طی نشست مشترک هماهنگی و ارزیابی تضمین تولید گاز در پارس جنوبی در زمستان ۱۴۰۱ که با حضور مدیران ارشد شرکتهای ملی نفت و گاز برگزار شد؛ آمارهای رسمی در این زمینه اعلام شد. در این نشست اعلام شد که از آغاز سال جاری تا پایان مرداد ماه، میانگین برداشت گاز روزانه از میدان پارس جنوبی ۶۱۴.۷ میلیون مترمکعب بوده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
تکیه بر دانش بومی در برداشت گاز از پارس جنوبی
در این نشست مشترک که با هدف هماهنگی و ایجاد آمادگی بخش بالا دست و پایین دست پارس جنوبی برای تولید و تامین حداکثری گاز کشور در فصل زمستان و با حضور هرمز قلاوند، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، احمد باهوش، مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و محمد حسین متجلی، سرپرست شرکت نفت و گاز پارس برگزار شد؛ وضعیت عملیات تولید گاز از بخش فراساحل و پالایشگاه های خشکی پارس جنوبی مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست، احمد باهوش، مدیر عامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در ارتباط با مقدار تولید گاز در پنج ماه نخست سال جاری تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان مرداد ماه، میانگین تولید روزانه گاز از میدان پارس جنوبی ۶۱۴.۷ میلیون مترمکعب بوده است که با انجام اقدام های نوآورانه و تکیه بر دانش بومی توانسته ایم در تولید پایدار گاز و محصولات جانبی گام های مثبتی برداریم و امید بر این است که همین روند در ادامه نیز امتداد پیدا کند.
وی در ادامه اظهارات خود خاطر نشان کرد: هم اکنون هیچ مرز جدا کننده ای میان گاز و نفت وجود ندارد و همگی باید برای رو سپید کردن صنعت نفت و گاز کشور دست در دست هم داده و همکاری کنیم.
بر اساس اعلام وزارت نفت کشور، در جریان این نشست مشترک، مدیران عامل شرکت های نفت و گاز پازس و مجتمع گاز پارس جنوبی به عنوان بهره بردار بخش های فراساحل و پالایشگاه های گازی پارس جنوبی ضمن تاکید بر اهمیت هماهنگی هرچه بیشتر بخش های بالا دست و پایین دست پارس جنوبی، راهکارهایی را نیز در ارتباط با همکاری بیشتر و ایجاد یکپارچگی هم سو با رسیدن به اهداف مشترک در تولید ایمن و پایدار گاز ارائه کرده اند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های نفت و گاز » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی در ۱۴ اردیبهشت ماه سال ۱۳۰۴ با سرمایه سه میلیون و ۸۸۳ هزار و ۹۵۰ ریال در یک محل محدود و چند باب مغازه تاسیس شد. در ۲۴ اسفند همان سال اولین شعبه بانک سپه در شهر رشت افتتاح شد. این بانک در ارتباط با خدمات بانکداری خرد و با حداکثر ۳۸۰۰ شعبه و ۲۵۸۱ دستگاه خودپرداز، در سراسر ایران فعالیت دارد. این بانک دارای شعبه های بین المللی در کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه و بریتانیا است.
هم اکنون بانک سپه با بیش از ۹۰ سال و نزدیک به یک قرن تجربه به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای مالی و اقتصادی کشور شناخته می شود که با جذب سرمایه های سرگردان و تبدیل آنها به فعالیت های مولد اقتصادی توانسته است در جهت اهداف اقتصادی کلان کشور، مشارکتی موثر داشته باشد. بانک سپه در عرصه بین المللی نیز به ارائه خدماتی مانند افتتاح انواع حساب های سپرده، انجام امور حوالجات ارزی، گشایش اعتبار اسنادی، ابلاغ اعتبارات اسنادی، پوشش اعتبارات اسنادی، تأیید اعتبارات اسنادی، صدور ضمانت نامه ارزی و غیره می پردازد. در ادامه این مقاله از مجله هزاره، با معرفی بیشتر بانک سپه با ما همراه شوید.
تاریخچه بانک سپه
بانک سپه اولین و قدیمی ترین بانک کشور است که با مدیریت و سرمایه ایرانی و حدود ده سال قبل از تاسیس بانک شاهی به وجود آمد. تاریخ تاسیس این بانک به قبل از انقلاب مشروطه مربوط می شود. در این دوران، حاج محمد حسین که از صرافان بزرگ بود، پیشنهاد تاسیس بانکی با سرمایه مشترک دولت ایران و مردم را به ناصرالدین شاه ارائه داد، اما طرح مورد موافقت قرار نگرفت. پس از استقرار مشروطیت، نمایندگان اولین دوره مجلس، تاسیس بانک ملی را خواستار شدند، اما سرمایه لازم فراهم نشد.
بالاخره در ماه های اول سال ۱۳۰۴ شمسی نخستین بانک ایرانی با نام «بانک پهلوی قشون»، با سرمایه بازنشستگی نظامیان و برای سامان دادن به امور مالی ارتش، با سرمایه ۳ میلیون ریال در جایی محدود «چند باب مغازه» تأسیس شد. در سال های نخست این بانک تنها امور مالی نظامیان ارتش ایران را انجام می داد، اما بعد از گذشت یک سال فعالیت خود را بیشتر کرد و تبدیل به یک بانک کشوری شد. بر این اساس در شهرهایی مانند مشهد، همدان، تبریز و قزوین و دیگر شهرها به ترتیب در سالهای ۱۳۰۶، ۱۳۰۷ و ۱۳۰۸ شمسی اولین شعبه های بانک سپه دایر شد.
اهداف کلی بانک سپه
افزایش و حفظ سهم بازار
افزایش و پایدارسازی سود
ارتقاء و تثبیت جایگاه برند
توانمندسازی و سرآمدی سرمایه انسانی
معاملات بانک سپه
بانک سپه هم به منظور همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از انتشار فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط مناقصات و مزایدات بانک سپه هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه دهد. سپس قراردادی ما بین برنده و بانک سپه به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های خدمات مالی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
امروزه با پیشرفت و توسعه تکنولوژی و به دنبال آن پیدایش نیازهای جدید بشر، ابزارهای مختلف و ادوات متنوعی برای دست پیدا کردن به این نیازها ساخته شده است. اختراع، توسعه و به کارگیری ادوات راه سازی نیز جدا از این موضوع نیست و امروزه ماشین آلات متنوعی در این حوزه وجود دارند. به ماشین آلاتی که برای انجام کارهای راه سازی استفاده می شود ماشین آلات راه سازی و ساختمانی می گویند و با آنها کارهای مختلفی را می توان انجام داد.
درواقع ماشین آلات راه سازی و ساختمانی یکی از بهترین اختراعات بشر برای انجام کارهای راه سازی است و دلیل این موضوع هم آن است که استفاده از این ادوات کمک کرده تا در وقت صرفه جویی بسیاری شود، ایمنی کار با آنها بیشتر شود و از سختی کار نیز کاسته شود. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه شوید.
طبقه بندی ماشین آلات راه سازی
ماشین آلاتی که در کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند به شرح زیر هستند:
سایر ماشین آلات کارگاهی (ماشینهای متفرقه) مانند ویبراتور، دستگاه بتن بتونیر، موتور جوش، تسمه نقاله، سنگین شکن، ماسه شور و شن شور، ماسه ساز و غیره.
انواع ماشین آلات راه سازی و ساختمانی و کاربرد آنها
ماشین آلات راه سازی و ساختمانی دارای انواعی به شرح زیر است:
– تراکتور و بولدوزر:
تراکتور و بولدوزر از مهم ترین ماشین آلات راهسازی است که کاربردهای متعددی مانند کشیدن یا جلو بردن اجسام و بارهای مختلف را دارند. بولدوزرها به تسطیح زمین و پاکسازی آن کمک کرده و به ایجاد راه های اولیه نیز کمک می کنند.
– بیل مکانیکی:
بیل مکانیکی در عملیات هایی مانند گودبرداری و بار کردن آن با کامیون و غیره کاربرد دارد و انواع پرقدرت آن می تواند انواع صخره و سنگ را نیز بدون تخریب اولیه جابجا کند.
– جرثقیل:
جرثقیل ها دارای یک اتاق فرمان و یک تیر بلند هستند که عمدتا برای بلند کردن اجسام سنگین و حرکت دادن آنها به کار می روند.
– اسکریپر:
اسکریپر نیز ماشینی است که عمل بارگیری، حمل و تخلیه مواد خاکی در مسافتهای متوسط و زیاد را به تنهایی انجام می دهد.
– لودر:
لودرها از مهم ترین ماشین آلاتی هستند که در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند و برای خاک برداری مورد استفاده قرار می گیرند.
– کامیون:
کامیون ها معمول ترین روش برای حمل و نقل مواد خاکی هستند و انعطاف پذیری زیادی دارند. انواع کمپرسی آنها برای حرکت در جاده و خارج جاده مناسب است.
– گریدر:
گریدر موتور دار اصولا برای تنظیم شیب، شکل دادن شیبها و تسطیح دامنه خاکریزها و خاک برداریها، کندن جوی، مخلوط کردن، پراکندن مخلوط خاك و مواد قیری به کار می رود.
– غلتک:
از غلتک ها برای متراکم کردن مصالح خاکی و سنگی استفاده می شود.
معاملات ماشین آلات راه سازی و ساختمانی
شرکت های مختلف دولتی و غیر دولتی که در فرایندهای خود نیاز به ماشین آلات راه سازی و ساختمانی دارند؛ برای انجام بهتر و به صرفه تر این فرایند، اقدام به برگزاری مناقصاتی می کنند تا از پیمانکاران مختلف برای پیاده سازی آن کمک بگیرند. این مناقصات با اعلام شرکت مناقصه گزار آغاز شده و در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های مختلف مانند وب سایت هزاره اطلاع رسانی می شود.
سپس شرکت هایی که شرایط لازم سازمان برگزار کننده مناقصه را داشته باشند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود می کنند. سازمان مذکور نیز با بررسی مدارک پیمانکاران از آنها برای مناقصه دعوت کرده و شرکتی برنده مناقصه خواهد شد که شرایط لازم را داشته باشد و مبلغ پیشنهادی آن برای انجام پروژه کمتر از دیگر رقبا باشد. سپس میان هر دو طرف قراردادی منعقد خواهد شد که تعهدات طرفین و مدت زمان انجام پروژه در آن ذکر می شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های پیمانکاری راهسازی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
امروزه ساخت برج ها رونق بسیاری پیدا کرده است و یکی از این برج ها، انواع مخابراتی آنها هستند. برج های مخابراتی در سراسر دنیا طراحی و ساخته شده اند و یکی از کاربردهای آنها قابلیت پوشش های رادیویی و تلویزیونی است. البته بلندترین برج مخابراتی جهان قطعا تک منظوره ساخته نشده است و اهداف دیگری مانند گردشگری، جذب توریست و ارائه امکانات فرهنگی و تفریحی نیز دارد. این برج ها سمبل شهرهای بزرگ نیز هستند.
علاوه بر این برج های مخابراتی امکان گسترش و بهینه سازی پوشش شبکه ها، بهینه سازی پوشش رادیو و تلویزیون و ایجاد زیرساخت مناسب را نیز فراهم می کنند. در ادامه این مقاله از مجله هزاره با بلندترین برج مخابراتی جهان آشنا می شویم. پس با ما همراه شوید.
برج اسکای تری، بلندترین برج مخابراتی جهان
مهندسان ژاپنی به طراحی بلندترین برج مخابراتی جهان که Skytree یا همان “درخت آسمان” نام دارد پرداخته اند. این آسمان خراش برای تکمیل شدن ۳ سال و نیم زمان برده است و ارتفاع ۶۳۴ متری دارد و رکورد قبلی چینی ها به خاطر برج کانتون در گوانگجو را با ۳۴ متر بیشتر در نوردید و در جایگاه اول قرار گرفته است.
برای آن که این برج در مقابل طوفان و بادهای سهمگین مقاوم باشد در داخل آن یک سازه ۳۷۵ متری با ۸ متر قطر قرار گرفته است که قسمت بالایی آن نیز به برج متصل نیست. این موضوع موجب می شود که در زمان وزش بادهای شدید، این دو قسمت در خلاف همدیگر تاب بخورند و باعث ثبات هرچه بیشتر برج شوند.
در واقع Skytree بلندترین “برج مخابراتی” جهان است و بلندترین برج جهان که مشخصه مخابراتی ندارد، برج الخلیفه در دبی بوده و ۸۲۸ متر ارتفاع دارد.
اسکای تری، دارای دو عرشه است که یکی در ارتفاع ۳۵۰ متری و دیگری در ارتفاع ۴۵۰ متری قرار دارد. این دو عرشه با چشم انداز پانوراما (وسیع) قرار دارند. در این ارتفاعات به راحتی توکیو و فراتر از آن را می توان زیر نظر داشت. در طبقات اولیه این برج عظیم الجثه، یک مرکز تجاری هشت طبقه به همراه چند رستوران و یک آکواریوم قرار گرفته است.
از مهم ترین ویژگی های بلندترین برج مخابراتی، می توان به مقاومت آن در برابر زلزله های شدید اشاره کرد. در مارس ۲۰۱۱ بعد از زلزله فاجعه بار شرق ژاپن درخت آسمان یک محک خوب بود و به دلیل این زلزله نوک برج اسکای تری ۴ تا ۶ متر تکان خورد. کارگران این برج نیز که در نوک برج کار می کردند به بدنه آلومینیومی برج چسبیده و جان سالم به در بردند. این موضوع نشان از مقاومت بالای این آسمان خراش در برابر بلایای طبیعی و به خصوص زلزله دارد.
شرکت حمل و نقل ریلی رجا در سال ۱۳۷۵ و با نام شركت «قطارهای مسافری رجا» تأسیس شده است. این مجموعه با هدف ارتقا سطح کیفی خدمات به مسافران ریلی در اسفند ماه ۱۳۸۸ از شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، به سازمان اجتماعی انتقال پیدا کرد. رجا به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی مسافری ریلی ایران با در اختیار داشتن سهم عمده واگن های مسافری و خدماتی و حضور خود در اغلب مسیرهای حرکتی، بیشترین سهم بازار را در حوزه ریلی و مسافری کشور دارد.
شرکت حمل و نقل ریلی رجا دارای قطارهای متعددی با امکانات متنوع است. از خاص ترین و لوکس ترین قطارها و سرویس های این شرکت می توان به قطار زندگی، قطار سیمرغ، قطار پلور سبز، قطار طوس و قطار سبز اشاره کرد. در حالت کلی نیز سرویس های این شرکت به صورت قطارهای چهار تخته، شش تخته، صندلی یا سالنی است. در این میان سرویس های چهار تخته به دلیل امکانات رفاهی و خدمات مناسبی که دارند، به عنوان سرویس های VIP معرفی می شوند. در ادامه با معرفی بیشتر این سازمان با مجله هزاره همراه شوید.
معرفی قطارهای رجا
شرکت حمل و نقل ریلی رجا دارای انواع قطارها به شرح زیر است:
قطار پلور سبز، یکی از بهترین قطارهای رجا
پلور سبز یکی از باکیفیت ترین و لوکس ترین قطارهای شرکت رجا است که از ۱۰ کوپه ۴ نفره تشکیل می شود و یک کوپه اختصاصی مهمان نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
قطار لوکس ۴ نفره رجا، لوکس ترین قطار شرکت رجا
این قطار نیز بسیار لوکس و مجلل بوده و به صورت کلی دارای دو نوع واگن ۳۲ نفره المان غربی و ۳۶ نفره المان شرقی است.
قطار سیمرغ
قطار سیمرغ در هر واگن خود ۸ کوپه ۴ نفره دارد و ظرفیت کلی آن نیز ۳۲ نفر است و یک کوپه نیز به سرویس مهمانداری اختصاص دارد.
قطار سبز رجا
این قطار ۸ کوپه ۴ نفره دارد و ظرفیت نهایی آن نیز ۳۲ نفر است. یک کوپه به سرویس مهمان داری اختصاص دارد و دو دستگاه سرویس بهداشتی نیز در هر واگن وجود دارد.
قطار طوس
قطار طوس دارای ۹ کوپه ۴ نفره است که ظرفیت نهایی آن نیز ۳۶ نفر است. بدنه کوپه ها و پنجره های دو جداره بوده و به این ترتیب کوپه های این قطار عایق حرارت و صوت هستند.
قطار پردیس سالنی
این قطار با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و صندلی هایی مشابه صندلی هواپیما دارد. واگن های این قطار در برابر ورود گرد و غبار، برق و باران عایق شده است.
قطار خلیج فارس رجا
این قطار در هر واگن خود دارای ۱۱ کوپه ۴ نفره است و ظرفیت کلی آن نیز ۴۴ نفر است. یکی از این کوپه مخصوص مهمانداری است و در هر واگن ۲ سرویس بهداشتی قرار دارد.
قطار ریل باس ارم، قطار اتوبوسی
این قطار یک قطار اتوبوسی بوده و سرعت حرکت آن نیز نهایت تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت است.
قطار جدید دو طبقه ای
این قطار نیز اتوبوسی است و دو طبقه دارد. این قطار محصول شرکت چین بوده و هر واگن آن دارای ۳ بخش جداگانه است.
قطار دلیجان
قطارهای دلیجان شرکت رجا دارای ۱۱ کوپه ۴ نفره است و در مجموع ۴۴ نفر ظرفیت دارد.
قطار درجه دو رجا
این قطارها در هر واگن خود ۱۱ کوپه ۶ نفره دارند و ظرفیت نهایی آنها نیز ۶۶ نفر است.
قطار اتوبوسی
قطار اتوبوسی ۱۰ واگن داشته و واگن های آن دارای ظرفیت های ۷۲، ۶۶، ۶۰ و ۲۴ نفره است.
معاملات شرکت حمل و نقل ریلی رجا
رجا با هدف شفافیت در فرایندهای مالی پروژه های خود و به منظور بهبود روابط با دیگر شرکت های دولتی و خصوصی در طول سال اقدام به برگزاری انواع مناقصات می کند. بنابراین این مناقصات، با اعلام یک فراخوان عمومی آغاز شده و این فراخوان در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره منتشر می شود. سپس شرکت های واجد شرایط اقدام به ارسال مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابتی مناقصات رجا می شوند.
پس از برگزاری مناقصه شرکتی که در کنار دارا بودن شرایط کیفی، قیمت پیشنهادی پایین تری را ارائه بدهد، برنده مناقصه خواهد بود. پس از این مرحله قراردادی ما بین دو طرف منعقد خواهد شد که تعهدات هر دو طرف و مدت زمان همکاری در آن قید خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های روز کشور » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: سقف نرخ انرژی در بازار عمده فروشی برق ایران با هدف حمایت از بخش خصوصی و پوشش هزینه های بخش تولید و افزایش انگیزه برای سرمایه گذاری بیشتر در صنعت نیروگاهی و تولید برق افزایش یافت. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
سقف نرخ انرژی پیشنهادی
مصطفی رجبی مشهدی اعلام کرد: سقف قیمت پیشنهادی انرژی در بازار برق ایران از ۶۴۲ ریال به ازای هر کیلو وات ساعت به ۸۰۳ ریال افزایش پیدا کرده است. بنابراین از رشد حدود ۲۵ درصدی در سقف قیمت خرید برق از نیروگاه های حاضر در بازار برق کشور خبر می دهد.
رجبی مشهدی اضافه کرد: این افزایش تنها برای خرید برق از نیروگاه ها است و به هیچ عنوان تغییری در تعرفه برق مصرفی مشترکان صورت نخواهد گرفت. بنابراین مصرف کنندگان برق به همان شکل تعرفه های تعیین شده سابق نسبت به پرداخت بهای برق مصرفی خود اقدام خواهند کرد.
سخنگوی صنعت برق گفت: علاوه بر این نرخ آمادگی قابل پرداخت به نیروگاه ها نیز بدون تغییر نسبت به سال گذشته و به ازای هر کیلو وات ظرفیت آماده معادل ۱۸۵ ریال تعیین شده است.
رجبی مشهدی در ادامه تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده توسط وزارت نیرو، این وزارتخانه به دنبال رونق بورس است و در این ارتباط نیز با مشارکت مشترکان یک مگا وات به بالا در بورس حدود یک سوم کل مصرف برق کشور از طریق بورس معامله و قیمت برق از این طریق تعیین خواهد شد.
وی اضافه کرد: در این حالت مصرفکنندگان برق می توانند انرژی موردنیاز خود را از این روش خریداری کرده و قدرت نقد شوندگی فروش برق تولید کنندگان برق هم افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق خاطر نشان کرد: وزارت نیرو در صدد است تا با کاهش نقش خود در خرید و فروش برق، زمینه ای را برای حضور بخش خصوصی در این معاملات آماده کند.
رجبی مشهدی خبر از پشتیبانی تامین برق صنایعی که برق خود را از بورس انرژی خریداری می کنند داد و گفت: وزارت نیرو برنامه دارد تا با توسعه زیرساخت های صنعت برق، شبکه برق پایدار و بدون محدودیت را برای مبادله برق تولیدی نیروگاه های کشور به مصرف کنندگان تجهیز کند تا عرضه کنندگان و مصرف کنندگان برق در شرایط پایدار تجارت برق را تجربه کنند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های شرکت توانیر » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
موضوع نظافت یکی از سخت ترین و طاقت فرساترین بخش ها در مدیریت مکان های مختلف است. دلیل این موضوع آن است که در مکان های مختلف پاک کردن انواع آلودگی ها با فرایندهای سنتی بسیار دشوار و گاهی اوقات غیرممکن است. بنابراین موضوع نظافت صنعتی مطرح می شود. معنای اصلی نظافت صنعتی، عملیات پاک سازی محیط های صنعتی مانند انبار، کارخانه، بیمارستان، مراکز آموزشی، تجاری و اداری است تا به ایجاد محیط کاری سالم، بهداشتی و ایمن برای کارمندان و کارگران منجر شود. کارگران و کارمندان ساعت های متمادی را در محیط های کاری سپری می کنند و به همین دلیل هم باید از فضایی سالم و تمیز بهره مند شوند.
نظافت صنتعی به افزایش بازدهی محیط کار، کاهش آلودگی های صنعتی، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی و بهره وری بیشتر آنها کمک می کند. این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی، فرایند نظافت صنعتی با استفاده از تجهیزات تخصصی مانند اسکرابر صنعتی، واترجت صنعتی، جاروبرقی صنعتی و سوییپر صنعتی انجام می شود. این دستگاه های مختلف بر اساس کاربردی که دارند، برای از بین بردن روغن، لکه ها، زنگ بری و سایر آلودگی های مضر از سطح قطعات، فلزات، محصولات و سطوح کف استفاده می شوند. در ادامه با انواع این تجهیزات و مزایای آنها بیشتر آشنا می شویم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
تجهیزات نظافت صنعتی
در حوزه نظافت صنعتی از دستگاه های مختلفی استفاده می شود که به صورت تخصصی و حرفه ای و با اهدافی خاص طراحی شده اند. در ادامه به انواع این دستگاه ها اشاره می کنیم.
اسکرابر
شستشوی سطح زمین یکی از معضلات در تمیزی محل های پر رفت و آمد است. زیرا با هر بار شستشوی دستی در نهایت زمین کامل خشک نشده و تردد موجب آلودگی بیشتر و ایجاد خطرات می شود. اما استفاده از اسکرابر یا زمین شوی صنعتی این امکان را می دهد که شستشوی زمین به صورت تخصصی انجام شده و این کار با خشک کردن همزمان انجام شود. استفاده از اسکرابر همچنین به صرفه جویی در آب و مواد شوینده و همچنین کاهش هزینه های مربوط به نظافت و سازگاری با محیط زیست هم کمک می کند.
جاروبرقی صنعتی
دستگاه جارو برقی صنعتی مشابه جاروبرقی های معمولی است اما دارای قدرت مکش بیشتر، ظرفیت مخزن بیشتر، جنس بدنه محکم تر، قابلیت مکش مایعات و توان کار مداوم است و می تواند آلودگی و ضایعات را از هر سطح هموار یا ناهمواری جمع آوری کند. کاربرد این جاروبرقی در صنایع نخ، جمع آوری مایعات روغنی سنگین، صنعت داروسازی، جمع آوری مواد قابل انفجار، جمع آوری مواد پودری و استفاده در صنایع غذایی مورد توجه است.
واترجت صنعتی
واترجت یا همان شوینده های فشار قوی به دستگاه کارواش صنعتی هم شناخته می شوند. این دستگاه ها با تبدیل آب با فشار معمولی به آب پرفشار، می توانند هر گونه آلودگی را از سطوح شسته و پاک کنند. این پاکسازی با دیگر دستگاه ها امکان پذیر نخواهد بود. در واقع فشار بالای آب می تواند هرگونه آلودگی را از سطوح هموار و ناهموار پاک کند.
سوییپر صنعتی
دستگاه سوییپر صنعتی دارای توان بالایی در جمع آوری حجم بالای آلودگی است. همچنین سرعت و کیفیت نظافت نیز در این دستگاه ها بسیار زیاد است. این دستگاه ها دارای سامانه های برس زنی، فیلتراسیون کارآمد، حجم بالای مخزن و سیستم تخلیه مکانیزه مخزن هستند که به نظافت بهتر محیط توسط سوییپر کمک می کنند.
ماشین جاروب خیابان
ماشین جاروب خیابان دارای برس و مکنده هایی بسیار قوی است که آلاینده های ریز و درشت را می تواند از سطح خیابان جمع آوری کند. سرعت، دقت و کیفیت نظافت با این دستگاه ها بسیار زیاد است. از این دستگاه ها برای نظافت محوطه های شهری، پارک ها و یا مجموعه های صنعتی و کارخانجات استفاده می شود.
مزایای استفاده از تجهیزات نظافت صنعتی
بهبود سرعت نظافت و کوتاه تر شدن زمان شستشو و پاک سازی سطوح
کاهش هزینه ها به دلیل استفاده کمتر از آب، مواد شوینده و نیروی کاربر نظافتی
کمک به محیط زیست به دلیل کاهش مصرف مواد شوینده مضر برای طبیعت و جلوگیری از به هدر رفتن آب فراوان حین شستشو
سهولت کاربری به دلیل طراحی ارگونومیک دستگاه های نظافت صنعتی، کیفیت بالا و عدم نیاز به تکرار مجدد نظافت
بهبود کیفیت نهایی نظافت و رضایت کامل پس از انجام شستشو و نظافت سطوح
معاملات حوزه نظافت صنعتی
نظافت صنعتی و استفاده از تجهیزات آن، نیز مانند بسیاری دیگر از خدمات وارد فرایند مناقصات شده است. بسیاری از سازمان های بزرگ دولتی و خصوصی برای انجام نظافت محیط های کاری خود، اقدام به برگزاری انواع مناقصات می کنند. این فرایند با یک فراخوان عمومی به اطلاع عموم سازمان های دولتی و خصوصی رسیده و پس از آن داوطلبان اقدام به ارسال مدارک و اسناد خود می کنند. در صورتی که مناقصه گران واجد شرایط سازمان مناقصه گزار برای نظافت صنعتی باشند؛ وارد فرایند رقابتی مناقصه می شوند.
برنده مناقصه نیز شرکتی خواهد بود که در کنار دارا بودن کیفیت لازم، بهترین پیشنهاد قیمتی را بدهد. پس از این مرحله میان دو طرف معامله قراردادی به امضا در می آید که از این پس فعالیت های هر دو طرف بر اساس تعهدات نوشته شده و زمان ثبت شده در قرارداد است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های تامین نیروی انسانی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
وزیر نیرو اعلام کرد: به دنبال مذاکرات صورت گرفته با وزارت نفت امید است که در تامین سوخت فصل زمستان نیروگاه ها با مشکلی روبرو نباشیم و چالشی در زمینه تامین برق و خاموشی نداشته باشیم. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
برنامه ریزی برای جلوگیری از خاموشی
علی اکبر محرابیان در ارتباط با مصرف برق در فصل زمستان گفت: وزارت نفت در چارچوب برنامه ای که ما برای تامین برق در زمستان داریم و با یک برنامه ریزی خوب، همانند سال گذشته کار را مدیریت می کند و امید بر آن است که به همان تجربه موفق سال گذشته برسیم. در سال گذشته با همکاری تنگاتنگی که با وزارت نفت انجام شد، زمستان را به خوبی مدیریت کردیم.
محرابیان اضافه کرد: امیدواریم که مشکلی برای تامین برق وجود نداشته باشد و پیش بینی ها نیز حکایت از همین موضوع دارد.
جواد اوجی، وزیر نفت نیز اخیرا اعلام کرده است: در روزهای آغاز به کار دولت سیزدهم، حجم ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه های کشور کم بود و با اجرای سلسله اقدام هایی مانند افزایش قیمت کرایه کامیون های ویژه حمل سوخت و استفاده بهینه از خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی توانستیم ۳۰ درصد ذخیره سازی های سوخت مایع در نیروگاه های کشور را بیشتر کنیم.
اوجی ضمن تاکید بر تامین پایدار سوخت نیروگاه ها در زمستان سال گذشته و تابستان سال جاری که سبب جلوگیری از قطعی برق شده است، خاطرنشان کرد: در همین تابستان تا روزانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به نیروگاه ها تزریق می شود.
عبدالرسول پیش آهنگ، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی هم در همین ارتباط گفت: تامین سوخت نیروگاه ها به واسطه وزیر نفت انجام می شود. در همین زمینه نیز جلسات چندی با این وزارتخانه انجام شده است و هم اکنون پیش بینی های لازم برای ذخیره سازی سوخت صورت گرفته است.
پیش آهنگ با بیان این که در دی و بهمن ماه هر سال نیاز مصرف سوخت به وزارت نفت اعلام می شود و مطابق برنامه ریزی سال جاری این مساله نیز صورت گرفت است گفت: در فصل تابستان به صورت روزانه ۳۰ میلیون لیتر معادل سوخت مصرف کردیم که این عدد ۳ برابر تولید گازوئیل کشور است. ۲۶۰ میلیون گازوئیل و مابقی سوخت مایع برای مخازن پیش بینی شده است به صورتی که ۳ و نیم میلیارد گازوئیل، ۳ میلیارد مازوت، تا پایان آبان باید در ذخایر تامین شود تا به عدد معقولی در این مدت برسیم.
صنعت برق کشور علاوه بر پیک مصرفی در فصل تابستان، در فصل زمستان نیز عمدتا به دلیل کمبود سوخت با شرایط سختی روبرو است. اما با این حال در سال گذشته علی رغم احتمال وقوع خاموشی در زمستان با تعامل مناسب وزارت نفت و نیرو زمستانی با کمترین خاموشی پشت سر گذاشته شد و این موضوع در حالی رخ می دهد که در سال ۱۳۹۹ با چالش های متعددی در این زمینه روبرو بودیم.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های نیروگاه های برقی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
سازمان انتقال خون ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیم گیری در ارتباط با تامین و توزیع خون و فرآورده های خونی سالم در کشور است که در سال ۱۳۵۳ تاسیس شده است. سابقه تزریق خون در کشور به سال های ابتدایی دهه ۲۰ شمسی مربوط می شود که در این زمان به دلیل نوپا بودن انتقال خون و ناآشنا بودن مردم، دريافت خون از داوطلبان براي تزريق به بيماران به سختي انجام مي گرفت و راضي كردن افراد براي دادن خون عمدتا به پزشک مورد نظر بستگی داشت.
با گذشت زمان و رشد زیاد داوطلبان برای اهدای خون و ارتقای کیفیت فراورده های خونی توجه بسیار زیادی به این حوزه شد. در وهله اول بيمارستان هاي ارتش و مراكز جمعيت شير و خورشيد سرخ ايران از اولين مراكزي بودند که اقدام به جمع آوری سیستماتیک خون از داوطلبان می کردند. اما پس از مدتی با بروز مشکلاتی در این زمینه نیاز به یک سازمان مستقل برای ساماندهی سیستم تامین خون و فرآورده های خونی احساس شد. به همین دلیل هم سازمان ملی انتقال خون ایران در نهم مرداد ماه ۱۳۵۳ تاسیس شد. در ادامه با معرفی بیشتر این سازمان همراه مجله هزاره باشید.
فعالیت های سازمان انتقال خون ایران
از ابتدای تاسیس این سازمان تا سال ۱۳۵۷ به غیر از سازمان مرکزی، سه پایگاه شیراز، اهواز و مشهد در این زمینه فعالیت می کردند. در حال حاضر نیز ۲۰۶ مرکز انتقال خون و خدمات خون رسانی را در سراسر کشور به عهد دارند. در حال حاضر مراکز کلیه استان های کشور دارای پایگاه های انتقال خون هستند. در این مراکز بخش های آزمایش های غربالگری بر روی خون های اهدایی، تهیه فراورده و کنترل کیفی وجود دارد. علاوه بر این، ۳۵ شهرستان هم دارای مراکز انتقال خون هستند که مجهز به امکانات برای انجام کلیه فرایندهای تهیه فراورده و آزمایش های غربالگری هستند و بر روی تک تک کلیه واحدهای اهدایی آزمایش ها غربالگری جهت بررسی عفونت با ویروس هپاتیت B، ویروس هپاتیت C، ویروس HIV و آزمایش سرولوژی برای بیماری سفلیس و سایر آزمایشها لازم در آنها صورت می گیرد.
وظایف سازمان انتقال خون ایران
ترغيب و گرد آوري داوطلبان اهداء خون
اجراي برنامه هاي آموزشي جهت آگاهي مردم به امر اهداء خون
گسترش شبكه خون رساني در سراسر كشور
ايجاد واحدهاي سيار و پايگاه هاي محلي در مناطق مختلف شهرها براي خون گيري
انجام آزمايشات ايمني و گروه بندي براي آماده كردن خون و فرآورده هاي آن
توزيع خون و فرآورده هاي آن به مراكز بهداشتي، درماني، بيمارستان ها و ساير سازمان ها و موسسات
تهيه و تنظيم و اجراي برنامه هاي آموزشي مورد نياز گروه پزشكي و وابسته پزشكي در محدوده تكاليف سازمان بر طبق ضوابط و مقررات آموزشي كشور
پژوهش هاي علمي در زمينه تعيين و تكميل روش هاي مناسب براي تهيه فرآورده هاي خوني و پلاسمائي، پژوهش هاي اختصاصي در زمينه هاي ايمونو هماتولوژي، ايمونوشيمي و شيمي پروتئين ها و زمينه هاي وابسته و انجام تحقيقات باليني و پايه
گروه بندي نسوج براي پيوند اعضاء و انتقال گلبول هاي سفيد
تشخيص اختلال هاي انعقاد خون
تعيين شرايط استاندارد براي جمع آوري، نگهداري خون و فراكسونهاي پلاسما، وسايل مورد مصرف، صدور كارت و شرايط پزشكي مجاز براي اهداء خون
تشويق مادي و معنوي داوطلبان اهداء خون و پلاسما براي همكاري آنها و تهيه بعضي فرآوردهها
معاملات سازمان انتقال خون ایران
سازمان انتقال خون ایران مانند هر سازمان دیگری و بر اساس قانون و با هدف شفافیت بیشتر در معاملات خود و ارتباط بهتر و بیشتر با بخش های دولتی و خصوصی، اقدام به برگزاری انواع مناقصه و مزایده می کند. بر این اساس و پس از انجام هر کدام از این فرایندها که به میزبانی سازمان انتقال خون ایران انجام می گیرد؛ برنده مزایده یا مناقصه با این سازمان قراردادی منعقد کرده و بر اساس این قرارداد همکاری را شروع خواهند کرد. در ابتدای این فرایند یک فراخوان عمومی اعلام شده و شرکت هایی که واجد شرایط مزایده و یا مناقصه هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود می کنند.
سپس سازمان انتقال خون ایران، اسناد را بررسی کرده و پس از رقابت میان شرکت کنندگان برنده مزایده یا مناقصه اعلام خواهد شد. در مزایده داوطلبی که بالاترین قیمت را پیشنهاد بدهد برنده خواهد بود و در مناقصه نیز در صورت دارا بودن شرایط و ارائه مناسب ترین قیمت شرکتی برنده خواهد بود که پایین ترین مبلغ پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین دو طرف منعقد شده و بر اساس زمان و تعهدات درج شده در آن فعالیت هر دو طرف انجام می گیرد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های خدمات بیمه » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
اگر شما هم از طرفداران خودروهای لوکس و خاص باشید باید بدانید که همه ساله لیستی از لوکس ترین و گران قیمت ترین خودروها منتشر می شود که در میان آنها گران قیمت ترین ماشین دنیا نیز معرفی می شود. پس در ادامه با مجله هزاره همراه شوید تا لیستی از خودروهای لوکس و گران ترین آنها را به شما معرفی کنیم.
لیست گران قیمت ترین ماشین جهان
در رده بندی جدیدی که اخیرا از گران قیمت ترین خودروهای دنیا انجام شده است، اسامی برندهای معروفی به چشم می خورد. که به ترتیب زیر بیشترین تا کمترین قیمت را دارند.
بوگاتی لا وواتور نوآر ، قیمت: ۱۸.۷ میلیون دلار (گران قیمت ترین ماشین دنیا)
در بخشی از برنامه های بوگاتی این است که هر سال دو خودرو را به صورت سفارشی می سازد و در حال حاضر تنها یک ماشین ساخته شده که بسیار نیز جذاب است. حداکثر سرعت این مدل بوگاتی ۴۲۰ کیلومتر در ساعت بوده و پوسته این خودرو از جنس کربن فایبر است. موتور ۸ لیتری ۱۶ واتی با چهار توربو دارد و قدرت آن هم ۱۵۰۰ اسب بخار است و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن در ۲٫۴ ثانیه به دست میآید.
این خودرو در سال ۲۰۱۹ عنوان گران قیمت ترین خودروی جهان را به خود اختصاص داد. هنوز هم با گذشت ۳ سال گرانقیمت ترین خودروی جهان به شمار می رود. هیچ کس تا به امروز نتوانسته است آن را از جایگاه گران قیمت ترین ماشین دنیا کنار بزند.
پاگانی زوندا اچ پی بارچتا، قیمت: ۱۷ میلیون دلار
پس از گران قیمت ترین ماشین دنیا در سال ۲۰۲۲، پارچتا خودرویی است که ظاهری خاص دارد. چرخ های عقب این ماشین با مقداری فیبر کربن پوشانده شده و خودرویی بدون سقف است. اوج قدرت و سرعت بارچتا ۷۸۹ اسب بخار بوده و ۳۵۵ کیلومتر در ساعت است. این سریع ترین و با قدرت ترین مدل زوندایی است که تا به امروز تولید شده است.
رولز رویس سوپتیل، قیمت: ۱۳ میلیون دلار
این خودرو یک خودرو شگفت انگیز دست ساز بوده و در سال ۲۰۱۳ برای یک متخصص فوق العاده قایق بادبانی و هواپیما سفارش داده شده است.
بوگاتی چنتو دیه چی، قیمت: ۹ میلیون دلار
این خودرو یک موتور ۸۰۰۰ سی سی چهار توربو شارژ W16 با قدرت ۱۵۷۸ اسب بخار دارد. تولید این خودرو تنها محدود به ۱۰ دستگاه شده است.
مرسدس بنز مایباخ اکسلرو، قیمت: ۸ میلیون دلار
مایباخ بر خلاف ظاهر عجیب و غریبی که دارد؛ یک خودروی اسپرت چهار نفره است که مجهز به موتور V12 توئین توربو است. اکسلرو در یکی از موزیک ویدیوهای Jay-Z حضور داشت و طبق گزارشTop Gear توسط خواننده رپ Birdman خریداری شد. حداکثر سرعت این خودروی بی نظیر هم ۳۴۲ کیلومتر در ساعت است.
بوگاتی دیوو، قیمت: ۵.۸ میلیون دلار
بوگاتی دیوو یک خودروی اسپرت موتور وسط است که توسعه آن با رویکرد پیست بوده است. نام گذاری این خودرو به افتخار راننده اتومبیل رانی فرانسوی آلبرت دیوو که دو بار در دهه ۱۹۲۰ برای بوگاتی در مسابقه تارگا فلوریو برنده شده است انجام شده است. تولید این خودرو تنها محدود به ۴۰ دستگاه شده است و حداکثر سرعت آن معادل ۳۷۹ کیلومتر بر ساعت است.
پاگانی هوایرا ایمولا، قیمت: ۵.۴ میلیون دلار
تولید این خودرو محدود به ۵ مورد شده است و موتور ۶.۰ لیتری V12 توئین توربو که توسط مرسدس AMG به طور خاص برای پاگانی ساخته شده است، در حال حاضر ۸۲۷ اسب بخار قدرت و ۸۱۱ پوند فوت تولید می کند که ایمولا را قدرتمندتر از هوایرا بی سی کرده است.
کونیگزگ سی سی ایکس آر ترویتا، قیمت: ۴.۸ میلیون دلار
CCXR Trevita در نظر داشت که از این خودرو به دلیل هزینه های بالایی که داشت تنها سه دستگاه تولید کند؛ اما تصمیم گرفت با منحصر به فردتر کردن این خودرو، آن را به دو عدد محدود کند. این خودروی خاص دارای روکش فیبر کربنی الماسی، بال عقب دو کربنه منحصر به فرد، سیستم اگزوز اینکونل، ترمزهای سرامیکی کربنی با ABS و سیستم نظارت بر لاستیک است. حداکثر سرعت این خودرو هم ۴۰۸ کیلومتر بر ساعت است.
لامبورگینی ونونو رودستر، قیمت: ۴.۵ میلیون دلار
Veneno به زبان اسپانیایی به معنای زهر است و احتمالا این خودرو هم حضور مرگباری داشته است. این خودرو به مناسبت جشن پنجاهمین سالگرد لامبورگینی ساخته شده است. بهتر است بدانید که این خودرو می تواند در عرض ۲.۹ ثانیه به سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت برسد.
بوگاتی شیرون سوپر اسپرت ۳۰۰+، قیمت: ۴ میلیون دلار
تولید این خودرو نیز تنها محدود به ۳۰ مورد است. بوگاتی اولین سازنده ای بود که از مرز ۴۸۲ کیلومتر در ساعت در پیست آلمان عبور کرد. اما خودرویی که رکورد آن را شکست این نسخه ارتقا یافته بوگاتی شیرون بود و به سرعت ۴۸۹ کیلومتر در ساعت رسید. در این خودرو از موتور ۸ لیتری W16 چهار توربو با قدرت ۱۵۷۸ اسب بخار استفاده شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده خودروهای سواری » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
تجهیزات مکانیکی به اجزا و تجهیزاتی گفته می شود که نقش مهمی را در لوله کشی میان اجزای مختلف مانند لوله و اتصالات و غیره ایفا کرده و برای انتقال سیال گاز یا مایع استفاده می شود. از تجهیزات مکانیکی برای گرمایش ، سرمایش ، میعان ، تبخیر ، انتقال ، ذخیره ، ترکیب یا جداسازی سیال جاری و واکنش در سیستم لوله کشی استفاده می شود.
با گذشت زمان قطعات تجهیزات مکانیکی پیشرفت بسیاری کرده است و این تغییرات به صرفه جویی بیشتر در مصرف هزینه و انرژی کمک بسیاری کرده است. تمام سیستم های تجهیزات مکانیکی مشابه هم نیستند ولی اغلب آنها به بخش های مشخصی برای عملکرد مناسب خود نیاز دارند تا بتوانند نیازهای سیستم کلی را برآورده کنند. این قطعات در کنار هم و به صورت مداوم فعالیت می کنند. در ادامه به برخی از تجهیزات مکانیکی اشاره می کنیم. پس با مجله هزاره همراه ما باشید.
انواع تجهیزات مکانیکی
تجهیزات مکانیکی دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
مخازن
مخازن افقی یک مخزن ذخیره ای به شکل استوانه است که محور طولی آن موازی با خط افق است. این مخزن برای دریافت و جمع کردن سیالات استفاده می شود و به همین دلیل هم دارای قطعات متحرک داخلی نیست. پایه های نگهدارنده در قسمت پایین مخزن برای محافظت از چرخش مخزن نسبت به فونداسیون بتنی ، جوش داده می شود . نازلی در بالای مخزن ، اجازه ورود سیالات و پر شدن مخزن را می دهد . نازلی در پایین نیز اجازه ی خروج سیال را می دهد . نازل های کوچکتر را می توان برای دریچه بخار و اتصال به ادوات ابزار دقیق به کار برد . ابزار دقیق نیز برای اندازه گیری سطح مواد داخل مخزن ، به کار می رود.
مخازن عمودی مخازن استوانه ای هستند که محور طولی آنها عمود بر خط افق است. برج های تقطیر ، صفحات داخلی به نام سینی (Tray) دارند که در جداسازی و جمع آوری ترکیبات مختلف مولکولی مواد خام ، به کار می رود . فرآیند تجزیه سیال خام به عناصر مولکولی اش ، تقطیر جز به جز (Fractional Distillation) نامیده می شو که بعد از تصفیه و فرآوری بیشتر ، این اجزا تبدیل به محصولاتی مثل گازوئیل ، بنزین ، نفت سفید و بسیاری از فرآورده های دیگر می شود.
نردبان
گاهی اوقات بسیاری از مخازن و دیگر تجهیزات در ارتفاعی ساخته می شوند که تنها با کمک نردبان قابل دسترسی هستند. درواقع نردبان به اپراتور امکان دسترسی به ارتفاع بالاتر تجهیزات را برای انجام بازرسی و یا تعمیرات معمول می دهد. جنس نردبان ها از میله و صفحات فولادی است که به سطح بیرونی مخزن جوش یا پیچ داده می شود. حداکثر ارتفاع نردبان ثابت ۹ متر است.
پمپ
پمپ ها نیز دیگر وسایل مکانیکی هستند که برای جابجایی سیالات تحت فشار از مکانی به مکان دیگر استفاده می شوند. پمپ ها سرعت مواد را در زمانی که از لوله عبور می کنند افزایش داده و به همین دلیل هم پمپ هایی که در لوله کشی ها استفاده می شوند دارای دسته بندی زیر هستند: دینامیکی مانند پمپ گریز از مرکز (Centrifugal) پمپ های جا به جایی مثبت مانند رفت و برگشتی (Reciprocating) و یا چرخشی (Rotary).
کمپرسور
کمپرسورها به پمپ ها شباهت دارند اما به منظور انتقال هوا، گاز یا بخار طراحی شده اند. در واقع کمپرسور برای افزایش نرخ جریان های سیال گازی از یک مکان به مکان دیگر استفاده می شود.
مبدل
مبدل نیز نوع دیگری از تجهیزات مکانیکی است که هدف از استفاده از آن در امکانات لوله کشی انتقال گرما از یک سیال به سیال دیگر است. انواعی از مبدل ها که بیشترین کاربرد را دارند شامل مبدل پوسته و تیوب (Shell & Tube) ، دو لوله ای (Double Pipe) ، جوش آورنده (Reboiler) و هوا خنک کن (Air Cooler) می شوند.
جوش آورنده
همانطور که از نام این تجهیزات مشخص است؛ از آن برای دوباره گرما دادن به مواد و سیالات استفاده می شود. دو نوع گرم کننده وجود دارد : نوع دیگی (Kettle type) و ترموسیفونی (ThermoSiphon) نوع دیگری از نظر طراحی ، مشابه مبدل پوسته و تیوب است . گرم کننده ترموسیفونی مستقیما به پایین برج تقطیر متصل می شوند.
هوا خنک کن
هوا خنک کن ها خنک کننده هایی هستند که در بالا یا پایین جایگاه لوله ها قرار می گیرند تا هوا را برای خنک کردن لوله ها از میان آنها حرکت دهند. هوا خنک کن مانند اصول رادیاتور اتومبیل کار می کند اما دارای مقیاس بزرگتری است.
برج خنک کننده
برج خنک کننده یک وسیله مکانیکی است که دمای آب خنک کننده را کاهش می دهد. برج های خنک کننده به صورت ویژه و با این هدف طراحی شده اند که حرارت جذب شده را به وسیله تبخیر مقادیر ویژه ای از آب دارای هوا، که از میان برج القایی هوا عبور می کند، از دست بدهد.
گرم کننده یا بخاری
بخاری که با عنوان کوره نیز شناخته می شود با هدف افزایش دمای مواد خام تا نقطه ای بتوان آن را برای وسیله فرایند به کار برد؛ استفاده می شود. بخاری ها دارای انواع افقی یا عمودی هستند.
مخازن ذخیره
از مخازن ذخیره برای ذخیره نفت خام قبل از انجام فرایند و به عنوان تانکر نگهدارنده محصول استفاده می شود یا برای جمع آوری محصول نهایی قبل از تحویل به مشتری نیز به کار می رود. بنابراین مخازن ذخیره در چندین فاز فرایند پالایشگاه به کار می روند.
معاملات تجهیزات مکانیکی
تجهیزات مکانیکی موضوعی است که شرکت های مختلف برای پیاده سازی آن، اقدام به برگزاری مناقصات مختلف می کنند. . این فرایند با یک اعلام عمومی در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره آغاز شده و افراد حقیقی و حقوقی که واجد شرایط مناقصه باشند اقدام به ارسال مدارک و اسناد خود می کنند.
سپس رقابت مناقصه آغاز شده و برنده آن کسی خواهد بود که برای پیاده سازی این تجهیزات، دارای شرایط کیفی مد نظر مناقصه گزار بوده و قیمت پیشنهادی او کمتر از دیگر رقبا باشد. پس از آن، میان هر دو طرف قراردادی منعقد می شود که از این پس فعالیت هر دو طرف و مدت زمان انجام پروژه بر اساس این قرارداد صورت خواهد گرفت.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده تجهیزات صنعتی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خبر داد: اگر در مسیر صرفه جویی، بهینه سازی و فرهنگ سازی در مصرف سوخت قدم بگذاریم، تا چندین سال آینده نیازمند واردات بنزین نخواهیم بود اما با ادامه روند موجود تا دو سال آینده میزان تقاضا از میزان تولید پیشی خواهد گرفت. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
نیاز به واردات بنزین
هادی بیگی در ارتباط با میزان مصرف و تامین بنزین در سطح کشور گفت: ما در سال جاری و همچنین سال آینده مشکل سوخت نخواهیم داشت و میزان تولیدات ما به اندازه ای خواهد بود که میزان مصرف را پاسخ خواهد داد. اما اگر بخواهیم با همین روش جلو برویم در طی سال های آینده نیاز به واردات بنزین پیدا خواهیم کرد زیرا مصرف ما از میزان تولید ما پیشی خواهد گرفت.
وی ادامه داد: ما در صورتی نیازمند به واردات بنزین نخواهیم بود که برای صرفه جویی، بهینه سازی، فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت پالایشگاه های کوچک برنامه ریزی داشته باشیو. در این صورت شاید تا ۱۰ سال آینده نیازی به واردات بنزین نداشته باشیم. این موضوع کاملا بستگی به نوع مدیریت ما دارد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: زمانی که به سمت کم مصرف کردن خودروها حرکت کنیم و زمانی که این فرهنگ سازی صورت بگیرد که مردم از خودروهای شخصی استفاده کمتری داشته باشند؛ همچنین اگر بهینه سازی مصرف سوخت را در حوزه های مختلف دنبال کنیم و پالایشگاه های کوچک را نیز در این زمینه وارد مدار کنیم؛ می توان نیاز کشور به سوخت را از داخل تامین کرد و بنابراین نیازی به واردات نداشت.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است دولت در لایحه بودجه سال آینده نسبت به افزایش قیمت بنزین اقدام کند؟ اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی موافق عقل و منطق است. حرف حساب را هرکس بگوید می پذیریم. اگر در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مجلس و دولت به این جمع بندی برسند که قیمت افزایش یابد یا افزایش پیدا نکند ما نیز بر اساس منطق گام برخواهیم داشت اما اکنون برای نظر دادن در ارتباط با این موضوع زود است.
بر اساس آمارها مصرف و عرضه بنزین در کشور بالا بوده و خارج از پیشبینی ها است، سال گذشته میانگین فروش؛ البته با در نظر گرفتن کرونا حدود ۷۶ تا ۷۷ میلیون لیتر در روز بوده است در حالی که این رقم در سال جاری بسیار بالاتر و حتی در یک روز به حدود ۱۳۰ میلیون لیتر هم رسیده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های وزارت نفت » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون یک شرکت نفت و گاز ایرانی است که در ارتباط با بهره برداری، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی و همچنین تولید میعانات گازی فعالیت دارد. این شرکت در سال ۱۳۷۹ به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب کار خود را شروع کرد. نفت و گاز مارون عملیات تولید از میادین نفتی مارون، کوپال و میدان نفتی شادگان را بر عهده دارد.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر اهواز قرار دارد. نفت و گاز مارون به صورت متوسط روزانه ۶۱۴ هزار بشکه نفت خام تولید می کند که به مقدار ۴۵۰ هزار بشکه در روز به پالایشگاه اصفهان تحویل داده و ۱۶۴ هزار بشکه نیز با هدف صادرات به مخازن ذخیره سازی شرکت پایانه های نفتی ایران فرستاده می شود. علاوه بر این در مارون به صورت روزانه به صورت میانگین ۵۸۵ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی نیز تولید می شود. در حال حاضر این مجموعه دارای ۸ مجتمع بهره برداری، ۵ کارخانه نمکزدایی، ۸ ایستگاه تقویت فشار گاز و ۲ کارخانه گاز و گاز مایع است. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه شوید.
تولیدات نفت و گاز مارون
این شرکت مانند دیگر شرکت های نفتی در سه بخش به تولید نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی فعالیت می کند. در پروسه این تولیدات پس از انجام تحقیقات کارشناسی از سوی مدیریت برنامه ریزی و تایید هیات مدیره برنامه هایی برای تولید در جهت اجرا در دستورالعمل کار قرار می گیرد. این شرکت ۴۰۵ حلقه چاه و ۲۶۴ حلقه چاه تولیدی در اختیار دارد و به صورت میانگین ۶۱۴ هزار بشکه نفت خام تولید می کند. تولید گاز طبیعی این شرکت نیز به صورت متوسط ۵۸۰ میلیون فوت مکعب در روز است. ظرفیت تولید گاز مایع شرکت نفت و گاز مارون نیز به طور میانگین معادل ۲۵ هزار بشکه در روز است که به صورت روزانه و از طریق خطوط لوله به مجتمع پتروشیمی ماهشهر ارسال می شود.
تاسیسات شرکت نفت و گاز مارون
تاسیسات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از ۲۹ مجموعه صنعتی تولید و پالایش فرآورده های نفتی، کارخانجات جانبی و شبکه گسترده ای از خطوط لوله انتقال نفت و گاز تشکیل می شود که به شرح زیر است:
۴۰۵ حلقه چاه نفت و گاز تولیدی، تزریقی، اکتشافی
۸ مجتمع بهره برداری
۵ کارخانه نمک زدایی
۲ پالایشگاه گاز مایع
۸ ایستگاه تقویت فشار
۲ ایستگاه تزریق گاز
۱ واحد لختهگیر
۲ مجتمع تفکیک نفت خام
۱ تلمبه خانه آبرسانی
۳٫۰۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و گاز
معاملات نفت و گاز مارون
این سازمان با هدف شفافیت در فرایندهای مالی پروژه های خود و به منظور بهبود روابط با دیگر شرکت های دولتی و خصوصی در طول سال اقدام به برگزاری انواع مناقصات می کند. بنابراین این مناقصات، با اعلام یک فراخوان عمومی آغاز شده و این فراخوان در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره منتشر می شود. سپس شرکت های واجد شرایط اقدام به ارسال مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابتی مناقصات شرکت نفت و گاز مارون می شوند.
پس از برگزاری مناقصه شرکتی که در کنار دارا بودن شرایط کیفی، قیمت پیشنهادی پایین تری را ارائه دهد، برنده مناقصه خواهد بود. پس از این مرحله قراردادی ما بین دو طرف منعقد خواهد شد که تعهدات هر دو طرف و مدت زمان همکاری در آن قید خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مشاوره نفت و گاز » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات خانه و خودروهای لوکس می تواند به صورت اقساطی دریافت شود. بنابراین امکان تقسیط ۶ ماهه رقم مالیات تعیین شده برای مالکان خانه ها و خودروهای لوکس وجود دارد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
مالیات خانه، باغ های گران قیمت و خودروهای لوکس
بر اساس قانون بودجه در سال گذشته یعنی ۱۴۰۰، از خانه ها و باغ ویلاهای گران قیمتی که مبلغ آنها بیشتر از ۱۰ میلیارد تومان باشد؛ مالیات اخذ می شود. علاوه بر این از خودروهای سواری و وانت های دو کابینی که بیشتر از یک میلیارد تومان ارزش داشته باشند نیز مالیات گرفته می شود.
این رقم برای سال ۱۴۰۱ و در قانون بودجه برای خانه های لوکس به ۱۵ میلیارد تومن تغییر کرده است. با توجه اینکه مالیات هر سال در سال بعد از آن گرفته می شود؛ بنابراین در حال حاضر سازمان امور مالیاتی در حال اخذ مالیات خانه ها و خودروهای لوکس سال گذشته است.
با این وجود به دستور داوود منظور، معاون وزیر اقتصاد کشور و رئیس سازمان امور مالیاتی، امکان قسط بندی کردن این مالیات در نظر گرفته شده برای خانه ها و خودروهای لوکسی که مشمول این قانون در سال گذشته شده اند، فراهم گردیده است.
به دنبال این اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، مالکان خانه ها و خودروهای لوکس می توانند مبالغ تعیین شده را برای دارایی های گران قیمت خود به مدت ۶ ماه به صورت اقساطی پرداخت کنند.
نرخ مالیات خانه های لوکس
تا ۱۰ میلیارد تومان، نرخ صفر
۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان، یک دهم درصد
۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تومان، ۲ دهم درصد
۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان، ۳ دهم درصد
۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان، ۴ دهم درصد
نسبت به مازاد بر ۶۰ میلیارد تومان، نیم درصد
موارد مهم آئین نامه اجرایی مالیات خانه های لوکس در قانون بودجه ۱۴۰۰
– وزارت راه و شهرسازی (به عنوان متولی سامانه املاک و اسکان کشور)، وزارت صمت (به عنوان متولی سامانه املاک مستغلات کشور)، وزارت کشور (متولی سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف به ارائه اطلاعات املاک گران قیمت ظرف ۱۵ روز از زمان درخواست، به سازمان امور مالیاتی هستند.
– مدت زمان اتمام ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان کشور که در اختیار وزارت راه و شهرسازی است پایان آذر ۱۴۰۰ ذکر شده است.
– ملاک قیمت املاک لوکس، ارزش روز آنها است.
– در املاک مشاعی، ابتدا ارزش کل ملک تعیین و سپس بر اساس قدرالسهم هر مالک، مالیات گرفته می شود.
– خانههای لوکس در حال ساخت مشمول مالیات نیستند که بر این اساس، در حال ساخت بودن به معنی «پیش از زمان صدور گواهی پایان کار» است.
نرخ مالیات خودروهای لوکس
با توجه به آئین نامه مالیات سالانه خودروهای لوکس اعم از سواری یا وانت دو کابین که توسط هیات دولت و در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ آمده است؛ نکات مهم این آئین نامه به شرح زیر است:
– اگر مجموع ارزش خودروهای سواری و وانت دو کابین اشخاص (خود و فرزندان کمتر از ۱۸ سال و محجور تحت تکفل خود) بیش از یک میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات خودرو لوکس می شوند.
– سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با توجه به قیمت روز خودرو و تاریخ ساخت و واردات آن، مالیات خودروها را محاسبه کند.
– مهلت پرداخت مالیات تعیین شده حداکثر تا پایان بهمن ۱۴۰۱ است.
– در صورت عدم پرداخت مالیات، معامله آنها ممنوع است.
– مالیات سالانه خودروهای لوکس، به ازای هر دستگاه خودرو و جداگانه محاسبه می شود.
شایان ذکر است که ارقام مالیات بر خودروهای لوکس برای سال ۱۴۰۱ نیز همانند سال قبل بوده و تغییری نکرده است.
تا ۱ میلیارد تومان، معاف از مالیات
۱ تا ۱.۵ میلیارد تومان، یک درصد
۱.۵ تا ۳ میلیارد تومان، دو درصد
۳ تا ۴.۵ میلیارد تومان، سه درصد
بیش از ۴.۵ میلیارد تومان، چهار درصد
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده های املاک استان تهران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شاکری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خبر داد: اظهارات وزیر صمت، در ارتباط با تعطیل شدن ۲۷ درصد معادن کشور به دلیل فرسودگی ماشین آلات و در دسترس نبودن ماشین آلات معدنی چالش بزرگی است که معادن کشور هم اکنون با آن روبرو هستند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
فرسودگی ماشین آلات و نیاز به واردات آنها
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ارتباط با چالش های موجود در حوزه ماشین آلات معدنی گفت: ما برای رفع این مساله در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تصویب کردیم که ماشین آلات سنگین و معدنی به میزان ۵ هزار دستگاه به کشور وارد شوند. اما عمر این مصربه یک سال بوده و اگر مسئولان از این مصوبه و این فرصت استفاده لازم را نکنند ضرر آن به مردم خواهد رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه بر اساس آماری که دیوان محاسبات به ما اعلام کرده است؛ میزان عمل به احکام بودجه بسیار کم است و تنها تعداد کمی از آنها عملیاتی می شود. این مساله به مردم خسارت زیادی را وارد خواهد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: نباید دستگاه های اجرایی منتظر شوند که نتیجه را ببینند، بلکه باید در همان زمانی که قانون بودجه بررسی می شود و به مرحله تصویب میرسد، خودشان را آماده اجرا و آیین نامه اجرایی آن را تدوین کنند. نه اینکه بعد از گذشت چند ماه از مصوب شدن آن هنوز آیین نامه تدوین نشده است.
شاکری در ادامه افزود: این مصوبه واردات ماشین آلات سنگین و معدنی با توجه به ظرفیت خیلی خوبی که در معادن و توسعه اقتصادی وجود دارد موجب تحرک بخش خیلی خوبی در اقتصاد می شود و از سوی دیگر به توسعه محلی نیز کمک خواهد کرد.
نماینده مجلس یازدهم همچنین تصریح کرد: با مصوبه ای که در مجلس شورای اسلامی وضع شده است باید هر چه زودتر واردات ماشین آلات اجرایی شود. رسانه ها هم اگر دیدند در این مصوبه توقف یا ترک فعلی انجام شده به مسئولان اطلاع دهند تا حتما از ابزار نظارتی خودشان برای حل این مسئله استفاده کنند. ما در خیلی از موضوعات ممنوعیت واردات را وضع می کنیم اما من معتقدم که در بسیاری از مسائل ما باید برای حمایت از تولیدکننده داخلی، زمینه واردات را فراهم کنیم. تولید کنندگان داخلی نمی توانند ظرفیت و نیاز داخل را تامین کنند به همین دلیل این خلا باعث می شود که توسعه اقتصادی را نداشته باشیم.
شاکری اعتقاد دارد که ضمن حمایت از تولیدات داخلی، واردات خارجی نیز باید صورت بگیرد و فرسودگی ماشین آلات معدنی به معادن ضربه مهلکی خواهد زد. وی اعتقاد دارد این واردات به نفع تولید داخلی است زیرا به هر میزان که تولید داخل بالاتر می رود، واردات نیز کاهش پیدا می کند و بازار داخلی نیز ضربه نخواهد خورد. استفاده هم زمان از تولید داخلی و صادرات استراتژی خوبی خواهد بود.
شاکری ادامه داد: واردات ماشین آلات معدنی هم موجب ورود تکنولوژی به کشور می شود و علاوه بر این ظرفیت کیفیت تولیدات داخلی را نیز افزایش می دهد. اما تنها نگرانی که ما از باز شدن مسیر واردات داریم لخت شدن و سرد شدن دستگاه اجرایی در برابر واردات است. باید این مسئله خیلی کنترل شود زیرا این مسئله پیش از این رخ داده است.
وی در ادامه اظهارات خود گفت: این واردات در بهبود کیفیت و شکل گیزی انگیزه در میان تولیدکنندگان داخلی نقش خواهند داشت.
نماینده مجلس یازدهم همچنین در ادامه، اظهارات وزیر صمت در ارتباط با تعطیل شدن ۲۷ درصد معادن به دلیل در دسترس نبودن ماشین آلات معدنی را تایید کرد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده های ماشین آلات » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
ماشین آلات کشاورزی، دسته ای بسیار بزرگ از شاخه ماشین آلات هستند که این روزها در کشورهای صنعتی و پیشرفته از آنها استفاده زیادی می شود. بنابراین در دنیای امروزی یک کشاورز علاوه بر دانش کشاورزی باید بتواند از ماشین الات کشاورزی نیز برای بهبود کارهای خود استفاده کرده و به فرایندهای آن آشنایی داشته باشد. تاریخچه استفاده از این ماشین آلات به انقلاب صنعتی اروپا مربوط می شود که به تدریج شیوه های نوین کشاورزی و استفاده از ماشین و ابزار آلات جایگزین تجهیزات و ماشین آلات قدیمی شدند.
با گسترش زراعت از این راه مقیاس زمین های زراعی نیز گسترش پیدا کرد و حجم محصولات هم به دنبال آنها بیشتر شد. بنابراین نیاز به ماشین الات کشاورزی تخصصی بیش از گذشته احساس شد. به دنبال این موضوع تنوع بیشتری در زمینه ماشین آلات کشاورزی به وجود آمد که هر کدام از آنها یک کار را به صورت اختصاصی انجام می دادند. بنابراین ماشین الات کشاورزی از جمله اصلی ترین تجهیزات ضروری در صنعت کشاورزی امروزه به شمار می روند. در ادامه با مزایا و انواع ماشین آلات کشاورزی و معاملات در این حوزه با مجله هزاره همراه شوید.
مزایای استفاده از ماشین آلات به روز در حوزه کشاورزی
انواع ماشین آلات کشاورزی بر اساس نیاز روز کشاورزان و باغداران به صورتی طراحی شده است که در کنار آسان کردن کاردها، کمک می کند تا نیروی انسانی کمتری به کار گرفته شود. پر مصرف ترین انواع ماشین آلات کشاورزی به شرح زیر است:
تیلر
تیلر کشاورزی یک تراکتور کوچک است که از یک شاسی و موتور کوچک تشکیل می شود. در برخی از مدل ها تیلر دارای صندلی برای حمل اپراتور است. تیلر عمدتا در باغات و زمین های زراعی کوچک کاربرد دارد و معمولا برای شخم زدن (خاک ورزی اولیه)، درو کردن یا سمپاشی از آن استفاده می شود.
دروگر
از دروگر برای درو کردن محصولاتی مانند گندم و یا حتی چمن زدن و حذف علف های هرز استفاده می شود. با توجه به این که استفاده از تراکتور برای همه قسمت های زمین سخت است دروگر این کار را راحت انجام داده و در زمین های مرتفع و شیب دار نیز قابل استفاده است. جابجایی این ماشین ها در مقایسه با ماشین آلات بزرگ کشاورزی راحت تر است و قیمت مقرون به صرفه تری نیز دارد.
چمن زن تراکتوری
این ماشین برای چمن زنی زمین های وسیع مانند زمین فوتبال، گلف و غیره استفاده می شود که قابلیت حمل اپراتور را نیز دارد. این دستگاه ها دارای موتور بنزینی هستند و در برخی از مدل ها قرمان نیز دارند.
روتیواتور
این ماشین برای خام ورزی است که خاک را تا عمقی مشخص شخم می زند و موجب هدر رفت آب در زمین هم نمی شود. روتیواتر به تیلر دوار هم شناخته می شود که خاک را نرم و سطح آن را آماده کاشت می کند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های قطعات خودرو سازی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شرکت پایانه های نفتی ایران یک شرکت نفت و گازی ایرانی است که در ارتباط با ذخیرهسازی، بارگیری، انتقال، صادرات و واردات نفت خام، گاز طبیعی، میعانات گازی و فرآورده های نفتی، همچنین ارائه خدمات فراساحلی، پشتیبانی و ترابری دریایی فعالیت می کند. این شرکت در سال ۱۳۷۸ از دارایی های بخش ذخیره سازی، بارگیری و صادرات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در جزیره خارگ، توسط شرکت ملی نفت ایران تاسیس شده است.
فعالیت این مجموعه در حوزه های ذخیره سازی ، اندازه گیری ، ارائه خدمات آزمایشگاهی ، عملیات صادرات و واردات نفت خام ، مواد نفتی و میعانات گازی و خدمات دریایی است. ماموریت این شرکت پشتیبانی و کمک به تداوم پایدار تولید نفت و گاز در کشور بوده که از طریق فرایندهای عملیات دریافت ، ذخیره سازی ، امتزاج ، اندازه گیری و سنجش کمی و کیفی ، بارگیری و تخلیه (صادرات و واردات) نفت خام و مواد نفتی تولیدی و مبادله ای (SWAP)، عملیات پهلودهی و جداسازی کشتی های نفتکش و همچنین تکمیل و ارتقای زنجیره ی ارزش نفت و گاز کشور و ایفای نقش شایسته در پایداری و انعطاف پذیری بهینه زنجیره تامین انرژی ملی ، منطقه ای و بین المللی این کار را انجام می دهد. در ادامه این مقاله از مجله هزاره با معرفی بیشتر شرکت پایانه های نفتی ایران همراه ما باشید.
وظایف شرکت پایانه های نفتی ایران
شرکت پایانه های نفتی ایران در جهت توسعه و تعالی پایدار و بر محور دانایی و تحقق چشم اندازها خود را متعهد به انجام موارد زیر می داند:
– پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی و حوادث شغلی ، کاهش و حذف خطرها و ارتقای بهداشت و سلامت عمومی و ایفای شایسته مسئولیت پذیری برای نیل به آینده ای پایدار.
– به کارگیری و توسعه منابع انسانی شایسته ، توانمند و حرفه ای ،خلاق و نوآور. پاسخگو و متعهد ، با انگیزه و وفادار به آرمان ها و ارزش های شرکت و خلق سازمانی متعالی و پویا.
– رعایت قوانین و مقررات ملی و بین المللی حاکم بر فعالیت ها و خدمات شرکت.
– درک، پیش بینی و تامین نیازها ، خواسته ها و انتظارات مشتریان به منظور نوآوری.
– بهبود مستمر در نتایج متوازن کمی و کیفی شرکت از طریق مدیریت فرآیند ها.
شرکت پایانه های نفتی ایران همه ساله برای انجام امور مختلف خود و با هدف همکاری با سازمان ها و شرکت های مختلف دولتی و خصوصی و شفافیت بیشتر فرایندهای مالی اقدام به برگزاری انواع مناقصات و مزایدات می کند. در زمینه مناقصات این سازمان در حوزه های مختلف، با اعلام یک فراخوان عمومی و دریافت مدارک از داوطلبان اقدام به برگزاری مناقصه می کند. سپس برنده مناقصه شرکتی خواهد بود که دارای شرایط لازم مناقصه بوده و قیمتی مناسب و کمتر از دیگر رقبای خود را پیشنهاد داده باشد. از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس قرارداد منعقد شده ما بین پیمانکار و شرکت پایانه های نفتی ایران خواهد بود و زمان انجام پروژه نیز در این قرارداد ذکر می گردد. سالانه تعداد زیادی مزایده نیز در این سازمان برگزار می شود که فرایند مزایده نیز با اعلام یک فراخوان عمومی آغاز شده و داوطلبان با ارسال مدارک خود وارد رقابت می شوند. برنده مزایده فردی خواهد بود که رقمی بالاتر از دیگر شرکت کنندگان مزایده ارائه بدهد.
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: با توجه به زمین گیر شدن تعداد زیادی از هواپیماها به دنبال تحریم ها در خیلی از مقاصد اصلا بلیطی وجود ندارد و به دنبال این کمبود هواپیما، مردم برای تهیه بلیط هواپیما حتی به بازارهای سیاه هم مراجعه می کنند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
کمبود هواپیما، دلیل تاخیر پروازها و افزایش قیمت بلیط ها
علیرضا پاک فطرت در ارتباط با وضعیت قیمت بلیط هواپیما و تاخیرهای متعددی که در حال حاضر در ارتباط با پروازها وجود دارد گفت: در هر زمینه ای، وقتی که میان عرضه و تقاضا هماهنگی و تعادل وجود نداشته باشد، آن بخشی که کالای خود را عرضه می کند هر طور که می خواهد قیمت گذاری را انجام می دهد، در ارتباط با بلیط هواپیما نیز در حال حاضر این اتفاق در حال رخ دادن است.
وی همچنین اضافه کرد: متاسفانه به دلیل تحریم ها تعداد هواپیماهای زمینگیر شده روز به روز در حال بیشتر شدن است و برای این هواپیماها نیز جایگزینی وجود ندارد. به همین دلیل است که اصلا برای خیلی از مقاصد بلیط برای مسافران پیدا نمی شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برخی از افراد حتی حاضر هستند که دو برابر قیمت فعلی را پرداخت کنند اما بلیطی وجود ندارد که آنها بتوانند آن را خریداری کنند. در اغلب مسیرهای داخلی بلیط های پروازی وجود ندارد و ما نیاز داریم تا هواپیما خریداری کنیم و یا آنکه حداقل از ظرفیت کشورهای دیگری که شرکت های هواپیمایی آنها می توانند در مسیر داخلی ما پرواز انجام دهند؛ استفاده کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین در ادامه تصریح کرد: تا زمانی که هواپیما نداشته باشیم و پای فروش بلیط به بازار سیاه باز شود، بر روی قیمت ها نمی توان مدیریتی داشت. دولت هم در این زمینه نمی تواند نظارتی داشته باشد. بازرگان، تاجر، دانشجو، استاد و یا مریضی که برای سفر از یک شهر به شهر دیگر به بلیط هواپیما نیاز دارد مجبور است که با هر نرخی، بلیط هواپیما را تهیه کند.
پاک فطرت در انتها افزود: نمی توانیم در ارتباط با کمبود هواپیما، کسی را متهم کنیم زیرا مقصر اصلی تحریم ها هستند. البته خودمان نیز مقصر هستیم زیرا نتوانسیتم در زمینه تکنولوژی صنعت هواپیمایی پیشرفت کنیم. ما باید بعد از گذشت ۴۲ سال از عمر انقلاب قادر به ساخت هواپیما بودیم، اما اینطور نشد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های حمل و نقل » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
از زمان های گذشته تا به امروز حمل و نقل جاده ای یکی از نیازهای اولیه انسان ها بوده و با گذشت زمان و گسترش پیدا کردن کسب و کارها نیاز به ارسال کالا و مواد مختلف و مسافر بیش از قبل احساس شد. به همین دلیل هم شرکت های حمل و نقل باربری در این زمینه به وجود آمدند. این نوع حمل و نقل از قدیمی ترین راه ها برای جابجایی انواع کالا و بارها بوده که به لحاظ سرعت و قیمت برای هر دو طرف معامله مناسب بوده است.
در کشور ما نیز با وجود آنکه راه های متنوعی مانند راه های ریلی، هوایی و دریایی برای انتقال بار و مسافر وجود دارد اما همچنان حمل و نقل جاده ای از پرکاربردترین روش ها برای انتقال به شمار می رود. یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع هم ارزان بودن این روش است. این بخش، با آمار سالیانه ۶۰۰ میلیون تن جابجایی کالاها و ۱۰ میلیون تن ترانزیت کالاها، نقش مهمی را در حمل و نقل داخلی و بین المللی دارد. در ادامه این مقاله با انواع حمل و نقل جاده ای و معاملات در این زمینه همراه با مجله هزاره شوید.
انواع حمل و نقل جاده ای
به دو بخش اصلی حمل و نقل مسافر و حمل بار تقسیم می شود. که حمل و نقل مسافر در جاده با استفاده از ماشین های شخصی یا اتوبوس صورت می گیرد.
حمل و نقل بار در جاده نیز با توجه به نوع، حجم و وزن بار نیازمند یکی از وسایل نقلیه زیر است:
انواع ماشین های حمل بار به سه دسته اصلی تقسیم میشوند:
ماشین باربری کوچک و سبک مانند وانت، وانت پراید و وانت پیکان.
ماشین باربری نیمه سنگین مانند کامیون، خاور، هیوندا، ماشین باربری ایسوزو و کامیونت.
ماشین حمل بار سنگین مثل تریلی، ترانزیت، ده تن، کفی، ترانزیت یخچالی، ۲۰ تن، چادری سه محور، کفی، کمپرسی و تریلی تانکر فاو.
بنابراین علاوه بر وزن و حجم بار عوامل دیگری مانند ماهیت بار هم بر روی انتخاب نوع وسیله تاثیر گذار هستند. به عنوان مثال بار مایعات نیازمند ماشین های مخصوص حمل مایعات است یا آن که برخی از بارها نیاز به پوشش و محافظ بیشتری دارند و به همین دلیل هم باید با وسایل چادر دار و کانتینر دار حمل شوند. مواد غذایی خراب شدنی نیز باید با ماشین های یخچال دار حمل شوند.
مزایا و معایب حمل و نقل جاده ای
این نوع از حمل و نقل با توجه به پر مصرف ترین و شلوغ ترین روش بودن، دارای مزایا و معایب خاص خود به شرح زیر است:
مزایای حمل و نقل جاده ای:
عدم نیاز به سرمایه گذاری
تحویل درب تا درب
مناسب برای مسیرهای کوتاه
تنوع در خدمترسانی
امکان خدمات رسانی به مناطق محروم و روستایی
معایب حمل و نقل جاده ای
محدودیت در حجم و وزن بار ممکن است برای حمل و نقل جاده ای و حمل با ماشینهای باربری مثل کامیون مناسب نباشد.
مقرون به صرفه نبودن برای مسافتهای طولانی
کندتر بودن در فواصل طولانی، حمل بار با وسایل نقلیه جادهای در مقایسه با حمل و نقل ریلی
به خاطر شرایط جاده و شرایط آب و هوایی ممکن است با محدودیتهایی مواجه شود و تغییری در زمانبندی تحویل بار ایجاد شود.
این روش در مقایسه با حمل و نقل ریلی، از نظر زیست محیطی روشی مناسب و دوست دار طبیعت نیست.
معاملات حمل و نقل جاده ای
بسیاری از افراد و اشخاص حقیقی یا حقوقی برای حمل و نقل جاده ای خود از شرکت هایی استفاده می کنند که اقدام به ارائه خدمات در این زمینه می کند. بر این اساس در شرکت های نیازمند این خدمات، یک فراخوان عمومی اعلام شده و شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند آمادگی خود را برای همکاری اعلام می کنند. پس از ارسال مدارک به شرکت برگزار کننده مناقصه در صورت تایید اسناد و مدارک و دارا بودن شرایط، شرکت ها وارد مناقصه شده و به رقابت با یکدیگر می پردازند. داوطلبی که بتواند پروژه مورد نظر را با قیمتی بهتر انجام دهد و دیگر شرایط لازم را نیز داشته باشد؛ برنده مناقصه خواهد بود. سپس قراردادی ما بین دو طرف امضا خواهد شد که در آن، زمان شروع و پایان پروژه و دیگر تعهدات در این زمینه قید شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ایاب و ذهاب » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران اعلام کرد: صنعت پتروشیمی با قیمت های جهانی سال گذشته، ۶۸۲ میلیون دلار یا ۱۶ هزار میلیارد تومان از محل قطعی گاز زیان یا عدم النفع را تجربه کرده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
محدودیت شدید گاز و زیان صنعت پتروشیمی
احمد مهدوی ابهر، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران ضمن اشاره به این که در سال گذشته ۱۱ پتروشیمی متانولی یا اوره ای که خوراک گاز طبیعی متان داشته اند، دچار قطعی گاز یا محدودیت در آن شدند، خاطر نشان کرد: متاسفانه بر خلاف آنچه در متن قانون آمده است که گفته شده اگر دولت به خواسته خود، گاز پتروشیمی ها را قطع کند، باید از همان محل گاز خسارت را تامین کند و حتی قانون محل جبران این خسارات را هم مشخص کرده است؛ اما در هیچ یک از سال های گذشته این قانون اجرا نشده است.
وی تصریح کرد: البته این قانون برای این منظور در نظر گرفته شده است که گاز واحدها تا جایی که امکان دارد قطع نشود اما اگر این اتفاق رخ داد، باید به همان میزان در صورت های مالی پتروشیمی ها لحاظ شده و هزینه آن نیز دریافت نشود. این موضوع تا به امروز اجرا نشده است.
به گفته مهدوی ابهر ۳۰ درصد از بازار سرمایه را صنایع پتروشیمی تشکیل می دهند و این صنعت نقش مهمی در این بازار دارد و این که برای سنجش خسارتی که قطعی گاز بر بازار سرمایه و سهام پتروشیمی های متانولی میگذارد، باید دقیقا آمارهای قطعی گاز را بررسی کرد اما به طور کلی می توان گفت سهامداران به طور مداوم رصد می کنند و هنگامی که می بینند تولید در بازهای کاهش پیدا می کند، به صورت طبیعی تقاضای آن نیز پایین می آید و قیمت نیز افت پیدا می کند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران، با بیان این که در همه دنیا اولویت به موضوع تولید اختصاص داده می شود اما در کشور ما بر عکس است اضافه کرد: پتروشیمی ها قدمی برای سرمایه گذاری در میادین گازی و تشکیل یک جوینت ونچر (شرکت مشارکتی انتفاعی) برداشته اند و این کاری بلند مدت است و در کوتاه مدت جواب نخواهد داد. در سال های گذشته باید بخش خصوصی برای توسعه میادین مشارکت داده می شد و باید از این اقدام وزارت نفت برای مشارکت پتروشیمی ها در توسعه میادین تشکر کرد.
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایرانی IRIB یک سازمان رسانه ای است که تنها متولی قانونی برای پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی در کشور است. بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رئیس صدا و سیما به صورت مستقیم توسط رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می شود. این سازمان پیش از انقلاب اسلامی سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران نام داشت و آن زمان هم به به صورت حکومتی اداره می شد.
صدا و سیما در کنار اطلاع رسانی و ارائه پیام به مخاطبان خود از طریق شبکه های صدا و سیما و بیش از حدود صد پایگاه اطلاع رسانی الکترونیک، از امکانات و ظرفیت های رسانهای مکتوب هم استفاده می کند. برای مثال در بخش رسانه های مجازی این سازمان دارای یک پایگاه اصلی اینترنتی با عنوان www.irib.ir بوده که در زیر مجموعه های آن هر کدام از شبکه های صدا و سیما قرار دارند که به تولید و انتشار محتوا در شبکه جهانی اینترنت می پردازند. در ادامه به معرفی بیشتر این سازمان و معاملات آن می پردازیم. پس با مجله هزاره همراه شوید.
تاریخچه صدا و سیما
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پیش از انقلاب ۱۳۵۷ تلویزیون ملی ایران نام داشت و به صورت حکومتی اداره می شد پس از انقلاب نیز این روند اداره این سازمان ادامه پیدا کرد. تعداد کارکنان این سازمان در سراسر کشور و تا اواخر سال ۱۳۹۵ در حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است. از جنبه های مختلف صدا و سیما ایران یکی از قدرتمندترین، فراگیرترین و پرنفوذترین رسانه و نهاد آموزشی و فرهنگی در ایران است.
زیرا این سازمان در کنار تملک و کنترل رادیو و تلویزیون مالک شرکت فیلم سازی سیما فیلم، جشنواره های فیلم، موسیقی و هنر بوده و انواع روزنامه و مجله منتشر می کند و از دانشگاه صدا و سیما نیز به عنوان یک بازوی آموزشی بهره مند است. منابع مالی صدا و سیما از راه های زیر تامین می شود.
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، برای همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین برنده و سازمان صدا و سیما به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های تلویزیون شهری» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
یک کارشناس مسکن گفت: راه حل های کاهش قیمت خانه عبارت است از: کنترل نقدینگی، ثبات اقتصاد کلان، کاهش تورم، افزایش ساخت و ساز و اعمال پایههای مالیاتی در بخش مسکن. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
راهکارهای کاهش قیمت خانه
محمد عدالت خواه، کارشناس حوزه مسکن گفت: طی ۵ سال گذشته بازار مسکن به اندازه ای رشد کرده که تصور میشود ظرفیت بیشتری ندارد. اما تورم موضوعی است که مانع از ثبات در این بخش می شود. برای مثال یکی از دلایلی که در ماه مرداد بازار ملک به ثبات رسید حبابی بود که در این بازار ایجاد شده بود. در برخی از زمان ها نرخها بالا می رود و در مواقعی نیز کنترل می شود که این موضوع طبیعی است در سال های اخیر نیز در بازار ملک بوده است اما به طور کلی فرآیند افزایشی را تجربه کرده است.
وی ادامه داد: دولت باید تلاش کند تا برنامه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی را به نتیجه رسانده و در این زمینه تمهیدات لازم را عملی کند. اخیرا اعلام شده است که به کسانی که می خواهند کار ساخت و ساز را انجام دهند؛ زمین تعلق می گیرد که پیش زمینه این اقدام کنترل تورم و ایجاد ثبات در بازار نهاده های ساختمانی است.
عدالت خواه اضافه کرد: با این قیمت های کاذب، اگر یک زوج سال ها هم کار کنند نمیتوانند صاحب خانه شوند. بنابراین برنامه ای که دولت برای تامین مسکن اقشار متوسط و پایین در دستور کار قرار داده است نشاندهنده آن است که راه حل درست تشخیص داده شده است اما در اجرا مشکلاتی دارد که باید رفع شوند.
این کارشناس مسکن ضمن تاکید به نیاز بازار به ثبات گفت: مدار صعودی در بازار برای همیشه هم نمی تواند ادامه پیدا کند. گاهی اوقات یک سخنرانی بر بازار تاثیر می گذارد و این نوسانات همواره مقطعی است.
وی بازار مسکن را دچار نوعی رونق کاذب دانست و تصریح کرد: در کنار گرانی مسکن در کلانشهرها قیمت زمین در بسیاری از نقاط خوش آب و هوا هم رشد چشمگیری را داشته است. برای مثال آگهی هایی که همیشه به شکل پیامک ارسال می شود که مردم را به خرید زمین ترغیب میکنند؛ نمونه ای از این موارد است. در این میان برخی از این زمین ها پیش از این زمین کشاورزی بوده است که تغییر کاربری داده و قیمت آن چندین برابر شده است.
وی راه حل های کنترل قیمت خانه را به این صورت تشریح کرد: تا زمانی که تورم بالایی در کشور وجود داشته باشد راهکارهای دیگر جواب نخواهد دارد. زیرا انتظارات تورمی هر نوع تحلیل و راه حلی را بی اثر خواهد کرد. کنترل نقدینگی، ثبات اقتصاد کلان، کاهش تورم، افزایش ساخت و ساز و اعمال پایه های مالیاتی در بخش مسکن به ایجاد آرامش در این بازار کمک خواهند کرد.
آمارها نشان می دهند که متوسط قیمت وزنی هر متر مربع آپارتمان های مسکونی در شهر تهران در مرداد ماه سال جاری، ۴۵ میلیون و ۱۴۸ هزار تومان بوده است که در مقایسه با تیرماه افزایش ۱.۸ درصدی را تجربه کرده است. مرکز آمار هم چنین متوسط حسابی قیمت مسکن در تهران را ۴۲ میلیون و ۸۳۹ هزار تومان اعلام کرده است. علاوه بر این در مرداد ماه ۱۴۰۱ تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمان های مسکونی شهر تهران به عدد ۴۴ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه این ماه در مقایسه با ماه قبل (۴۵.۲ درصد) ١.٢ واحد درصد کاهش داشته است. با این حال شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به شاخص دوره مشابه سال قبل (تورم سالیانه) به عدد ٢٨,٤ درصد رسیده است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٢٧,١ درصد)، ١.٣ واحد درصد افزایش را تجربه کرده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ساختمان سازی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
وزیر نیرو ضمن بیان این که مشکل آب همدان در بلند مدت حل خواهد شد گفت: ابر پروژه آبرسانی به همدان (غدیر) در مرحله بهره برداری آزمایشی قرار دارد و در روزهای آینده زمینه اتصال آب شرب مردم خوزستان به یکی از بهترین منابع آبی کشور را فراهم خواهد کرد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
آبرسانی به همدان به دنبال توسعه زیر ساخت ها
علی اکبر محرابیان در گفت و گو با اخبار ۲۱ اظهار داشت: مردم در جریان هستند که طی سال های گذشته و در فصول تابستان با خاموشی های زیادی روبرو بوده ایم و این قطعی برق نه تنها در بخش خانگی بلکه در صنایع هم وجود داشت و آسیب زیادی را به فرایند تولید وارد کرد.
وی ضمن اشاره به مشکلات مردم در هنگام قطعی مکرر برق گفت: با روی کار آمدن دولت مردمی برنامه ریزی گسترده ای در این زمینه انجام شد و این برنامه با تاکید رئیس جمهور و به سرعت در دستور کار قرار گرفت.
محرابیان اضافه کرد: این برنامه در بخش های مختلفی مانند افزایش ظرفیت نیروگاهی به میزان ۶۰۰۰ مگاوات، در بخش تعمیرات اساسی نیروگاه ها و مدیریت مصرف برق در دستور کار قرار گرفته است.
محرابیان خاطر نشان کرد: ما در بخش خانگی در سال جاری خاموشی نداشتیم و در حوزه صنعت و تولید هم از ۶۳۰ ۶۳۰ هزار واحد صنعتی، ۵۸۰ هزار واحد کوچک حتی یک دقیقه هم خاموشی نداشته اند، همچنین در واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی این امکان فراهم شده است تا برنامه مدیریت مصرف برق به صورت ۱۲ ساعت در هفته و منظم اعمال شده و بسیاری از شهرک ها زمان مدیریت مصرف برق خود را با روز تعطیل جا به جا و آثار مدیریت مصرف برق در تولید را به حداقل برسانند.
وزیر نیرو همچنین گفت: سال گذشته در شهریور ماه و بر اساس آمار ۳۰۰ شهر کشور با مساله تنش آبی روبرو بودند. در این زمینه ما نیاز به توسعه زیر ساخت آب رسانی داریم و زمانی که در زمان مقرر نسبت به احداث زیر بنایی آب شرب اقدام شود این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به کاهش ۴۳ درصدی بارش ها در همدان گفت: این مساله موجب شده است تا این شهر با مشکل آب روبرو شود اما پیش بینی ما بر آن است که در فاز اول ابر پروژه آبرسانی به همدان که در مسیر بخشی از منابع آب شهرهای خدابنده و بیجار را نیز تأمین می کند، طی هفته های آینده به بهره برداری برسد و مشکل این شهر برای بلند مدت در بخش آب شرب حل شود. با این حال تا زمان بهره برداری از این پروژه بزرگ طرح های اضطراری از جمله اتصال رینگ های آب شرب و اضافه کردن منابع تامین آب اضطراری ادامه دارد. در طرح اصلی آبرسانی به همدان خطوط انتقال تکمیل شده است و در حال نصب تجهیزات هستیم.
وزیر نیرو با اشاره به طرح آبرسانی غدیر تصریح کرد: طرح آبرسانی غدیر بزرگ ترین و پر ظرفیت ترین طرح آبرسانی کشور است که ظرفیت انتقال ۱۲ متر مکعب آب برای ۶۰ درصد جمعیت خوزستان را بر عهده دارد، البته ما برای سایر مناطق استان خوزستان نیز پروژه های بزرگ دیگری را تعریف کرده ایم.
محرابیان ادامه داد: ابر پروژه آبرسانی غدیر هم اکنون در مرحله بهره برداری آزمایشی است و در روزهای آینده زمینه اتصال آب شرب مردم خوزستان به یکی از بهترین منابع آبی کشور فراهم خواهد شد.
وزیر نیرو ضمن اشاره به برنامه جهاد آب رسانی گفت: در تلاش هستیم تا برنامه اتصال ۱۰ هزار روستا در ۳۱ استان کشور را به آب شرب پایدار فراهم کنیم که تا کنون فعالیت ۱۲۰۰ روستا تمام شده است و شاهد افتتاح سلسله وار پروژه های آبرسانی هستیم.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های همدان » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
حفاری چاه به فرایند کندن چاه یا گودالی در زمین گفته می شود که هدف آن استخراج منابع زیرزمینی مانند آب، نفت خام یا گاز طبیعی است. در برخی از مواقع نیز با هدف تزریق سیال از سطح زمین به مخزن زیر زنیتی با برای ارزیابی و اکتشاف ساختارهای زیرزمینی استفاده می شود.
در واقع این عمل فرایندی است که بر روی زمین و به صورت قطر دایره شکل به عرض عموماً ۶۰ سانتیمتر تا ۲۰۰ سانتی متر و اندازه های بیشتر برای هدف های مختلف از جمله دفع فاضلاب ، رسیدن به آب های زیرزمینی ، چاه ارت ساختمان دفع ولتاژهای اضافه و سیستم کانال هوا برای مترو و… حفر چاه جذبی یا آب باران یا چاهک هایی به صورت عموماً استوانه ای و در مواردی مربع شکل به سمت داخل زمین انجام می شود که به آن حفاری چاه جذبی هم اطلاق می شود. در ادامه این موضوع با مجله هزاره همراه شوید.
انواع چاه ها در حفاری چاه
حفر چاه فاضلاب
حفر چاه جذبی
حفاری چاه آب
حفاری میله چاه
حفر چاه آب باران
چاه ارت
دلایل حفاری چاه
فرایند حفاری به دلایل مختلفی مانند موارد زیر انجام می شود:
حفاری چاه با روش های زیادی انجام می شود که این روش ها بر اساس نوع خاکی که قرار است حفر شود متفاوت خواهد بود. نوع دستگاه هایی که در این زمینه استفاده می شوند نیز تعیین کننده روش حفاری هستند.
با مته کابلی: خرد کردن سنگ های زمین
چاه های نقطه ای: استخراج آب با صفحه مشبک در انتهای لوله ها
با چاه کن دستی: روش سنتی برای حفر چاه با دیواره های بتنی یا سیمانی با ابزارهایی مانند مته
با روتاری: برای استخراج آب
با مته چرخشی و فلزی: برای حفاری چاه آب
و غیره.
بهترین زمان و مکان حفاری چاه
پس از انتخاب روش حفاری باید بهترین زمان برای انجام آن نیز شناسایی شود. برای مثال برای چاه های آبی بهتر است زمانی که سطح آب زیرزمینی به پایین ترین حد خود رسیده است؛ اقدام کرد. در این زمینه کارشناسان حفاری چاه، با بررسی شرایط زمانی و مکانی، می توانند بهترین زمان برای حفاری را مشخص کنند.
بهترین مکان حفاری نیز با توجه به نوع استفاده مشخص خواهد شد. برای انتخاب محل مناسب باید فاصله ساختمان ها با چاه مورد بررسی قرار بگیرد. این فاصله یک عدد استاندارد دارد و چاه باید در محلی حفر شود که رفت و آمد کمی در آن صورت می گیرد. علاوه بر این، برحسب نوع چاه مد نظر، خاک باید تحمل کافی را داشته باشد و دچار ریزش نشود.
مناقصات در زمینه عملیات حفاری
شرکت های مختلف دولتی و غیر دولتی که در پروژه های خود نیاز به حفاری چاه دارند؛ برای انجام بهتر و به صرفه تر این فرایند، اقدام به برگزاری مناقصاتی می کنند تا از پیمانکاران مختلف برای پیاده سازی آن کمک بگیرند. این مناقصات با اعلام شرکت مناقصه گزار آغاز شده و در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های مختلف مانند وب سایت هزاره اطلاع رسانی می شود.
سپس شرکت هایی که شرایط لازم سازمان برگزار کننده مناقصه را داشته باشند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود می کنند. سازمان مذکور نیز با بررسی مدارک پیمانکاران از آنها برای مناقصه دعوت کرده و شرکتی برنده مناقصه خواهد شد که شرایط لازم را داشته باشد و مبلغ پیشنهادی آن برای انجام پروژه کمتر از دیگر رقبا باشد. سپس میان هر دو طرف قراردادی منعقد خواهد شد که تعهدات طرفین و مدت زمان انجام پروژه در آن ذکر می شود.
سرپرست راه آهن هرمزگان اعلام کرد: مقرر است اولین قطار ترانزیت حامل زغال سنگ از روسیه وارد بندر عباس شود. خط ریلی بندر عباس به قشم نیز در مراحل پایانی خود قرار دارد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
وضعیت خط ریلی بندر عباس
حمید گوگوچانی ضمن اشاره به این که در حال حاضر کریدور ریلی برای انتقال بار از روسیه به بندر عباس فعال شده است گفت: درخواست ترانزیت یک و نیم میلیون تن زغال سنگ از روسیه برای هند و پاکستان ارسال شده و قرار است تا پایان شهریور ماه سال جاری این محموله در بندرعباس تخلیه و با کشتی به هند و پاکستان ارسال گردد.
وی ادامه داد: در ماه گذشته قطار ترانزیتی حامل بار با ۴۰ واگن از روسیه وارد بندر عباس شد. ترانزیت و بارگیری در ۵ ماهه نخست سال جاری رشد ۱۵۵ درصدی داشته و حجم جابجایی مسافر نیز رشدی ۷۷ درصدی را تجربه کرده است.
سرپرست راه آهن هرمزگان در ارتباط با خط ریلی بندر عباس به قشم گفت: کارهای اولیه این موضوع مانند مطالعه و مشاوره توسط منطقه آزاد قشم انجام شده است و طرح نهایی داده شده و همچنین پایه های ثابت پل در بندر پهل هم نصب شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: این موضوع در طرح جامع راه آهن بندرعباس در نظر گرفته شده است و هدف از اجرای این پروژه اتصال بندر کاوه به منظور رشد و ارتقا بحث باری است.
سرپرست راه آهن هرمزگان ضمن اشاره به این که شرکت ساخت و بخش خصوصی هر دو در چنین موضوعاتی پای کار بوده اند تصریح کرد: تا پایان سال جاری برخی از مراکز بار مانند شرکت آلومینیوم المهدی به خطوط ریلی متصل می شوند.
گوگوچانی همچنین به قابلیت ایجاد خط تراموا در بلوارساحلی برای رونق گردشگری در این منطقه اشاره کرد و گفت: تراموا رفت و آمد را نیز تسهیل می کند. متاسفانه بسیاری از افراد بندر عباس را یک شهر صنعتی می بینند در حالی که نباید این شهرستان را تنها با دید اقتصادی نگاه کرد بلکه باید برای هر پروژه یک پیوست گردشگری نیز در نظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: این موضوع در طرح جامع راهآهن بندرعباس در نظر گرفته خواهد شد و یکی از اهداف ما در این طرح پیشنهاد اتصال شهرک علوی به ریل است و در این برنامه همچنین اتصال مسیر بندرعباس به میناب یا جاسک را مد نظر داریم که نیاز به همراهی تمامی دستگاه های اجرایی برای عملی شدن دارد.
اداره کل راهآهن هرمزگان در ۳ استان یزد، کرمان و هرمزگان از خروجی سوزن ایستگاه اضطراری ۲۶ تا بندرعباس قرار دارد و فعالیت خود را از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده و در ۲۶ اسفند ماه ۱۳۷۳ به بندرعباس متصل شده است. مهمترین ایستگاه های این اداره کل ایستگاه مانوری ،انشعاب ، تزرج ، گل گهر، سیرجان و خاتون آباد است. راه آهن منطقه هرمزگان بخش هایی از استان یزد، بخش هایی از استان کرمان و استان هرمزگان را شامل می شود که ۶۱۲ کیلومتر دو خطه را از خروجی بافق تا هرمزگان و ۲۵ ایستگاه فعال حدود ۱۵ درصد سهم شبکه ریلی در حوزه بار کشور را شامل می شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های بندر عباس » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
به دنبال ابلاغ آئین نامه واردات خودرو، موضوع نوع خودروها بر اساس شرایط اعلام شده و به خصوص سقف قیمتی تعیین شده بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این زمینه و به اعتقاد دبیر انجمن وارد کنندگان خودرو، واردات با سقف قیمتی تعیین شده، امری نشدنی نخواهد بود، اما سایر شرایط آیین نامه و الزام ایجاد نمایندگی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی و مهمتر از همه تعرفه واردات که هنوز عدد مشخصی ندارد، در اینکه کدام خودروها قطعا وارد می شوند، تاثیرگذار خواهد بود.
بنابراین گزارش زیر صرفا به معرفی خودروهای زیر ۲۰ هزار یورو می پردازد و این موضوع که این خودروها قطعا وارد می شوند و چه قیمت دارند، صد در صد نخواهد بود. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
وضعیت خودروهای وارداتی بر اساس آئین نامه واردات خودرو
اواخر اردیبهشت ماه وزیر صنعت، معدن و تجاری (صمت) از نهایی شدن مصوبه واردات خودرو تا حداکثر پایان همان ماه خبر داد و تاکید کرد: در این زمینه محدودیتی در واردات خودرو نخواهیم داشت و هم زمان هم با واردات و افزایش عرضه خودرو سازان داخلی بخش عمده ای از تقاضای بازار پاسخ داده خواهد شد.
بر اساس اظهارات وی در ارتباط با خودروهای وارداتی، این دولت نیست که وارد کننده خواهد بود بلکه دولت تنها شرایط را تسهیل خواهد کرد. بر این اساس بحث ها و گمانه زنی های زیادی در این ارتباط وجود داشت تا آن که در سوم شهریور ماه آئین نامه و جزئیات طرح توسط معاون اول رئیس جمهور نهایی شده و به کلیه سازمان شامل وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ شد.
از مهم ترین بندهای این آئین نامه می توان به تعیین سقف قیمتی برای خودروهای وارداتی اشاره کرد که بر طبق برنامه ریزی های انجام شده واردات خودروهای با قیمت زیر ۲۰ هزار یورو مجاز اعلام شده و اولویت نیز با واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو خواهد بود.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کرده است که مرحله اجرایی واردات از ابتدای مهر ماه شروع می شود و مهلت ارائه درخواست واجدین شرایط واردات خودرو به دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت را تا ۱۹ شهریور اعلام کرده است. وی تصریح کرد: “آیین نامه واردات خودرو سه گروه را شامل می شود که پس از ارسال درخواست در مهلت مقرر یاد شده که ۱۹ شهریور ماه در نظر گرفته شده است، حداکثر تا آخر شهریور ماه اسامی شرکت های منتخب اعلام خواهد شد. پس از تایید و اعلام شرکتهایی که الزامات آیین نامه واردات خودرو را با امتیاز بالاتری کسب کردهاند، واردات خودرو می تواند انجام شود. با توجه به اولویت داشتن واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو، شرایط واردات سایر خودروها نیز بیستم شهریورماه اعلام می شود.”
در ادامه به چند خودروی خارجی زیر ۲۰ هزار یورو اشاره می کنیم که البته قطعیتی برای مبالغ آنها وجود ندارد:
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایده جدید هستید « مزایدات خودرو » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
شرکت توزیع نیروی برق فارس در تاریخ در تاریخ ۷۰/۱۲/۲۸ تحت شماره ۸۹۲۴۴ در تهران به ثبت رسیده است. سپس با توجه به انتقال اقامتگاه در تاریخ ۷۱/۰۷/۱۸ در اداره ثبت شهرستان شیراز به شماره ۵۲۴۰ نیز ثبت گردید. فعالیت این شركت بر اساس اساسنامه شامل خرید و فروش انرژی و انشعاب برق، توسعه، بهینه سازی، بهره برداری و تعمیر و نگهداری از شبكه و تاسیسات توزیع نیروی برق است.
حوزه عملیاتی این شرکت مساحتی ۱۰۳۰۰۰ کیلومتر مربعی دارد و شامل مدیریت های ۲۶ گانه: آباده، استهبان، اقلید، اوز، بختگان، بوانات، جهرم، خرم بید، خفر، داراب، رستم، زرین دشت، سرچهان، فسا، فیروزآباد، فراشبند، خنج ، کازرون، کوه چنار، گراش، لار، لامرد، ممسنی، نیریز، قیر و مهر است. در ادامه با معرفی بیشتر این سازمان با مجله هزاره همراه باشید.
محورهای سه گانه راهبرد و وظایف شرکت توزیع نیروی برق فارس
این شرکت سه محور خدمت گزاری، دوستدار محیط زیست و ارزش آفرینی را سرلوحه کار خود قرار داده است و شعار آن زندگی روشن تر، محیط زیست بهتر و جامعه ای قوی تر است.
شرکت توزیع نیروی برق فارس مسئول خرید و فروش و توزیع انرژی الکتریکی مطمئن پایدار، اقتصادی و سازگار با محیط زیست به مشترکین صنعتی، تجاری، عمومی، خانگی و کشاورزی در حوزه مدیریت خود با هدف بهبود و ارتقا رضایت مشتریان است. بر این اساس این شرکت وظایف خود را به شرح زیر می داند:
– توسعه نظام اصلاح و بهینه سازی و بهبود نظام نگهداری و تعمیرات تجهیزات شبکه بر مبنای شاخص پایایی با رویکرد کاهش خاموشی و بهبود محصول
– ارتقا باز طراحی و هوشمند سازی شبکه های برق با رویکرد کاهش تلفات
– مدیریت مصرف بار و تقاضای انرژی برق با پایش استانداردها، فرهنگ سازی و نهادینه کردن رعایت الگوی مصرف با رویکرد کاهش پیک
– مدیریت تامین و تخصیص منابع مالی با استفاده از ظرفیت های قانونی
– ارتقا سطح ایمنی و بهداشت شغلی و بهبود سلامت ذینفعان با ارزیابی، کنترل و کاهش مداوم ریسک مخاطرات برای پیشگیری از وقوع حوادث انسانی
– گسترش و توسعه برنامه ها با هدف کاهش و حذف آلاینده های زیست محیطی و استقرار شاخص های مدیریت سبز
– افزایش بهره وری تاسیسات و تجهیزات نصب شده و مدیریت بهینه دارایی های فیزیکی با افزایش تاب آوری و توسعه زیر ساخت ها
– شایسته گزینی در انتخاب نیروی انسانی و توانمند سازی کارکنان
– تقویت و گسترش زیر ساخت های الکترونیکی و شبکه های ارتباطی و توسعه خدمات غیر حضوری در راستای رسیدن به دولت الکترونیک
– گسترش و ارتقا تحقیقات کاربردی و توسعه ای مورد نیاز از طریق تعامل با مراکز علمی و پژوهشی
معاملات توزیع نیروی برق فارس
توزیع نیروی برق فارس همانند دیگر سازمان های دولتی و خصوصی برای همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین برنده و توزیع نیروی برق فارس به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های شیراز » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
رئیس سازمان خصوصی سازی اسامی ۲۰ شرکت دولتی که در لیست واگذاری قرار گرفته اند؛ اعلام کرد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
وضعیت واگذاری شرکت های دولتی
حسین قربانزاده طی یک نشست خبری ضمن تاکید بر این که سازمان خصوصی سازی در سال های گذشته دچار چالش های زیادی بوده است گفت: چالش هایی که در سنوات گذشته پیش آمد به دلیل واگذاری هایی بوده است که گاهی موفق یا ناموفق بوده و به همین دلیل هم در طول یک سال گذشته که در سازمان خصوصی سازی مشغول به کار شدم ترجیحم بر آن بود که در یک رویداد بین المللی تمام شرکت هایی که در سال های گذشته به صورت خرد، مدیریتی و کنترلی واگذار شده اند تحت بررسی قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: در این زمینه مرحله نخست شفاف سازی است که در این راستا جزئیات همه واگذاری ها در دو دهه گذشته انجام گرفته است و در سامانه ای تحت عنوان پاسخ به اطلاع عموم رسیده است. این واگذاری ها در ۹ دسته موضوعی شامل بانک و بیمه، معدن، پتروشیمی، راه و شهرسازی، صنعت، خدمات، کشاورزی، پالایش نفت و نیرو می شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی با تاکید بر این موضوع که عواملی همچون پیش بینی ناپذیری اقتصاد، بازده نامتعارف بازارهای موازی تولید، مداخلات مستقیم دولت و قیمتگذاری دستوری در موفقیت و شکست واگذاریها تاثیر مستقیم دارند، اظهار کرد: تنها گزینه اهلیت داشتن خریدار ضامن موفقیت واگذاری نیست و حمایت هوشمند دولت، قبل، حین و بعد از واگذاری باید ادامه داشته باشد دلیل این موضوع هم آن است که سرنوشت واگذاری ها مهمتر از اعداد و ارقامی است که در قراردادها قید می شود.
قربانزاده ضمن اشاره به این که از هشت هدف صدر سیاست های اصل ۴۴ اولویت با افزایش کارایی و بهره وری بنگاه ها و همچنین گسترش مالکیت عموم مردم است تصریح کرد: قرار بود سهام عدالت این بخش را به نتیجه برساند اما به این اهداف نرسید. بنابراین تا زمانی که بخش حقیقی و واقعی اقتصاد رشد نکند تمامی سازمان هایی که کمک می کنند این رشد انجام شود؛ در جا خواهند زد.
رئیس سازمان خصوصی سازی در ارتباط با لیست ۲۰ شرکت دولتی که برای واگذاری قرار دارند توضیح داد: ۱۰۰ درصد هواپیمایی کیش، ۱۰۰ درصد لوله گستر اسفراین، ۷۶ درصد مجتمع صنعتی اسفراین، ۸۰ درصد آلومینای ایران، ۱۰۰ درصد معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ۱۵ درصد مجتمع صنایع آلومینای جنوب، ۲۰ درصد توسعه نیشکر جانبی، ۱۰۰ درصد کشاورزی و دامپروری سفیدرود، ۴۹ درصد طراحی ساختمان نفت، ۱۶ درصد پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، ۴۰ درصد پالایش نفت کرمانشاه، ۱۷.۹ درصد پالایش نفت ستاره خلیج فارس، ۳۰ درصد عمران مسکن شرق، ۴۰ درصد عمران مسکن ثامن، ۱۰ درصد اپال پارسیان سنگان، ۳۵ درصد فولاد سفید دشت و غیره در این لیست قرار گرفته اند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های روز کشور» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
حمید انعامی مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی در جمع خبرنگاران گفت: براساس مطالعات آمایش سرزمینی سهمیه استان مرکزی در طرح اقدام ملی مسکن ۶۱ هزار و ۱۲۷ واحد مسکونی در نظر گرفته شده است که بر اساس فراخوان های انجام شده ۴۱ هزار نفر در ۶ ماه گذشته در این طرح ثبت نام کرده اند. از این تعداد ۴۰ هزار نفر از متقاضیان واجد شرایط شناسایی شدند. برای اطلاع از پیشنهادات شهرداری اراک در مورد طرح مسکن ملی با مجله هزاره همراه باشید.
تصمیم شهرداری اراک برای طرح مسکن ملی
مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: طی ۲ سال گذشته زمین برای احداث ۳۰ هزار واحد مسکونی در استان مرکزی تامین شده است که تا به امروز عملیات اجرایی برای ۱۵ تا ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان در حال انجام است. علاوه بر این قرار است ۸۱۰۰ واحد نیز با مشارکت بانک مسکن در قالب طرح اقدام ملی مسکن در استان ساخته شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح اقدام ملی مسکن در اراک در ۲ مرحله انجام می گیرد. به این صورت که در مرحله اول یک هزار ۹۲۰ واحد مسکونی در قالب پروژه انتهای خیابان هپکو و کوی کوثر تعریف شده است که ساخت طرح اقدام ملی مسکن در خیابان هپکو اراک با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به عنوان سازنده برای ساخت یک هزار و ۳۲۰ واحد مسکونی عقد قرارداد شده است. هم اکنون نیز در مرحله تکمیل اسکلت است و پروژه ۶۰۰ واحد مسکونی کوی کوثر اراک نیز توسط کارگزاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مرحله پایانی اسکلت قرار دارد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: در مرحله دوم اراک در طرح اقدام ملی مسکن هم هشت هزار و ۱۰۰ واحد با ۷۸ بلوک تعریف شده است که در سال گذشته طرح آن به پیمانکار واگذار گردیده است و قرارداد طراحی، ساخت و آماده سازی آن به امضا در آمده است.
انعامی گفت: اجرای طرح اقدام ملی مسکن در ساوه هم باحدود ۲ هزار واحد مسکونی در قالب سه پروژه تعریف شده است که شامل ۳۸۴ واحد در کوی علوی، ۴۸۶ واحد در کوی مهر و ۹۸۱ واحد مسکونی در بلوار بهشتی این شهر است.
وی اضافه کرد: طرح اقدام ملی مسکن ساوه در یک سال اخیر پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی داشته و هم اکنون به ۵۰ درصد رسیده است و امید بر آن است که در سال جاری افتتاح و بهره برداری شود.
انعامی در زمینه راه و جاده های استان هم گفت: توسعه آزادراه ها در استان مغفول مانده و اکنون شرکت جهاد نصر و قرارگاه سازندگی خاتم ۲ قسمت ۵۰ کیلومتری در حوزه استان را قرارداد بسته اند.
وی پروژه جاده شازند به ازنا را از جاده های پر خطر این استان نام برد و گفت: اکنون ۱۰ کیلومتر از این مسیر آماده رفتن زیر بار ترافیکی است که ابلاغ اعتبارات سفر ریاست جمهوری به سرعت کار اضافه می کند.
انعامی خاطر نشان کرد: عملیات پل سنجان و ساخت جسم پل به مراحل پایانی خود نزدیک می شود و حتی این آمادگی وجود دارد کارهایی که به عهده شهرداری برای اتمام پروژه قرار گرفته بوده است را ما انجام دهیم تا مشکلی به وجود نیاید و در روند تکمیل پروژه سرعت بیشتری حاصل شود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی در ارتباط با عوارض پیشنهادی شهرداری اراک برای پروژه ۸۱۰۰ واحدی اقدام ملی مسکن در اراک گفت: عدد پیشنهادی شهرداری برای عوارض درخواستی چندین برابر میانگین کشور است زیرا این پروژه در سایر نقاط کشور در حال اجرا است و شهرداری های سراسر کشور به طور متوسط رقمی بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان برای هر واحد دریافت کرده اند. این مساله در حالی است که این رقم در اراک چندین برابر است و این رقم در نهایت باید از جیب متقاضیان پرداخت شود. بنابراین ضرر اصلی را مردم خواهند دید و بر همین اساس در راستای دفاع از حقوق مردم از شورا و شهرداری اراک تقاضا داریم در عوارض پیشنهادی تجدید نظر کنند و امیدواریم بتوانیم در این زمینه به توافقاتی برسیم.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های اراک » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ضمن بیان این که دولت سیزدهم نگاهی ویژه به حوزه آبرسانی و فاضلاب این استان دارد گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰، ۱۲ هزار و ۹۰۰ نفر از مردم این استان از شبکه فاضلاب بهره مند شده اند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
طرح فاضلاب و آبرسانی سیستان و بلوچستان
علیرضا قاسمی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات این شرکت در زمینه فاضلاب گفت: در ابتدای دولت سیزدهم پنج طرح فاضلاب زاهدان، زابل، زهک، چابهار و کنارک در استان فعال بوده است که پس از گذشت ۱۰ ماه با اضافه شدن طرح های فاضلاب شهر ایرانشهر و کهک این میزان به هفت طرح فعال رسیده است.
قاسمی در ارتباط با اقدامات انجام شده در طرح فاضلاب چابهار و کنارک نیز گفت: ایستگاه پمپاژ و خط انتقال در شهر چابهار با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی احداث و ۵ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب و تعریف ۲ مناقصه جدید با ظرفیت ۱۰ کیلومتر شبکه فاضلاب اجرا شده است، این طرح امکان نصب حدود چهار هزار و ۵۰۰ اشتراک جدید و افزایش شاخص بهره مندی شهروندان از ۱۹ به ۴۰ درصد را فراهم می کند.
وی همچنین از احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر کنارک در قالب پکیجی با ظرفیت هزار متر مکعب در شبانه روز، عملیات اجرایی ایستگاه پمپاژ D شهر کنارک و برنامه ریزی جهت افتتاح در انتهای سال جاری با قابلیت امکان واگذاری ۵۰۰ انشعاب فاضلاب و شروع عملیات اجرایی بخشی از شبکه فاضلاب شهر کنارک با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد و شروع عملیات احداث ایستگاه A شهر کنارک در سال جاری به عنوان دیگر طرح ها و اقدامات شاخص حوزه فاضلاب نیز خبر دارد.
قاسمی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در طرح در طرح فاضلاب زابل و زهک، اضافه کرد: بازسازی بخشی از شبکه جمعآوری فاضلاب شهر زابل، با توجه به قدمت بیش از ۲۰ ساله و فرسودگی شدید لوله ها از محل اعتبارات استانی و داخلی و اخذ مصوبه ماده ۲۳ فاضلاب شهر زابل و افزایش ردیف مربوطه به مبلغ ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و افزایش احجام مربوط به بازسازی شبکه فاضلاب به موافقتنامه نیز در دست اجرا است.
بر اساس اظهارات مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در شهر زهک هم ۱۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب و تا کنون ۳ میلیارد تومن تخصیص ابلاغ شده است. این موضوع در حالی است که ۱۳ میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران در پروژه است.
قاسمی همچنین در ارتباط با اقدامات انجام شده در طرح فاضلاب زاهدان افزود: با احداث شبکه جمع آوری فاضلاب بخشی از اراضی غرب شهر زاهدان با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد و احداث خط انتقال با پیشرفت ۲۰ درصدی شرایط برای نصب ۲ هزار و ۳۰۰ اشتراک جدید فاضلاب و بهره مندی ۱۲ هزار نفر از شهروندان از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب فراهم شده است.
بر اساس اظهارات مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان به دنبال پیگیری های انجام شده طرح فاضلاب ایرانشهر نیز با اخذ مصوبه ۱۹۰ میلیارد ریال برای سال شروع طرح، ردیف دار و طرح فاضلاب شهر کهک با تعیین مشاور و همچنین انعقاد قرارداد جهت اجرای ۳ باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب فعال شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های سیستان و بلوچستان» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
امروزه با توجه به نیاز کسب و کارها و شرکت های مختلف برای بهره وری بیشتر در زمان و مکان و استفاده بهینه از فضا؛ استفاده از سیستم های قفسه بندی نقش قابل توجهی در کمک به صنعت و به خصوص صنعت انبارداری و لجستیک ایفا می کند. قفسه بندی هر سازه ای اعم از فلزی، چوبی و یا پلاستیکی را شامل می شود که دارای سطوح قابل بارگذاری باشد. در این زمینه تجهیزات قفسه بندی متنوعی نیز استفاده می شود که در ادامه به انواع آنها اشاره می کنیم. پس با مجله هزاره همراه باشید.
انواع قفسه بندی و تجهیزات آنها
قفسه بندی مشبک
قفسه بندی مشبک یا پیچ و مهره ای از جمله متداول ترین و پرمصرف ترین انواع قفسه بندی است. این نوع از قفسه بندی جهت نگهداری اقلام سبک و کم حجم استفاده می شود و بهصورت دستی قابل بارگذاری است. تجهیزات این سازه از نبشی های سوراخ دار، پانل ها یا کفه ها و پیچ و مهره تشکیل شده است و مونتاژ بسیار آسان و راحتی دارد. این نوع قفسه ها در رنگ های استاندارد طوسی، آبی، سفید تولید می شوند.
قفسه بندی پالت راک
این نوع از قفسه بندی برای محصولات و کالاهای سنگین و حجیم استفاده می شود. در این نوع محصولات و کالاها بر روی پالت های مسطح و یا پالت های دیواره دار به صورت یک دست قرار می گیرند و بارگذاری آنها با استفاده از لیفتراک صورت می گیرد. تجهیزات قفسه بندی در این نوع شامل قاب و اجزای آن (در ابعاد مختلف)، بازو (در ابعاد و تحمل های مختلف)، رابط های بین قاب، قفل بازو، زیر پالتی، پالت پروفیلی، محافظ ستون، بازوی تقویت، زیر جعبه ای، محافظ قاب و … است. رنگ استاندارد قاب ها طوسی، بازوهای و اجزای طبقات نارنجی و اتصالات گالوانیزه است.
قفسه بندی راک کفپوش دار سنگین
این نوع قفسه بندی نیز برای محصولات و کالاهای نیمه سنگین و سنگین کاربرد دارد. در این نوع حرکت میان طبقات با استفاده از پلکان یا بالابر انجام می گیرد و جابجایی بار در طبقات توسط نفر و به صورت دستی و یا با استفاده از تجهیزات کمکی مانند چرخ دستی و کانوایر انجام می شود. تجهیزات قفسه بندی در این نوع شامل قاب و اجزای آن (در ابعاد مختلف)، بازو (در ابعاد و تحمل های مختلف)، رابط های بین قاب، قفل بازو، کف پوشهای طبقات (در ابعاد و تحمل های مختلف) است. رنگ استاندارد قاب ها طوسی، بازوهای طبقات نارنجی، کفپوش های طبقات طوسی یا گالوانیزه و اتصالات گالوانیزه است.
قفسه بندی کفپوش دار سبک
قفسه بندی کفپوش دار سبک با قفسه بندی راک کفپوش دار سنگین شباهت دارد اما تفاوت آنها در این است که در این نوع نگهداری بارهای حجیم و نیمه سنگین کاربرد دارد ولی تحمل بارگذاری کمتر است و توسط نفر صورت می گیرد. تجهیزات قفسه بندی این نوع شامل قاب و اجزای آن (در ابعاد مختلف)، بازو (در ابعاد و تحمل های مختلف)، رابط های بین قاب، قفل بازو، کف پوش های طبقات (در ابعاد و تحمل های مختلف) است. رنگ استاندارد قاب ها طوسی، بازوهای طبقات نارنجی، کفپوش های طبقات طوسی یا گالوانیزه و اتصالات گالوانیزه است.
قفسه بندی خود راهرور
در این نوع از قفسه بندی تونل هایی وجود دارد که علاوه بر محل بارگذاری بارهای پالتی، مسیر تردد لیفتراک نیز هستند و راهروهای اضافی در این سیستم حذف شده است. در این سیستم آخرین بار گذاشته شده، اولین بار قابل برداشت است. این سیستم از نظر بازو، ریل ها و تعدادی از مهاربندها سایر اجزا شباهت زیادی به قفسه نوع قفسه بندی پالت راک دارد. تجهیزات قفسه بندی این نوع شامل قاب و اجزای آن (در ابعاد مختلف)، بازوهای شیب دار (در ابعاد و تحملهای مختلف)، بازوهای مهار سقف (در ابعاد و تحمل های مختلف)، مهاربندهای پشت و بین قاب، ریلهای طبقات، استپ پالت و اتصالات است. رنگ استاندارد قاب ها طوسی، بازوهای شیب دار نارنجی، ریلها نارنجی یا گالوانیزه، مهاربندها نارنجی یا طوسی و اتصالات گالوانیزه است.
قفسه بندی بازویی
این نوع قفسه بندی برای نگهداری بارهای سنگین، حجیم لوله ای، شاخه ای و یا رولی و ورقی که توسط لیفتراک جابجا می شوند به کار می رود. تجهیزات قفسه بندی این نوع شامل پایه و ستون، بازو، مهاربندهای افقی و ضربدری، پین اتصال بازو، پین جلوگیری از ریزش بار و سایر اتصالات است. رنگ ستون ها و پایه ستون ها طوسی، بازوها نارنجی، مهاربندها طوسی و سایر اتصالات گالوانیزه است.
قفسه بندی دفتری
از این نوع قفسه بندی برای نگهداری بارهای سبک و لوازم دفتری و کتابخانه ای استفاده می شود. تجهیزات قفسه بندی این نوع شامل ستون، بست اتصال ستون ها، بازو، کفه یا طبقه، کفی ستون، کلیپ تکیهگاه کفه و درپوش پلاستیکی ستون است که معمولاً به رنگ سفید تولید می شود.
قفسه بندی فروشگاهی
این نوع جزو متداول ترین و پر مصرف ترین سیستم قفسه بندی است که اجزای آن شامل ستون های دیواری یا خود ایستا، لچکی طبقات، کفه ها یا طبقات، کتیبه جلو یا پاخور، پانل های پشت، جا کارتی و … در ابعاد و رنگ های مختلف تولید می گردد.
بالکن بندی با پایه راک
این نوع از قفسه بندی برای استفاده حداکثری از ارتفاع و با امکان ایجاد بالکن و یا نیمه طبقه در فضاهای مختلف طراحی می شود. تجهیزات قفسه بندی در این نوع هم شامل قاب و اجزای آن (در ابعاد مختلف)، بازو (در ابعاد و تحملهای مختلف)، رابطهای بین قاب، قفل بازو، نبشی جهت راهروبندی و دسته نرده، پانل پله جهت پلکان و راهرو بندی و سایر اتصالات است. رنگ استاندارد قاب ها طوسی، بازوهای طبقات نارنجی، نبشی ها به رنگ طوسی، پانل پله های راهروبندی طوسی یا گالوانیزه و اتصالات گالوانیزه است.
قفسه بندی نیم طبقه مزنین
این سازه قفسه ای بسیار مستحکم بوده و برای استفاده مفید از ارتفاع فضا و سالن ها کاربرد دارد.
معاملات تجهیزات قفسه بندی
بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی برای استفاده از تجهیزات قفسه بندی با اهداف مختلف، اقدام به برگزاری مناقصه می کنند. این فرایند با یک اعلام عمومی در روزنامه های کثیر الانتشار و وب سایت های اطلاع رسانی مانند وب سایت هزاره آغاز شده و افراد حقیقی و حقوقی که واجد شرایط مناقصه باشند اقدام به ارسال مدارک و اسناد خود می کنند.
سپس رقابت مناقصه آغاز شده و برنده آن کسی خواهد بود که برای ساخت و طراحی تجهیزات قفسه بندی، دارای شرایط کیفی مد نظر مناقصه گزار بوده و قیمت پیشنهادی او کمتر از دیگر رقبا باشد. پس از آن، میان هر دو طرف قراردادی منعقد می شود که از این پس فعالیت هر دو طرف و مدت زمان انجام پروژه بر اساس این قرارداد صورت خواهد گرفت.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های امروز» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: ۲۳ درصد سطح شهری کشور بافت فرسوده و ناکارآمد است و این در حالی است که بیش از ۲۱ میلیون نفر در این محله ها زندگی می کنند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
احیای بافت فرسوده کشور
محمد آئینی، مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری ملایر از احیای ۲۱۰ هزار واحد بنای فرسوده در سطح کشور خبر داد و گفت: بناهای فرسوده تخریبو به جای آنها ۶۷۰ هزار واحد احداث شده است.
محمد آئینی ضمن اشاره به اینکه ۱۶۶ هزار هکتار معادل ۲۳ درصد سطح شهری بافت های فرسوده و ناکارآمد در کل کشور وجود دارد، اضافه کرد: جمعیتی بالغ بر ۲۱.۵ میلیون نفر در این محله ها سکونت دارند و تا به امروز حدود ۶۰۰۰ محله در این ارتباط شناسایی شده است. از این میزان حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بناهایی ناپایدار و فاقد هر گونه سازه است.
آئینی خاطر نشان کرد: از ۱۶۶ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری، ۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده میانی، ۶۰ هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی، بیش از ۳۲ هزار هکتار بافت تاریخی و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده با پیشینه روستایی است. در این میان ۴۹ درصد واحدهای مسکونی واقع در بافت های ناکارآمد شهری فاقد تاب آوری در برابر آسیب های مختلف هستند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ادامه داد: در سال جاری به دنبال آن هستیم تا ۱۵۰ هزار واحد در محله های بازآفرینی و بافت فرسوده شهری را نوسازی کنیم. در این میان سهم استان همدان چهار هزار و ۵۰۰ واحد است.
وی تصریح کرد: شهروندان برای آگاهی از این که واحد مسکونی آنها در محدوده بافت فرسوده قرار دارد یا خیر می توانند به سایت شرکت به آدرس facility.udrc.ir مراجعه کنند. توسعه گران و تسهیلگران هم می توانند با ورود به سامانه ماده چهار شرکت از تسهیلات و شرایط در نظر گرفته شده آگاهی پیدا کنند.
آئینی با بیان این که در اعطای تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده شرایط چهارگانه مانند داشتن فرم سبز و یا سابقه سکونت و سابقه مالکیت و سرپرستی خانوار وجود ندارد، خاطر نشان کرد: تمامی تشویق ها از جمله تخفیف در پروانه ساخت، بیمه و هر موضوع دیگری که در طرح ملی مسکن وجود دارد؛ در نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است.
آئینی گفت: وزارت راه و شهرسازی خط اعتباری ویژه ای برای نوسازی مسکن در اختیار دارد و این تسهیلات از طریق بانک مسکن در سه رده به متقاضیان پرداخت خواهد شد. این تسهیلات در شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است که ۱۵۰ میلیون تومان آن با سود صفر درصد پرداخت می شود.
وی اضافه کرد: متقاضیان در این زمینه می توانند برای انجام جابجایی و اسکان موقت خود تسهیلاتی به مبلغ ۴۵ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه دریافت کنند.
آئینی “مردمی سازی” را یکی از رویکردهای مهم شرکت بازآفرینی شهری در دولت سیزدهم دانست و خبر از طراحی بسته جامع تشویقی برای توسعه نقش بخش خصوصی در نوسازی بافت های فرسوده خبر داد و گفت: این طرح به زودی ابلاغ می شود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایده جدید هستید « مزایده های املاک » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
۱۲۰ مورد از تغییر کاربری غیر مجاز در زمین های کشاورزی در مناطق ساری و بابل به میزان ۲۵۴ هزار و ۶۴ متر مربع قلع و قمع شد. با این کار بسیاری از زمین ها به کاربری اصلی خود بازگردانده شد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
بازگشت زمین های کشاورزی به چرخه تولید
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری ضمن اشاره به قلع و قمع ۱۰۲ فقره از تغییر کاربری های غیر مجاز در زمین های کشاورزی شهرستان ساری در پنج ماه اول سال جاری گفت: با اجرای این احکام ۲۵۱ هزار و ۸۴ مترمربع از زمین ها و باغ های کشاورزی این شهرستان به چرخه تولید بازگردانده شد.
سید اسماعیل علوی ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی دهیاری ها، شوراهای محلی و رسانه های جمعی برای حفظ کاربری زمین های کشاورزی و حفاظت از آن اضافه کرد: مشارکت مردمی در تماس با سامانه تلفنی ۱۳۱ و همچنین ارائه گزارش انجام تخلفات در ارتباط با تغییر کاربری های غیر مجاز به دست افراد سودجو و فرصت طلبان بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری ضمن اشاره به این که ساخت گلخانه ها، دامداری ها، مرغداری ها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاه های صنایع تکمیلی و غذایی تغییر کاربری به شمار نمی روند خاطر نشان کرد: با رعایت ضوابط زیست محیطی و پس از انجام مراحل قانونی و موافقت سازمانجهاد کشاورزی، در این زمینه می توان اقداماتی را انجام داد.
در این ارتباط مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل نیز خبر از اجرای تبصره دو ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری زمین های زراعی و باغی برای از میان بردن ۱۸ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در مراتع کشاورزی بابل کنار داد و گفت: با انجام همكاری و هماهنگی دستگاه های قضايی، نيروی انتظامی، مسئول و كارشناسان امور اراضی اين مديريت و اجرای این احکام، ۲۸۰ مترمربع زمین كشاورزی آزاد سازی شده است.
محسن علی گل زاده، مدير جهاد كشاورزي شهرستان بابل ضمن تاکید بر برخورد با هر گونه ساخت و ساز غیر مجاز در زمین های کشاورزی به دنبال قانون حفظ کاربری به مالکان این زمین های زراعی و باغی توصیه کرد: پیش از ساخت و ساز در زمین های خود، برای دریافت مشاوره و مجوز، به مديريت و مراكز جهاد كشاورزی مراجعه كنند.
استان مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که درآنها به صورت سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد ، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیر مجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش های مهم این استان شمالی کشور به شمار می رود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ساری » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
در حالی ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی دنیا در تامین نیاز داخلی خود با چالش روبرو شده است که نتوانسته از کمبود بازارهای جهانی به نفع خود استفاده کند. کارشناسان حوزه انرژی نیز به دنبال ایجاد تنش گازی در بخش های مختلف در جهان برای تامین گاز این قرن را قرن گاز می دانند. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
تنش گازی در سراسر جهان
جواد اوجی وزیر نفت در رسانه ملی اعلام کرد: کسری گاز زمستان امسال هم ادامه دارد. این در حالی است که بر اساس آمار اوپک ایران اولین و بر اساس گزارش بی پی (BP) دومین ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد. اما به نظر می رسد که این ذخایر نتوانسته است سهم ایران در بازارهای جهانی را افزایش دهد. بنابراین ایران در تامین نیازهای داخلی خود نیز به چالش خورده است.
مسائلی مانند بی توجهی به سرمایه گذاری و توسعه میادین گازی در طول سال های گذشته در شرایط مختلف موجب عقب ماندگی این صنعت و تنش گازی شده است و حمید حسینی، رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی اعلام کرده است: قرن جدید قرن گاز بوده و دوره سلطه نفت در جهان به پایان رسیده است. زیرا روسیه به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز به نوعی در حال حذف شدن بوده و ایران هم به دلیل کمبود سرمایه گذاری ها و غفلت از توسعه این صنعت در سال های گذشته به نوعی سهمی از این بازار ندارد.
حسینی معتقد است در سال های آینده رقابت شدیدی برای رسیدن به گاز در سراسر دنیا به وجود خواهد آمد و احتمال دارد که شاهد شکل گیری جنگ گاز در دنیا باشیم و این مساله دور از انتظار نخواهد بود.
وی اضافه کرد: روسیه به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز به نوعی در حال حذف شدن است. ایران هم به دلیل کمبود سرمایه گذاری ها و غفلت از توسعه این صنعت در سال های گذشته به نوعی حذف شده و ظرفیت مازادی برای صادرات نداشته و در عمل نتوانسته از فرصت پیش آمده و جنگ روسیه و اوکراین برای افزایش سهم خود در بازار جهانی استفاد کند. این مساله در حالی رخ می دهد که در آینده رقابت ها در حوزه گاز خواهد بود. به عنوان مثال جنگ ترکیه و یونان و جنگ لبنان و اسراییل بر سر مسائل گازی است.
بر اساس اظهارات رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی، این وضعیت در اروپا هم به خوبی به چشم می خورد و آمارهای اعلام شده نشان می دهد که کمبود گاز در انگلستان به حدی وضعیت بحرانی پیدا کرده است که پیش بینی می شود قیمت عمده فروشی برق در زمستان سال جاری ۴۲۲ درصد افزایش پیدا کند. البته این رقم در آلمان معادل ۳۸۸ درصد و در ایتالیا ۳۳۴ درصد برآورد شده است.
این کارشناس حوزه انرژی همچنین خاطر نشان کرد: در حال حاضر ظرفیت بالایی در حوزه پارس جنوبی وجود دارد اما متاسفانه به خوبی از آن استفاده نمی شود. این موضوع در حالی است که کشور قطر با استفاده از این منابع چندین برابر ایران درآمد کسب کرده و به یکی از غول های صنعت ال ان جی تبدیل شده است.
نکته جالب توجه در این زمینه آن است که قطر تقریبا تمام گاز تولیدی خود را برای صادرات در نظر می گیرد ولی ایران افزایش تولید از این میدان را صرف مصرف داخلی گاز در بخش های مختلف گاز خانگی، صنعتی، تجاری و گسترش صنایع پتروشیمی بر پایه گاز ارزان می کند.
بررسی ها و آمارهای انجام گرفته نشان می دهد از زمان اکتشاف میدان پارس جنوبی، قطر با ۱۵۰۰ میلیارد دلار، پنج برابر ایران از پارس جنوبی درآمد داشته است. در حالی که بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت نفت، از ۳ سال آینده، هر سال به اندازه درآمد یک فاز، از درآمدهای این میدان برای ایران کم خواهد شد. مساله ای که سست بودن درآمدهای هیدروکربوری را به خوبی به نمایش می گذارد.
در کشورمان هر سال حدود ۱۸ میلیون تن سنگ آهن استخراج می شود که برای دستیابی به سنگ آهن نیاز است تا از معادن مختلف استخراج گردد. در حال حاضر معادنی که در آنها سنگ آهن یافت می شود عبارت است از: سنگ آهن چادرملو، سنگ آهن گل گهر، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران. به غیر از این معادن هم معادن دیگری برای استخراج سنگ آهن وجود دارند که مدیریت آنها در دست بخش خصوصی است. این دسته از معادن در مقایسه با دیگر معادن کوچک تر هستند.
از این سنگ آهن استخراج شده، بخشی از آن در کشور مورد استفاده قرار می گیرد و بخش دیگری از آن نیز به کشور های دیگر صادر می شود. سالانه نیز حدود ۳ میلیون تن از سنگ آهن تولید شده که به کشور های دیگر صادر می شود و اصلی ترین مصرف کننده های سنگ آهن در داخل کشور، شرکت هایی مانند کارخانه های ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه و فولاد اهواز هستند. در ادامه با معرفی بیشتر شرکت سنگ آهن مرکزی ایران همراه مجله هزاره باشید.
مشخصات و واحدهای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
در دی ماه سال ۱۳۴۹ برای تولید مواد معدنی در کشور تصمیماتی گرفته شد. در این زمان دولت وقت تصمیم داشت که تولید برخی از مواد معدنی را رونق ببخشد تا صنعت فولاد بتواند پیشرفت قابل توجهی را داشته باشد. به همین دلیل هم شرکت سنگ آهن مرکزی ایران ساخته شد. معدن این مجموعه یکی از بهترین معادن ایران است زیرا دارای آب و هوای گرم بوده و سالانه نیز بارندگی کمی دارد. این شرکت که در استان یزد قرار دارد دارای واحدهای زیر است:
کنسانتره
● گندله سازی
● آگلومراسیون
در هر کدام از این واحدها ظرفیت های متفاوتی وجود دارد. برای مثال واحد کنسانتره ۳٬۲۵۰٬۰۰۰۰ ظرفیت دارد. هم چنین واحد گندله سازی دارای ۵٬۰۰۰٬۰۰۰۰ ظرفیت است. و واحد آگلومراسیون ۲۰۰٬۰۰۰ ظرفیت دارد.
معاملات شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران مانند دیگر سازمان های دولتی و خصوصی با هدف همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین برنده و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مواد معدنی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
با توجه به این موضوع که امروزه اکثر کشورها در حوزه تامین انرژی با مشکلات متعددی روبرو هستند بنابر این تنها راه برون رفت از این معضل حرکت به سمت انرژی های تجدید پذیر است. در همین راستا نیز مسئولان در این زمینه در تلاش هستند که بخشی از این کمبود را از طریق ساخت نیروگاه های تجدید پذیر جبران کنند.
محمود کمانی، معاون وزیر نیرو گفت: در برنامه دولت سیزدهم احداث ۱۰ هزار مگا وات برق تجدید پذیر وجود دارد که از این میان ۴ هزار مگا وات برق خورشیدی آن با همکاری شورای اقتصاد مجوز احداث دریافت کرده اند و مناقصات آنها نیز برگزار شده است.
معاون وزیر نیرو همچنین افزود: برندگان مناقصات ۱۴۳۴ مگا وات مشخص شده است که در ۱۴ استان و ۶۰ ساختگاه با ظرفیت های ۱۰ تا ۲۰۰ مگا وات احداث خواهد شد.
محمود کمانی همچنین اضافه کرد: در حالت کلی ۱۴ استان هدف در نظر گرفته شده است که از مهم ترین آنها می توانیم به استان اصفهان، سیستان و بلوچستان، یزد و کرمان اشاره کنیم.
رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: آن دسته از شرکت هایی که تا به امروز موفق به شرکت در مناقصه نشده اند نیز می توانند در مرحله دوم مناقصه با ظرفیت ۴ هزار مگا وات شرکت کنند. فراخوان مناقصه دوم انجام گرفته است و ظرف دو هفته آینده برگزار خواهد شد.
وی ضمن اشاره به مناسب بودن شرایط این قرارداد ها گفت: قیمت خرید نیز به صورتی در نظر گرفته شده است که بازگشت سرمایه و سود شرکت ها در مدت زمان ۴ سال اتفاق بی افتد. همچنین در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز محل خرید برق از این نیروگاه ها ۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. به همین دلیل هم نگرانی بابت پرداخت ها وجود ندارد. در این مصوبه نرخ خرید به شکل ارزی در نظر گرفته شده است و به همین خاطر از تغییر نرخ ارز نگرانی بابت این موضوع برای شرکت ها وجود ندارد.
کمانی خاطر نشان کرد: در این زمینه ساخت تجهیزات هم در داخل کشور انجام می شود. اخیرا کارخانه تولید کننده پنل و سلول خورشیدی با حضور رئیس جمهور در استان مرکزی افتتاح شده است.
برگزاری مناقصات در این حوزه با اعلام یک فراخوان عمومی آغاز شده و شرکت ها در صورت دارا بودن شرایط اقدام به ارسال اسناد و مدارک می کنند. سپس شرکتی برنده مناقصات خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهند. سپس قراردادی ما بین طرفین امضا خواهد شد و بر این اساس تعهدات هر دو طرف و مدت زمان انجام پروژه در آن قید خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های برق » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
دبیر انجمن انبوه سازان گلستان ضمن اشاره به این که بر طبق مصوبه شورای مسکن استان، شهردار گرگان باید لایحه عوارضی را اصلاح کند گفت: در حال حاضر هیچ اراده ای برای تغییر عوارض ساختمان وجود ندارد. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.
شهردار گرگان و مساله لایحه عوارض شهرداری
حمید محبی، دبیر انجمن انبوه سازان گلستان گفت: برای بررسی مجدد لایحه عوارض شهرداری درخواست داده ایم که با شهردار و شورای شهر و فرمداری مذاکره و جلسه ای داشته باشیم اما معاونت عمرانی فرمانداری به صراحت اعلام کرده است که ما جلسه میگذاریم ولی اراده ای را برای تغییر دفترچه عوارض شهرداری مشاهده نمی کند.
وی ادامه داد: علی رغم آن که ما تحلیل ها و بررسی های کارشناسانه خود را به شهردار گرگان اعلام کرده ایم و وعده هایی نیز در این ارتباط داده شده است اما شهرداری تمایلی برای تغییر در این مصوبه ندارد.
دبیر انجمن انبوه سازان گلستان اضافه کرد: با اعضای شورای شهر نیز نشست هایی برگزار شده است و آنها بیان کردند «ما موافق این تغییرات هستیم زیرا در درآمدزایی شهرداری تأثیرگذار بوده است» اما علی رغم تمامی مذاکرات و صحبت ها و تاکید استاندار هیچ اراده ای برای اعمال تغییر از سمت شهرداری وجود ندارد.
محبی در طی صحبت های خود خاطر نشان کرده است که به همین دلیل هم بسیاری از تولید کنندگان حوزه صنعت ساختمان دست نگه داشته و منتظر هستند تا ببینند سرانجام این مساله چه خواهد بود. وی خاطر نشان کرد: در پرداخت عوارض برای برخی از سازندگان فاکتور محاسبات درآمد هم صادر شده است اما آنها انگیزه ای برای اجرای پروژه ها در شهر ندارند زیرا برای آنها به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.
محبی گفت: ما برای افزایش عوارض مستندسازی کرده ایم و به صورت مصداقی در تمام محلات مختلف شهر عوارض را بررسی کرده ایم. برای مثال در برخی از محلات مانند منطقه پارتیان سال گذشته کل عوارض حدود ۵۴ میلیون تومان بوده که هم اکنون به بیش از ۳۴۴ میلیون تومان رسیده یا در منطقه کمربندی حدود ۱۸۱ میلیون تومان بوده که سال جاری به ۷۷۶ میلیون تومان رسیده است و در برخی از نقاط افزایش چهار تا شش برابری داشته است. در جلسات با نمایندگان و استاندار و اعضای شورای شهر و شهرداری قول مساعد می دهند اما به مرحله اجرا نمی رسد.
وی ادامه داد: برای مثال در جلسه شورای مسکن هم خود استاندارد تاکید داشتند که شهرداری باید دفترچه عوارضی را اصلاح کند اما علی رغم اینکه شورای مسکن بالاترین نهاد در زمینه مسکن است به این مصوبه توجهی نمی شود. این عمل در واقع موجب رکود صنعت ساختمان در گرگان شده است.
بر اساس اظهارات حمید محبی، دبیر انجمن انبوه سازان گلستان، خروج سرمایه و این سرمایه گذاران از شهر، بیکاری، آسیب های اجتماعی و مسائل دیگر را در شهر به دنبال دارد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های گرگان » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
اتاق بازرگانی ایران در آخرین گزارش خود اعلام کرده است که در صورت برداشته شدن تحریم ها آماده جهش در حوزه های مختلف خواهد بود. این اتفاق به بهود نسبی شرایط در اقتصاد ایران منجر خواهد شد. در ادامه این خبر با مجله هزارههمراه شوید.
آخرین برآوردهای اتاق بازرگانی از اقتصاد ایران
کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هدف ترسیم تصویری از وضعیت صنعت ایران در سال ۱۴۰۰ و ارائه برآوردهایی از وضعیت اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۱، گزارش «داشبورد خانواده صنعت» را تدوین کرده است که می تواند به درک وضعیت فعلی و برخی از سناریوهای محتمل آینده کمک کند.
در این گزارش که در سه بخش صنعت، تجارت خارجی و شرایط تورم و نرخ ارز تدوین شده است؛ در بخش اول آمار کلی مرتبط با صنعت کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این بخش مهم ترین اطلاعات صنعت کشور از جمله میزان اشتغال زایی و سرمایه گذاری صورت گرفته در صنعت کشور و میزان مجوزها و پروانه های بهرهبرداری در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ مقایسه شده است.
علاوه بر این در این بخش به سرمایهگذاری های صورت گرفته در سال ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ نیز بر اساس هر کدام از استان ها پرداخته شده و به صورت مشخص از نمودارهای این بخش می توان بهینه بودن یا نبودن سرمایهگذاری ها در استان و سرمایه بربودن یا کاربر بودن صنعت هر استان را مورد تحلیل و بررسی قرار داد. در پایان این بخش نیز یک نمای کلی از پراکندگی جغرافیایی اشتغال زایی صنایع در کشور به تصویر درآمده است که نتایج نشان دهنده تمرکز بالای این اشتغال زاییها در مرکز کشور است.
بخش دوم این مجموعه یک نگاه کلی به تجارت کشور در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ دارد. طی جداول و نمودارهای مختلف صادرات زیرگروه های مختلف بخش صنعت، روند کلی تجارت در سال ۱۴۰۰ و عمده مقاصد صادراتی کشور به نمایش درآمده است. نتایج بررسی های این بخش نیز نشان می دهد که ارزش صادرات کشور در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳۹ درصد بهبود نسبی داشته است که این موضوع ناشی از افزایش قیمت ها و بخش دیگر نیز ناشی از افزایش حجم صادرات غیرنفتی کشور بوده است.
در بخش نهایی یا همان بخش سوم هم وضعیت ارزی و نرخ تورم کشور رصد و گزارش شده است. این بررسی از وضعیت اقتصاد ایران در حوزه ارزی می تواند چشم اندازی برای آغاز قرن جدید به صاحبان صنایع ارائه بدهد.
بررسی های صورت گرفته در این گزارش کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران نشان دهنده آن است که وضعیت رشد اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۱ به شدت به وضعیت تحریم ها گره خورده است و در صورتی که گشایش خارجی رخ بدهد و با رفع تحریم ها روبرو باشیم؛ امکان افزایش رشد اقتصادی از ناحیه فروش نفت و گاز به وجود خواهد آمد.
از طرف دیگر با توجه به وضعیت منفی بخش ساخت و ساز در سال ۱۴۰۰ وجود منابع در دست دولت و اجرای نهضت ملی مسکن می تواند سهم این بخش را مثبت کرده و در بخش تجارت خارجی نیز با رفع تحریم ها و ورود ارز به کشور تجارت خارجی می تواند به سطح قابل قبولی رسیده و بازارهای صادراتی در کالا و خدمات نیز گسترش پیدا کرده و به سطوح قبل از تحریم ها برسد.
علاوه بر این در بازار ارز هم با توجه به اثر گذاری منفی کاهش نرخ ارز بر بودجه دولت، دولت نیز به دنبال کاهش جدی نرخ ارز نخواهد بود و کاهش نرخ ارز به کمتر از رقمی که بودجه ۱۴۰۱ بر اساس آن بسته شده (۲۳ هزار تومان برای دلار ETS) بسیار دور از انتظار است. در این شرایط به نظر می رسد هدف دولت ایجاد ثبات در نرخ ارز اسمی باشد و بنابراین انتظار بر این است که نرخ ارز اسمی دست کم تا پایان سال ۱۴۰۱ تغییرات چشمگیری را تجربه نخواهد کرد.
در سال ۱۴۰۱ مواردی مانند آزادسازی احتمالی قیمت کالاهای اساسی، فشار قیمت های جهانی و یا افزایش نرخ صنایع خدماتی پس از عبور از دوره کرونا و بهبود قدرت خرید طبقه متوسط موجب فاصله گرفتن از الگوی بلند مدت تورم در کشور خواهد بود و باقی ماندن در محدوده ۳۰ درصد به نوعی تورم انباشت شده سال های قبل منجر می شود. البته مسیر و چرخه اقتصاد ایران ارتباط زیادی با نرخ نفت دارد و نشان دهنده آن است که در صورت رفع شدن تحریم ها کشور در افق میان مدت و بلند مدت الگوی تورم بلند مدت خود در محدوده ۲۰ درصد و حتی کمتر هم نزدیک خواهد شد.
رختشویخانه صنعتی یا لاندری یکی از بخش های مهم هر مرکزی مانند هتل، بیمارستان، پادگان، خشک شویی و غیره است. وجود این بخش ها در ارگان های مختلف موجب می شود تا شستشوی البسه و مراحل خشک کردن و ضد عفونی کردن لباس ها به راحتی انجام شود و از به هدر رفتن وقت هم جلوگیری می کند. تجهیزات رختشویخانه صنعتی شامل دستگاه های پیشرفته اعم از لباسشویی صنعتی، اتو پرس صنعتی، دیگ بخار، آبگیر صنعتی و خشک کن و غیره است.
بنابراین لاندری ها فعالیت های شستشو را در مقیاس بزرگ انجام می دهند. ارائه دهندگان خدمات در این صنعت مسئول نگهداری از البسه، تدارکات مربوطه، حفظ کیفیت و ایجاد رضایت مشتریان هستند. خدمات و فعالیت های لاندری ها به روشی صنعتی و با استفاده از تجهیزات خودکار در مقیاس بزرگ انجام می گیرد. انجام صحیح فعالیت ها و مدیریت اطلاعات در لاندری های صنعتی بسیار اهمیت دارد زیرا که این صنعت با حجم بسیار زیادی از البسه سر و کار دارد. در ادامه این مقاله با مجله هزاره همراه شوید.
مهم ترین تجهیزات رختشویخانه صنعتی
– لباسشویی صنعتی : ماشین لباشویی یکی از لوازم ضروری در هر خانه ای است و در خانه امکان شستن برخی از لباس ها مانند ملحفه ها و پتو ها و غیره وجود ندارد. بنابراین لباسشویی صنعتی در سه مدل برقی، تمام استیل و نیمه استیل و سیستم PLC این امر را امکان پذیر می کند.
– خشک کن صنعتی: بعد از آن که لباس شسته شد نوبت به خشک کردن آن می رسد. استفاده از خشک کن صنعتی کمک می کند تا در کمترین زمان ممکن لباس ها خشک شوند. این دستگاه نیز در سه مدل برقی، بخاری و گازی طراحی شده است.
– آبگیر صنعتی: از دستگاه آبگیر صنعتی برای خشک کردن بسیار سریع استفاده می شود. استفاده از آبگیر صنعتی در هر رختشویخانه صنعتی ضروری است زیرا سرعت بسیار بالایی دارد.
– اتو پرس صنعتی: لباس ها بعد از هر بار شستشو نیاز به اتو کشیدن دارند. بنابراین برای جلوگیری از اتلاف وقت، اتو پرس صنعتی یک گزینه مناسب است. اتو پرس صنعتی در هر بیمارستان ، پادگان و هتلی کاربرد دارد.
– دیگ بخار: دیگ بخار دستگاهی است که با فشار آب و گرما بخار تولید می کند. در رختشویخانه صنعتی از دیگ بخار برای شستشوی لباس و اتو کشی آنها استفاده می شود.
– اتو غلتک:از اتو غلتک برای اتو کردن ملحفه ها استفاده می شود و کار آنها با برق و بخار است. اتو غلتک دستگاهی بسیار کاربردی بوده و در مدت زمانی کم ملحفه ها را اتو می زند.
معاملات رختشویخانه صنعتی
رختشویخانه صنعتی می تواند از نوع درون سازمانی (OPL) باشد و یا آن که یک شرکت لاندری مستقل باشد که خدماتی مشابه ارائه می کند. موسسات بزرگ (مثل رستوران ها، هتل ها، بیمارستان ها و صنایع) که نیاز به انبوهی از البسه تمیز، پوشاک کار و یا لباس فرم دارند؛ می توانند از خدمات لاندری صنعتی استفاده کنند. برای مثال، هتل ها نیازمند شست و شوی ملحفه تخت ها، حوله های حمام هستند که این کار را با انجام یک قرارداد یک یا چند ساله با پیمانکارها انجام می دهند.
برای این کار سازمان ها اقدام به برگزاری مناقصاتی برای همکاری با شرکت هایی که خدمات رختشویخانه صنعتی را ارائه می دهند؛ می کنند. در این صورت آگهی مناقصه در روزنامه های کثیرالانتشار یا وب سایت هایی مانند وب سایت هزاره و دیگر شبکه های اجتماعی منتشر می شود. شرکت هایی که دارای شرایط مورد نظر سازمان برگزار کننده مناقصه هستند؛ می توانند در این مرحله اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت تایید سازمان مناقصه گزار وارد فرایند رقابتی شوند. برنده مناقصه نیز شرکتی خواهد بود که دارای شرایط مورد نظر بوده و قیمت پیشنهادی او کمتر از دیگر رقبا باشد. سپس قراردادی ما بین دو طرف منعقد خواهد شد که تعهدات طرفین و مدت زمان انجام پروژه در آن ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های تامین نیروی انسانی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.
یک عضو کمیسیون صنایع مجلس ضمن بیان آن که تا مدت یک آینده احتمالا بتوان به یک آیین نامه اجرایی برای واردات خودر دست یافت؛ اعلام کرد که بهره برداری از اولین محموله خودروهای خارجی مربوط به آذر ماه سال جاری خواهد بود. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
تدوین ساز و کارهای واردات خودروهای خارجی
حجت الله فیروزی، ضمن اشاره به تدوین ساز و کارهای واردات خودرو اعلام کرد: آیین نامه اجرایی توسط وزارت صمت در مرحله نهایی قرار دارد و در طی آخرین جلسه مشترک کمیسیون و وزارت صمت، نقطه نظرات مجلس نیز در آیین نامه لحاظ شده است.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطر نشان کرد: امکان واردات خودروهای خارجی توسط همه اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارد. در این زمینه هم خودروهای تمام برقی و هیبریدی ابتدا در مناطق آزاد وارد شده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت. خودروهای دیگر نیز مربوط به حمل و نقل عمومی است که باید جایگزین خودروهای فرسوده و تاکسی های داخلی شود. بخشی دیگر نیز خودروهایی با میانگین قیمتی متوسط و پایین است.
فیروزی همچنین در ارتباط با ورود خودروی اقتصادی به کشور افزود: این خودروها حجم موتور کمی داشته و با رعایت مسائل زیست محیطی هستند و قیمت آنها باید به میزانی باشد که قشر متوسط درآمدی جامعه توانی خریداری آنها را داشته باشند.
از سوی دیگر فیروزی تصریح کرد که خدمات پس از فروش هم باید توانایی پشتیبانی از این خودروها را داشته باشند. وی گفت: قبل از مصوبه سران قوا عمدتا خودروهای لوکس وارد کشور می شد ولی امروز بر اساس تصمیمگیری ها، بخش عمده خودروهای وارداتی توسط قشر متوسط جامعه خریداری می شود. علاوه بر این بر واردات خودروهای برقی نیز تاکید شده است. آئین نامه هنوز نهایی نشده است و نظرات فعالان در این حوزه نیز باید لحاظ شود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس در ارتباط با تقویت خودروسازی های داخلی نیز گفت: این روزها سرعت علم و تکنولوژی در دنیا بسیار زیاد است و در سال های اخیر به دلیل برخی از تحریم ها امکان نوسازی تجهیزات وجود ندارد. به همین دلیل هم ورود خودروهای جدید به کشور با تکنولوژی روز امکان استفاده خودروسازان داخلی از علم جدید را فراهم خواهد کرد.
فیروزی ابراز امیدواری کرد که پلتفرم های جدیدی در این زمینه ایجاد شود و بر خلاف دیدگاه افرادی که احتمال می دهند واردات خوردوهای خارجی موجب تضعیف تولید داخلی می شود، گفت: ما اعتقاد داریم که با این روش رقابتی سالم ایجاد شده و پاسخی به افرادی است که مایل به خرید خودروی خارجی هستند.
وی اضافه کرد: احتمالا ظرف مدت زمان یک ماه آینده شاید به یک آئین نامه اجرایی بتوان دست یافت و بلافاصله پس از تصویب آن می توانیم این رویه را عملیاتی و اجرا کنیم. تلاش دولت و مجلس بر آن است که از ظرفیت پول های خارج از کشور و سرمایه داران ایرانی که دارای کسب و کار و درآمد هستند برای واردات خودروهای خارجی بهره گرفته شود. در این صورت امکان خروج ارز از کشور نیز به حداقل می رسد.
فیروزی بهره برداری از اولین محموله وارداتی خودرو خارجی را مربوط به آذر ماه دانست. پیش از این نیز منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به تدوین آئین نامه واردات خوردو، خبر از ورود اولین خودروهای وارداتی به کشور تا شهریور ماه سال جاری داده بود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ترخیص کالا » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.