدن بافق یکی از معروف ترین معادن در کشور است که به دنبال این موضوع فعالیت های معدنی در این شهر رونق بسیار زیادی دارد.
در بافق بخش های معدنی غنی و مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها عبارت است از: سنگ آهن، فسفات، سرب و روی. معادن این شهرستان به حدی زیاد و گسترده است که هم اکنون درآمد ۷۰ درصد از جمعیت شهرستان بافق با کار کردن در معادن مختلف تامین می شود. در این منطقه فعالیت های مختلفی انجام می شود که گندله سازی یکی از این فعالیت ها است.
کارخانه سنگ آهن بافق ظرفیت تولید سالانه، به اندازه پنج میلیون تن گندله را دارد. تولید گندله در روش احیای مستقیم تولید فولاد، کاربرد دارد و به همین دلیل هم تولید گندله از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از طرح های این منطقه انجام همکاری شرکت سنگ آهن مرکزی ایران با بافق است که این طرح در کنار طرحهای دیگر توانسته، زنجیره فولاد در شهر بافق را بهبود بخشد. معدن سنگ آهن بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد واقع شده است.
مناقصات سنگ آهن بافق
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در کنار تولید مواد اولیه مورد نیاز ذوب آهن اصفهان، طی ۳۰ سال گذشته مطالعات وسیعی در زمینه اکتشافات معادن سنگ آهن انجام داده است. علاوه بر چغارت، معادن سنگ آهن سه چاهون X ، سه چاهون XI ، چاه گز ، منگنز ناریگان و لکه سیاه نیز معادن فعال زیر مجموعه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران است. علاوه بر این، این شرکت برای همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه دهد. سپس قراردادی ما بین برنده و سنگ آهن مرکزی ایران به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مس، برنج، استیل » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
با حضور رئیس راه آهن کشور، تفاهم نامه احداث خطوط فرعی ریلی بین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت گل گهر و شرکت توسعه، عمران و مدیریت منطقه گل گهر منعقد شده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه ما باشید.
امضای تفاهم نامه همکاری با راه آهن کشور
به دنبال مراسمی که با حضور دکتر صالحی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، مهندس عتیقی مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و مهندس آرش مدیرعامل شرکت توسعه، عمران و مدیریت منطقه گل گهر در محل دفتر مرکزی راه آهن جمهوری اسلامی صورت گرفت، تفاهم نامه ای مبنی بر احداث خطوط فرعی ریلی به امضا رسید.
در این مراسم که مدیران هر دو شرکت حضور داشتند، مدیرعامل راه آهن امضای این تفاهم نامه را به دنبال دستیابی به سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر مشارکت جویی از همه ذی نفعان برای توسعه حمل و نقل ریلی کشور ارزیابی کرد.
به دنبال احداث خطوط فرعی ریلی به طول تقریبی ۹۲ کیلومتر و نیز احداث ایستگاه شانتینگ یارد و اتصال واحدهای صنعتی و معدنی منطقه گل گهر به شبکه ریلی شامل؛ شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان، سایت تخلیه و بارگیری (انباشت و برداشت)، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، شرکت فولاد سیرجان ایرانیان، کارخانجات گندله سازی و کنسانتره گل گهر و شرکت سنگ آهن گهرزمین، در افق طرح، بار شبکه ریلی کشور به میزان حدود ۱۸ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
صالحی در این زمینه گفت: با توجه به رویکرد شرکت راه آهن به عنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، امیدواریم بتوانیم در دولت سیزدهم با مشارکت همه عزیزانی که در صنایع معدنی فعال هستند و نیاز به حمل بار اعم از گندله و کنسانتره فولادی و صنایع مس یا تامین موارد اولیهشان را دارند، در آینده شاهد افزایش همکاری راه آهن و صنایع معدنی با مشارکت برد – برد باشیم.
صالحی همچنین با اشاره به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری به خصوص بند ۲۴ و ۲۵ سیاست های کلی برنامه ششم توسعه مبنی بر اولویت حمل و نقل ریلی، تصریح کرد: در سال های گذشته به فرمان مقام معظم رهبری عمل نشده است و این مهم محقق نشده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به اینکه راهآهن در صدد توسعه کمی و کیفی در حال حاضر است گفت: صنایع معدنی این روزها در صدد رساندن مواد اولیه و حمل مواد تولیدی خود چه در داخل کشور و چه برای صادرات است و در نتیجه از منظر ایفای نقش رسالت اجتماعی، امیدواریم که با مشارکت مستمر و برد-برد که ناظر بر افزایش درآمد برای کشور است رو به جلو حرکت کنیم.
آمارها نشان می دهد که در سال گذشته، سوانح جادهای موجب ۱۷ هزار نفر فوتی و بیش از ۲۰ برابر آن جراحت شده است که با توسعه زیرساخت های ریلی کشور، انتقال بارها از روی جاده به روی ریل انجام می شود و با این اتفاق هم میزان فوتیها و جرحی ها کاهش پیدا خواهد کرد.
پیش بینی ها نشان می دهد که در صورت کامل شدن این طرح و به دنبال کاهش هزینه های حمل و نقل، صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش تصادفات و کاهش آلاینده های زیست محیطی، حدود ۲۴۰۰۰ میلیارد ریال سود سالانه نصیب کشور خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های وسایل نقلیه » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
خانه پیش ساخته نسل جدیدی از سازه های امروزی است که برای یک ساختمان مسکونی یا محل کسب و کار کاربرد دارد. اگر این سازه ها برای سکونت مورد استفاده قرار بگیرند به آنها خانه مسکونی پیش ساخته گفته شده و اگر برای کسب و کاری استفاده شوند به آنها کارگاه گفته می شود که برای فرایند تولیدی کاربرد دارند. این سازه ها با توجه به ویژگی های خاصی که دارد این روزها مورد استقبال افراد و سازمان های زیادی قرار گرفته است.
این سازه ها دارای طراحی های مدرن و خلاقانه ای هم هستند که مجهز به فناوری ساختمان امن شده اند. از ویژگی های برتر خانه پیش ساخته به فضای زندگی راحت، تولید سریع در زمان کوتاه و قیمت مناسب آن می توان اشاره کرد. برای ساخت سازه های از پیش ساخته شده مصالح مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که از چوب تا مصالح کامپوزیتی و فولاد و آلومینیومی می تواند متفاوت باشد. از این مصالح می توان برای ساخت خانه آپارتمانی یا ساخت و ساز ویلا و کارگاه می توان استفاده کرد. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی مزایا و معایب و مناقصات آنها می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
– امکان ساخت سریع خانه: مهم ترین مزیت خانه های پیش ساخته آن است که ساخت آنها بسیار سریع بوده و در کوتاه ترین زمان با اتصال سازه ها می توان با هزینه نهایی کمتر آنها را ساخت و آماده کرد.
– قابلیت جابجایی سازه: سازه های معمولی امکان جابجایی ندارند اما خانه های پیش ساخته را می توان با استفاده از جرثقیل و به راحتی جابجا کرد.
استفاده بهینه از انرژی: در این دست سازه ها صرفه جویی در مصرف انرژی بیشتر انجام می شود؛ موضوعی که در عصر امروز برای بشر بیشترین اهمیت را دارد. زیرا منابع انرژی در حال کم شدن است و سوخت های فسیلی نیز تجدید ناپذیر هستند. خانه پیش ساخته با عایق بودن درب و پنجره محیط داخل را گرم کرده و در نتیجه انرژی کمتری در آنها مصرف می شود.
مقاومت در برابر زلزله: ساخت این خانه ها به صورتی است که در برابر بلایای طبیعی مقاوم هستند.
مقاومت بالای مصالح به کار رفته در سازه: مصالح این سازه ها در برابر شرایط جوی، رطوبت و غیره مقاوم بوده و در صورت عایق بودن دچار آسیب نخواهند شد.
قابلیت بازیافت متریال ساختمانی: در سازه های سنتی با هر بار تخریب موادی وارد محیط می شوند که تجزیه آنها به کندی صورت می گیرد اما در خانه پیش ساخته این مشکل وجود نداشته و مواد به کار رفته در آنها به راحتی بازیافت و در سازه های دیگر استفاده می شود.
معایب خانه پیش ساخته
در کنار همه مزایایی که این خانه ها دارند معایب آنها نیز به شرح زیر است:
خرید زمین و نیاز به مجوز: شما نیاز به خرید زمان و مجوزهای دولتی برای نصب خواهید داشت.
پرداخت هزینه به صورت یکجا: در ارتباط با سازه های معمولی هزینه ها در چند قسمت پرداخت می شود اما در ارتباط با خانه پیش ساخته تمام هزینه ها باید یکجا پرداخت شود.
مشکلات نصب سازه: مهم ترین موضوعی که باید در این موضوع در نظر بگیرید تطابق موقعیت زمین با سازه است. برای مثال در زمین های ناهموار نصب سازه دچار مشکل می شود و نیاز است قبل از هر چیز نقشه از زمین به فروشندگان خانه پیش ساخته داده شود.
اندازه از پیش تعیین شده خانه پیش ساخته: در ارتباط با این نوع سازه ها یک اندازه ثابت وجود دارد در حالی که در سازه سنتی شما تعیین کننده اندازه ها خواهید بود.
مناقصات خانه پیش ساخته
بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی برای استفاده از این نوع سازه با هدف مسکونی یا تجاری، اقدام به برگزاری مناقصه می کنند. این فرایند با یک اعلام عمومی در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره آغاز شده و افراد حقیقی و حقوقی که واجد شرایط مناقصه باشند اقدام به ارسال مدارک و اسناد خود می کنند.
سپس رقابت مناقصه آغاز شده و برنده آن کسی خواهد بود که برای ساخت خانه پیش ساخته، دارای شرایط کیفی مد نظر مناقصه گزار بوده و قیمت پیشنهادی او کمتر از دیگر رقبا باشد. پس از آن، میان هر دو طرف قراردادی منعقد می شود که از این پس فعالیت هر دو طرف و مدت زمان انجام پروژه بر اساس این قرارداد صورت خواهد گرفت.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ماشین آلات ساختمانی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
گزارش های رسمی در کنار مذاکرات برای برجام نشان می دهد که فروش نفت کشور به چین در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ حدود ۴۷ برابر شده و صادرات غیر نفتی کشور نیز به اروپا رشد ۳۶.۹ درصدی را تجربه می کند. از سوی دیگر صادرات نفت ایران به اروپا نیز ۳.۲ برابر رشد داشته است. در ادامه این گزارش با مجله هزاره همراه شوید.
آمار ۲ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلاری صادرات غیر نفتی کشور
اگرچه مذاکرات ایران با ۵+۱ در حال انجام است و هنوز هم به نتیجه مطلوبی نرسیده است اما در زیر پوست این مذاکرات کشور در حال تقویت تجارت خارجی خود بوده و هر روز در این زمینه به موفقیت های بیشتری دست پیدا می کند. آنگونه که گزارش های رسمی نشان می دهد اگرچه در ظاهر احیای برجام اتفاق ملموسی رخ نداده است؛ اما گشایش هایی را می توان در حوزه نفت و صادرات غیر نفتی ایران با دیگر کشورهای دنیا مشاهده کرد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی تهران، تراز تجاری ایران با کشورهای چین و ترکیه و حتی اتحادیه اروپا به صورت قابل ملاحظه ای بهبود یافته است و افزایش همزمان صادرات نفتی و غیر نفتی را می توان مشاهده کرد. البته تراز تجاری ایران با هند مقداری ضعیف شده است.
بر اساس آمارهای منتشر شده در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ اگرچه تراز تجاری ایران با کشور چین ۸۸ میلیون دلار منفی است، اما صادرات نفتی ایران به ۳۵۰ میلیون دلار رسیده و در عین حال، صادرات ۲ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلاری غیر نفتی نیز به ثبت رسیده است.
از سوی دیگر واردات ایران هم از چین به به ۳ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار رسیده است که این موضوع تراز تجاری را منفی کرده است؛ اما اگر همین اعداد و ارقام با ۵ ماهه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی مقایسه شود، آن زمان تراز تجاری ایران و چین ۴۱۱ میلیون دلار منفی بوده و در عین حال، صادرات غیرنفتی ایران هم اندکی کمتر از شرایط امروزی به ۲ میلیارد و ۵۲۸ میلیون دلار رسیده بود.
بنابراین اگر چه هنوز هم روابط تجاری ایران با شرکای قدیمی خود به سطح خوبی نرسیده است، اما این روند با رشد مستمری در ماه های پیش همراه شده است که خبر از بهبود اوضاع و نگاه مثبت صادرکنندگان به فعالیت های حمایت از صادرات دولت دارد. البته همچنان هم بخشی از مشکلات وجود دارد و همراهی لازم هنوز از سوی برخی از دستگاه ها با صادرکنندگان صورت نمی گیرد.
پالایش نفت بندرعباس یکی از ۹ شرکت پالایشی بزرگ کشور است که در کرانه شمالی آب های خلیج فارس و به وسعت تقریبی ۷۰۰ هکتار در مجاورت شهر بندرعباس احداث شده است. این پالایشگاه در سال ۱۳۷۶ مورد بهره برداری قرار گرفته است و این مجموعه با هدف تامین بخشی از فراورده های نفتی مورد نیاز کشور و صادرات فراورده های مازاد آن تاسیس شده است. ظرفیت این پالایشگاه تا پایان تیر ماه ۱۳۸۷ به میزان ۲۳۲ هزار بشكه در روز بوده است كه با تلاش نیروهای متعهد و متخصص داخلی در مرداد ۱۳۸۷ به ظرفیت ۳۲۰ هزار بشكه در روز رسیده است.
این پالایشگاه در سال ۱۳۹۱ با اجرای یک طرح مبتکرانه توانست بدون سرمایه گذاری به صورت روزانه ۳۰ هزار بشکه خوراک پالایشگاه را افزایش دهد و در حال حاضر با ظرفیت ۳۵۰ هزار بشکه در روز مشغول فعالیت است. خوارک پالایش نفت بندرعباس شامل ۳۰۰ هزار بشكه نفت خام سنگین و ۳۰ هزار بشكه میعانات گازی استحصالی از منابع گازی سرخون و ۲۰ هزار بشكه نفت خام سبك جزیره هنگام است و بیشترین فرآورده های میان تقطیر را تولید می كند. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی بیشتر این شرکت و مناقصات آن می پردازیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
طراحی پالایش نفت بندرعباس
در طراحی پالایش نفت بندرعباس از پیشرفته ترین فناوری های روز جهان استفاده شده است و اصول ایمنی در آن در بالاترین حد رعایت می شود. پیشگیری از آلودگی محیط زیست، تقلیل اتلاف انرژی و انعطاف پذیری عملیاتی و تولید از مهم ترین مواردی است که در این سازمان در نظر گرفته می شود. در حال حاضر حدود ۱۸ درصد پالایش نفت خام در کشور و به دنبال آن فرآورده های نفتی مورد نیاز کشور در پالایشگاه بندرعباس تولید می شود.
ماموریت این شرکت تامین نفت خام و میعانات گازی با هدف تولید کارآمد و پایدار فرآورده های نفتی با کیفیت است تا بتواند آنها را به بازارهای داخلی و خارجی برساند.
راهبردهای پالایش نفت بندرعباس
۱- حفظ و استمرار تولید فرآورده های نفتی
۲- اجرای طرح های بهبود فرآیند و بهینه سازی ظرفیت و در نتیجه
– ارتقاء كیفیت محصولات تولیدی
– افزایش تولید فرآورده های نفتی با ارزش افزوده بیشتر
– كاهش تولید فرآورده های نفتی با ارزش افزوده كمتر
– صیانت از محیط زیست
۳- دستیابی به بازار های جهانی با توجه به موقعیت ویژه پالایشگاه و امكان دسترسی به آب های آزاد جهت صادرات فرآورده های نفتی
4- بهینه سازی مصرف انرژی و كاهش مصرف سوخت و ضایعات
5- مراعات قوانین، مقررات و الزامات بهداشت ، ایمنی و محیط زیست و رعایت استاندارد های فنی محصولات و تجهیزات
مناقصات پالایش نفت بندرعباس
این سازمان با هدف شفافیت در فرایندهای مالی پروژه های خود و به منظور بهبود روابط با دیگر شرکت های دولتی و خصوصی در طول سال اقدام به برگزاری انواع مناقصات می کند. مناقصاتی مانند مناقصه ساخت قطعات مکانیکی، ساخت قطعات پمپ، خرید قطعات تهویه و غیره با اعلام یک فراخوان عمومی آغاز شده و این فراخوان در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره منتشر می شود. سپس شرکت های واجد شرایط اقدام به ارسال مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابتی مناقصات شرکت پالایش نفت بندرعباس می شوند.
پس از برگزاری مناقصه شرکتی که در کنار دارا بودن شرایط کیفی، قیمت پیشنهادی پایین تری را ارائه بدهد، برنده مناقصه خواهد بود. پس از این مرحله قراردادی ما بین دو طرف منعقد خواهد شد که تعهدات هر دو طرف و مدت زمان همکاری در آن قید خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های تجهیزات نفت و گاز» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه، محمد تاجمیر ریاحی از افزایش ۳۴ درصدی عرضه محصولات فولاد مبارکه به بازارهای داخلی کشور خبر داد. وی گفت: با توجه به اهمیت تامین حداکثری بازارهای داخلی کشور و لزوم بی نیاز شدن از واردات، در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ در کنار افزایش و رشد تولید، میزان عرضه محصولات این شرکت شامل ورق های گرم و اسید شویی به بازارهای داخلی هم به میزان ۳۴ درصد افزایش یافته و واردات محصولات فولادی نزدیک به صفر رسیده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
رشد ۱۵۵ درصدی تحویل محصول گالوانیزه فولاد مبارکه
محمد تاجمیر ریاحی مدیر فروش داخلی اعلام کرد: در سه ماهه نخست سال جاری موفق شدیم تا در زمینه تحویل محصول گالوانیزه به رشد ۱۵۵ رصدی برسیم. در همین مدت هم کل محصولات در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد افزایش عرضه داشته است. درواقع سهم بازار داخلی این محصولات ۲۸ درصد بوده و به دنبال آن هم کاهش صادرات با هدف تامین بیشتر بازارهای داخلی انجام شده است.
تاجمیر افزود: به دلیل افزایش تقاضایی که در ماه های اخیر در بازار به وجود آمده است، افزایش عرضه محصولات به بازارهای داخلی را داشته ایم.
مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه همچنین تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا از سوی صنایع خودروسازی، فولاد مبارکه سعی کرده است تا با تمام توان محصولات مورد نیاز این صنعت را هم تامین کند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های صنایع ریخته گری » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه، محمد تاجمیر ریاحی از افزایش ۳۴ درصدی عرضه محصولات فولاد مبارکه به بازارهای داخلی کشور خبر داد. وی گفت: با توجه به اهمیت تامین حداکثری بازارهای داخلی کشور و لزوم بی نیاز شدن از واردات، در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ در کنار افزایش و رشد تولید، میزان عرضه محصولات این شرکت شامل ورق های گرم و اسید شویی به بازارهای داخلی هم به میزان ۳۴ درصد افزایش یافته و واردات محصولات فولادی نزدیک به صفر رسیده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
رشد ۱۵۵ درصدی تحویل محصول گالوانیزه فولاد مبارکه
محمد تاجمیر ریاحی مدیر فروش داخلی اعلام کرد: در سه ماهه نخست سال جاری موفق شدیم تا در زمینه تحویل محصول گالوانیزه به رشد ۱۵۵ رصدی برسیم. در همین مدت هم کل محصولات در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد افزایش عرضه داشته است. درواقع سهم بازار داخلی این محصولات ۲۸ درصد بوده و به دنبال آن هم کاهش صادرات با هدف تامین بیشتر بازارهای داخلی انجام شده است.
تاجمیر افزود: به دلیل افزایش تقاضایی که در ماه های اخیر در بازار به وجود آمده است، افزایش عرضه محصولات به بازارهای داخلی را داشته ایم.
مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه همچنین تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا از سوی صنایع خودروسازی، فولاد مبارکه سعی کرده است تا با تمام توان محصولات مورد نیاز این صنعت را هم تامین کند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های صنایع ریخته گری » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
یکی از اصول اولیه ساخت و ساز خاکبرداری است. این فرایند با هدف آماده کردن محل پی ساختمان انجام شده و یکی از پیچیده ترین و حساس ترین مراحل ساختمان سازی به شمار می رود. این کار زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که ساخت و سازهایی با عمق بیشتر نیاز باشد. در ارتباط با خاکبرداری عدم آشنایی با اصول و یا سهل انگاری در انجام این کار خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت.
هدف از خاکبرداری ساختمان برداشتن مصالح، مواد خاکی، شن، ماسه، قلوه سنگ و غیره با هدف ایجاد سطحی یکنواخت، شیب بندی و آماده کردن محل پی ساختمان راه های ارتباطی و تامین خاک است. در این فرایند اجرای عملیات بر اساس خطوط و ترازهای موجود در نقشه های اجرایی و انجام آنها بر اساس دستورالعمل های دستگاه نظارت بسیار اهمیت دارد. در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی بیشتر خاکبرداری و مناقصات در این زمینه می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
نکات مهم در خاکبرداری
یکی از نکات مهمی که باید در عملیات خاکبرداری به آن توجه شود، عدم قرار گرفتن سطوح خاکبرداری شده در برابر عوامل جوی مانند باران و برف به مدت بیش از ۷۲ ساعت است. این موضوع به اندازه ای مهم است که اگر به هر دلیلی عملیات اجرایی پس از خاکبرداری انجام نشود باید مجددا برای کنترل لایه های قبل، اصلاح و تسطیح و رگلاژ سطح کار اقداماتی صورت بگیرد. رگلاژ سطح بدون پوشش یکی از مراحلی است که به صورت همزمان با عملیات خاکبرداری انجام شده و اگر مدت زمان دیگر مراحل طولانی شود،پیمانکار وظیفه دارد با نظارت دستگاه مربوطه برای آماده سازی مجدد بستر خاک اقدام کند.
نکته مهم دیگر در زمینه خاکبرداری، عدم خاکبرداری اضافی و در نتیجه از بین بردن مصالح کف و جداره ها است. این موضوع در ارتباط با قسمت هایی که بتن ریزی در آنها انجام می شود اهمیت دو برابر پیدا می کند. نوع خاک محل اجرای پروژه در چگونگی استفاده از ماشین آلات و روش های مناسب برای انجام پروژه هم تاثیرگذار است. یکی از اقداماتی که قبل از اجرای آن باید نسبت به خاکبرداری اقدام شود، ساخت کانال برای نصب لوله است. انجام عملیات با این هدف باید بر اساس نقشه و آمار مشخصی صورت بگیرد.
مراحل خاکبرداری
آماده سازی و زیر سازی خاک
آماده کردن بستر خیابان
مصالح خاکریزی
اصلاح مصالح
آماده سازی بستر خاکریزی
عوامل تعیین کننده هزینه خاکبرداری
عوامل متعددی بر روی هزینه نهایی خاکبرداری و گودبرداری تاثیرگذار هستند:
موقعیت جغرافیایی زمین
ارتفاع و عمق گود
جنس زمین
تعداد کامیون ها و ماشین آلات مورد نیاز
از سوی دیگر قیمت و تعرفه انجام این کار هم برای هر متر مکعب خاک در پروژه های ساختمانی و عمرانی متفاوت است و عوامل زیر در آن تاثیر گذار است:
محل قرارگیری سایت
نوع پروژه
متراژ
وضعیت خاک
مناقصات خاکبرداری
بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی برای انجام فرایندهای خاکبرداری خود در پروژه های مختلف اقدام به برگزاری مناقصات در این زمینه کرده و با یک فراخوان عمومی در روزنامه های کثیرالانتشار یا وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره آن را به اطلاع شرکت کنندگان می رسانند. مناقصه گران نیز در صورت دارا بودن شرایط مناقصه خاکبرداری اقدام به ارسال مدارک کرده و در نهایت شرکتی برنده مناقصه خواهد شد که دارای شرایط کیفی لازم بوده و قیمت پیشنهادی آن برای این پروژه از دیگر رقبا در مناقصه کمتر باشد.
سپس برنده مناقصه و سازمان مناقصه گزار اقدام به عقد قراردادی با هم خواهند کرد که از این پس فعالیت های هر دو طرف بر اساس این قرارداد انجام شده و وظایف هر دو طرف قید خواهد شد و زمان شروع و پایان کار نیز در این قرارداد درج خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مربوط به ساختمان » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
سخنگوی وزارت صمت، امید قالیباف، صنعت خودرو سازی را درخت کجی توصیف کرد که مسائل و مشکلات آن ریشه در مدیریت دهه های گذشته دارد. به همین دلیل هم با توجه به ریشه دار بودن این مشکلات، نباید انتظار داشت که تمام مشکلات در این حوزه در طول مدت زمانی کوتاهی رفع شود. وی با ارائه آماری از تولید روزانه دو خودروساز بزرگ کشور اعلام کرد که دستیابی به تولید هدف گذاری شده در سال ۱۴۰۱ قابل تحقق خواهد بود. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در ۱۴۰۱
یکی از وعده های مهم در زمینه صنعت خودرو سازی، از سوی فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم، در سال گذشته تولید یک میلیون خودرو بود. اما با انتشار آمار تولید در سال ۱۴۰۰ مشخص شد که صنعت خودروسازی نتوانسته به این میزان تیراژ برسد. این عدم دستیابی به وعده وزیر صمت، موجب شده که برخی از کارشناسان در این زمینه نسبت به تحقق هدف وزارت صمت برای دست یافتن به تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جدید هم تردید کنند.
در این زمینه امید قالیباف مشاور و سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است: اولاً که نباید گفت تولید سال گذشته تحقق نیافته است بلکه حدود ۹۰ درصد هدف گذاری تولید تحقق یافته است. در خصوص هدف گذاری سال ۱۴۰۱ هم باید توجه که سایپا در حال حاضر روزانه ۱۸۰۰ و ایران خودرو ۲۵۰۰ دستگاه خودرو تولید می کنند که بعضی روزها هم رکورد تولید روزانه ۵ هزار خودرو توسط این دو خودروساز زده شده است که در صورت تداوم همین روند دستیابی به عدد یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۱ کار دشواری نیست.
قالیباف در ارتباط با مشکلاتی مانند قطعی برق و گاز صنایع از جمله صنعت فولاد در فصول مختلف که می تواند تولید خودرو را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد گفت: مسئول محدودیت های انرژی وزارت صمت نیست اما با مدیریتی که باید صورت پذیرد، این مسئله را تا حد ممکن حل خواهیم کرد. یکی از راهکا ها می تواند تقویت شیفت شب در خودروسازان باشد که از زمان پیک مصرف برق و گاز گذشته باشد. وی البته تصریح کرد که تمام این مسائل و گلوگاه های تولید در عدد اعلامی برای تولید سالانه ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو در نظر گرفته شده است.
سخنگوی وزارت صمت همچنین در ارتباط با گلوگاه هایی که موجب تقلیل میزان تولید صنعت خودرو سازی می شود اذعان کرد: ما در صنعت خودرو گلوگاه هایی داریم که یکی از آنها یکسان نبودن ظرفیت تولید بخش های مختلف برای تولید یک خودرو است. به عنوان مثال اگر در تولید رنگ ظرفیت ۳ میلیونی داشته باشیم، ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزارتایی تولید موتور اجازه استفاده از ظرفیت بخش ساخت رنگ را به ما نمی دهد که یکی از برنامه های وزارت صمت ایجاد توازن در این زنجیره است.
در ارتباط با هدف گذاری وزارت صمت برای صنعت خودرو سازی نیز قالیباف اعتقاد دارد که این هدف گذاری برای سال ۱۴۰۱ با افزایش کمیت و در سال بعد با افزایش محسوس کیفیت خودروهای ساخت داخل همراه خواهد بود.
وی ضمن اشاره به اینکه وزارت صمت در ارتباط با کیفیت خودروها به عنوان مدعی العموم با خودروسازان در تعامل است در ارتباط با افزایش کیفیت در دستورات رئیس جمهور و تناقض احتمالی با برنامه ۱۵۰ درصدی افزایش تولید اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ روش های کوتاه مدتی همچون ارتقا سطح کیفی قطعات خودرو و همچنین ارائه پلتفرم های با کیفیت تر به عنوان راهبرد میان مدت ارتقا کیفیت در دستور کار وزارت صمت قرار دارد.
امید قالیباف تاکید کرد که صحبت در ارتباط با بهبود برنامه های کیفی صنعت خودرو سازی در سال ۱۴۰۲ به معنای بی اهمیت بودن این موضوع در سال جاری نخواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ماشین آلات ساختمانی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
امضای الکترونیک که با نام توکن ستاد هم شناخته می شود یکی از روش های ایمنی سازی اطلاعات است که کاربرد آن با امضا معمولی در معاملات مشابه است. استفاده از امضای الکترونیک کمک می کند تا در شبکه امنیت شما حفظ شود و این یکی از روش های معتبر در این زمینه است. استفاده از توکن یا امضا الکترونیکی کمک می کند تا در مساله تجارت الکترونیک و استفاده از فناوری مشکلات رایج به وجود نیاید.
امضا دیجیتال یک سند الکتریکی امضا شده است که نمی توان آن را جعل کرد و معرف هویت هر فردی است. یکی از کاربردهایی که امضای الکترونیک یا توکن دارد برای شرکت در مناقصات و مزایدات مختلف است. برای استفاده از سامانه ستاد نیز که در زمینه مناقصات و مزایدات است؛ باید فرایندهای خاص هر توکن انجام شود. در ادامه به موارد استفاده از توکن و استفاده از آن در سامانه ستاد ایران می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
معمولا متقاضیانی که در سامانه ستاد ایران وارد می شوند در مرحله ثبت نام و نهایی سازی آن با بارگذاری توکن ستاد یا امضای دیجیتال دچار مشکل می شوند. باید توجه داشت که هر توکن نرم افزار مرتبط با خودش را دارد و نیازمند سخت افزار خاص خود است. پس نیاز است تا فرایندهایی خاص انجام شود. توکن خود یک قطعه سخت افزاری است که دارای نرم افزار اختصاصی نگهداری امضای دیجیتال است. این امضای دیجیتال یک سری اطلاعات رمز شده از سوی مالک امضا است که مالک با آن می تواند در سامانه ستاد ایران احراز هویت خود را انجام دهد و یا قراردادی را امضا کند.
برای استفاده از بسیاری از خدمات دولتی داشتن توکن امضا الزامی بوده و هر سامانه نیز متناسب با الزاماتی که دارد بارگذاری توکن ها در آن متفاوت خواهد بود. شما در این زمینه نیاز به نصب برنامه جاوا، نصب درایور توکن و تعدادی نرم افزار دیگر دارید. کاربران دستگاه اجرایی و بخش خصوصی پس از صدور گواهی امضای الکترونیکی و دریافت توکن، برای استفاده از آن در سامانه باید نسبت به انجام مراحل زیر به ترتیب اقدام کنند:
– بازبینی نوع سیستم و نرمافزارهای موجود در سیستم
– نصب نرمافزارهای موردنیاز سیستم
– بارگذاری گواهی امضای الکترونیکی
از جمله توکن ستاد که در سامانه قابلیت استفاده را دارد عبارت است از:
– پارس کی ( ParsKey)
– راستین ( Rastin)
– اس تی ۳ ST3
– ای پس ۳۰۰۳ ( ePass3003Auto)
– کیا ۳ ( Key A3)
– ام توکن ( m Token)
– آی کی ( iKey400)
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال استعلام های جدید هستید «استعلام های ستاد ایران» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.