نوشته شده توسط : هزاره
تعلیق پیمان

در پست امروز مجله هزاره به شرایط تعلیق پیمان از جانب پیمانکار خواهیم پرداخت. اطلاعات گسترده در خصوص مناقصات و مزایدات کشوری در پایگاه اطلاع رسانی هزاره هر روزه در اختیار افراد به شیوه های مختلف از جمله وب سایت، ایمیل و اپلیکیشن قرار می گیرد. اگر شما به عنوان پیمانکار به دنبال حق و حقوق خود هستید یا می خواهید درباره شرایط تعلیق پیمان بدانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تعلیق چیست و پیمانکار در تعلیق کار چه حقی دارد؟

تعلیق یعنی توقف اجرای کار برای مدت معین است و طی آن به کارفرما حق می دهد پیمانکار را مدتی از ادامه کار باز دارد و منتظر رفع تعلیق از جانب کارفرما باشد. از لغت تعلیق در ماده ۴۹ شرایط عمومی پیمان به صراحت سخن به میان آمده است. از نظر قانونی در مدت تعلیق، پیمانکار استحقاق دریافت هزینه های بالاسری را دارد. شاید در نگاه اول امتیاز تعلیق کار از سوی پیمانکار وجود ندارد اما با اندکی تحقیق و بررسی پی خواهید برد که دو نوع تعلیق برای پیمانکار وجود دارد. به طور صریح در ماده ۴۹ تعلیق کار از طرف پیمانکار اعلام نشده است اما به صورت تلویحی و کم رنگ این مورد قید گردیده است.

موارد ذکر شده به نفع پیمانکاربوده و می توان گفت مربوط به ایفای تعهدات مالی کارفرما است. در حالتی که کارفرما به این تعهدات مالی در قبال پیمانکار بی توجه باشد، پیمانکار می تواند پیمان را به حالت تعلیق درآورد.

به این نکته دقت داشته باشید که تاییدیه پیش پرداخت و سایر پرداخت های مالی کارفرما به پیمانکار سبب می شود که پیمانکار حق تعلیق کار را داشته باشد.

انواع پرداخت های ریالی از سوی کارفرما به پیمانکار

براساس شرایط عمومی پیمان انواع پرداخت های ریالی از سوی کارفرما به پیمانکار به سه دسته کلی تقسیم می شود که شامل موارد زیر است:

  • پیش پرداخت
  • صورت وضعیت های ماهانه
  • تسویه حساب (در شرایطی که پیمانکار طلبکار باشد)

پیش پرداخت و صورت وضعیت های ماهانه مربوط به پیش و حین انجام کار است و تسویه حساب به پس از تحویل موقت و قطعی موقت و قطعی پیمان موکول می شود. پیش پرداخت به منظور تقویت بنیه مالی  پیمانکار و صورت وضعیت های ماهانه در راستای پرداخت علی الحساب کارکرد پیمانکار در وجه او کارسازی می شود.

دلایل تعلیق کار از ناحیه پیمانکار

دلایل تعلیق کار از ناحیه پیمانکار

همانگونه که گفته شد پیمانکار می تواند به سبب پرداخت های بالا به حالت تعلیق درآورد که شامل موارد زیر است:

  • تعلیق پیمان به سبب عدم تاییدیه پیش پرداخت توسط کارفرما

در بند (الف) ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان،حق فسخ برای کارفرما به این صورت ذکر شده است که تاخیر پیمانکار در تجهیز کارگاه برای شروع عملیات پیمان را که بیش از نصف مدت تعیین شده باشد، پیش بینی کرده است. اما در نظر داشته باشید که در شرایط کارفرما مجاز به فسخ پیمان است که قسمتی از پیش پرداخت را که باید بعد از تحویل کارگاه پرداخت کند، پرداخت کرده باشد.

تبصره: در صورتی که کارفرما قسمتی از پیش پرداخت را به پیمانکار پرداخت ننموده باشد، ولو اینکه کار را هم شروع نکرده باشد، کارفرما حق فسخ پیمان را ندارد.

  • تعلیق پیمان به جهت عدم تاییدیه مطالبات پیمانکار

پرداخت مبلغ پیمان و پیش پرداخت به پیمانکار جزو تعهد اصلی کارفرما در قبال پیمانکار است. اقساط این پیش پرداخت به تدریج و به مرور زمان از صورت وضعیت های پیمانکار کسر می شود. کوتاهی و تعلل از جانب کارفرما به هیچ وجه پذیرفتنی نیست زیرا پیمانکار برای اتمام موضوع پیمان از خود هزینه می کند از این رو کارفرما حق ندارد پیمانکار را در حالت تنگدستی قرار دهد.

یکی از مواردی که می تواند از تاخیرات مجاز پیمانکار به شمار آید، تعلل کارفرما در ایفای تعهدات مالی خویش در قبال پیمانکار است.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصات پیمانکاری تاسیسات و تجهیزات » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال است.



:: برچسب‌ها: پیمانکار، پیمانکاری، مناقصه، مناقصات ,
:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 بهمن 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره
اسناد مناقصات

یکی از میادین بزرگ رقابتی برای تامین کالا از طریق مناقصات برگزاری می شود. در مناقصه موضوع معامله به مناقصه گری که کمترین قیمت را پیشنهاد داده است تعلق می گیرد. اطلاع از زمان برگزاری مناقصات و مزایدات یک طرف قضیه بوده و اینکه شما چقدر به اصطلاحات رایج مناقصه آشنا هستید طرف دیگر را شکل می دهد. شاه کلید برنده شدن در مناقصات را آگاهی شما رقم می زند. پیش از آنکه به شرح و تفسیر اصطلاحات عمومی مناقصات بپردازیم باید خاطر نشان کرد که پایگاه اطلاع رسانی هزاره به عنوان اولین و جامع ترین پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات کشور از طریق وب سایت، ایمیل و اپلیکیشن در اختیار همگان می گذارد.

اصطلاحات موجود در مناقصات

آشنایی با اصطلاحات عمومی مناقصات

مناقصه گذار:

شامل دستگاه یا ارگان هایی می شود که برگزاری مناقصه را برعهده دارند. این ارگان ها و سازمان ها شامل: قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکت های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک ها، و موسسات اعتباری دولتی، شرکت های بیمه دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، موسسات عمومی، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی، دستگاه ها و واحدهایی که شمول قانون بر آن ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است نظیر وزارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شرکت های تابعه.

مناقصه گر:

به شخص حقوقی یا حقیقی گفته می شود که اسناد مناقصه را دریافت و در مناقصه شرکت می کند. شخص مناقصه گر می تواند در هر مرحله ای از کار مناقصه از فرایند مناقصه خارج شود.

برنامه زمانی مناقصه:

منظور از برنامه زمانی مناقصه، زمان و مهلت برگزاری مراحل مختلف مناقصه، مدت اعتبار پیشنهادها و زمان انعقاد قرارداد است.

کمیته فنی بازرگانی:

این کمیته متشکل از سه عضو خبره فنی بازرگانی صلاحیت دار هستند که از سوی مقام مجاز دستگاه مناقصه انتخاب می شود. وظیفه اصلی این کمیته شامل ارزیابی فنی بازرگانی پیشنهادها و سایر وظایف مقرر در این قانون است.

ارزیابی کیفی مناقصه گران:

ارزیابی توان تعهدات مناقصه گران توسط کمیته فنی و یا مناقصه گزار را برعهده دارند.

ارزیابی مالی:

انتخاب مناسب ترین قیمت از میان پیشنهادهایی که مورد پذیرش توسط گروه فنی و بازرگانی، در بخش ارزیابی مالی برگزیده می شود.

ارزیابی شکلی:

بررسی و ارزیابی اسناد و مدارک و امضاها به صورت کامل و دقیق.

فراخوان مناقصه شامل چه مفادی است؟

مفاد اصلی فراخوان مناقصه در حداقل موارد باید شامل گزینه های زیر باشد:

  • نام و نشانی مناقصه گزار
  • نوع، کمیت و کیفیت کالا یا خدمات.
  • محل، زمان و مهلت دریافت اسناد.
  • نوع و مبلغ تضمین شرکت در مناقصه.
  • محل، زمان و مهلت تحویل و گشایش پیشنهادها.
  • مبلغ برآورد شده معامله و مبانی آن (در مواردی که فهرست بهای پایه وجود دارد، برآورد طبق فهرست یاد شده تهیه می شود)

اسناد مناقصه کدام است؟

اسناد مناقصه که جزو اصلی ترین اجزاء یک مناقصه است برای هر مناقصه ای و براساس شرایط آن تنظیم می گردد. که شامل موارد زیر است:

  • نامه دعوت به ارائه پیشنهاد (دعوت نامه)

نامه پذیرش

برگ پیشنهاد مناقصه

پیشنهاد فنی بازرگانی مناقصه گر

پیشنهاد مناقصه

نامه دعوت به ارائه پیشنهاد

اسناد مناقصه

  • دستورالعمل شرکت در مناقصه همراه با کاربرگ های ضمانت نامه شرکت در مناقصه
  • ضمانت نامه انجام تعهدات
  • برگ پیشنهاد مناقصه
  • موافقت نامه پیمان و شرایط پیمان، شامل شرایط عمومی و خصوصی

شرایط عمومی

شرایط خصوصی

  • نقشه ها و مشخصات فنی
  • جدول ها (در صورت وجود)
  • فرم ها، گواهی نامه ها، تاییدیه ها و مدارک دیگر (درصورت وجود)
  • الحاقیه های صادره بعدی از سوی مناقصه گزار در طول برگزاری مناقصه

پیشنهاد مطالعه:  اگر به دنبال استعلام های جدید هستید «استعلام خدمات و نیروی انسانی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.



:: برچسب‌ها: اسناد مناقصه , برگزاری مناقصه , مناقصات دولتی ,
:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 بهمن 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره
شرکت در مناقصه ها

مناقصه یک فرایند سالم رقابتی است که بین شرکت ها برگزار می شود. مراکز و ارگان های دولتی و خصوصی نیازهای خود را به صورت فراخوان به اطلاع عموم می رسانند. این نیازها می تواند شامل کالا، ماشین و ابزارآلات، مواد اولیه و دیگر اقلام باشد. در حالت کلی مناقصه یک فراخوانی بزرگ است که برای خرید و یا رفع نیاز یک شرکت و یا حتی شخص برگزار می شود. برای اشخاصی که تمایل به شرکت در مناقصه ها و مزایدات کشوری و بین المللی را دارند بهتر است اطلاعات خود را از طریق پایگاه اطلاع رسانی هزاره به روز کنند. شرکت ارتباط گستران هزاره پا فراتر از مرزها گذاشته و با ارائه سرویس اطلاع رسانی مناقصه‌های بین المللی، فرصت های بیشماری را برای کاربران خود به ارمغان آورده است. هزاره با پوشش مناقصات ۲۳ کشور دارای مراودات تجاری و اقتصادی با ایران این امکان را برای مشتریان فراهم می‌کند تا با ورود به عرصه‌های بین‌المللی دامنه فعالیت خود را گسترده تر نمایند.

شرکت در مناقصه

شرایط اصلی برای شرکت در مناقصه

اگر میخواهید برنده مناقصه باشید باید ابتدا بدانید که شما سه شرط اصلی برای شرکت در مناقصه را دارید. این شروط شامل موارد زیر است:

  • ارائه سپرده تضمین در مناقصه

یکی از شروط اصلی برای شرکت در مناقصه ارائه سپرده تضمین در مناقصه است. این تضمین می تواند به صورت نقدی، ضمانت نامه بانکی و یا بخشی از نقدینگی شرکت باشد. برای شرکت هایی که تازه تاسیس هستند بهتر است نقدینگی شرکت استفاده نکنند زیرا باعث خارج شدن آن ها از جریان فعالیت ها خواهد شد. بهترین گزینه برای این شرکت ها ارائه ضمانت نامه بانکی در مناقصه است.

  • ارزیابی فنی و بازرگانی

برای شرکت های تازه تاسیس مانع بزرگی به نام بخش ارزیابی فنی و بازرگانی وجود دارد. زمانی این شرکت ها حق شرکت در مناقصه را دارند که تمام امکانات مقدور را در قالب رتبه بندی، گواهینامه ها، مجوزها به فراخور موضوع فعالیت شرکت در اختیار داشته باشند.

به این شرکت ها توصیه می شود که در ابتدای امر نسبت به بررسی کامل در راستای مجموعه ی اسناد اعتباردهنده متناسب با فعالیت و امکانات خود اقدام کنند. گواهی های رتبه بندی بر پایه منابع انسانی، تجهیزات و سوابق را صادر می کنند که حداقل بتوانند در بخش منابع انسانی و تجهیزات، سرمایه گذاری لازم را داشته باشند. از سوی دیگر اخذ نمایندگی از شرکت های معتبر خارجی و داخلی نیز از طریق برگزاری جلسات و یا حضور در نمایشگاه های تخصصی برای شرکت های تازه تاسیس امکان پذیر است. این نکته را فراموش نکنید که سایر گواهینامه ها همچون سری ISO برای شرکت در مناقصه الزامی نیست اما به نوعی در گروه مدارک اعتباربخش قابل تعریف است.

  • ارائه قیمت پیشنهادی مناسب

با عبور از مراحل قبلی و طی کردن آن نوبت به ارائه قیمت پیشنهادی مناسب با اهداف مناقصه است. پیشنهادهای ارائه شده توسط کارفرمایان مورد بررسی قرار می گیرد. پیشنهاد قیمت را می توان یک روند تخصصی در نظر گرفت و می بایست توسط شخصی انجام گیرد که به تمام موارد مهم آن اشراف کامل داشته باشد. هزینه های عملیاتی، محاسبات سود و زیان، پیش بینی قیمت بازار، محاسبات جرائم احتمالی، بیمه و مالیات و دیگر موارد تنها بخشی از این نکته ها است که باید به آن دقت نمود.

در اکثر مواقع مناقصه گزار بازه قیمت مشخصی را اعلام می کند و پیشنهادات ارائه شده در این بازه را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. از این رو سعی کنید برای ارائه قیمت حتما از تجربیات گذشته استفاده کرده تا بهترین و متناسب ترین قیمت را در مناقصه اعلام کنید. فراموش نکنید که قیمت خوب و مناسب شما کلید برنده شدن شما در مناقصه است.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال استعلام های جدید هستید «آگهی مناقصه صنایع شیمیایی» در پایگاه اطلاع رسانی هزاره درج شده است.



:: برچسب‌ها: شرکت در مناقصه، مناقصات کشور ,
:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 بهمن 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هزاره
مناقصه

پیش از اینکه با قانون برگزاری مناقصات در سایت ارتباط گستران هزاره آشنا شویم بهتر است با تعریف مناقصه و کاربرد آن آشنا شویم. همانگونه که می دانید مناقصه یک میدان رقابتی است که در این میدان برای تامین کالا و خدمات، سازمان ها و ارگان های دولتی تعهدات موضوع معامله خود را تحویل مناقصه گری می دهند که کمترین قیمت را پیشنهاد داده باشد. این مناقصه می تواند به صورت محدود، عمومی، یک مرحله ای، دو مرحله ای و انواع و اقسام مختلفی باشد.

برای برگزاری بهتر و عادلانه تر مناقصات یک سری قانون و تبصره تعریف گردیده است که تمامی مناقصه گران باید به آن متعهد باشند.

این قانون در راستای تعیین روش و مراحل برگزاری مناقصات به تصویب رسیده است و برای معاملاتی کاربرد دارد که این قوانین و موازین را به خوبی رعایت کنند.در نظر داشته باشید که قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکت های دولتی و همچنین موسسات انتفاعی که وابسته به دولت هستند و علاوه برآن موسسات اعتباری دولتی، شرکت های بیمه دولتی، موسسات و نهادهای عمومی و غیردولتی، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی و دستگاهها و واحدهای ملزم به انجام قوانین هستند از این قانون پیروی کرده و در جهت آن گام برمی دارند.

به جز نیروهای مسلح که تابع مقررات و ضوابط مخصوص به خود هستند دیگر ارگان ها و سازمان ها مانند وزرات جهت کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران این قانون را رعایت می کنند.

دسته بندی معاملات از نظر نصاب (قیمت معامله)

در قانون برگزاری مناقصات و آیین های اجرایی حتی در سایت ارتباط گستران هزاره، معاملات از نظر قیمت به سه دسته تقسیم بندی می شود:

  1. معاملات کوچک که در این نوع معاملاتی مدنظر است که تا سقف مبلغ ششصد و پنجاه میلیون (۶۵۰۰۰۰۰۰۰) ریال باشد.
  2. معاملات متوسط شامل معاملاتی است که مبلغ آن بیشتر از سقف معامله های کوچک باشد و از مبلغ شش میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون (۶۶۵۰۰۰۰۰۰۰) ریال فراتر نرود.
  3. معاملات بزرگ: این دسته برای آن گروه از معاملات است که مبلغ برآورد اولیه آن بیشتر از مبلغ شش میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون (۶۶۵۰۰۰۰۰۰۰) ریال باشد.
برگزاری مناقصه

طبقه بندی انواع مناقصات از نظر مراحل بررسی

بررسی مناقصات به چند دسته تقسیم بندی می شود که شامل موارد زیر است:

  • مناقصات یک مرحله ای: در این نوع از مناقصه ها نیازی به ارزیابی فنی بازرگانی پیشنهادها نیست. روند کار به این صورت است که پاکت های پیشنهادی در یک جلسه بازگشایی و برنده همان روز مشخص می گردد.
  • مناقصه دو مرحله ای: در این دسته تشخیص مناقصه گزار، بررسی فنی بازرگانی پیشنهادها مورد نیاز است.پس از اینکه کمیته فنی بازرگانی تشکیل شد، نتایج ارزیابی به کمیسیون مناقصه گزارش می شود.

دعوت مناقصه گران به چند دسته تقسیم می شود؟

شیوه دعوت مناقصه گران به دو طبقه زیر تفکیک خواهد شد:

  • مناقصه عمومی که در این طبقه فراخوان مناقصه از طریق آگهی عمومی به اطلاع دیگر مناقصه گران خواهد رسید.
  • مناقصه محدود که به تشخیص و مسئولیت بالاترین مقام دستگاه مناقصه گزار در راستای محدودیت برگزاری مناقصه عمومی و با ذکر ادله تایید می شود. در این دسته مناقصه از طریق ارسال دعوتنامه و براساس ضوابط موضوع به اطلاع مناقصه گران می رسد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال آگهی های جدید مناقصات هستید «آگهی مناقصات آب و فاضلاب » در پایگاه اطلاع رسانی هزاره را دنبال کنید



:: برچسب‌ها: مناقصات, مناقصه, برگزاری مناقصات ,
:: بازدید از این مطلب : 131
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 بهمن 1400 | نظرات ()